Vægtvogterne, point liste


KTH
 Share

Recommended Posts

--->KTH,

Dybest set tror jeg vi er ret enige. Men, hvis du er ude efter en forsonlig tone og en konstruktiv debat, så er kommentarer som

Der er nok nogle herinde, der burde undersøge sagen lidt bedre, inden de udtaler sig om ting (dette gælder naturligvis også mig selv).

Måske ikke vejen frem.

Grundlæggende er jeg tilhænger af stort set alt, hvad der kan hjælpe folk af med deres fedmeproblemer.

Mit problem med vægtvogterne er at jeg ikke mener de er med til at skabe grundlag for en varig løsning på problemet, altså at lære de overvægtige noget om kost og kostvaner. Hvis man vil det, kan vejen frem simpelthen ikke være at konstruere et sindrigt pointsystem, som man skal til patentdirektoratet for at få udleveret.

Resultat af den fremgangsmåde, er at folk ikke bliver klogere på hvad god kost egentlig er, blot hvordan man sammensætter en menu baseret på vogternes principper og opskrifter.

Jeg så hellere at underviste folk i hvordan de beregner deres ligevægtsindtag, hvordan man planlægger sit indtag hen over en dag, hvilken betydning motion har osv. osv.

I mine øjne er vogternes mål primært komercielt. Det er der i sig selv ikke noget i vejen med, men hvis det forhindrer at folk får den mest effektive vejledning, så er det et problem. Det, mener jeg netop er situationen her.

Link to comment
Share on other sites

Diddley:

Ja, vi er nok dybest set enige. Jeg tror, at du har ret i at folk, der går på vægtvogternes slankekur, ikke bliver informeret nok om hvordan de skal spise, efter at de har tabt sig. Mange går nok hen og tager på igen... en ond cirkel. De kan i hvert fald ikke leve af vægtvogternes opskrifter resten af deres liv.

Jeg har en veninde som slavisk følger deres kur og glædeligt betaler 80kr (tror jeg det er) for at blive vejet hver uge :blink: . Jeg kan prøve at spørge hende om hvor vidt hun får nogen form for kostvejledning.

lorc:

Ja, fødevare-databasen er rigtig god. Den vil jeg til at kigge lidt mere i :bigsmile:

Edited by KTH
Link to comment
Share on other sites

Arbejede sammen med en pige, som vejede over 100kg. Hun startede vægtvogter halløjet. Hun skulle spise, lever én gang om ugen og æg og fisk et par gange om ugen. Det tog hende 1 år at tabe sig 42 kg - hun har ikke taget på og spiser stadig efter vægtvogter reglen.... Uanset om det gælder om at tælle kalorier eller ej, så virkede det for hende.

Ikke alle syntes muskler er pæne, og slet ikke på piger (incl. min familie og mine ven/inder) :blink::tongue:

Så om de midster muskel masse eller ej? Det er sQ lige fedt :lol: så længe de ikke midster livsglæden...

- MP -

Link to comment
Share on other sites

Kan godt følge dig MP, men hvis man er overvægtig og utrænet, så er muskelmasse altså ikke det man har mest af, og taber man en god del muskler VIL det påvirke dit hvilestofskifte.

Hvis du kun har meget sparsom muskelmasse tror jeg heller ikke der skal så meget fedt til at få én til at se "tyk" ud ;)

42kg på et år er utrolig flot - den slags kræver vilje :)

Link to comment
Share on other sites

Hejsa,

Jeg tror at tankerne er en vigtig faktor i et vægttab. Man skal ville det helt ind til benet, og kunne mærke de gode forandrene tanker indeni. :)

Programmet fra Vægt Vogterne, har jeg også hørt rigtig meget om. Der er mange der har tabt sig rigtig meget ved at følge det. Derfor har jeg også valgt at prøve det. Programmet skal hjælpe mig igang kostmæssigt, indtil jeg har lært så meget om proteiner, kilojoule, kulhydrater, fedt m.m., at jeg selv kan sammensætte mit eget kostprogram.

F.eks har jeg fundet en formel til at udregne energiprocent :

Energiinhold pr. gram :

Fedt 38 kj ( 9 kcal )

Kulhydrat 17 kj ( 4 kcal )

Protein 17 kj ( 4 kcal )

Alkohol 30 kj ( 7 kcal )

Varens indhold a nærringsstoffer pr. 100 g X kilojoule pr. gram af nærringsstoffet

X 100%

Varens kilojouleindhold pr. 100 g.

EKS.:

13 % skiveost

Næringsindhold pr. 100 g.

Energi 970kj/231 kcal

Protein 29 g

Kulhydrat 1 g

Fedt 13 g

Fedtenergiprocenten er da :

13 X 38

970 X 100% = 50,9 %

( 1 kilokalorie er det samme som 4,2 kilojoule )

Sådanne formler, er der garanteret mange af jer der kender til hudløs-hed. Der findes jo formler for næsten alt. De formler skal jeg bare lære, så jeg kan begå mig i mad-junglen.

