sniper

Medlemmer
 • Content count

  32
 • Joined

 • Last visited

About sniper

 • Rank
  Nyt medlem
 • Birthday 03/08/1983

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Sted
  Amager
 • Interesser
  Styrketræning, Kæreste, Venner... Det sædvanlige

Previous Fields

 • Træningsformål:
  Styrke,sunhed
 1. Gain muskler til trods for fedttab..

  Ja vi kan da sagtens blive enige om at ligevægten ikke er stabil og 100-200kcal er svært at ramme præcis, men tror ikke det betyder så meget generelt. Fordelen ved at køre i zigzag vil vel bibeholdes alligevel og bestå i at fedt-gainet vil mindskes under bulk og muskelmassen bibeholdes bedre under cut.. Jeg får nok aldrig kørt det anyway, har så mange spændende projekter mht træning så... Men måske skal det forsøges på den ene eller anden måde senere for interessant er det da.. Men generelt at holde sig x-kcal under det normale indtag 36 timer post træning er jo ik svært...
 2. Planlagt progressions-cyklus spørgsmål..

  Tja, det var nu ikke helt det der var problemet, mere det at køre samme vægt 3 træningspas langt fra max som jeg betvivlede virkningen af.. Jo du har ret en hurtig forskrivelse... Mener self. fra -35% eller 9 ugers cyklus.. Men tror nu denne metode er mere effektiv end stagnering..?! Tror jeg vil bruge denne i min progressions-cyklus.. Hvis nogle har en grund til jeg ikke burde gøre det på denne måde må i meget gerne smide en forklaring..
 3. Vækst efter Cut

  Det kan også godt have noget at gøre med at det tager kroppen 12 dage at tilpasse sig og at gå fra kcal-underskud til overskud giver et chok på 1000kcal.. ABC... diæten som jeg har overvejet en del her på det sidste går jo netop ud på dette med henholdsvis et overskud 1500kcal 12 dage hvorefter et cut 12 dage skulle gaine godt med muskelmasse og samtidig fedtforbrændende.. Du kan jo læse den igennem og se om dit spørgsmål besvares herigennem.. http://www.getbig.dk/vis_artikel.php?id=4
 4. Planlagt progressions-cyklus spørgsmål..

  Kender godt artiklen og læste den så sent som i forgårs.. Tror der er belæg for hvad der står, men mht de neurale tilpasninger og musklevækst har jeg dog svært ved at tro at en stagnering på 60%RM en uge med 3pas, 65%RM næste osv. vil føre til gain større end ved 2pas da der ikke sker et overload i denne periode men blot stagnering. dog vil der self. ske en overall muskelmæssig stigning i perioden pga den stigende workload, men tror ikke det er optimalt med denne stagnering.. Det jeg skrev tidligere omkring op til 18uger progression er self. noget sludder. Grunden til at du kan udføre progression generelt er jo at miste kroppens såkaldte arbejdsbyrdetolerance men ikke styrke og masse som der går længere tid før tabes. Dog vil dette nok ske under en 18ugers progression idet kroppen bruger for lang tid til at komme hen mod de bare lidt krævende vægte og derved mister topstyrke inden da, hvilket jo absolut ikke er optimalt. Om overtræning undgås er en helt ande sag.. For når kroppen ikke udsættes for en byrde i en periode på 7-10 dage, så sker der en dekonditionering af kroppens arbejdsbyrdetolerance. Det heldige er at det tager længere tid før kroppen begynder at miste styrke og muskelmasse. Man vil miste en lille smule styrke pga. mistede neurale tilpasninger, men de kommer hurtigt igen når man starter en ny cyklus op.
 5. Planlagt progressions-cyklus spørgsmål..

  Hvis det er rigtigt vil der potentielt være mulighed for muskelvækst ved at køre 60% af RM 6pas for derefter at fortsætte 65% af RM 6pas osv.. Det kan give en træningscyklus på 6x(9 stigninger af 5%) = 54 træningspas svarende til 54/3 = 18uger.. Dette lyder jo godt idet der ikke er stor sandsynlighed for overtræning pga. de lave vægte i forhold til dit egentlige max. Men jeg tror nu ikke du kan definerer at vækstpotentialet er tilstede ved 60% af RM op til 6 træningspas. Tror det er rigtigt når vi snakker omkring dit max og det derfor er vigtigt hele tiden at øge workload for bibeholdelse af gain. Så ja tror også du kan ligge med den samme vægt omkring dit max omkring 6 gange før vækstpotentialet er væk, men jeg tror ikke det gælder når vi snakker 60% af RM.. Men jeg kan da sagtens ta' fejl..?!
 6. Planlagt progressions-cyklus spørgsmål..

