Pige spejderen


Pige spejderen
 Share

Recommended Posts

Jeg har måske formuleret det uklart, men som du selv skriver bidrager fedtet til at dække muskulaturens energiforbrug efter en glykogen tømmende arbejde. Indirekte bidrager de til opbygningen af glykogen lagrerne ved at dække noget af energibehovet som ellers skulle have været dækket af glucose/glykogen.

Oprindeligt villle den kære Pige spejder gerne have at vide, hvad eller om hun skulle indtage noget efter hendes arbejde/motion og pointen er jo, at hun ikke skulle lade være med at indtage noget, fordi kulhydrater er "gratis" i den forstand at de går til opbygning af glykogen. Og selv om hun glykogen loader vil der være en forholdsvis høj omsætning af TGm... So, artiklen tydeligvis demonstrerer.

Fedt kan omdannes til glucose, som du selv ved. Jeg kender ikke energi indholdet i glycerol molekylet, men fedt er et potent molekyle i forhold til energi indhold. Principelt er der jo masser af glycerol til stede og leveringen vil sandsynligvis ikke være en begrænsning, hvis det er nødvendigt (ved længerevarende sult f.eks.) Så at sige at det misvisende er noget sludder ganske enkelt.... Det sker f.eks under længere varende udholdensheds arbejde.

Ved længere varende udholdensheds arbejde vil der forekomme hypo glykæmiske tilstande, hvor det er fundementalt at leveren leverer glukose udfra egne glykogen lagre og hvis de er tømte så udfra glycerol, glykogene aminosyrer og laktat til at opretholde blodglucose koncentrationen. Den glucose vil kunne optages af den arbejende muskel og sandsynligvis også efter arbejde på grunde af den øgede sensivitet overfor glucose og GLUT - 4 transportører er translokeret ud til cellemenbranen..

Jeg kender ikke % for hvor meget dette bidrager til arbejde/genopbygning, men FAKTUM er at det kan lade sig gøre.

Link to comment
Share on other sites

Fedt kan omdannes til glucose, som du selv ved. Jeg kender ikke energi indholdet i glycerol molekylet

Glycerol delen udgør omkring 5% af energien i triacylglycerol, så det er en mindre del af energien fra fedtoxidationen, selvom den giver glukose, som ikke er helt dårligt. ;)

Go´ jul :xmas:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share