vægtløfter


Flamingo
 Share

Recommended Posts

Hejsa alle i garvede motionsfyre !!

Nu har jeg altså bestemt at jeg vil være vægtløfter, og blive stor og stærk så jeg kan komme til konkurrencer og sådan noget !!

Jeg er 17 år

Vejer 64 kg

er 190 cm

Jeg synes selv jeg er ret stærk og og har da osse gået i motionscenter i et stykke tid hvor jeg blandt andet kunne tage en gentagelse i den maskine hvor man hiver ned bag ryggen med alle de kg man kunne sætte på !!!!

Hvad for nogle øvelser er bedst at lave og hvor meget skal jeg kunne løfte i dem før jeg kan komme med i konkurrencer ????

PS - hvor mange måneder skal jeg træne før jeg får større muskler ???

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hvis du ønsker at deltage i vægtløftningskonkurrencer, er øverlserne: Squat, Dødløft og bænkpres et MUST (mere info: søg herinde!). Hvor meget du skal kunne løfte ved jeg ik helt (afhænger af din vægtklasse). Mht. hvor mange månder du skal træne for at få større muskler, ka man umuligt svare på dette. Det afhænger af din disciplin, gener, hormoner osv. osv. men det er ikke umligt at ku tage et par kilo muskelmasse på om måneden!

Link to comment
Share on other sites

Flamingo:

Hvis det virkelig er vægtløfter (og ikke styrkeløfter) du vil være, så bliver du nødt til at melde dig ind i en vægtløfterklub. Træk og stød er to øvelser der kræver rigtig stor styrke, hurtighed og smidighed, men de kræver også at man øver en masse teknik. Man skal lave rigtig mange løft med let vægt før man kan lave bare en nogenlunde respektabel præstation.

I mine øjne er det dog en rigtig god sport og bedre en styrkeløft, der jo stort set kun handler om ren styrke og hvem der har det bedste udstyr (og kan finde ud af at bruge det).

Link to comment
Share on other sites

bedre en styrkeløft, der jo stort set kun handler om ren styrke

..og det dur jo ikke til noget når den unge Flamingos mål er at blive stor og stærk.

Så er det bedre at dyrke en sport hvor det vigtigste er at kunne sætte sig på hug rigtig hurtigt og det næstvigtigste at balancere med ting over hovedet. :lol: :lol: :lol: :lol:

Link to comment
Share on other sites

\Niels:

Det du skriver er jo ikke konstruktivt på nogen måde.

Du har taget MEGET fejl af tingene, hvis du tror, at man ikke bliver stærk af vægtløftning.

Når man træner vægtløftning træner man rigtig meget squat, dødløft og skulderrelaterede øvelser. Vægtløfterne er tit ligeså stærke som styrkeløfterne er hvad angår styrke i ben og ryg. Styrkeløfterne er klart stærkest i bænkpres, mens vægtløfterne tit er stærkest til at presse ting over hovedet - også selvom de ikke bruger stødteknik.

Link to comment
Share on other sites

Du har taget MEGET fejl af tingene, hvis du tror, at man ikke bliver stærk af vægtløftning.

Når man træner vægtløftning træner man rigtig meget squat, dødløft og skulderrelaterede øvelser. Vægtløfterne er tit ligeså stærke som styrkeløfterne er hvad angår styrke i ben og ryg. Styrkeløfterne er klart stærkest i bænkpres, mens vægtløfterne tit er stærkest til at presse ting over hovedet - også selvom de ikke bruger stødteknik.

Æhhhhh, ja, nej, tjooo, tjaaaa, nope, enig, hmmmm, uenig. :w00t:

Tåget snak uden indhold.

For at sige det (helt) kort:

Styrkeløftere er godt til:

Bænkpres, dødløft og squat.

Vægtløftere er gode til:

Stød og pres

De er begge ULTIMATIVT gode til hver deres øvelse. Men at gå derfra til at påstå de mærkelige ting som du gør, der er der ingen sammenhæng.

