Ny olie på markedet!


Hessel
 Share

Recommended Posts

Er der nogen af jer der har prøvet det nye olieprodukt fra Føtex. Det er en blanding af hørfrøolie og rapsolie og har således et betydeligt indhold af både omega 3 og omega 6. Det er rimeligt billigt og den dårlige hørfrøsmag er fjernet.

Nutridan hedder olien.

:wave: Hessel

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Har ikke prøvet den, men hører gerne hvis nogen synes de kan mærke forskel på den og Nettos fiskeolie til 20 kr glasset.

Idéen med olien er netop at man, modsat fiskeolie hvor man kun får primært omega 3, så indeholder denne olie begge dele. Den er endvidere billig. 500 ml. for 45 kr. og så kan den modsat olivenolie stå i køleskabet.

Edited by Hessel
Link to comment
Share on other sites

Guest Slettet bruger
Det var lidt det jeg mente. Kender efterhånden et par stykker som er gået fra Udo´s Choise til Netto´s billige stads fordi de aligevel ikke kunne mærke forskel.

Mærke forskel, hvad mener du med det???

Spørgsmålet er jo mere om man får de rette fedt syrer til kroppen!!!

god træning

Benjamin - do the funky :chicken:

Link to comment
Share on other sites

Der er også en i Bilka (der ligger en i Fields for Københavns tilfælde) som hedder Omega3. Den indeholder så vidt jeg husker omkring 40/40 hhv. n3 og n6. Har købt en flaske - en halv liter bliver smidt over disken til 35kr (igen from the back of my head).

Link to comment
Share on other sites

Har ikke prøvet den, men hører gerne hvis nogen synes de kan mærke forskel på den og Nettos fiskeolie til 20 kr glasset.

Idéen med olien er netop at man, modsat fiskeolie hvor man kun får primært omega 3, så indeholder denne olie begge dele. Den er endvidere billig. 500 ml. for 45 kr. og så kan den modsat olivenolie stå i køleskabet.

Omega-3 er ikke bare omega-3. Vi har også brug for den type, som kun findes i fiskeolie, da vi ikke kan regne med at kunne konvertere hørfrø omega-3. Jeg gentager lige et tidligere indlæg, som jeg begik i en tilsvarende sammenhæng:

"Måske kan det tilføjes, at grunden til, at der i praksis ikke kan regnes med konversion fra korte (fra hørfrø) til lange omega-3 fedtsyrer (som i fiskeolie) formentlig er den, at det menneskelige enzymkompleks, der medvirker ved den teoretisk mulige konversion af linolensyre, i den virkelige verden (altså den levende menneskekrop) har så travlt med at konvertere linolsyre, at den anden konversion så at sige ikke får plads - og derfor virker hørfrøtricket desværre ikke. Derfor er hørfrø altså alligevel godt for så meget andet! "

Normalt er det i øvrigt ikke det store problem at få omega-6 nok i kosten. Det er indtaget af de lange omega-3 fedtsyrer, der er problemet, og hvor man derfor kan argumentere for berettigelsen af at indtage diverse tilskud.

Edited by CoqRouge
Link to comment
Share on other sites

Jeg er enig i din betragtning, men jeg tænkte nu også blot på at olien kunne være et supplement og ikke et enten eller. (Fiskeolie eller hørfrøolie) Jeg har da heller ikke tænkt mig at droppe min fiskeolie. Det gode ved denne nye olie er at den kan bruges i salater og bagværk og lign. idet smagen er væk.

Link to comment
Share on other sites

Omega-3 er ikke bare omega-3. Vi har også brug for den type, som kun findes i fiskeolie, da vi ikke kan regne med at kunne konvertere hørfrø omega-3. Jeg gentager lige et tidligere indlæg, som jeg begik i en tilsvarende sammenhæng:

Kan du nævne nogle konkrete eksempler på at vi ikke kan konvertere 18:3 til 20:5 og 22:6?

Det er vist mest ud fra et spekulativt synspunkt at der skulle være nogle problemer.

Link to comment
Share on other sites

De studier jeg har hørt om vidner om at hørfrøolie ikke har den samme gavnlige effekt som fiskeolie.

Der er flere studier som har vist positiv effekt af alfa-linolensyre på hjerte/karsygdomme.

Blandt andet i Nurses Health Study og The Lyon Heart Study.

