Jannick

Medlemmer
 • Content count

  82
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jannick

 1. 6-pack

  Med generelt, mener jeg ikke maven, men hele kroppen.
 2. 6-pack

  Du bør stadig træne mave med modstand. Hvis du gerne vil have tydeligere sixpack OG forbedre din eksplosivitet i korsettet i forbindelse med badminton, skal du netop lave tung mavetræning. Generelt er tung styrketræning kombineret med plyometrisk træning et rigtig godt supplement til badminton da det er en eksplosiv sport.
 3. Forvirring omkring mad-indtag

  Jeg har markeret det med rødt som du lige skal fokusere på. Idéen med at tabe sig er at være i energiunderskud. "Masser af energi" er relativt. Man skal indtage rigeligt med energi, men stadig mindre end man omsætter! Frugt er sundt, men det indeholder masser af frugtsukker (fructose), så spis frugt, men ikke MASSER af det.
 4. Hvordan får jeg 8pack?

  Det er sikkert leg raises eller reverse crunches. Førstnævnte skal man bare være opmærksom på at det er hoftebøjerne og delvist forsiden af låret der arbejder mest.
 5. Hvordan får jeg 8pack?

  Nej det er ikke BARE ved ikke at spise slik. Du skal sænke dit samlede kalorieindtag. Men kig hér http://www.getbig.dk/article.php?id=138&am...0%28billeder%29 Der kan du i hvert fald lave nogle af dem derhjemme.
 6. Abs(:

  Denne plejer at virke:
 7. Eight Pack

  Du har ikke 2 nederste muskler. Du har 2 muskler der udgør hele din 8-pak.
 8. Mad før træning!

  Måltider bør du spise ca. 2-3 timer før. Hurtige kulhydrater (højt glykæmisk index) bør du indtage lige før træning.
 9. Crosstrainer kontra løb

  Jeg konkluderer ikke noget udfra førnævnte post, jeg viste bare hver deres forcer. Om crosstraineren reelt giver mere end løb samlet set, altså med samme puls og intensitet, kan jeg ikke svarer på. Men 100 kj mere på cross kontra løb gennem 30 min er jo nærmest ingen forskel. Hvis du løber 5 gange om ugen, ser jeg det dog ganske fornuftigt at bruge crosstraineren som erstatning for 1-2 løbedage pr uge.
 10. Crosstrainer kontra løb

  Crosstrainer arbejdes med større muskelkontraktion end løb = Mere energi bruges på crosstrainer Løb har et større bevægelsesudslag (ROM) end crosstrainer = Mere energi bruges på løb Crosstrainer bærer kroppens vægt, hvorimod man selv bærer vægten i løb = Mere energi bruges på løb Pga crosstrainerens mekanisme, hjælper den med bevægelsen ved træning, da den ikke bare stopper med det samme, når man selv stopper muskelarbejdet. Ved løb er der derimod ingen kære mor.
 11. Jeg vil være hurtigere

  Der er en en aktiv tråd i gang om det samme: http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=49198
 12. Motionstræning

  Læs: http://www.motion-online.dk/fora/index.php...594&hl=ampk <- testet med rotter viser hæmmelse af AMPK, som bla spiller en vigtig rolle i musklernes metabolisne. MEN: http://ajpendo.physiology.org/cgi/content/full/286/5/E737 <- testet med 8 trænede personer, som ikke viser nogen ændring af AMPK. Men umiddelbart kan man jo sige sig selv at det ikke er optimalt at træne begge ting lige efter hinanden. Jeg plejer sige, træn det du prioriterer højest først!
 13. Træning med én håndvægt - nybegynder.

  Du fortæller jo intet om modstanden. Det nytter ikke noget at tage vægten 8 gange, hvis du kan tage vægten 20 gange. Vægten skal være så tung at den ikke kan udføres mere end de 8 gentagelser (eller 6-12 for ikke at gå specifikt efter artiklen). Derudover skal du løfte vægten forholdvist eksplosivt, men kontrolleret, og sænkes langsomt så der kommer længervarende spænding (time under tension)
 14. Tager mere i kg, men mine muskler er mindre?

  Da du ikke spørger om noget, får du ikke et svar. Men du kan få nogle ledetråde: CNS, neuralt drive, fyringsfrekvens, electromyografi, motoriske enheder/neuroner.
 15. Muskler kommer hurtigt igen?