Jeg skulle lige hilse og sige det er indviklet :lol: især når jeg aldrig har gjort i den slags formler og udregninger før.

Ville bare lige komme med min tanke-teori, og se så et vandfald af bogstaver det fulgte med sig .... Sorry !!!

Hilsen Fru Jensen

Link to comment
Share on other sites

Hej miss paradis

Nej, det tror jeg heller ikke. Det var ment på den måde, at jeg gerne vil lære det, så jeg selv kan udregne mine behov af de forskellige ting. Så jeg ligesom kan stå på egne ben, så´ at sige. Programmet fra vægtvogterne skal blot være min guide først i forløbet. Jeg ville jo gerne kunne sammensætte mit eget kostprogram, og så stadig tabe mig. Altså uden at bruge brikker med point pr. dag.

Det er nok bare mig der er underlig, men det ville være en sejr for mig at kunne det. At kunne sige til andre, "Ja jeg har tabt mig meget, og grunden til mit vægttab er, at jeg selv har sat mig så meget ind i tingene, og kørt efter min selv-gjorte kostplan" Det ville i mine øjne være en stor sejr.

Det var på den måde jeg mente det ... :)

Fru Jensen

Link to comment
Share on other sites

Du står for enden af en vej der deler sig i 2 - hvad vej vælger du?

Du kommer jo ikke først hjem, hvis du først gå et stykke ned af den ene for så at gå tilbage igen, og gå ned af den anden - BESLUT DIG!!!

Hvad er det du vil? Du vil kunne lave din egen kostplan? Hvorfor gør du det så ikke?? Kan ikke se idéen i at følge et program for at lære et andet.... Det er sgu' sludder... :angry:

Skriv til Max Power i hans log, ved han har linket til et overdrevt nemt kostprogram...

Link to comment
Share on other sites

Hej

Jeg ved ikke om vægtvogterne i dk kører præcis ligsom vægtvogterne i Sverige, men jeg kan da fortælle at min mor, der bor i se, er meget glad for dres program, og at det virker når hun følger det. Og ja, antal points du må indtage pr dag bliver beregnet ud fra din vægt, og falder efterhånden som du taber i vægt.

Jeg mener at pointen hos vægtvogterne netop er, at gøre det let, efterhånden kan du jo huske hvor mange points forskellige madvarer tager.

Jeg har en af deres points bøger, men desværre kun på papirform.

Jeg tror, at det tiltalende ved vægtvogterne er, at der er intet der er forbudt, hvis du drikker en flaske vin eller spiser en plade chokolade betyder det måske bare at du ikke kan spise så meget mere den dag!

Som sagt, så ved jeg ikke om det er efter helt samme princip, jeg ved dog at det er ganske nyt i DK, jeg havde nemlig selv overvejet at fælge deres program for et par år siden, men da var de endnu ikke startet op i dk!

hvis du ikke finder pointsene andre steder, så kan jeg da godt lægge dem ind på pc'en og vedhæfte :)

Link to comment
Share on other sites

Hej med jer,

miss paradis, det kan du jo ha´ ret i. :) Det er sgu dejligt med nogen der kan åbne ens øjne engang imellem. Så kan jeg lære det :lol: Så tror jeg faktisk jeg til at starte med, vil følge programmet fra Vægt Vogterne. Det er jo også en måde at lære hvilke ting der er gode for mig B) Når jeg læser mit indlæg igen, kan jeg da godt se komikken i det ..... :lol: det lyder lidt fjollet at køre dobbelt !!!

Takker for linket :4thumbup:

Zena, som du skriver, så lærer jeg det jo hen ad vejen, hvilke ting der er færrest point i at spise. Jeg har fået en point-tabel, men ellers tak for dit tilbud om at skrive det ind og sende det til mig.

Hilsen

Fru Jensen

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror, at det tiltalende ved vægtvogterne er, at der er intet der er forbudt, hvis du drikker en flaske vin eller spiser en plade chokolade betyder det måske bare at du ikke kan spise så meget mere den dag!

Er der da det i andre programmer ? :blink: Vægtmæssigt set er det jo ikke frygteligt interessant hvilken fødevare kalorierne kommer fra - blot at de kommer ;)

Igen af de ting man hurtigt lærer når man roder lidt med kalorietabeller i stedet for sindrige pointsystemer :tongue:

:poking:

Edited by Diddley
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Zena:

Jeg ville blive meget glad, hvis du ville sende point-tabellen til mig. Det er alligevel noget nemmere end selv at sidde og regne pointene ud <_<

Du kan sende den til: [email protected]

Noget endnu nemmere var da at melde sig til WW... Meningen er jo at man skal betale for at få deres programmer. Eller gå til deres vejninger ;)

hvis du ganger antal point med 50 får du det i kcal... Og omvendt selvfølgelig...

regn kalorier det er det samme, bare i større tal :blink:

Link to comment
Share on other sites

Hele pointen er vel at det er unödvendigt at skulle betale en bunke penge for program, pointtabeller, opskriftböger og alt muligt merchandise. DDV eller WW er jo samme koncept.

