Emmakm

Medlemmer
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Reputation Activity

  1. Like
    Emmakm reacted to SportsFys in Skadet tå!   
    Hævelsen i sig selv kan nedsætte bevægeligheden i leddet. Jeg vil anvende en type af NSAID gel i max 5 dage, 3x om dagen for at nedsætte hævelsen. Det kan købes i håndkøb som Voltaren, Ipren gel eller Ibutop. Jeg vil absolute ikke anbefale fodbad, men derimod is i 20-30 minutter i stedet. Hvis det ikke hjælper, vil jeg søge hjælp hos en fysioterapeut.
  2. Like
    Emmakm reacted to Fame Boy in Hvilken kampsport   
    BJJ er i mine øjne ikke velegnet som praktisk selvforsvar. Det sker bare ikke særlig tit at man har lyst til at ligge og rode rundt på jorden med en fuld nar klokken hest en fredag nat.
    BJJ er et fantastisk værktøj for en MMA kæmper og det er fint som standalone sport. Det er bare ikke særlig effektivt som selvforsvar.
  3. Like
    Emmakm reacted to salt in Hvilken betydning har cykelgear?   
    Jeg vil egentlig bare pointere hvor rigeligt dækkende dette svar er. Gregers der går helt op i det røde felt med kadance og rullemodstandsberegninger. Og så viser det sig at OPs damecykel med indvendigt gear har sat sig fast i 7. gear.
  4. Like
    Emmakm reacted to MaxPower in Hvilken betydning har cykelgear?   
    Ift så simpelt som du stiller det op, så vil du forbrænde mest ved at køre så langt som muligt, så hurtigt som muligt, hvad end for et gear der så tillader det.
    Som Gregers er inde på vil du have en præference for en given kadence, og gearet er egentlig blot til for at du uanset vind og hældning på cykelstien kan holde din foretrukne kadence. Det konkrete tal er ikke vigtigt, og det kan også være omstændigt at måle uden specielt udstyr (en cykelcomputer med kadancemåler).
  5. Like
    Emmakm reacted to Gregers TF in Hvilken betydning har cykelgear?   
    Så firkantet som at vælge gear, kan man SLET ikke sætte det op. De helt simple ting som medvind/modvind eller om det går op eller ned ad bakke, gør jo en kæmpe forskel.
    Man kunne til nød se på hvor mange pedelomdrejninger = kadence man kører med, men der er alt fra Bjarne Riis der sad og malede på den store mølle og til Froome der træder en en bette knægt på en trehjulet cykel. Men holder du dig mellem 80 og 100, går du ikke helt galt i byen men igen afhænger det af alt. fra det som allerede er nævnt, til hvor intensivt man kører, og hvis man kører intervaller hvor lange de er. Der er noget der hedder et kadenceparadoks og alene det at der er sådan et, siger jo næsten at man ikke kan besvare dit spørgsmål.
    Men hold dig til mellem 80 og 100 pedalomdrejninger i minuttet som udgangspunkt.