vægtløfter


Flamingo
 Share

Recommended Posts

Ingen tvivl om at vægtløftere er stærke, men er deres overkrops/pres styrke ikke noget bagefter efter at olympisk pres blev taget ud?

Fandt forresten dette da jeg surferede på Ironmind tidligere:

You will also get a taste of what's done on the competition day itself, not to mention some eye-popping squats. How about Sevinc (85 kg) front squatting 280 kg? Or Aranda (77 kg) back squatting 290 kg for a double?!
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ingen tvivl om at vægtløftere er stærke, men er deres overkrops/pres styrke ikke noget bagefter efter at olympisk pres blev taget ud?

Jo, klart. Olympiske vægtløftere kan ikke matche styrkeløftere i rå pressestyrke. Men når det drejer sig om ben og rygstyrke, så kan de matche de bedste.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Ingen artikler, men jeg kan VARMT anbefale Arthur Dreschler´s bog The Weightlifting Encyclopedia. Den beskriver både grækernes, bulgarenes og russernes træning. Dog har jeg engang lavet en tråd med beskrivelser af bulgarenes træning. Den må ligge her på MOL et eller andet sted.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

I min klub træner en fyr der hedder bent, han blev europamester i dødløft (masters et eller andet :bblush: ). Han skulle så til VM i canada, men her mødte han 2 tidligere OL vægtløftere som havde droppet vægtløftning pga. deres alder (ca. 60++ år) som desværre løftede væsentlig mere i både DL og squat. Bænkpress fik han dog en bronze medalje.

Vægtløftere og styrkeløftere er og bliver ret jævnbyrdige hvad angår styrke. Det bedste eksempel må vel være MVP her fra mol som lavede nogle syge løft til MOL træf 2. Vi kan så diskutere til en uendelighed om hvem der er stærkest, men det finder vi aldrig ud af.

Den måde som KTH bliver mødt på undre mig kraftigt!!! Nogen gange bør man give andres holdninger og meninger en chance selvom det lyder totalt fucked up. :)

Link to comment
Share on other sites

Dog har jeg engang lavet en tråd med beskrivelser af bulgarenes træning. Den må ligge her på MOL et eller andet sted.

Kan du huske, hvordan overskriften lød?

Og er du sikker på du ikke har skrevet det i et svar, for jeg har lige kigget alle dine indlæg igennem(eller i hvert fald overskrifterne) i funktionel styrke og det var ikke i blandt nogen af dem :unsure:

Edited by simondj
Link to comment
Share on other sites

De er begge ULTIMATIVT gode til hver deres øvelse. Men at gå derfra til at påstå de mærkelige ting som du gør, der er der ingen sammenhæng.

Det er faktisk ikke så mærkeligt igen Jarvig. For KTH har faktisk ret i nogen af hans påstande. De bedste sværvægtere i olympisk vægtløftning, er faktisk så stærke i squat og dødløft, at de med lidt udstyrstræning kunne slå nogen af de bedste styrkeløftere. En ufattelig stor portion af de olympiske vægtløfteres træning består af tunge squats, front squats og eksplosive pulls af forskellige art.

Det er ikke unormalt at finde olympiske vægtløftere i de tunge vægtklasser, så kan squatte omkring 400 kg. Og det er olympic style uden noget udstyr OVERHOVEDET. Det er klart at olympiske vægtløftere ikke kan bænke noget nær det styrkeløftere kan, men det er jo så fordi de ikke har noget at bruge øvelsen til. Men hvad angår squattræning, så laver olympiske vægtløftere mindst ligeså meget træning, hvis ikke nogen gange mere end styrkeløftere gør. Den eneste forskel er udstyret og teknikken. Og selvom de ikke altid laver dødløft, så laver de immervæk en masse eksplosive pulls. Og kan man vende 250 kg, så kan man også dødløfte langt over 300 kg. Der er sågar olympiske vægtløftere som ligger tæt på 400 kg.

Derudover synes jeg det er latterligt at nedgøre hinanden. Alle styrkeatleter burde holde sammen, istedet for at punke hinanden.

Thomas

Jeg kan ikke se, at dette er i modstrid med det jeg har sagt i tidligere indlæg. :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Dog har jeg engang lavet en tråd med beskrivelser af bulgarenes træning. Den må ligge her på MOL et eller andet sted.

Kan du huske, hvordan overskriften lød?

