Neros

Medlemmer
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Neros

  1. post-6771-1226522329_thumb.jpg

    Hakkebøf med rødbedemos og grønne bønner

    200g Oksekød, hakket (3-6%)
    100g Rødbede
    100g Kartoffel
    100g Grønne bønner
    50g Gulerod
    25g Skummetmælk
    5g Becel, flydende

    Skær rødbede, gulerod og kartoffel i stykker og kog dem møre. Imens steg hakkebøffen på din Weber og gør klar til at sætte bønnerne over, så det de er klar til resten er færdig. Hæld vandet fra og tilsæt mælk, salt og peber. Brug håndblenderen til at lave det til mos. Server!

    Jeg er helt fjollet med min Weber gasgrill. :blush:

  2. Tidligt hjemme, tidlig træning, tidlig mad!

    post-6771-1226421961_thumb.jpg

    Omelet med kyllingepastamix - 3028 kJ (1 person)

    Protein 33,4% (59,5g), Fedt 29,4% (23,4g), Kulhydrat 39,1% (69,9g)

    Omeletten
    120g Æg (2 stk.)
    40g Skummetmælk
    5g becel
    + lidt salt og peber

    Kyllingepastamix
    150g Kylling i strimler
    100g Frisk pasta
    80g Peberfrugt, rød
    50g Forårsløg
    50g Tomat, cherry

    Lav omeletten, kog pastaen, snit grønsagere og lynsvits dem på panden efter omeletten sammenmed den kogte pasta og kyllingestrimlerne. Server!

  3. Det handler vel i princippet om at være i energioverskud (SPIS), lave tunge basaløvelser (TRÆN) og sørge for at restituere (HVIL).

    I selv samme forum, som denne tråd befinder sig i er nogle forskellige sticky artikler i toppen om protein, fedt og kulhydrat. Det er et rigtig godt sted at starte, hvis du skal vide, hvad der skal indtages. Derefter skal du have beregnet, hvad du bruger af energi, så du ved, hvormeget du skal indtage - husk her at der skal indtages mere end det du forbruger, ellers er du ikke i energioverskud. (Der er en "udregner" og forskellige formler til det her på MOL)

    Her er et link til en artikel om fænomenet "at bulke". Det er et link, som jeg fandt ved et hurtigt søg her i MOL forums.

    Jeg kan ikke svare dig på, hvordan din kostplan skal se ud, men er sikker på at en "kålkur" bestemt ikke er metoden. Spis varieret og sørg for at få 2g protein pr kg, en fornuftig mængde fedtstof og resten i kulhydrater. Her vil jeg igen anbefale at du gennemlæser de 3 artikler om netop protein, fedt og kulhydrat.

    Beklager, hvis jeg ryger lidt væk fra din tråds emne.

    Edit: Jeg vil ikke anbefale, at du starter med at løfte alt for tungt - start roligt op og få styr på øvelserne og derefter øg vægten. Jeg vil tro, at du kan nå rigtig langt i starten ved blot at lave bænkpres, squat, dødløft - derudover spise og hvile nok!

  4. Tillader mig min efterhånden daglige spam endnu engang! Denne suppe mætter! Og personligt mener jeg at den kan varieres til rigtig mange forskellige gode måltider!

    post-6771-1226345871_thumb.jpg

    Tomatsuppe med krebsehaler (2 portioner) - 1935 kJ

    Protein 24,6% (28,1g), Fedt 17,2% (8,8g), Kulhydrat 60% (68,3g)

    400g Tomat, hakket (1 dåse)
    600g Vand (6 dl)
    200g Frisk pasta
    150g Krebsehaler
    100g Græsk yoghurt
    55g Løg
    10g Chilli (Vælg chilli efter egen smag om stærkhed)
    10g grønsagsboullion (1 stk.)
    + 1 tsk salt, peber, sukker og rosen paprika

    Hakket tomat/løg/chilli, vand og kryderier koges nogle minutter. Blend det hele til en lind masse efter en 10 minutters tid. Smid pasta i og lad det koge et par minutter. Hæld lagen fra krebsehalerne. Put halvdelen af suppen i en skål/tallerken og put en 50g af yoghurten i midten. Tag halvdelen af krebsehalerne og læg dem oveni. Server og spis!

    Kunne også have lavet en hvidløg/lime marinade til krebsehalerne, men jeg var sulten :4mewantfood: , så det blev skippet i dag! (Skulle have været lavet FØR træningen, så det kunne have ligget i den et par timer.) Anyways. Håber at der er nogen, der synes, at det er okay med lidt inspiration til køkkenet.