  Okay, dvs i tilfælde af at man træner fullbody tre gange ugentligt vil man træne alle 3 gange med samme vægt. Er det ikke lidt spild idet der ikke øges workload og kroppen derfor ikke kompenserer via hypotofien 2/3 af tiden programmet køres.. Ja, for et styrkebasseret program er en 2,5% stigning optimal hvorimod en masseforøgelse vil føre bedst gain med sig som følge af netop større stigning. 5% er mere optimal til masseopbyggelse og det er det jeg er interesseret i.. Og nej tror heller ikke under 60% vil gavne.. Såvidt jeg ved er det vel workloaden som netop medfører et muskelgain ved at musklerne tilpasser sig til netop større workload over hele perioden mod din max-styrke. Dette betyder, hvis jeg altså har ret, at grunden til muskelgainet er konstant øget workload som under almindelig progression sker som følge af tungere vægte. Man kan variere mht reps eller antallet af set på tilsvarende måde og øge workloadet på musklerne som kompenserer ved at vokse. At det ikke er fordelagtigt at køre for lave henholdsvis for mange repetitioner kan jo afspejles i opdelingen af antal reps for henholdsvis styrke, masse og kondition. Jeg mener dog ikke man skal gå over i noget HST lignende program hvor forbedringen sker over alle tre ting, men derimod kun massen derfor ikke varierende antal repetitioner så meget.. Det jeg mener er vel at hvis valget ligger mellem at tage den samme vægt tre træningspas i træk, eller variere antallet af repetitioner lidt med konstant stigende workload, vil nummer to vel være at foretrække..?! Det smarteste jeg kan komme på et konstant stigende workload er en linær progression basseret på ugebasis hvor antallet af repetitioner svinger fra 6-10 da vi jo snakker masseforøgelse.. Dvs. uge 1, dag1: 4x6x(MAX(6RM)-40pct) uge 1, dag2: 4x8x(MAX(6RM)-40pct) uge 1, dag3: 4x10x(MAX(6RM)-40pct) uge 2, dag1: 4x6x(MAX(6RM)-35pct) uge 2, dag2: 4x8x(MAX(6RM)-35pct) uge 2, dag3: 4x10x(MAX(6RM)-35pct) ... Dette må givetvis give en konstant stigning i pres på kroppen idet der konstant er progression på den ene eller anden måde i området hvor vi snakker masseforøgelse.. Er dette korrekt forstået..?
 7. Sidder og er ved at udvikle min første planlagte progressionscyclus, så bær over med mig i tilfælde af at spørgsmålet synes helt hen i vejret. Jeg har genereret et fullbody program som efter planen skal køres 3 gange ugentligt. Udfra opskrift skal forøgelsen ske med 5% linær stigning mod maks. Cyklussen er planlagt over 12 uger og det er så her problemet opstår. Jeg skal forøge vægtene med 5% per gang og hvis vi snakker øvelser som DB BP skal mit maks ligge på 36kg. Dette betyder at 5%=1.8kg ~ 2kg.. Idet jeg på de 8 uger udfører 8x3 træningspas = 24 træningspas vil jeg teoretisk skulle starte med en vægt på 0kg. Dette vil nok se lidt sjovt ud at jeg ligger og laver reps med en usynlig håndvægt, så det vil jeg helst undgå Hvad gør jeg, cutter jeg den linære procent ned til noget lavere, laver cyklussen kortere eller..? Desuden er det ikke noget med at når man kommer under 60% af RM vil træningen blot være spildt idet det på ingen måde vil føre til gain..?
 8. Gain muskler til trods for fedttab..

