Jan Projekt Smørhul

Medlemmer
  • Posts

    438
  • Joined

  • Last visited

Reputation Activity

  1. Downvote
    Jan Projekt Smørhul got a reaction from klausjensen in Fruktose måske endnu farligere end vi allerede vidste   
    Hej.
    I artiklen står der, at der findes fruktose i sodavand. Men passer det? Findes der betydelige mængder af fruktose i danske sodavand?
    Henne på den Shell - Seven Eleven - station, hvor jeg arbejder, er der - ifølge varedeklarationen - GLUKOSE i en eller flere af sodavandene.
    Jeg troede, at det som hovedregel var almindeligt sukker - disaccharid - som man brugte i sodavand. Men det kan være, at jeg tager fejl.
    Jeg ved det ikke. Men jeg vælger at tvivle på, om der findes betydelige mængder fruktose i de danske sodavand. Artiklen er trods alt kun en slags "avis-artikel". Og den er måske skrevet af en ikke-fagjournalist, som ikke ved nok om tingene.
    Venlig hilsen
    Jan Hervig Nielsen
    Ideudvikler
    Projekt Smørhul
    (og Projekt Trafiksikkerhed)
    Projekterne er 2 afslappede fritidsforetagender uden økonomiske interesser. For mange år siden har jeg læst anatomi (bl.a. bevægeapparatet), fysiologi, biokemi, sygdomslære, ernæring og lært alternativ behandling. Det meste på næsten bachelor-niveau. Jeg benytter mig ikke mere af Medline/Pubmed og Cochrane, som nogle fagfolk bruger. "Kostvejledningen" er rettet mod 20-60 årige personer, der ikke dyrker meget sport.