  Det er der skam også, men forestil dig at lave et fuldendt studie, hvor man har en flok førsøgskaniner, som træner i x antal år, holder x antal års pause og igen begynder at træne. Det er et noget kompliceret projekt.
 16. Muskler kommer hurtigt igen?

  http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=49310
 17. Hvor ofte bør jeg holde pause fra træning?

  Det afhænger af antal øvelser, sæt, reps og %RM. Altså den samlede intensitet. Det mest optimale er at træne igen når kurven rammer dens peak. Det som kaldes superkompensation. Hvis du træner med lav intensitet (blå kurve) kan du sagtens træne 6 dage om ugen. Træner du derimod med høj intensitet (rød kurve) risikerer du overreaching. Det er meget firkantet bygget op, men blot for at illustrere det. Desuden handler det her om single-factor hypertrophy og den mest velkendte inden for styrketræning/bodybuilding. Dual-factor hypertrophy handler nemlig om at træne de ca. 6 gange om ugen med høj intensitet i flere uger/få måneder, hvorefter man holder deload-/dekonditioneringsfaser, hvor man enten træner med lav intensitet eller/og kombineret med ingen træning, svarende til 1-2 uger. Dette kræver dog sin forberedelse.
 18. Øget vægt ved motion

  Udover muskeløgning og kappilarisering, som vastus nævner, er dit væskeindtag nok også steget i takt med at du er mere aktiv. Samtidig sker der også en øgning af ens glykon depoter, som kan øges til ca. det dobbelte.
 19. Biceps uden vægte?

  Eller inverted rows = omvendt armbøjning, om man vil. Kan laves hvis du har et hvilket som helst stativ el. ign. i en lav højde.
 20. træning med alderen

  Der er aldrig lavet nogle helhjertede studier som kan forklarer muskel hukommelse, men der er masser af teorier. Fakta er dog at det eksistere. Man har set endeløse mange eksempler på det. Men hvad muskel hukommelse skal defineres rent fysiologisk kan man bare ikke give et fakta på. Jeg tror selv at det drejer som om mange ting. Styrkemæssigt tror jeg aldrig at CNS glemmer. Vi kan vel alle stadig nogenlunde huske hvordan man løfter vægte selvom man holder en pause på 10 år. Dvs vi hurtigere kan fremme impulsstyrken fra CNS til de motoriske enheder, samt fyringsfrekvensen, forstået på den måde at vi hurtigt lære at aktivere vores muskelfibre bedst muligt. Hvad der så gør at vi opnår hypertrofi hurtigere, kan til dels have med førnævnte at gøre, men bestemt kun en lille del af det. Hvad der reelt giver anabolismen tror jeg er meget mere kompliceret.
 21. Begynder - Forholdvis uvidende!

  Du har så sandelig heller ikke taget 3 kg muskelmasse på. Ikke for at dæmpe selvtilliden. Men din vægtstigning skyldes primært mere kropsvæske, øgning af dine glykogener og muligvis en smule øgning i blodvolumen (bedre kappilarisering) hvis du ikke var særlig aktiv inden.
 22. Ny fitness uddannelse 2008

  Jeg har hørt at der kommer en ny fitnessuddannelse efter sommerferien som varer 1½ år. 6 måneders grundforløb og 1 års skifte mellem skole og praktik. Er der nogen der kender noget til den? Jeg går ud fra at det er en ret seriøs uddannelse og ikke noget der kan sammenlignes med de kurser man kan tage. Det der tiltaler mig er at den er gratis og er su berettiget. Spørgsmål: - Hvor i landet kan man tage uddannelsen? (bor i nordsjælland) - Hvornår er sidste optagelsesfrist? - Hvilke motionscentre er godkendte praktikpladser iflg uddannelsens krav? pft
 23. Ny fitness uddannelse 2008

  Tak for input. Havde faktisk regnet med at det ville være noget ordentligt. Men hvis den ikke giver gode karriermuligheder springer jeg fra uden tvivl.
 24. hopkins vs. calzaghe

  Nu er der ikke mere end 3 dage til kampen skydes i gang. Bliver den virkelig ikke vist på nogen danske kanaler???
 25. DOMS?

  Du kan også bare tænke DOMS = De Ondeste Muskel Smerter Så glemmer du det aldrig!! Men DOMS er som sagt muskelømhed. Før i tiden mente man at det skyldtes mælkesyre ( som stadig er litteraturisk på universitetet ), men nye teorier menes at det skyldes mikrooverivninger i muskelfibrene. Man mener ikke at dette er grunden til at smerten opstår, men at den kommer af genopbyggelsesprocessen.