annesofie89 Posted February 20, 2004 Report Share Posted February 20, 2004 (edited) Jeg har haft nogle venner på besøg og så skulle vi lave mad.Da jeg så så den ene stod og vaske risene.Fordi der er en masse affaldsstoffer på dem.kan du virkelig være rigtigt man skal gøre det? Edited February 20, 2004 by annesofie89 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted February 20, 2004 Report Share Posted February 20, 2004 Ja nogle ris skal vaskes.Det står på pakken, på dem det drejer sig om. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tryllemusen Posted February 21, 2004 Report Share Posted February 21, 2004 Jeg har haft nogle venner på besøg og så skulle vi lave mad.Da jeg så så den ene stod og vaske risene.Fordi der er en masse affaldsstoffer på dem.kan du virkelig være rigtigt man skal gøre det?Jeg troede egentlig, at grunden til at man vaskede risene var, at der er en masse stivelse (?) på overfladen, der gør at risene ellers kommer til at klistre sammen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. pattøj Posted February 21, 2004 Report Share Posted February 21, 2004 Niks, det er snavs og skal f.eks. gøres ved parboiled ris. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
annesofie89 Posted February 21, 2004 Author Report Share Posted February 21, 2004 det vil sige man skal vaske risene ellers spiser man affaldsstoffer? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JesperT Posted February 21, 2004 Report Share Posted February 21, 2004 Vi kender jo allesammen historierne om havnearbejderne, der pisser ned i lasterne med ris så jeg skyller altid alt, der kan skylles. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sp@rrow Posted February 21, 2004 Report Share Posted February 21, 2004 Vi kender jo allesammen historierne om havnearbejderne, der pisser ned i lasterne med ris så jeg skyller altid alt, der kan skylles. Bvadr!! Ok, nu gör jeg ogsaa ihvertfald... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
annesofie89 Posted February 21, 2004 Author Report Share Posted February 21, 2004 ja det vil jeg da oxo gøre :)men der er ik nogen "rigtig" grund til man skal gøre det?andet en den der med arbejdsmændene der trænger til at smide vandet.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. pattøj Posted February 21, 2004 Report Share Posted February 21, 2004 Jo, affaldsstoffer! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahj Posted February 22, 2004 Report Share Posted February 22, 2004 Jeg tror ikke rigtig på den med affaldsstofferne.Til gengæld er der ingen tvivl om at ris, i hvert fald nogle typer, bliver meget mindre klistrede hvis man lige skyller dem grundigt inden man koger dem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fistandantilus Posted February 23, 2004 Report Share Posted February 23, 2004 Affaldsstoffer <_< Nu må i sgu tage jer sammen pylder-røve. Lortet skal for fanden da koges!Desuden, hvis risene har suge pis, er det sgu ikke noget, der kan vaskes af.Jøsses!Skyller i også pastaen? -Og hvad med colaen, der er jo masser af affaldsstoffer i; vasker i også den? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vandpyt Posted February 23, 2004 Report Share Posted February 23, 2004 Jeg troede egentlig, at grunden til at man vaskede risene var, at der er en masse stivelse (?) på overfladen, der gør at risene ellers kommer til at klistre sammen. Klisteregenskaben afhænger af rissorten, og hvordan du koger risene.Jeg vil gætte på, at ikke forarbejdede ris bør (skal) skylles før brug (ligesom vi skyller frugt og grønt og bulgur.)JesperT, kan du love, at de alle tisser på vores ris, så jeg ikke skyller forgæves? :lol:'Pyt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas J Posted February 23, 2004 Report Share Posted February 23, 2004 Jeg sad for ikke ret lang tid siden og så et madprogram med en eller anden kendt kinesisk eller japansk kok. Han sagde at man skulle skylle risene for at få det overskydende lag stivelse vasket af risene. Så den køber jeg. Man skulle iøvrigt blive ved med at skylle dem indtil vandet ikke længere blev hvidt af det overskydende stivelse. Når vandet var klart, var risene klar til at blive kogt.Thomas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cilius Posted February 23, 2004 Report Share Posted February 23, 2004 Glimrende forklaring Thomas - det samme gør sig forresten gældende for sushi ris :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michael Posted February 23, 2004 Report Share Posted February 23, 2004 En sidebemærkning:I fgl. "Den skaldede Kok" på DK4 skal man ikke koge ris i saltvand. Det hæmmer mørningen (modsat pasta og kartofler). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