Man kan läre det "rigtige og grundläggende" om kost ved at bruge lidt tid paa at läse her paa MOL, og vupti, saa er "point systemet" automatisk indbygget i varedeklarationen paa alle födevarer og endda gratis.

Det der irriterer mig ved disse koncepter er netop det at der spindes guld paa at folk vil slanke sig.

Link to comment
Share on other sites

En af de gode ting ved at følge sådan et program er jo ikke kun programmet i sig selv men også den øgede motivation mange får ved at møde op og det at møde ligesindede som kæmper samme kamp. At stå til regnskab over for andre end sig selv når man skal på vægten. Det er lige så meget det psykologiske aspekt man skal tage med her.

Jeg selv følger DDV's principper - dog derhjemme og er demed ikke medlem.

Tæller samtidig kcalorier. Nu har jeg heller ikke 50 eller 100 kilo at skulle smide og jeg kan slet ikke sætte mig ind i hvorledes det må være.

Jeg behøver indtil videre ikke den motivation det giver at møde op - men er jeg ved at miste gejsten betænker jeg mig ikke et sekund.

Har også forsøgt mig med vægtvogterne. Det fungerede ikke rigtigt for mig. Jeg snød hvor jeg kunne. kunne godt bilde mig selv ind at en tomat og en gullerod var mange grøntsager *SS*

Og ofte måtte jeg i seng uden aftensmad, fordi jeg jo egentlig måtte få alt . så lidt slik skadede ikke og vupti var mine point væk. Egentlig kan jeg bedre lide vægtvogternes principper i stedet for DDV, men DDV fungerer bare bedre for mig. DDV har kurreret mig for min ubændige sliktrang og er ved at have givet mig nye vaner.

Der skal lige siges at jeg ikke er fanatisk DDV'er og det er der mange der ikke er.

Laila

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hej!

Er netop faldet over dette forum og den interessante debat om vægtvogterne. Jeg vil lige kort fortælle om mine oplevelser med VV og DDV.

Jeg startede hos De danske vægtkonsulenter et efterår, og fulgte programmet.. sådan da.. omkring 80% ca. På 3 mdr. tabte jeg mig 32 kg. Jeg måtte stoppe pga. graviditet.. og tog det hele på igen.

Næsten 3/4 år senere startede jeg hos dem igen... men synes ikke mere det var sjovt at komme der. Man blive svinet til (uanset hvem man er), hvis man ikke har tabt nok. Hvis du ikke kan komme.. medmindre du har ferie el.l. .. f.eks. fordi manden skal på arbejde... skal dette dokumenteres.. skal man selv på arbejde el.l. skal man have en seddel fra sin arbejdsgiver, der fortæller at det er korrekt at man har været på job... Hvor gamle tror de lige man er.. og tror de virkelig at man gider betale så mange penge og slide så meget i det for et sundere liv.. og så snyde.. og i deres øjne bedrage.. think not! Jeg kunne ikke acceptere det og stoppede.

Men en ting er helt sikker.. det virker!

Jeg meldte mig i dette efterår til hos Vægtvogterne. Jeg ved ikke hvordan pointsystemet er regnet ud, og jeg må sige at jeg også er temlig ligeglad. Jeg må få 26 points om dagen, da det er hvad der svarer til min vægt, køn osv.

Og helt klart at man skal tænke sig om -men skal man ikke altid det når man vil tabe sig- .... Som en hovedregel skal der være grøntsager i hvert eneste måltid. Man må gerne drikke vin, spise sauce og chokolade.. eller spare point sammen til festen på lørdag...

Det er ganske enkelt sund fornuft og omtanke. For er man på en almindelig slankekur spiser man jo heller ikke to plader chokolade og drikker 3 liter cola ... vel!

Jeg har været på kuren i 5 uger -incl. 3 ugers ferie pga. julen- og jeg har tabt mig 9 kg ved at spise mine 26 points om dagen... om 19 kg. ryger jeg ned på mindre points...

Vægtkonsulenterne er helt klart, set i mine øjne, mere afslappede end De danske vægtkonsulenter.

Begge steder kan du købe div. produkter. Dog kan du hos De Danske Vægtkonsulenter få maden leveret lige til døren 1 gang om ugen.. det er ret nemt.. man skal ikke engang handle... :bigsmile: .. ret meget... Alligevel foretrækker jeg at spise det samme som resten af familien og alligevel tabe mig... og de får sundere mad, fordi jeg tænker mere over, hvad vi putter i munden.

Man kan også bare tabe sig, af sig selv.. gøre noget ved det for alvor. Jeg synes dog at det er rart at have et mål... at komme hos en konsulent 1 gang om ugen.. eller i hvert fald 1 gang i løbet af 5 uger... man har et mål, og man vil nødig være bagud i forhold til målet.

DDV opsætter et vægttab til en.. VV starter med 3 kg. og sætter så et nyt delmål... man ser hele tiden lyst og det gør det også lidt lettere at leve med.. :-)

Link to comment
Share on other sites

  • 14 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share