  Okay, så nåede jeg endelig igennem det... Puha.. Well, så den endelige konklussion på dette var at det rent teoretisk synes umuligt og for optimistisk teoretisk set fra manges synspunkt, men at det via dine erfaringer viste fornuftig fremgang muskelmæssigt såvel som fedtmæssigt.. At der så ikke kan drages nogen direkte konklussion på forsøg basseret på en person er en anden sag, men synes det kunne være interessant at forsøge i praksis.. Tror mit kommende cut vil basseres på 100-200kcal i overskud omkring træningen og -300->-500 36timer post-træning op til 2-3timer pre-træning. Ved godt at resultaterne deraf ikke kan bruges direkte da det er under cut, men interessant om det vil resulterer i et mindre muskel-tab eller i best-case en stagnering i muskelmassen.. Takker for linket, og er glad for det ikke behøver debateres påny..
 9. Gain muskler til trods for fedttab..

  Okay, så efter hvad jeg lige kan se i teorien, er det ikke helt hen i vejret det jeg skr.. Damn, den er lang den diskussion.. Takker, følger den lige til dørs når jeg får 10år til det
 10. Hvorfor altid 2split eller fullbody?

  Du kan ikke definere det som fullbodyprogram og samtidig et split-program det er en selvmodsigelse. Enten træner de de samme muskelgrupper eller også gør de ikke, længere er den ikke.. Desuden mener mange at det i længden er overkill at træne mere end 4 gange ugentligt for kroppen, men den synsvinkel deler jeg ikke når vi snakker 3split og derover af personlig erfaring med netop et 3split alle ugens dage med gode resultater, tror derimod et 2-split vil resulterer i overkill pga. bl.a. større kropsområder skal restitueres pr. gang og kropsbelastningen overall er for stor.
 11. "jeg har for noget tid siden læst at det godt kan lade sig gøre både at smide fedt og tage muskler på, men om det var teoretisk underbygget, eller om det bare var en fyr der hældte vand ud af ørene ved jeg ikke... Det var noget med at skifte fra dag til dag mellem kalorieover- og underskud." - tyvstjålet Kontradiktionen i dette er at muskler restituerer under hvile mellem træningspassene, og det var her, såvidt jeg husker, der skulle være et kcal-underskud. Dette betyder imidlertid at din krop tærer på de proteinkilder og energi du indtar for at opbygge musklerne påny, hvilket jo forhindre denne genopbygningsproces.. Hvis det skulle kunne lade sig gøre skulle dette kcal-underskud IMO indtræde efter musklernes fulde restitution og inden næste træningspas. Hvis du er hurtigt restiturerende eller træner med flere dages mellemrum vil denne periode i teorien for de fleste blive stor nok til at kunne realiserer et kcal-underskud som er større end den øvrige periode med kcal-overskud. Dvs. Kcal-overskudet - kcal-underskuddet bli'r negativt, dvs. du taber fedt. Men, for folk der træner på flere dage end der bruges på hvile, dvs. de fleste folk uanset om det er fullbody eller splittet der går op i træningen, vil perioderne mellem restitutionsperioderne og optakten til det nye træningspas blive alt for kort til at realiserer et kcal-underskud som overskygger det øvrige kcal-overskud.. Desuden er det tvivlsomt hvordan kroppen vil reagerer mht fedt-ophobning på konstant at skifte mellem overskud og underskud. Man kunne godt forestille sig at den indstillede sig på at ophobe mere fedt end normalt for at kompenserer, hvorefter fordelen så vil neutraliseres. Et eksempel på et successcenarie ville vel være en person som træner fullbody X gange ugentligt og restituerer relativt hurtigt, 36timer. Dvs. personen kan træne følgende antal gange ugentlige: mandag fra kl 15 i kcal overskud 300kcal (træning kl 18 ) tirsdag restitution -> overskud 300kcal ----> 36timer + 3timer op til træningen i overskud = 39timer i overskud 300kcal onsdag 6.00 restitutionen ovre og begyndende underskud 300kcal til torsdag aften kl 21 ----> alt herefter vil give et kcal-underskud Dvs. 39timer til restitution og overskud op mod træningspas hvorefter 39timer er nødvendigt for kcal-ligevægt. I alt 78timer mellem hver træningspas, og da der er 168timer pr. uge fås: 168/78 = 2.1 gang ugentligt. Da dette er med forskudte tidspunkter vil man reelt højst kunne opnå 2 gange ugentligt. Der skal jo så også lige tages højde for at muskler gaines i denne periode og at der derfor reelt vil tabes fedt ved denne kcal-ligevægt; men så kunne man self. lege lidt med at kcal-overskuddet ligger højere eller lavere end underskuddet i den anden ende.. Meget interessant men da det forudsætter at der ikke trænes mere end 2 gange ugentligt vil det for langt de fleste ikke have interesse. Glemmer jeg noget væsentligt i denne betragtning..?
 12. Nautilus Vs. Sportsclub

