Weight gain Vs. Sukker


Morfar
 Share

Recommended Posts

Hej

Vi har diskuteret det lidt i centret og nu spørger jeg her!

Hvad er forskellen på at blande proteinpulver/weight gain eller proteinpulver/sukker/vitaminpille.

Er det ikke fuldstændigt vanvittigt at betale penge for weight gain når man bare kan fylde sukker i sin proteindrik?

Rune

Link to comment
Share on other sites

Der er forskel på kulhydrater. De kulhydrater du finder i weight gainere er sandsynligvis poly sakkarider, disse skal nedbrydes til di sakkarider og efterfølgende mono sakkarider for da at blive optaget i kroppen.

Den slags sukker du finder i supermarked er mono sakkarider, disse optages derfor med det samme. Hvis du indtager 70g mono sakkarid tre gang om dagen vil din krop sandsynligvis omdanne dem til fedt, og du er sulten en time efter.

Link to comment
Share on other sites

Weightgainer indeholder som reglen Protein, maltodextrin og fruktose/dextrose som hovedingredienser.

Maltodextrin er produceret af majsstivelse og består hovedsalig af polysakkarider, som er langsomt optagelige kulhydrater.

Hvis man skulle lave sin egen weightgainer kan man med fordel blande protein og maltodextrin sammen, og samtidig selv bestemme forholdet mellem protein og kulhydratindhold, men det er ikke sikkert at det er billigere end at købe en færdig blandet weightgainer.

Sukker eller dextrose/druesukker er kun godt hvis man f.eks er cykekrytter eller løber, da chancen for at de ind imellem går sukkerkold under træning/konkurrence kan fårekomme og de får derfor brug for hurtige kulhydrater.

Derfor er kulhydrater IKKE ens opbygget i struktur og optagelighedens hurtighed.

Link to comment
Share on other sites

>Carina

Læs på lektien

Læs selv på lektien!!!!!

- er det nødvendigt at være fræk!!

Maltodextrin er et ret hurtig optageligt kulhydratprodukt lavet fra stivelse. Stivelsen er tilberedt ved kogning og derefter udsat for syre eller enzymer som nedbryder stivelsen til mindre polymerer. Herved øges optageligheden af maltodextrin. Selvom maltodextrin normalt anses for at være et kompleks kulhydrat er optageligheden meget hurtigere en andre komplekse kulhydrater, dog ikke helt som hurtig som simpelt sukker.

På grund af overnævnte behandling er Maltodextrin hurtig optageligt og jeg GENTAGER hurtigt optageligt - der er en grund til at man tilsætter det til weightgainere - her gælder det jo om at kunne indtage så meget mad som muligt, derfor har man ingen ønsker om at benytte kulhydrater med et lavt GI. Maltodextrins er polymerer af dextrose (oftet kaldes det også for  "glukose polymers")

Fakts om Maltodextrin

- Maltodextrins glykemiske index betragtes ofte lig glukose (dextrose) eller lige under

- Maltodextrin er let optageligt

- God kilde til energi

- Indeholder cirka 4 calories per gram

- Kan opløses i koldt vand

- Er cirka 1/4 så sødt som sukker

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Hvordan er druesukker efter træningen sammenlignet med maltodextrin eller alm. sukker? Jeg tager nemlig druesukker til 30 kroner per kilo men tænker om det ikke er ligeså godt at indtage alm. sukker til 8 kroner per kilo fra netto. Og hvad med maltodextrin er det bare det bedste?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share