MikaelLS Posted August 14, 2009 Report Share Posted August 14, 2009 Det med mæthedfornemmelsen er vist ikke helt bevist endnu, og jeg ved heller ikke helt hvor relevant aromatase-inhiberingen fra n-3'erne og CLA'en faktisk er. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cookie_sq Posted August 18, 2009 Report Share Posted August 18, 2009 Hej, er der tilfældigvis en der har et link til dette:Hvad gør fisk/fiskeolie?I fisk findes der nogle specielle langkædede n-3 fedtsyrer (Eicosapentaensyre, EPA og Docosahexaensyre, DHA).Disse fedtsyrer menes at have en forebyggende virkning på udviklingen af hjerte-karsygdomme.Hos personer med "lav-risiko" for at få hjerte/karsygdomme har det ingen forebyggende effektHos personer med "høj-risiko" for at få hjerte/karsygdomme har det en positiv effekt.Et indtag på 40-60g fisk (0.6-0.9g n-3)dagligt er det optimale, og resulterede i en reduktion af hjerte-karsygdom med op til 50%------------------------------Og hvordan er det nu lige med fedtstoffer og stegning?Er der ikke noget med at fedtsyrerne ødelægges ved stegning ved hård varme? Og kan nogen uddybe på dette? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan Projekt Smørhul Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 Hej Cookie-sq. Det er nogle spændende spøgsmål, som du stiller m.h.t. olie og stegning.Jeg vil supplere med 3 andre spørgsmål, som kan stilles ved enhver olie.Spørgsmål A: Hvilke kemiske ændringer sker der ved kortvarig og mild stegning?Spørgsmål B: I hvilke mængder (milligram) sker disse ændringer?Spørgsmål C: Er disse ændringer BETYDELIG sundhedsskadelige?D: Hvilke kilder/data/fagfolk har du lagt som grund for dine svar?Flere kostvejledere udtaler sig om stegning uden at kunne besvare disse spørgsmål. Jeg kan oplyse, at en eller flere personer mener, at fedtsyrerne ændrer karakter. Men det skulle ifølge en gammel kilde vist ikke ske ved skånsom og mild stegning i rapsolie.M.h.t. Jørgen Storms artikel så synes jeg ikke, at den er fantastisk. Dengang jeg læste den - for LANG tid siden - blev jeg ikke imponeret. Den kan efter min mening få et 7-tal efter den gamle karakterskala.Venlig hilsenJan Hervig Nielsen Ideudvikler Projekt Smørhul (og Projekt Trafiksikkerhed) Projekterne er 2 afslappede fritidsforetagender uden økonomiske interesser. For mange år siden har jeg læst anatomi (bl.a. bevægeapparatet), fysiologi, biokemi, sygdomslære, ernæring og lært alternativ behandling. Det meste på næsten bachelor-niveau. Jeg benytter mig ikke mere af Medline/Pubmed og Cochrane, som nogle fagfolk bruger. "Kostvejledningen" er rettet mod 20-60 årige personer, der ikke dyrker meget sport. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metallic-dude Posted September 21, 2011 Report Share Posted September 21, 2011 Ved ikke om den har været oppe at vende (har ikke læst alle indlæg)Men fedt har også den fordel at det går ind og smører nervebanerne ift. PNS og CNS hvilket gør at aktionspotentialerne bliver hurtigere / mere gnidningsfrit, sendt ud i kroppen :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.