Emmakm

Medlemmer
 • Content count

  34
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Emmakm

 1. Overspiser

  Hej, du beskriver min situation, tanker og mønstre siden oktober 2014 meget passende. Jeg startede også med anoreksi i nogle år. Jeg er interesseret i at høre, om du kom ud af spiseforstyrrelsen - og hvordan?
 2. Bedste spinninginstruktør?

  Jeg har tidligere set forums på motion-online, hvor I deler erfaring med gode body-bike-instruktører i fitness world. Jeg er interesseret i en opdateret version af instruktører på Sjælland. Ferien er startet for mig, så jeg har tid og overskud til at rejse rundt, men det ville selvfølgelig være optimalt, hvis centret var lokalt (Vestsjælland). Jeg er også medlem af fitnessdk, men kan generelt bedre lide fitness worlds spinningkoncepter. Den ideelle instruktør skal være udadvendt, motiverende og ikke "køre for sig selv", så han slet ikke inddrager holdet .. det er desværre set før. Jeg kan godt lide cueing (i moderate mængder :)) og et smil på læben, men træningen er vigtigst frem for alt. Jeg kører både enjoy, burn og power, hvoraf sidstnævnte er min(e) yndlings. Hvem kan I anbefale til mig, eller hvilke instruktører foretrækker I selv? Evt. hvorfor og flere bemærkninger. Det er et plus, men ikke et krav, at instruktøren kan vejlede ift. teknik, idet jeg har haft uheld med at få svar i mine lokale centre. Desuden: er der nogen, der ved, hvorfor thai-bo på mystisk vis bliver fjernet fra alle holdplaner? Sidst i Slagelse og Korsør. Det er simpelthen ikke til at opgrave på Sjælland, andet end få timer i få centre i Kbh., hvor tilslutningen endda er stor.
 3. Bedste spinninginstruktør?

  #3 Øv! Jeg må ind på bodybuilding, hvor der er lidt mere aktivitet, selvom det nok ikke er den oplagte hjemmeside. Må se, om jeg bliver skudt ned. :D Hvad har fået dig til at stoppe?
 4. Bedste spinninginstruktør?

  Jeg er derudover ret overfladisk, så hvis det er en mandlig instruktør, må han gerne være LÆKKER ;-)
 5. Nordic Race

  Jeg er fuldstændigt opsat på at deltage i Nordic Race i år. Jeg har først hørt om det i dag, men eventet rammer plet for mig! Hertil kommer mit spørgsmål: Hvad er den praktiske forskel på the sprint og the warrior foruden distancen? Jeg vil gerne løbe the warrior, for at jeg ikke føler, jeg har noget tilovers, når jeg er færdig, ha-ha! Så vidt, jeg kan læse mig frem til, burde begge løb være overkommelige for de fleste der er "overall fit" Jeg er meget entusiastisk omkring deltagelsen, og jeg opfordrer stærkt til, at I deler jeres erfaringer, forslag, el.l. Mvh Emma
 6. Tyggegummi

  x
 7. Halvmaraton

  Hej, er det dumt at sætte sig for at løbe 21,1 km i det fri, når man er vant til 10 km ad gangen på løbebånd? Jeg kunne godt tænke mig at løbe halvmaraton-distance i det fri, men er meeeget utålmodig med at træne op til det. Konditionen er OK, teknikken er løssluppen og selvlært. Er der stor sandsynlighed for, at det vil resultere i skader? Vil sandsynligvis afprøve de 21,1 km på løbebånd først.
 8. Hævet, (forslået) tå

  Hej, jeg kender ikke grunden dertil, men min tå (den ved siden af storetåen) har været skadet i 1,5 måneder. Smerten har aftaget betydeligt, men den har heller aldrig været voldsom. Hævelsen er faldet siden begyndelsen, og jeg oplever næsten hver dag, at jeg forventer at være 100 % klar! Jeg kan for tiden bøje tåleddet af mig selv, og den er ikke lige så markant varm som tidligere. Hævelsen kommer og går dog hver dag, og tåleddet er rødt eller blåt. Den gør ikke ondt i hvile, kun når jeg træder ned/støtter. Efterhånden kan jeg bruge den, men den hæver op. Jeg har været hos min egen læge 2 gange, vagtlægen en enkelt gang, røntgen, hypnose, to forskellige fysioterapeuter 7 gange i alt, massør, mm. Ingen har udredt problemet. Mit infektionstal var fint, der var ingen fraktur på røntgenfotografiet, og idet jeg har aflastet leddet så længe, tror jeg ikke, der er tale om en overbelastning. Jeg har været i fuldstændig ro. Sagen er den, at jeg er meget afhængig af min sport, træning og mit aktive liv, så jeg vil næsten gøre alt for at blive skadesfri. HVAD/HVEM kan jeg opsøge? Hvilke områder mangler jeg, og hvem har ekspertise?
 9. Sundhed & kost

  Helt klinisk taler man om en spiseforstyrrelse, lige så snart man "hygger" om maden. Dvs. når maden bliver brugt til andet end at dæmpe sulten med.
 10. Skadet tå!