  5. Godt gået! Jeg skippede dog J-dag, da jeg er så frygtelig dårlig til at nøjes med en eller fem genstande, når jeg først er i situationen... Jeg tog 15 minutter roning, 20 motionscykel og 15 minutter løbebånd istedet :tongue:

    Uden at have sat en deadline, så er jeg selv igang med et lignede projekt. Jeg startede på 93,3 søndag den 19/10 og vægten i morges sagde 88,4. Mit første mål er 85, men jeg kan allerede se på maven, at det nok bliver til et del mål. Skidt pyt jeg er over halvvejs og på under første måned.

    Denne tråd ligner dog mere og mere en log - måske den skulle flyttes over i log delen af forumet?

    Edit (Jeg er 197cm og 29år, hvis nogen vil have lidt mere sammenhængen i mit ønske - glæder mig til jeg er tilfreds med fedt% - så skal jeg til at smide nogle af de rigtige kg på igen!)

  6. Søndagskylling!

    post-6771-1226305287_thumb.jpg

    Kylling med grønsager, samt bruneris med dadler, abrikoser og pinjekerner. (2 portioner) - 3244 kJ

    Protein 27,5% (52,5g), Fedt 28,1% (24g heraf Mætt. 3,7g/Mono. 9,2g/Poly 7.0g), Kulhydrat 44,4% (84,8g heraf 23,4 sukkerarter)

    400g Kyllingfilet
    125g Brune ris
    100g Gulerod
    100g Rosenkål
    80g Peberfrugt, rød (½ peberfrugt)
    50g Løg (1 lille løg)
    50g Daddel, tørret
    50g Abrikos, tørret
    25g Pinjekerner
    10g Bouillon, kylling
    7g Olivenolie (½ spk.)
    + lidt salt og peber

    De brune ris koges med bouillonen. Dadler og abrikoser hakkes i pinjekernestørrelse og tilsættes i de sidste 5 minutters kogetid. Kyllingen koges i letsaltet vand og rosenkålen tilsættes i de sidste par minutter inden kyllingen er klar. Hak løg, gulerod og peberfrugt. Tag kylling og rosenkål afvandet og svits alle grønsagerne i olien - gerne nogle minutter med lå på. Hak kylling i store stykker og tilsæt. Svits et par minutter mere og server på en tallerken.

    Så kan du selv justere med mindre portioner, hvis kJ er for højt - men det var søndag.. :tongue:

    Edit: Glemte bouillonen!

  7. Og en enkelt med fisk!

    Kan serveres i fadet..

    post-6771-1226168221_thumb.jpg

    Eller portionsanrettet!

    post-6771-1226168239_thumb.jpg

    Torsk i pastafad med grønsager (2 portioner) - 2164 kJ

    Protein 29,8% (37,9g), Fedt 22,3% (12,7g), Kulhydrat 49,8% (63,4g)

    250g Torskefilet
    200g Frisk pasta
    100g Madlavningsfløde 18%
    100g Squash
    100g Cherrytomat
    50g Forårsløg
    12g Citronsaft (1 spk)
    + lidt salt og peber.

    Kog pasta og hæld vandet fra. Squash halveres og skæres i halvbåde, tomater i kvartbåde, forårsløg i små skiver. Pastaen puttes i fadet, torskestykkerne lægges ovenpå, grønsagerne fordeles derover. Fløde og citronsaft fordeles over retten. Smides i ovnen ved 175 grader i 20-30 minutter.

    Kan sagtens varieres med anden fisk og andre grønsager. Namnam!

  8. Synes at denne opskrift var for let og lækker til ikke at smide op. Den er dog ikke til folk med fedtforskrækkelse!

    post-6771-1226084092_thumb.jpg

    Røget svinemørbrad med kartoffelsalat (2 portioner) - 2876 kJ

    Protein 31,4% (53,1g), Fedt 26,4% (20,0g), Kulhydrat 42,9% (72,5g)

    375g Røget svinemørbrad
    600g Kartoffel
    300g Græsk yoghurt
    55g Løg (1 stk.)
    20g Purløg
    6g Hvidløg (2 fed)
    20g Cherry tomat
    + lidt salt og peber

    Løg, hvidløg og purløg hakkes fint og blandes sammen med den græske yoghurt. Gør det i en skål, hvor der senere er plads til kartoflerne. Sæt det i køleskabet. Kog kartoflerne og afkøl dem. Når de er kolde skæres de i passende mundbidder og blandes med det græske yoghurt. Svinemørbraden skæres i tynde skiver og tomaterne halveres. Arrangere det på to tallerkner.