annesofie89 Posted February 23, 2004 Author Report Share Posted February 23, 2004 jeg vil nok oxo begynde at vaske dem.. men synes bare det lød lidt mærkeligt ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest PlayboY Posted February 23, 2004 Report Share Posted February 23, 2004 (edited) Affaldsstoffer <_< Nu må i sgu tage jer sammen pylder-røve. Lortet skal for fanden da koges!Desuden, hvis risene har suge pis, er det sgu ikke noget, der kan vaskes af.Jøsses!Skyller i også pastaen? -Og hvad med colaen, der er jo masser af affaldsstoffer i; vasker i også den? Haha.. Så fik du vist sat det på plads fistan.. :D 100% enig Jeg har nu aldrig hørt om nogen der har pisset i lasterne med ris, og HVIS i nu fik en pose ris fyldt med pis, ville i nok kunne lugte det eller se det.Desuden bliver de jo kogt, så det dræber alligevel bakterierne.. Jeg har forresten en onkel der har arbejdet hos Cocio, og han har også fortalt om hvordan de blandede harsk kakao sammen med frisk kakao, så de derved stadig kunne sælge det.. Så kan ik nok ikke drikke Cocio længere var? Edited February 23, 2004 by PlayboY Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted February 23, 2004 Report Share Posted February 23, 2004 (edited) Jeg sad for ikke ret lang tid siden og så et madprogram med en eller anden kendt kinesisk eller japansk kok. Han sagde at man skulle skylle risene for at få det overskydende lag stivelse vasket af risene. Så den køber jeg. Man skulle iøvrigt blive ved med at skylle dem indtil vandet ikke længere blev hvidt af det overskydende stivelse. Når vandet var klart, var risene klar til at blive kogt.Thomas*G* Tror ikke det gælder for alle ristyper......ihvert faldt bliver vandet ikke hvidt af vilde ris, hvilket er den eneste ristype jeg spiser!!!! Edited February 23, 2004 by Tommyboy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas J Posted February 23, 2004 Report Share Posted February 23, 2004 *G*Hvad er der sjovt i det ?? Det var alvorligt ment.ihvert faldt bliver vandet ikke hvidt af vilde ris, hvilket er den eneste ristype jeg spiser!!!!Nå ja, du spiser efter det der mumbo-jumbo princip som du linkede til for ikke ret lang tid siden :DThomas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest PlayboY Posted February 23, 2004 Report Share Posted February 23, 2004 Jeg må vist også til at spise efter det der "Mumbo-jumbo" princip så jeg også kan begynde at sige *GG* hele tiden.. :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted February 23, 2004 Report Share Posted February 23, 2004 *G*Hvad er der sjovt i det ?? Det var alvorligt ment.ihvert faldt bliver vandet ikke hvidt af vilde ris, hvilket er den eneste ristype jeg spiser!!!!Nå ja, du spiser efter det der mumbo-jumbo princip som du linkede til for ikke ret lang tid siden :DThomas *GG* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zink_brian Posted February 23, 2004 Report Share Posted February 23, 2004 Affaldsstoffer <_< Nu må i sgu tage jer sammen pylder-røve. Lortet skal for fanden da koges!Desuden, hvis risene har suge pis, er det sgu ikke noget, der kan vaskes af.Jøsses!Skyller i også pastaen? -Og hvad med colaen, der er jo masser af affaldsstoffer i; vasker i også den? Ja det er ærlighed. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
annesofie89 Posted February 23, 2004 Author Report Share Posted February 23, 2004 har aldrig set at man skulle skylle risene.. men må gå på opdagelse ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoater Posted February 23, 2004 Report Share Posted February 23, 2004 Thomas>> underligt, i kina går de da ellers ind for ris der klistre... også fandens svært at spise ris der ikke klistre med pinde.... not funny, belive me Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vandpyt Posted February 24, 2004 Report Share Posted February 24, 2004 Niks, det er snavs og skal f.eks. gøres ved parboiled ris. Jeg tjekkede tre forskellige mærker parboiled ris i går i Kvickly, der var ingen instruks om, at de skulle skylles før kogning. Det var der til gengæld på sushiris, brune ris og naturris."Almindelige" ris er polerede, så jeg er ikke sikker på, at du kan skylle stivelse ud af dem, det er ikke noget, jeg gør så meget i. Sushiris skal netop være meget klæbrige, så den med at skylningen skulle mindske netop den egenskab, kan jeg ikke se logikken i. 'Pyt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.