  Har I prøvet at have en tå, der er spændt og stiv i leddet? Det led, der er tættest på foden, er en smule hævet, men ellers er der ikke noget at se. Jeg kan ikke bøje det nederste led. Tåen gør desuden ikke ondt i hvile, og egentligt heller ikke, hvis jeg "rokker" eller vrikker i den, derfor vurderede vagtlægen, at "den skulle have et fodbad" (hvad er det dog for noget at sige!) Jeg kan dog godt mærke skaden, hvis jeg skubber den mod den ene side. Jeg mærker ikke en grusom smerte, men en ømhed rammer mig hver gang jeg træder, og i og med at jeg lever for runners' high-følelsen, er jeg ikke just tilfreds. Har I oplevet lignende? Jeg havde noget penicilin mod stafylokokker (eller var det streptokokker?) liggende, som jeg har prøvet at spise her til aften, men jeg tvivler på, at det er betændelse. Tåen er ikke rød og kun lidt varm. Jeg har ikke trænet siden i lørdags og jeg er virkelig ved at gå til! Især fordi, det er en småting som en TÅ, der stopper mig. Håber I kan hjælpe mig videre med at lokalisere problemet eller dele jeres erfaringer :) (Har ikke en idé om, hvordan skaden opstod)
 11. Skadet tå!

  Tak for svaret. Det kunne meget vel være selve hævelsen, der skaber problemet. Ibuprofen i 4 dage har desværre ikke hjulpet. Jeg prøver med is, tak for det! :)
 12. Jeg sveder aldrig

  Puuha, når jeg holder pause, begynder jeg først at svede! Det kan være, at du vejer for lidt.
 13. Smerter fra "lysken"

  Jeg kan ikke hjælpe dig videre, men jeg har erfaring med samme smerte. Leddet er "fastlåst", ikke? Jeg fik det især i forbindelse med opvarmning til ju-jitsu; vriddet kunne blive udløst af et pludseligt spark, hvorefter leddet føltes spændt og til tider hakkende. Næsten som et usmurt tandhjul, der ikke kunne køre, og også knirkede. Vi lavede til gengæld mange abduktionsøvelser i forbindelse med opvarmningen, og de var rædselsfulde! Jeg gik til fysioterapeut 5-6 gange, men husker ikke, at det hjalp vitterligt meget. Har du nogen idé om, hvad der udløser / har udløst skaden? Har du andre problemer med dine led? Er det kun i dine øvelser, eller også generelt, når du fx går? Jeg startede i fitness (cardio og holdtræning), og har sjældent oplevet det siden. Tror min muskulatur og led er blevet stærkere og vant til træningen. Som sagt, udspringer mit af eksplosive ryk fx i spark, men det er slet ikke noget, jeg skal være påpasselig med mere! :) Ret mig, hvis jeg er i den helt anden ende af dit problem. PS har søgt på nettet; de fleste anbefaler, at man ikke udsætter området for yderligere belastning, og at man styrketræner (med styrketræner mener de hjemmeøvelser), men jeg tror næsten ikke, at sidstnævnte er nødvendigt for dig? Hvis problemet fortsætter, og specialisterne ikke kan hjælpe, kan en alternativ behandlingsform som zoneterapi, hypnose eller andet eventuelt hjælpe. http://www.sundhedslex.dk/lyskesmerter.htm http://kiroultra.dk/hvor-har-du-ondt/hofte-lyske/lyskesmerter-sportsbrok/ http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=62518 http://www.pokernet.dk/forum/lyske-skade-what-to-do.html http://www.bodybuilding.dk/lyskesmerte-ved-squat-t35075.html http://www.inthecave.com/blog/?p=1724 Husk en ordentlig opvarmning og eventuelt smidighedstræning (jeg strækker aldrig ud, og træner altid smidighed, men det ku' måske overvejes?) Håber du får det bedre.
 14. Pige - øge muskelmasse

  Jeg er en femten-årig pige, der ønsker at tage på i vægt og muskelmasse. Hvordan skal jeg strukturere min (hold)træning, hvis jeg øger mit kalorieindtag? Jeg vil ikke tage på i fedt. Jeg er på 1-2 styrkehold om ugen, og dyrker meget cardio ved siden af. Skal jeg fx øge med en times frivægtstræning på hold? Og er det overhovedet nok? Kunne godt tænke mig at tage på forholdsvist hurtigt, men er bange for at det ender som fedt. Jeg håber meget på svar tak på forhånd
 15. Pige - øge muskelmasse

  Tak for linket. Jeg synes, de ser relativt korte ud. Jeg tænker, at det må tage lang tid, før man ser resultater. Kan jeg køre to fullbody-programmer på én gang?
 16. Pige - øge muskelmasse

  En uddybning ville være rart. :) Kan jeg fx supplere med dette http://www.motion-online.dk/styrketraening/styrke_-_oevelser/styrketraening_for_stoerre_muskler_-_split-programmet/ to gange om ugen, og dermed øge muskelvækst, uden at tage på i fedt?
 17. Hej, jeg ved ikke om jeg skal vælge et funktionelt hold eller en spinningstime i dag. Dertil undrer jeg mig over, hvorfor spinning er anerkendt som en "hård" time, når man sidder ned og vel ikke løfter sin egen vægt? - I hvilken time forbrænder man mest? Jeg ved det afhænger af indsatsen; kan man få noget ud af en øvet spinningstime, hvis man er helt nybegynder?
 18. Spinning eller funktionel træning?