Link to comment
Share on other sites

Jarvig13:

Jeg kan godt forstå hvis andre har et anderledes synspunkt end jeg har. Det har ikke været min mening at provokere nogle. Jeg foretrækker bare vægtløftning frem for styrkeløft.

Tja, hvad angår mine udtalelser:

Du kan vel ikke være i tvivl om, at man bliver stærk både af styrkeløft og vægtløftning?

Man bliver mere smidig af vægtløftning (med mindre man laver mange smidighedsøvelser) fordi kroppen konstant bliver presset ud i nogle yderpositioner. Det er almindeligvis også en del af træningsprogrammet i vægtløftning at lave udstrækningsøvelser for at undgå skader.

Det er min egen personlige erfaring og de styrkeløftere og vægtløftere jeg har snakket med igennem tiden har haft den samme opfattelse.

Vægtløftning går i høj grad ud på at være hurtig. I styrkeløft er der ikke samme krav til hurtighed fordi det ikke er samme afgørende betydning for et løft.

Det er vist almindeligt kendt, at man bliver god til det man træner og derfor bliver man hurtigere ved at træne vægtløftning end ved at træne styrkeløft. Min begrundelse for dette er den samme som den forrige.

Link to comment
Share on other sites

Jarvig13:

Hvor meget indsigt i hvordan en vægtløfter og en styrkeløfter træner har du egentligt? Jeg bryder mig ikke om at blive svinet til, fordi jeg siger, hvad min egen erfaring er.

En ting har du da fattet: Man bliver god til det man træner. Styrkeløftere til de øvelser de primært træner (squat, dødl. og bænkp.) og vægtløftere til deres øvelser (træk, stød, squat(front/alm.) og dødl.).

Link to comment
Share on other sites

Jarvig13:

Tja, jeg synes jo nok, at du er mindst ligeså håbløs :wacko:

Der er ingen grund til at diskutere sådan noget pjat... der er slet ingen, der får noget ud af det :lol:

nej, så vil jeg hellere ned og træne :w00t:

Rolig nu, d'herrer.

Du lyder noget uforsonlig, min kære KTH! Du diskuterer med en lettere religiøs styrke. Hele ideen må da være, at du elsker VL, og Jarvig/et al. elsker styrkeløft. Forskellen er bare, at de stadigvæk respekterer vægtløftere, mens du kun synes at have foragt til overs for styrkeløftere! Der er plads til os alle her, og MOLs grund ide er vel, at der er plads til alle, og at man kan lære fra alle, både discipliner, træningstyper og indstilling.

Min tanke er:tag hvad du kan bruge, og lad resten ligge. Og lad være med at se ned på dem der ikke deler din opfattelse :) .

Niske(vægtløfter-wannabee i AHThor)

Link to comment
Share on other sites

KTH: thats the spirit.

Selvom du i dit indledende indlæg brugte diplomatiske formuleringer som I mine øjne er..

blev du overfaldet af styrkeløfterne på baggrund af hvad du synes.

Du beskriver også hvorfor...såsom det med eksplosiviteten i VL kontra de langsomme styrkeløftere ;) , styrkeløfter udstyrs-helvedet osv. Mange af de samme grunde som ligger til grund for mine overvejelser. Alligevel bliver du kritiseret for ikke at begrunde dig <_<

Og rigtigt nok er vægtløftere som du beskriver mere alsidig i og med vægtløfterne træner øvelser hvor kroppen fungerer som én enhed hvor musklerne bruges i samspil og ligeledes træner vægtløfterne jo de samme øvelser som styrkeløfterne minus bænkpress - eller hvad det nu er det ligner, det der hvor styrkeløfterne ligger på en bænk og hyperekstenderer ryggen og der næsten ingen bevægelse foregår ;)

Kære /Niels: Du kan sagtens få tilbage af samme skuffe. I squat skulle styrkeløfterne tage og droppe alt hvad der hedder knæbind, bælter, dragter, hjælpere, gangstativ osv. og få styrken tilbage i sporten. Styrkeløfterne kunne jo starte med at tage stangen på strakte arme ved benbøjninger så kan vi finde ud af hvem der er stærkest.