Og er du sikker på du ikke har skrevet det i et svar, for jeg har lige kigget alle dine indlæg igennem(eller i hvert fald overskrifterne) i funktionel styrke og det var ikke i blandt nogen af dem :unsure:

her er lidt om Bulgarsk VL

The Bulgarian Blitz

Hvor meget modificeret programmet er ved jeg ikke

Link to comment
Share on other sites

Er det en klausul i medlemskabet af Dansk Vægtløftningsforbund at man skal være arrogant og tale ned om styrkeløft når chancen byder sig?

Det er tåbeligt at tale om hvem der er stærkest, for det er ikke det det kommer an på, det er to forskellige konkurrencer. Vi kan også begynde at sammenligne med f.eks. stærkmænd, hverken vægtløftere eller styrkeløftere kan smide store sten op på en tønde lige så hurtigt som dem. AHA! stærkmænd er altså de stærkeste, eller er de nu også det?

Udover det så synes jeg der drages nogle ret forhastede konklusioner omkring vægtløfteres overlegenhed i styrkeløft disciplinerne. Hvis det var så nemt for dem at vinde, hvorfor deltager de så ikke bare i styrkeløft konkurrencer i USA, hvor der rent faktisk er en del penge at vinde? Selvfølgelig kan man dødløfte en del hvis man kan vende 250 kg, men derfra og til man er i verdensklasse vil jeg tillade mig at tvivle på. Det samme mener jeg om squatten, at antage at man squatter i verdensklasse fordi man frontsquatter 263 kg synes jeg også er at tage munden lige rigeligt fuld.

Det er fint nok folk er imponerede over vægtløftere, jeg synes også selv det er en fin sport, men at hæve den over al anden styrkesport er latterligt.

Så er det bedre at dyrke en sport hvor det vigtigste er at kunne sætte sig på hug rigtig hurtigt og det næstvigtigste at balancere med ting over hovedet.
<--- rammer jo sømmet lige midt på hovedet :)
Link to comment
Share on other sites

Jeg er da glad for at høre, at jeg ikke er den eneste, der faktisk bryder mig om vægtløftning herinde :bigsmile:

Jeg har aldrig påstået, at den ene sport er bedre end den anden. Faktisk har jeg dyrket begge i nogen grad. For tiden træner jeg nok mest styrkeløft-relaterede øvelser og ikke så tit træk, stød og lignende øvelser. Jeg kan rigtig godt lide begge sportsgrene, men jeg bryder mig ikke om, alt det udstyr man bruger i styrkeløft. Hvis man fjernede det ville sporten bliver endnu bedre (igen i mine øjne ;) ))

Jeg har heller ikke påstået, at vægtløfterne er stærkere end styrkeløfterne i dødløft og squat. Jeg har sagt, at de ofte er jævnbyrdige og at styrkeløfterne er overlegne i bænkpres.

Jeg tror dog stadig på, at vægtløftere er smidigere og hurtigere end styrkeløfterne, men det er da ikke sikkert, at jeg har ret :)

Edited by KTH
Link to comment
Share on other sites

Det samme mener jeg om squatten, at antage at man squatter i verdensklasse fordi man frontsquatter 263 kg synes jeg også er at tage munden lige rigeligt fuld.
Har du overhovedet læst hvad jeg har skrevet. Jeg siger der er olympiske vægtløftere i den tunge vægtklasse som frontsquatter langt over 300 kg, og backsquatter tæt på 400 kg. Det er ikke par noget man ser i få tilfælde. Det er meget normalt for de bedste sværvægtere i gamet.

Men derudover er jeg da enig i at det er latterligt at diskuttere hvem der er stærkest.

her er lidt om Bulgarsk VL

Det har ikke meget at gøre med de programmer der præsenteres i Drechsler´s bog.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Ja jeg har læst hvad du har skrevet, og du siger selv at det ser ud som om han kan frontsquatte over 300 kg, dvs. det er ikke noget du ved om han kan, og personligt tror jeg ikke han kan. Styrkeløftere der kan dødløfte i nærheden af de 400 kg kan højst sandsynligt godt vende +200kg, men det gør dem ikke til verdensklasse vægtløftere.

Link to comment
Share on other sites

Nu der snakkes om, hvad vægtløfterne laver i front og alm. squat kan jeg da lige bidrage med et eksempel. I år 1999/2000 (ca) trænede jeg vægtløftning og prøvede en dag at træne ved siden af Stian Grimseth, der på det tidspunkt var i A-klassen i vægtløftning (han var vist i den sidste halvdel af de 10 bedste på det tidspunkt).