  Spørgsmålet skulle ikke opfattes som en generel beslutning. Men de to ovenstående. :) Jeg hader bare at møde op til en time, hvor programmet er tilpasset et alt for lavt niveau.
 19. Spinning eller funktionel træning?

  Spørgsmålet skulle ikke opfattes som en generel beslutning. Men de to ovenstående.
 20. Spinning eller funktionel træning?

  Jeg tror funktionaliteten dækker over en jævnt fordelt styrke, der går igen i kroppens hverdagsbevægelser, frem for en stationær eller "punktplaceret" styrke. - Rent puls- eller effektmæssigt ville jeg mene det, ja. At få noget ud af den. Deraf forbrændingen, fordi jeg antager at jo højere puls og intensitet, des mere forbrænder man.
 21. Jeg skal i dag på italiensk restaurant, og havde i den forbindelse tænkt mig at bestille noget lignende af cremet pastaret i flødesovs og ost m. hvad der følger til - en rigtig synder, gætter jeg på! Normalt har jeg afsat omkring de 750 kcal til et aftensmåltid. I dag har jeg "opsparet" yderligere 500 - dvs ca 1250. Jeg undersøgte på nettet, og det virker som om "budgettet" ikke rækker. Har I verificerede tal eller kvalificerede gæt på, hvor meget en ret indeholder i kcal? Tænker pastaportionen er stor. Er ikke i et vægttab, og plejer at vælge de sunde alternativer. Jeg er nysgerrig på, om jeg virkelig er nødt til at afsætte flere kcal til det?
 22. Kcal i pastabombe eller lignende

  Det har jeg haft. Netop derfor tror jeg det er bedre at følge en plan, end at spise 1000 kcal for meget/for lidt. Planen sørger for at jeg faktisk får mad. Heldigvis afvejer jeg ikke al mad, som førhen i min process. Jeg var egentlig chokeret over det høje kalorieindhold i retten, jeg havde fundet, og tvivlede på, om disse tal var autentiske. Jeres svar er venlige og fornuftige, men sandsynligvis skrevet ud fra en helt anden tilgang og forhold til ernæringsbegrebet.
 23. Kcal i pastabombe eller lignende

  Jeg er en ung pige. Min portion er meget større end min families, haha. Hvis jeg ikke følger kostplanen tilnærmelsesvist, forsøger jeg måske at rette op i løbet af ugen. Jeg forsøger at oprette et balanceret spisemønster. :) Spiser du selv meget mere end 700 kcal til aften? - Menmenmen!! Man nøjes jo heller ikke med 200g i en pastaret?
 24. Kcal i pastabombe eller lignende

  Jeg følger en kostplan. Hvis jeg pludselig ændrer i ét måltid, bliver resten af ugen kaotisk. Det er svært ikke at spise op, når man har en svag viljestyrke over for mad. ;-) Jeg ledte derfor efter informationer om næringsindholdet. :)
 25. Smerte i hofte- og håndled

  Hej, jeg er en pige på 15 år, der en gang imellem tager "styrkehold" i fitnesscentret. I løbet af de sidste måneder har jeg øget belastningen. Jeg er samtidigt begyndt at få ondt i mine håndled, som er hypermobile. De vender næsten vrangen ud af, og vægten lægger sig i dem. Ifølge instruktørerne er min teknik rigtig. Jeg vil ikke skrue ned for vægten, for jeg kan kun akkurat mærke at jeg syrer til (i nogle af øvelserne). Vægten er altså ikke fysisk hård, jeg vil gerne have mere på, men jeg tror ikke mine håndled vil klare det. - Hvorfor mærker jeg det i mine håndled, og ikke fx ben? Kan det have noget at gøre med en vis hypermobilitet? Hvad kan jeg gøre - findes der noget støtte? OBS, træner selvfølgelig med vægtstænger. Jeg oplever desuden tit at mit venstre hofteled "klikker" og som følge af en hurtig bevægelse (fx pludseligt løb eller et spark med modsatte ben) "gnaver"; nærmest som rustne tandhjul, der slider hinanden. Det begrænser min gang, øvelser - især lunches - og min bevægelighed i al almindelighed i op til tre uger. Jeg vil gerne høre alt I ved om noget lignende. Tak på forhånd. Hilsen Emma.