Helix

Medlemmer
  • Content count

    234
  • Joined

  • Last visited

  1. cilius--> Ok, fint citat. :) Har bogen referencer ? Det kunne være interessant, at læse mere om blod tilførelsen til "stubborn fat cells". Eller blot finde ud af, om det er sandt
  2. Det må du gerne lige uddybe, jeg ved ikke helt, om jeg kan følge dig. :)
  3. Tab dig med mandler

    Energi indhodlet i en fødevare, tager ikke højde for hvor meget der optages, eller hvad der sker med maden efter den tilberedt eller indtaget. :) Energi indholdet bestemmes alene ud fra et fysisk forsøg. ;) Lidt forenklet foregår det ved, at man lægger en prøve (fødevaren) i en lufttæt metalbeholder indeholdende et overtryk af ilt, denne beholder nedsænkes i vand. Nu brænder man prøven af, derefter måler man temperatur ændrering i vanden omkring metalbeholder, nu ved man hvor meget energi prøven indeholder. B) Hvis den tygges eller sluges ? Den bedste optagelse opnås ved at tygge dem, da overfladen bliver større, det giver fordøjelses enzymerne bedre mulighed for at "komme til". ;)
  4. Pige spejderen

    Glycerol delen udgør omkring 5% af energien i triacylglycerol, så det er en mindre del af energien fra fedtoxidationen, selvom den giver glukose, som ikke er helt dårligt. ;) Go´ jul :xmas:
  5. Pige spejderen

    RuneClausen--> Har du læst den undersøgelse du henviser til ? Beklager den lidt hårde tone. :xmas: I undersøgelsen skriver de >>It appears that muscle glycogen resynthesis has such high metabolic priority during recovery that utilization of lipids is necessary to cover energy expenditure in muscle and that TGm accounts for a substantial part of it. << Bemærk ordvalget "energy expenditure", fedtet bliver ikke brugt til gendannelse af glykogen, som forøvrigt ikke kan lade sig gøre, som Tr0lle allerede har nævnt. :xmas: Et andet sted; >>in the postexercise recovery period, muscle glycogen resynthesis has high metabolic priority, resulting in postexercise lipid combustion despite a high carbohydrate intake. It is suggested that muscle triacylglycerols, and probably very low density lipoprotein triacylglycerols, are important in providing fuel for muscle metabolism in the postexercise recovery period. << Igen, fedtet bliver brugt som energi, ikke til gendannelse af glykogen. :)
  6. Chicago-forsøget?

    Hej Potential for strength and endurance training to amplify endurance performance Du kan også læse MOLs egen; Styrketræning øger den aerobe udholdenhed
  7. Indtagelse af kulhydrater under træning

    Nu vi er ved cortisol. Her er en undersøgelse, som viser, at cortisol responset kan ændres ved indtagelse af kulhydrat. Influence of weight training exercise and modification of hormonal response on skeletal muscle growth. >>These findings suggest that the modification of the cortisol response associated with CHO ingestion can positively impact the skeletal muscle hypertrophic adaptation to weigh training.<<
  8. Får for lidt jern...

    Konditræning kan forøge ens blodmængde, så hæmatokritværdien falder en smule, dette giver bedre iltoptagelse. :)
  9. Et mere nuanceret blik på overvægt?

    Hvad er, det for en undersøgelse MZ har lavet ? :)
  10. Udspring og hæfte

    Mr.Freeze-> ja, Finns bog er uden tvivl referencen, men jeg vil mene, at det er at skyde gråspurve med kanoner at investere i bogen. ;) Den indeholder f.eks. afsnit om musklerne innervation og karforsyning. Edit: der var jeg for langsom
  11. Preacher EZ curls

    Jeg vil da godt give mit bud :) Nu er M. biceps en muskel med overvejende parallelle fibre, så de fleste musklefibre må antages at løbe i hele musklens længde, og da en muskelfiber trækker sig sammen i hele fiberens længde, så kan man ikke træne sig stærkere i bunden, uden samtidig at blive stærkere i toppen af M. biceps. :)
  12. Udspring og hæfte

    Du kan starte med MOLs egen Muskeloversigt Af bøger er Idræt teori og træning 2. udgave af Lars H. Nielsen, Troels Wolf og Anatomi og bevægelseslære i idræt af Rolf Wirhed gode bøger at starte med. :)
  13. Hvordan muskler gror

    Udemærket jsc :4thumbup: , den skal helt sikkert læses :4george: :bookread:
  14. Kvinder og alkohol

    Når der tages højde for den større mængde kropsvæske hos mænd, omdanner kvinder alkohol 33% hurtigere, pga. en forholdsmæssig større lever. :) Alcohol elimination: faster in women? Der er desværre ikke noget abstract. <_<
  15. Kreatin nedbrydning

    Luciferase--> OK :) Jeg syntes, det var lidt forvirrende. :)