Vægtløftning + lidt BB hypertrofi orienteret træning med mange af de øvelser styrkeløfterne gør brug af oven i hatten = man bliver en eksplosiv og muskuløs fætter

Jeg forstår godt at mange er fascineret af styrkeløft fred være med det og det er da også nemmere at gå til end VL

Edited by sas
Link to comment
Share on other sites

De er begge ULTIMATIVT gode til hver deres øvelse. Men at gå derfra til at påstå de mærkelige ting som du gør, der er der ingen sammenhæng.

Det er faktisk ikke så mærkeligt igen Jarvig. For KTH har faktisk ret i nogen af hans påstande. De bedste sværvægtere i olympisk vægtløftning, er faktisk så stærke i squat og dødløft, at de med lidt udstyrstræning kunne slå nogen af de bedste styrkeløftere. En ufattelig stor portion af de olympiske vægtløfteres træning består af tunge squats, front squats og eksplosive pulls af forskellige art.

Det er ikke unormalt at finde olympiske vægtløftere i de tunge vægtklasser, så kan squatte omkring 400 kg. Og det er olympic style uden noget udstyr OVERHOVEDET. Det er klart at olympiske vægtløftere ikke kan bænke noget nær det styrkeløftere kan, men det er jo så fordi de ikke har noget at bruge øvelsen til. Men hvad angår squattræning, så laver olympiske vægtløftere mindst ligeså meget træning, hvis ikke nogen gange mere end styrkeløftere gør. Den eneste forskel er udstyret og teknikken. Og selvom de ikke altid laver dødløft, så laver de immervæk en masse eksplosive pulls. Og kan man vende 250 kg, så kan man også dødløfte langt over 300 kg. Der er sågar olympiske vægtløftere som ligger tæt på 400 kg.

Derudover synes jeg det er latterligt at nedgøre hinanden. Alle styrkeatleter burde holde sammen, istedet for at punke hinanden.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Når man ser Hossein Raza Zadehs skanker er man ikke i tvivl om, at her har vi en herre der squatter omkring 400kg. Damn han er massiv, og det er jo ikke kommet ved hypertrofi-specifik træning.

Desuden er jeg af den overbevisning at alle atleter kunne addere i hvert fald power variationerne af de to VLøvelser og high pulls i deres program med fordel. Selv SLere-DE for DL sir du...?

Og ja, alle vægttrænende burde stå sammen-BB, SL, VL, AAS brugere og ikke. Vi har mere tilfældes end de diminuitive forskelle der skiller os!

Link to comment
Share on other sites

Thomas J: ligger der nogle videoer ude på nettet af de vægtløftere der kan squatte så meget i highbar, uden udstyr, på nettet???

Ikke så vidt jeg ved af. Men hvis man følger med over på goheavy, i deres olympic lifting forum, så kommer der jævnligt informationer om det de russiske, bulgarske og græske vægtløftere tager i de forskellige øvelser.

Iøvrigt så er jeg selv den stolte ejer af The Bulgarian Training Hall Tape. Og der ser man masser af tung squattræning. Dog mest frontsquat. Desværre har Bulgarien ikke så mange gode sværvægtere, så det er mest de mindre folk man ser. F.eks ser man Ivan Ivanov frontsquatte 210 kg. Jeg ved ikke hvad han vejede i videoen, men jeg ved han har været under 60 kg i konkurrence. En mand på 60 kg som frontsquatter 210 kg. Fortæl mig ikke at olympiske vægtløftere kun er god til træk og stød :devil:

Hvad tror i så ikke en sværvægter på 150 kg frontsquatter. Ser man på den måde Razazadeh vendte 263 kg på til VM, så ser han ud til at kunne frontsquatte langt over 300 kg. Og tænk så på hvad det giver i almindelig squat. Ganske givet tæt på 400 kg. Lær ham så at squatte powerlifting style, og smid en stram dragt og et par knæbind på ham, og vi nærmer os verdensrekord niveau. Jeg ved godt det ikke er rart at tænke på for specialiserede styrkeløftere, men sådan er det bare. Olympiske elite-vægtløftere er uden tvivl nogen af verdens stærkeste mænd.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share