Han trænede bl.a. front squat denne dag og vi snakkede lidt om hvad han lavede i front squat og i almindelig squat. Uden udstyr tog han lidt over 300 kg i front squat og 350 kg i almindelig vægtløftningsstil squat (med det menes røven så langt ned, at den kan komme, inden man rejser sig op - arse to the grass).

Link to comment
Share on other sites

Ja jeg har læst hvad du har skrevet, og du siger selv at det ser ud som om han kan frontsquatte over 300 kg, dvs. det er ikke noget du ved om han kan, og personligt tror jeg ikke han kan.
Så ved du ikke hvad du snakker om. Det er ganske normalt for olympiske vægtløftere i den tunge vægtklasse at frontsquatte over 300 kg. Her er et citat fra en artikel omkring den russiske squat cyklus:
The author witnessed the Soviet superheavyweight Aslanbek Yenaldiev pinned with a 240 kg clean at the 1979 Spartakiade. He tried bouncing 6 - 8 times but was physically unable to recover form the squat. He was the "champion squatter" among the soviet lifters with a 455 kg back squat (23).

Vi snakker om en gut som IKKE kunne vende 240 kg, til trods for at hans bedste squat var 455 kg i olympisk stil UDEN udstyr. Og check her:

According to Leonid Taranenko (11), his best front squat was 300 kgs for 3 repetitions. Yet, in exactly the same manner as Yenaldiev, the author witnessed Taranenko pinned with 250 kgs at the 1983 Soviet Spartakiade. It is does not make sense that a lifter would be unable to stand with a weight 50 kgs below his personal best in the front squat.
Leonid Taranenko, som er en af de mest kendte sværvægtere, kunne frontsquatte 300 kg for 3 reps, men kunne IKKE vende 250 kg. Og endnu et eksempel:
Antonio Krastev (13), had a best front squat of 310 kgs, yet he was unable to rise with successive 255 kgs and 257.5 kg cleans at the 1987 World's Championships.

Krastev er endnu en kendt sværvægter, som havde en frontsquat PR på 310 kg, men som IKKE kunne vende 255 kg.

Hvorfor skulle Razazadeh så ikke kunne frontsquatte et pænt stykke over 300 kg, når man ser hvor let han kom op med 263 kg. Han fløj jo op fra bunden af.

Styrkeløftere der kan dødløfte i nærheden af de 400 kg kan højst sandsynligt godt vende +200kg, men det gør dem ikke til verdensklasse vægtløftere.

Det har du så tilgengæld ret i. Men når en mand som Aslanbek squatter 455 kg, så snakker vi reelt om verdensrekord niveau i squat. Hvorfor stiller han så ikke op kunne man spørge ?? Tjaaa, nok mest fordi de fleste olympiske vægtløftere ser ned på styrkeløftere, ligesom mange styrkeløftere ser ned på olympiske vægtløftere. Latterligt ?? Ja, det tror jeg nok det er.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Endnu engang lidt fakta fra mig:

Jeg har også nogle gange prøvet at træne ved siden af Georg Olesen og han er rigtignok stærk. Han har på et tidspunkt squattet 410 nede på havnen i Horsens.

Nå, men et par stykker fra det træningscenter jeg træner i, var for et par måneder siden i Horsens og trænede ved siden af Georg. Ifølge dem tog han to gentagelser på 390 kg i squat uden bælte. Jeg har dog selv lagt mærke til, de gange jeg har set ham træne, at han ikke går mere end lige langt nok ned (og nogle gange ikke langt nok - men det turde jeg i hvert fald ikke sige til ham).

Link to comment
Share on other sites

Søren W:

Ja, ja, det tror jeg bestemt også er rigtigt nok. Georg har jo også været "hjælpe"-vægtløfter i A/K Jyden vægtløftningsklub i Aalborg. Så han ved godt, hvad det vil sige, at gå i bund. Han stødte vist 180 kg den gang, men det er jo rigtig mange år siden. Jeg ved desværre ikke, hvad han har lavet i front squat.

Jeg ved godt, at det er lidt ude af kontekst, men han har vist bænkpresset 245 kg og dødløftet 370 kg (det med dødløft er jeg dog usikker på, det kan være, at jeg husker forkert).

Edited by KTH
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share