Natural bodybuilder Posted January 20, 2004 Report Share Posted January 20, 2004 Hey der!Har hørt at kanel skulle have mange positive virkninger, så er begyndt at spise det hver dag ( uden sukker selvfølgelig ) :) Det jeg egentlig gerne vil vide, er om der er energi i kanel??? Hvis ja, hvor meget pr. 100 g? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Posted January 21, 2004 Report Share Posted January 21, 2004 Det eneste jeg har hørt om kanel er at det er appetithæmmende. Sukkerfrit tyggegummi med kanal, skulle derfor være godt i perioder med slankekur (ups! cutning )Jeg tror dog, at man lynhurtigt vænner sig til "effekten", hvorfor den ikke holder i længden. Det er sikkert ligesom diskussionen med mørk chokolade; hvor der ikke skal særligt mange plader god mørk chokolade til, før at man har vænnet sig til den mere fyldige smag, og derfor kan spise mindst ligeså store mængder mørk chokolade som lys chokolade.Men hvis kun kun kører slankekur (UPS! Der var den igen) en gang i mellem (f.eks. en uge eller to ad gangen), så virker kanal og mørk chokolade sikkert ok.Endeligt er jeg ret sikker på at energiindholdet i kanel er minimalt. Og i betragtning af de mængder af kanal man kan indtage ad gangen, så behøver kanelen nok ikke at blive regnet med i dagens energiindtag.Bon appetit :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Posted January 21, 2004 Report Share Posted January 21, 2004 (edited) Jeg fandt lige denne her artikel som lyder interessant. Ser ud til at der er noget om snakken at kanal kan nogen ting.Nu skal man dog altid være MEGET varsom med "videnskabelige" artikler, som er skrevet af journalister <_< Sukker blir sunnere med kanel 26.Nov 2003 07:00Av: Ingrid Spilde, JournalistKanel er ikke bare godt. Det senker også innholdet av sukker, fett og farlig kolesterol i blodet. Den første som snublet over kanelens hemmelighet var i følge New Scientist forskeren Richard Anderson. Han undersøkte hvordan vanlige mat påvirker blodsukkeret. En av matvarene han testet ut var amerikanernes yndlingsdessert: eplepai. Da fant Anderson en besynderlig sammenheng. I stedet for å sende blodsukkeret til himmels som andre søtsaker, senket paien glukosenivået betydelig. Det viste seg at det var kanelen i kaka som var ansvarlig for effekten. Nå bekrefter pakistanske forskere at kanel i kosten virkelig virker. De har testet ut krydderet på 60 diabetikere, og funnet ut at bare en halv teskje om dagen er nok til å senke blodsukkernivået.Sukker og diabetesNår man hiver innpå med sukker og andre karbohydrater, bryter fordøyelsessystemet ned stoffene til glukose som etter hvert dupper rundt i blodstrømmen. Nå er det meningen at insulin skal få cellene til å plukke opp sukkerstoffet, og bruke det til å lage fett eller energi. Det er her det går galt for diabetikerne. Kroppene som har type 1 diabetes klarer ikke å lage nok insulin, og de med type 2 har celler som ikke er særlig følsomme overfor det insulinet som faktisk lages. Dette kan også skje med friske mennesker som er overvektige eller beveger seg lite.Dermed flyter alt for mye glukose rundt i blodstrømmen, og det er ikke bra for kroppen. Etter hvert kan både øyne, nyrer og nerver ta skade. Men her er det altså kanelen kommer inn.Etterligner insulinKrydderet inneholder nemlig polyfenolet MHCP, og i laboratorieforsøk har forskerne oppdaget at stoffet ser ut til å etterligne insulin. Dermed forsterkes beskjeden om at cellene skal ta til seg glukose. I teorien. Men fungerer det like bra i virkeligheten?Den pakistanske forskeren Alam Khan delte 60 type 2-diabetikere inn i seks grupper. Gruppe en, to og tre fikk kapsler med ett, tre eller seks gram kanel om dagen, mens gruppe fire, fem og seks fikk narrekapsler tilsvarende kanelpillene til de andre gruppene. Etter 40 dager hadde blodsukkernivået til alle kanelspiserne sunket med rundt 20. I tillegg minket også innholdet av fett og farlig kolesterol i årene. Lurepillene hadde ingen effekt.AntioksidanterI tillegg til stoffene som senker blodsukkeret hos både diabetikere og friske mennesker, inneholder kanelen også antioksidanter som motvirker de frie radikalenes herjinger i kroppen. - Jeg kan ikke anbefale å spise flere kanelboller eller eplepaier, sier Richard Anderson. De inneholder alt for mye fett og sukker. Hemmeligheten er å strø kanel på mat man spiser til vanlig. Men vi i forskning.no vet så klart hva dette egentlig betyr: Når du først skal spise noe med masse fett og sukker, bør du jammen sørge for at det inneholder kanel også.KildeNew Scinetist's resumé af original artikel i "Journal reference: Diabetes Care (vol 26, p 3125)" Edited January 21, 2004 by Martin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hr.Kirchebrandt Posted January 21, 2004 Report Share Posted January 21, 2004 Her er en god side om urter og deres virkning: http://www.umm.edu/altmed/ConsLookups/Herbs.htmlHr. Kirchebrandt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Posted January 21, 2004 Report Share Posted January 21, 2004 Her er en god side om urter og deres virkning: http://www.umm.edu/altmed/ConsLookups/Herbs.htmlHr. Kirchebrandt Hvad hedder "kanel" på den side? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadMan Posted January 21, 2004 Report Share Posted January 21, 2004 Hvad hedder "kanel" på den side?Kanel burde hedde "Cinnamon" ... men den er ikke på siden - måske fordi kanel ikke er en urt ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.