Link to comment
Share on other sites

Det eneste jeg ikke bryder mig om ved dette produkt, er flaskens lukkeanordning. Det er en underlig prop der ikke kan strammes særlig meget uden af den smutter over gevind. jeg plejer at tage noget vita-wrap og en elastik - det gælder jo om at holde beholderen så lufttæt så muligt, så olien ikke bliver harsk :graduate: :D

Link to comment
Share on other sites

Omega-3 er ikke bare omega-3. Vi har også brug for den type, som kun findes i fiskeolie, da vi ikke kan regne med at kunne konvertere hørfrø omega-3. Jeg gentager lige et tidligere indlæg, som jeg begik i en tilsvarende sammenhæng:

Kan du nævne nogle konkrete eksempler på at vi ikke kan konvertere 18:3 til 20:5 og 22:6?

Det er vist mest ud fra et spekulativt synspunkt at der skulle være nogle problemer.

Tjah, nu er det jo svært at komme med konkrete eksempler på, at noget ikke kan lade sig gøre. Men problemstillingen er jo netop ikke spekulativ. Det spekulative består i, at fordi en proces teoretisk set kan forløbe - ja, så sker det også i praksis.

Jeg tænkte også på Gersters paper, der så vidt jeg ved står nogenlunde uimodsagt. Jeg vil gerne understrege at:

-jeg ikke anfægter, at processen kan forløbe og rent faktisk forløber i kroppen - blot er den i praksis ikke tilstrækkelig effektiv til at sikre den fornødne mængde lange omega-3 fedtsyrer.

-jeg ikke anfægter, at de korte omega-3 samt omega-6 kan have masser af selvstændige, positive effekter på hjerte/karsygdomme - og for den sags skyld på andre tilstande.

Link to comment
Share on other sites

Det er meget spændende tråd at læse igennem.

Men jeg syntes der står en del spørgsmål hen i det åbne:

- Har "vi" fundet et billigere alternativ til Udo´s

- Er den nye Nutridan den "bedste" af sin slags - og dermed også pengene værd?

- Er (Netto) fiskeolie tabletter stadig nødvendige?

Jeg syntes det ville være super hvis I kunne svare mig på dette. Specielt med et billigere alternativ til Hr. Udo væsker :lol:

Jakkedrengen :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Jeg tænkte også på Gersters paper, der så vidt jeg ved står nogenlunde uimodsagt. Jeg vil gerne understrege at:

-jeg ikke anfægter, at processen kan forløbe og rent faktisk forløber i kroppen - blot er den i praksis ikke tilstrækkelig effektiv til at sikre den fornødne mængde lange omega-3 fedtsyrer.

-jeg ikke anfægter, at de korte omega-3 samt omega-6 kan have masser af selvstændige, positive effekter på hjerte/karsygdomme - og for den sags skyld på andre tilstande.

Gersters paper?
Tjah, nu er det jo svært at komme med konkrete eksempler på, at noget ikke kan lade sig gøre. Men problemstillingen er jo netop ikke spekulativ. Det spekulative består i, at fordi en proces teoretisk set kan forløbe - ja, så sker det også i praksis.

Eftersom der ikke findes eksempler på personer som har haft mangelsyptomer på 20:5 og 22:6 fedtsyrerne(udover personer med visse sygdomme og personer som ikke indtager fedt) kan det ikke kaldes en spekulation om 18:3 kan omdannes. Det bevidner at det sker, da der er masser af personer som indtager små mængder af de længerekædet N-3 fedtsyrer, uden problemer.

Omega-3 er ikke bare omega-3. Vi har også brug for den type, som kun findes i fiskeolie, da vi ikke kan regne med at kunne konvertere hørfrø omega-3.

Det er dette jeg efterspørger eksempler eller dokumentation på.

Dette besvarer cilius's ref ikke på, den påpeger at det sker i begrænset omfang.

Tjah, nu er det jo svært at komme med konkrete eksempler på, at noget ikke kan lade sig gøre.

I tilfælde af at det ikke kunne lade sig gøre, vil det ikke være svært at bevise.

Spørgsmålet for mig at se vedrørnde dette er:

Bliver 18:3 omdannet til 20:5 og 22:6? og sker dette tilstrækkeligt?

Begge dele kan man svare ja til hos raske personer.

Det vil kun ske i utilstrækkelig grad hvis forholdet mellem N-3, N-6 og N-9 bliver for skævt.

Link to comment
Share on other sites

Spørgsmålet for mig at se vedrørnde dette er:

Bliver 18:3 omdannet til 20:5 og 22:6? og sker dette tilstrækkeligt?

Begge dele kan man svare ja til hos raske personer.

Kunne det tænkes at alderen har en indvirkning på evnen til denne omdannelse ? Dvs. at specielt ældre har nedsat evne til at omdanne 18:3 - Jeg prøvede for noget tid siden at finde noget relevant forskning der kunne underbygge dette, da det er spekulation fra min side men no cigar. Måske er nogle af Jer stødt på noget ?

Kim S

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share