lynggaard

Medlemmer
 • Content count

  4
 • Joined

 • Last visited

 1. Smut nu løberknæ

  Hejsa. Forhistorien: Jeg har døjet med løberknæ, og det har stået på i 1 1/2 år. Jeg har prøvet længere konstant hvile (3-4 uger), fiskolie (3 gram/dag), udstrækning af tractus, felden gel, fysioterapeut, is, massage af tractus med tennisbold mv. Nu har jeg så været en tur forbi idrætsmedicinerne på bispebjerg. Inflammationen blev beskrevet som meget beskeden (ganske lille betændelseslomme). Han så løberknæet som en konsekvens af direkte overbelastning. Han anbefalede et behandlingsforløb med én binyrebarkhormon-indsprøjtning med virkning i 2 uger og herefter løbende intagelse af Ibumetin (400 mg x 4 / dag) i 3 uger. Jeg er nu 2 1/2 uge henne i forløbet, og der er klare forbedringer at spore, omend irritationen ikke er 110% væk, som jeg umiddelbart kan mærke det? Efter 2 uger må jeg ifølge anvisningerne langsomt genoptage belastningen af knæet (dvs løB). I løbet af en uge (den her uge faktisk) har jeg så udfordret knæet 2 gange ved løb. Begge gange har jeg mærket en anelse til knæet. Det kan slet ikke karakteriseres som smerte, og det er endvidere ret svært at lokalisere den lette "summen". Mit første spørgsmål til jer er, skal jeg følge idrætsmedicinerens anvisninger mht genoptræning, til trods for at det summer lidt i knæet - eller skal jeg holde pause med samtlige bevægelser, der tidligere har givet anledning til opblussen (i prioriteret rækkefølge: løb, cykling og gang)? Mit andet spørgsmål er så, hvad en fornuftigt genoptræning skal indeholde? Hvor meget må jeg træne?
 2. Bøger med øvelser

  Hejsa. Jeg er ude efter at udvide mit øvelsesrepertoire, dels til brug i almen opvarmning og dels til brug i almen styrketræning (uden udstyr). Øvelserne skal bruges i undervisning og træning. Hvilke bøger er gode i den sammenhæng? Gerne illustreret og indeholdende en masse øvelser/"lege". Tak for svar!
 3. knæskade ved løb

  Imens jeg venter på idrætsklinikken på bispebjerg hospital (skal til undersøgelse med mit løberknæ den 27. sep [har stærk mistanke om kronisk betændelse i den kære tractus...]) har jeg i mellemtiden haft stor glæde af svømning. Crawl med en pull boy mellem de helt afslappede ben og så ellers over stepperne. Har aldrig tidligere gjort mig i svømning, og det overrasker mig derfor, hvor godt svømning er. Man får virkelig brugt samtlige muskler på en effektiv og alligevel skånsom måde. Tillige har jeg med pulsmåler målt, at der en fin cardiovaskulær effekt :4thumbup:
 4. knæskade ved løb

  Jeg bliver bare så træt i låget hver gang jeg hører folk få det råd. "Doktor, jeg får ondt i knæet når jeg løber" - "Lad være med at løbe". "Doktor, jeg får ondt i skulderen når jeg laver bænkpres" - "Lad være med at styrketræne". "Doktor, det gør i fingerleddene når jeg klatrer" - "Lad være med at klatre". Hvis disse læger (og andre behandlere med samme svar) var tilknyttet landsholdet i fodbold, så ville det sgu nok blive en kort karriere! Selvfølgelig er der idé i at undlade at løbe videre på en forvredet ankel (eller et brækket lårben ), men der er fame ikke meget behandling i at sige til folk at de skal holde op med at gøre noget der gør ondt! Hvad ville der fx ske, hvis jeg havde et ordentligt hul i en tand og gik op til lægen og sagde "Doktor, det gør ondt når jeg spiser" - "Prøv at undgå spisning i en måned og så kan du ringe og få en ny tid". Det kan godt være, at der samfundsøkonomisk går lidt for mange skattekroner til behandling af selvpåførte idrætsskader, men jeg tror ikke det kan måle sig med de skattekroner, der går til behandling af følgeskader i forbindelse med inaktiv livsstil! Endvidere kan der være tilstande, der KRÆVER aktivitet og måske endda smerte! Eksempelvis kronisk inflammation i akillessenen, der ofte viser sig hverken at respondere på blokade (fordi problemet ikke er inflammation, men arvæv o.lign.) eller hvile/ro. Derimod skal der kraftigt excentrisk træning til - som gør ondt. Sindbad PS Undskyld for trådkapring til dette rant... <{POST_SNAPBACK}> Det lyder som om du har tjek på det, sindbad. Kan du så hjælpe mig? Jeg har døjet med løberknæ (det er mit bedste bud: irritationen er lokaliseret til ydersiden af venstre knæ og provokeres ved løb, gang og cykling, og den har stået på i 1 1/2 år nu...). Jeg har prøvet længere konstant hvile (indtil nu 3-4 uger), fiskolie (3 gram/dag), udstrækning af tractus, felden gel, fysioterapeut, is, massage af tractus med tennisbold mv. Genoptræning synes nyttesløst, da irritationen ikke engang vil forsvinde ved længerevarende hvile. Den ligger og lurer. Hvad skal jeg gøre? Er rådvild....