  Jeg trænede 1 år, ja det bandt jeg mig for dengang, i nautilus på amager og jeg blev dengang overbevist om at konceptet omkring 1 sæt var helt fint osv, så var der jo også tid til fullbody hver gang.. Jeg måtte godt selv sammensætte programmet, og lcenter-personalet var sq i orden, men konceptet er noget lort.. Efter et års træning, 3-4 gange ugentligt, hver anden dag, kunne jeg ikke se på min krop at den var blevet større, den var rettere sagt mindsket... Alt i alt jeg spildte et års træning med det lortekoncept... :annoyed: 3-4 gange om ugen halvanden time per gang, hvor mange timer af mit liv har jeg ikke spildt på det lort, you do the math.. :annoyed: Well, måske virker det for nogle, men min anbefaling er at holde sig langt væk fra det lort.....
 13. Hvad er at spise rigtigt..?!?

  Dejligt med så mange meninger.. Jamen I har da ret i at det nok er sundere at indtage andre kcal end dem fra kager, men.... De der kemikalie-ting halløj fra frugten har jeg ingen relation til, det ville være lækkert hvis I kender en artikel ell lign som beskriver disses gavnlige effekter.. Og ja fordelingen er da lidt sværere at overholde, men med et veltilrettelagt kostprogram kan det vel sagtens realiseres.. Omkring tidspunkterne for indtagelse er jo lidt mere kompliceret, for dette vil jo nok ikke altid ske på de fornuftigste tidspunkter.. Med hensyn til mætningspunktet er det intet problem for mig for kan altid spise og er aldrig sulten, så jeg har ingen problemer med at stoppe med at spise dette usunde pga mæthedsfornemmelse...
 14. Hvad er at spise rigtigt..?!?

  Ja, jeg kan sagtens se hvad du mener, men der er ingen som har sagt at alt, de X procent, fedtstof skal være "sundt" fedt, hvilket jo heller ikke er tilfældet hvis du spiser en hakkebøf i stedet for chipsene. Det jeg mener er at hvis jeg holder lidt igen med fedtet i måltiderne og derved indtager færre procent af fedt end de 30 som ses som en ideel sats mange steder (30/30/40 fedt/protein/kulhydrater). Lad os sige 25procent for at komme med et bud, så har jeg 5pct som kan skydes efter kager slik osv.eller er jeg helt galt på den..? For at bruge dit eksempel med huset, så vil det vel svare til at jeg bruger samme type materialer bare leveret andet steds fra, og om jeg fik det leveret med væggene eller fondaments-byggestenene betyder vel ikke noget..!
 15. Hvad er at spise rigtigt..?!?

  Jeg har længe tænkt og været i konflikt med principperne omkring at spise sundt osv som der skrives så meget om... Problemet er ikke at jeg ikke opfylder mængden samt forholdene imellem fedt/protein/kulhydrat, men jeg kan absolut ikke se at det skal være bestemte "gode" produkter frem for junk..? Nu tænker jeg jo hvis jeg sørger for at få vitaminer og mineraler nok gennem kosttilskud, passende sundt fedt via XXX(edited) eller lignende og sefl henholdsvis hurtige og langsomme kulhydrater afhængig af tidspunktet før og efter træning og rundt på dagen. Kvalitetsprotein fordelt rigtigt i løbet af dagn osv. Er det så ikke pisse ligegyldigt hvorvidt jeg indtager det sidste energi fra chips, vingummi bamser, kager what so ever..? Hvis jeg f.eks bulker og mangler 500kcal som vil passe med fordelingen af de sidste kcal mht fedt/kulhydrater/protein i 100g chips (bare for at give et eksempel), så er det vel ligegyldigt hvorvidt jeg spiser disse eller finder noget andet..?! Jeg er selvfølgelig klar over at det ikke er sundt fedt osv, men hvis balancen er rigtig og jeg allerede har indtaget den "sunde" fedt igennem dagen..? Et nej/ja er ikke tilstrækkeligt, jeg ønsker argumenter for og imod..