Melisen

Medlemmer
 • Content count

  6,540
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  40

Melisen last won the day on October 21 2013

Melisen had the most liked content!

About Melisen

 • Rank
  SuperHulkMachomanmanmand

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Køn
  Mand
 • Sted
  http://xkcd.com/1049/

Recent Profile Visitors

2,454 profile views
 1. tordenskrald > rundetaarn

  1. mdk

   mdk

   Helt klart tordenskrald.

 2. kalorieindtag og Peanut butter

  Det kan en køkkenvægt svare på ;) Men en god tommelfingerregel er at en spiseske vand vejer 15 gr og mad vejer altid lige deromkring (undtagen skumfiduser og flødeboller). Peanutbutter kan vist ikke flyde, så det ligger omkring 16-20 gr. per spiseskefuld. Prøv peanutbuttersuppe. Smager fantastisk. Og kig ordentligt på etiketten på din peanutbutter. Mange (de gode) typer er nærmest bare blendede peanuts med en smule salt. Men andre indeholder alt muligt skrammel.
 3. Spise grønsager for at tabe sig?

  Der er mange ting der skurrer i øjnene her... Hvor gammel og hvor høj er du? DIn vægt er jo umiddelbart ikke skræmmende. Du kommer ikke til at køre 60 km om dagen uden at have en vis erfaring på cyklen. Du kører ikke 60 km på to timer (30 km/t) som nybegynder. Det kræver dedikeret træning, godt udstyr og ordentlig ernæring, hvilket bringer mig til sidste punkt. Du kommer ikke til at køre 60 km på grøntsager. Du kommer ikke engang til at køre 10 km. Det er en helt forkert strategi. Cykling kræver protein, kulhydrater og fedt. Skulle det rent faktisk lykkedes dig at gennemføre de første 60 km , så vil det være med fare for dit helbred at kaste ud i de næste 60 km den efterfølgende dag. Du kan bruge cykling til at tabe dig (hvis du rent faktisk har behov for det), men så skal det gribes rigtigt an. At få færre kalorier og samtidig skrue op for energiforbruget kan kun gå galt. Vejen frem er at skrue op for antallet af kalorier, men skrue højere op for energiforbruget på en kontrolleret måde Mit forslag: 1) Arbejd dig op på at køre 30 km hver anden dag og slet ikke forsøge at tabe dig. Faktisk spis mere, hvis den ekstra motion giver større appetit. Sørg for at få nok grove kulhydrater, god protein og sundt fedt: Groft brød, fisk, godt kød, Skyr, nødder etc. 2) Når du kan klare de 30 km hver anden dag, herunder har kontrol over hvor meget føde det kræver, og du ikke føler dig generelt uoplagt, træt eller udmattet, så kan du begynde at skrue på elementerne: Spise lidt mindre, køre lidt længere indtil du ser resultater og ikke føler at du er begynder at gå død i det.
 4. Tun - Olie/vand?!

  Der er alt for mange “måske” i det indlæg. Hvis din anbefaling hænger på et forhold, som du ikke “lige kan huske” fakta om, så skulle du “måske” bare lade være med at komme med indlægget. Tun indeholder lige så meget olie som der er vand i Sahara. Fedtindholdet i "Tun i olie" vil derfor i overvældende grad bestå af den benyttede olie, som iflg fødevarestyrelsens tal ikke har en særlig god sammensætning af fedtsyrer[1]. Om det er “I orden” afhænger af hvor grundig du er med at “presse” olien ud dåsen plus sammensætningen af den fedt du ellers indtager. [1]http://www.rapsol.dk/Da/0319.php
 5. Køb af Racer 6-9k

  Låge tre.
 6. Køb af Racer 6-9k

  STRen er på papiret et godt køb. Dækkene er fine. Jeg er enig i at det nu kun afhænger af stellet(s finish og geometri) og din egen fornemmelse af cyklen.
 7. Køb af Racer 6-9k

  Alle har hvert deres niveau, ikke mindst på MOL. Der vil være nogen der vil mene at man ikke kan finde en ordentlig cykel til under 15000, uanset hvor lant man har tænkt sig at cykle, mens andre synes at du som nybegynder skal finde en billig brugt. Det er derfor ofte svært at få et godt råd netop som nybegynder herinde. Når det er sagt, så er her MIN mening: En aluracer med 105 er absolut bunden af hvad man begynder med, hvis man har en ambition om at teste af om cykling er noget for en. Tiagra bør man altså ikke sætte på en racercykel. HVIS du har ambitioner om at det måske skal udvikle sig, så BØR du mindst anskaffe dig en kulfiberramme med 105. Dels er det mærkbart mere behageligt at køre på, dels har du så en platform, som du efterhånden kan bygge en virkelig habil cykel ud af. Og hvis du allerede er deroppe, så er der prismæssigt ikke langt til ultagra… Det er ramme og gruppe. Glem heller ikke at de andre dele skal være af ordentlig kvali, ikke mindst hjulene. Da jeg er forelsket i focus cykler, så er her et eksempel på en barebone racer: http://www.heino-cykler.dk/Cykler/Racer/Focus/Focus+-+Variado+2.0+-+2011+-+Racercykel.html Det bør ikke være “ringere”. Og køb et bedre hjulsæt om et år.
 8. Nogen prøvet "Owners Suite" på Olsobåden? Hvornår? værd de ekstra 1200 kr?