    Det var dagens aftensmad - havde kogt kartoflerne, sat dem til afkøling og lavet "smattet" før træning, så det var lynhurtigt aftensmad, da jeg kom tilbage! :4mewantfood:

  9. Kunne ikke dy mig for at smide en klassiker ind i denne opskriftstråd.

    post-6771-1225997105_thumb.jpg

    Pitabrød med tunfyld (2 stk.) - 2987 kJ

    Protein 27,2% (47,9g), Fedt 17,9% (14g), Kulhydrat 55,5% (97,5g)

    Opskrift

    140g tun i vand (drænet)
    100g græsk yoghurt
    100g agurk
    100g gulerod
    25g løg
    50g grønne ærter
    15g grønne jalapeños
    + lidt salt og peber
    2 stk. pitabrød

    Agurk, gulerod, løg og jalapeños hakkes i små ærtestørrelse stykker og blandes med de andre ingredienser. Pitabrød varmes og fyldet fordeles i dem.

    Velbekomme!

    Edit: Smed et bedre billed op.

  10. Jeg havde et mindre uheld, og havde mit håndled/arm i gips 3 måneder. I starten kæmpede jeg med blot at få en normal smidighed tilbage, men det er ved at være lang tid siden. I dag, 7 måneder efter, kan jeg ikke mærke noget til dagligt, og er gået igang med ordenlig styrketræning igen. (Kostede 10 kilo at holde pause, og sikkert mere, da jeg er lidt kvabset nu...)

    Har forsøgt at styrke mit håndled med forskellige øvelser og en powerball, men da jeg så startede med at træne den anden dag, så var jeg overrasket over at mit håndled var så stor en begrænsning ved f.eks. brystpres.

    For at gøre det hele lidt kortere, så søger jeg øvelser, som kan hjælpe mig til at genvinde min styrke/kræfter, så jeg kan bænke mere end 40kg uden smerte... :S

  11. Nu ikke for at komme ind fra en overdrevet vinkel, men blot for at sætte det lidt i perspektiv, så har min far fået konstateret parkinson for nogle få år tilbage. Han får også medicin, som er ordineret af hans læge. Det gør dem bestemt ikke sunde, og her taler vi om seriøse bevirkinger.

    For at drage det over i det som vi snakker om, så tror jeg er at det er med den medicin som alt muligt andet medicin. Hvis medicinens virkning er "The lesser of evils", så brug det da endelig. Personligt så tror jeg hellere at jeg kæmpede med mit stofskifte på en naturlig måde, hvis jeg stod i problemet.

    Øget muskelmasse, mange små måltider skulle eftersigende givet et højere stofskifte. Hvis vi er over i den anden boldgade... hva' med rygning... det giver også øget stofskifte, men er bivirkningerne det værd?!? :dry:

  12. Hrm. Tror nu at jeg bliver ved med at transportere det med til træning - også fordi ellers skal jeg til at holde styr på hvilken en af mine shakes, der er kreatin i. Mit arbejde tillader ikke de store pauser, især ikke i julen, så nogle af mine mellemmåltider består af en shake og et stykke frugt, hvis jeg da kan nå det. :blush:

    Desuden er der noget om snakken med at det ikke kan holde sig:

    What is the best form of administration? Can I simply steer Creapure in my favorite sports drink? 

    Yes, you can. Dissolve Creapure in liquids such as water, fruit juice or tea. 5 g can easily be dissolved in 500 mL of water at room temperature or in a cup (app. 200 ml) of hot tea. Please prepare beverages fresh and consume within the same day.

    Og...
    Is Creapure stable in water? 

    Creatine is just stable for a limited time in aqueous solution due to a degradation into Creatinine. The speed of degradation is:

    dependant on the pH (the lower the pH the faster the degradation)

    dependant on the temperature (the higher the temperature the faster the degradation)

    Kilde: http://www.creapure.com/bioactives/html/e/...reapure/faq.htm

  13. Det gør jeg skam også, men jeg er under den opfattelse at kreatinen ikke kan "opbevares" i længere tid i væske uden at ødelægge det. Jeg blander mine shakes dagen før, så jeg ikke skal stå og mixe med det om morgenen. Har jeg fået noget galt i halsen et eller andet sted i informationsjunglen? :blink:

    Normalt hælder jeg mit kreatin i shaken umiddelbart før indtagelse efter min træning.

  14. Hej allesammen,

    Hvad transportere i jeres kreatin i, når i skal have det med til træning? Selv bruger jeg pt. en lille plastikpose, men jeg leder efter en eller anden lille plastikbeholder med låg, som er let at hælde fra.

    Til min proteinshake har jeg fundet ud af at Cultura's plastdunke er helt perfekte. De er beregnet til madvare, tåler opvaskemaskinen og kan rumme 0.5 L - helt perfekt, hvis man bruge 0.4 L væske til sin shake, da det giver lidt rum i flasken, så det kan genrystes lige før indtagelse. :4thumbup:

    Anyways.. nogle forslag?