  1. Show previous comments  1 more
  2. Melisen

   Melisen

   Næ, bare give mine forældre en lidt federe oplevelse end den indvendige kahyt med B&W MAN Diesel i underkøjen.

  3. KåreS

   KåreS

   Du er en betænksom søn... :-)

  4. Oksen fra Århus N
 9. Hvad fejler min cykel?

  I 9999 ud af 10000 tilfælde er det bagskifteren, som rammer kransen lidt skævt, så kæden kommer “op og ride” en anelse og kædestrammeren rykker fremad. Jeg kan ikke rigtig se noget i din forklaring, som skulle udelukke dette. Den egentlige årsag til det er at kablet har givet sig en smule, at kablet sidder løst eller at en af skruerne i bagskifteren er gået en smule løs.
 10. Sovs til fisk

  En god tartarsauce. Min ynglingsvariant: 1 del creme fraiche 1 del god mayo (“ægte”) 1 syltet agurk 1 halvt lille halvt rødløg 1 spiseske kapers (de små billige) Blend “grøntsagerne” i en minihakker, ikke for fint. Bland det i resten. Smag til med salt, peber og citron.
 11. Tacx fortius erfaringer søges

  Tak for de gode svar. Måske jeg ligefrem skulle overveje en Bushido + PC opgraderingen, hvis den er så smart. Så undgår man også et hav af ledninger
 12. Tacx fortius erfaringer søges

  Jeg er sammen med min far ved at anskaffe en Tacx Fortius, men det er godt nok svært at finde de nærmere detaljer om produktet, hvad der inkluderet og hvad det er kompatiblet med. Så jeg håber nogen har erfaring med det. -Følger der et pulsbælte med? Hvis ikke, kan jeg så bruge det fra mit Garmin Edge 705? -Skal man bruge kadencesensor, følger det med, hvis ikke kan jeg bruge den fra ovenstående? -Er det virkelig så notorisk svært at sætte op eller kan en en, der ikke er bange for computere godt finde ud af det selv? -hvor kraftig winPC skal man bruge til at køre 3.0 softwaren? Er sådan en her nok: http://www.dba.dk/selvbyg-22ghz-dual-2gb-ram/id-74199554/
 13. GPS-udstyr - hvad gør jeg?

  Nu afviser du jo godt nok en mobil, men vær opmærksom på at GPS programmer til mobiler (især dem med “rigtige” styresystemer som f.eks. Android) er mere fleksible end dedikerede GPS enheder. Funktioner, som ikke findes i det ene program findes sikkert i et andet, ellers er udviklerne ofte meget lydhøre overfor at tilføje det. Med dedikerede GP enheder, så kommer du aldrig i kontakt med udviklerne og hvis du endelig gør det, så skal funktionen du søger først godkendes af et stort bureaukrati og kommer først med i næste udgave. Jeg er personligt meget glad for MyTrails til Android. Jeg har lagt mine egne løjpekort ind (langrend), alverdens præfabrikerede kort (google, satellit, højdekort), som kan downloades til senere offlinebrug direkte i telefonen og GPX kort (fra min cykel-GPS). Den har kompas og kan lave google navigationssøgninger. Men den kan også være så simpel som du selv ønsker den skal være. En Xperia X10 mini koster ca 1000 kr. MyTrails findes i en gratis version og koster vist lige under 200 kr i fuld version. Det er vist oså nogenlunde prisen for et godt, men simpelt GPS ur uden indbyggede kort. http://www.frogsparks.com/mytrails/index.html
 14. Køb af racercykel

  Jeg vi også mene at brugt skal man kun købe, hvis man er inde i tingene og kompetent til at vurdere f.eks. slidtage og hjulenes tilstand. For en forholdsvis nybegynder er det ret godt at når den rette cykel er fundet, så har man frit valg i størrelser og individuel tilpasning fra en fagmand. Det er noget vigtigere end f.eks. gruppen er et trin bedre eller ej… Jeg har ikke altid været heldig med de enkelte medarbejdere hos Heino (f.eks. brugte en mere tid på at fortælle mig hvor stor idiot jeg var, når jeg ikke havde en elektrisk kompressor til at pumpe dæk med end at sælge mig en cykel), men generelt er de ret kompetente og Fokus cykler er/(var?) ret meget cykel for pengene i forhold til de hypede italienske, engelske og amerikanske mærker. Så det er et godt sted at starte. Hvis du siger dit totale budget fra start af, kan du være heldig at få en samlet pakke med en god rabat i Heino. Men nøjes ikke kun med dem.
 15. Produkter som snyder:)

  84% af mellemamerikanske bananer er i virkeligheden en blanding af agurk og vindruer. Vindruer derimod er for det meste agurkefrugtkød.