Hørfrøs indhold af phytoøstrogener


SaintPauli
 Share

Recommended Posts

Sad lige og surfede efter artikler om "sundt fedt" og faldt over denne artikel:

http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=1.../grp=8/menu=17/

Her står der angivet, at hørfrø indeholder phytoøstrogener. Jeg har derfor lige et par spørgsmål.

1) Vil indtagelsen af phytoøstrogener påvirke kroppens produktion af testosteron eller andre hormoner?

2) Putter TJ hørfrø i sin natshake for bedre at komme i kontakt med sin feminine side?

3) Hvorfor fanden var der ikke nogen der kunne fortælle mig, hvor man kan købe chia frø (Salvia Columbariae) i DK?

Rock'n Roll :strat:

SaintPauli

Link to comment
Share on other sites

Phytoestrogenerne (Enterolactone og Enterodiol) er IKKE de samme som i soja og virkningerne anderledes.

Forsøg med prostata patienter har vist at de pågældende stoffer i hørfrø (som hovedsagelig findes i frøene) faktisk sænker både testosteron og fri testosteron, men det betyder ikke nødvendigvis noget for raske individer)

Stofferne virker på flere måder. De forhindre konverteringen af testosteron til dihydrotestosteron ved at binde sig til 5a-reductase (op til 80%), forhindre omdannelsen af testosteron til 17ß-estradiol, androstenedione and østrogener. (aromatase og 17ß-hydroxysteroid dehydrogenase)

Det er nok for tidligt at sige noget om hvor vidt det har nogen indflydelse på muskelvækst.

Edited by /Niels
Link to comment
Share on other sites

Overordnet bliver de vist kaldet isoflavoner.

Sammenligninger har vist at forekomsten af osteuporose hos kinesiske kvinder i kina, er langt lavere end kinesiske kvinder i USA. Grundet at isoflavoner giver support efter menopausen til den naturlige østrogenproduktion. Så fremt dette passer (og det gør det) har isoflavoner østrogeneffekt og vil derfor påvirke mænds testosteronproduktion og sædkvalitet.

Link to comment
Share on other sites

Folk roder lige vel meget rundt i disse ting.

Kinesere spiser f.eks. masser af isoflavoner som diadzein og genestein, og deres sædkvalitet fejler sgu ikke noget.

Jeg har selv lige været et smut i hovedstaden for at smage den ægte peking-duck, og der er rent faktisk ret mange af dem!

Så vidt jeg kunne se under indflyvningen ca. 1.3 milliarder, - hvad fortæller det om sædkvaliteten…………………….?

Sådanne herlige isoflavoner kan reducere hyppigheden af såvel bryst- som prostatacancer, soya-isoflavoner har også positiv indflydelde på incidensen af hjerte/kar-lidelser.

Faktisk i en sådan grad, at man undtagelsesvis i USA har tilladt såkaldte helse-anprisninger på produkter, der indeholder et vist minimum soya-protein pr. servering!

Mht. til påvirkningen af forskellige hormonniveauer er dette også undersøgt.

På University of Texas gav man f.eks. mænd og kvinder 1000mg genestein og 100mg diadzein igennem indtag af soyamælk gennem længere tid, - og man målte løbende deres hormonader på kryds og tværs.

Hos kvinderne faldt både estrogen- og progesteron-niveauet signifikant, men hos mændene forblev BÅDE estrogen og testoteron UÆNDRET.

Til gengæld FALDT markører for DHT - dihydrotestosteron - betydeligt, - ligesom andre markører for celleforandringer i prostata også faldt signifikant.

Ny forskning viser f.eks. også, at genestein direkte reducerer oxideringen af LDL, så alt i alt er forskellen i bl.a. soya- og isoflavon-indtag en meget nærliggende forklaring på, hvorfor f.eks. Japanere og Kinesere har væsentligt lavere forekomst af adskillige i vesten hyppigt forekommende cancerformer og hjerte/kar-lidelser.

Og det er IKKE gen-pølens skyld, - for når de flytter til vesten og spiser samme affald som os, rammes de af præcist de samme lidelser, - og i samme omfang.

Der er således INGEN grund til at frygte negativ påvirkning af HVERKEN testoteronniveau eller den dyrebare sædkvalitet.

Til gengæld er der rigtigt mange gode helbredsmæssige grunde til at inkludere f. eks. soyaprodukter og/eller soya-protein i vores kost, - 20-30g sojaprotein dagligt er nok.

Køber i det som tilskud, så vær sikker på, at det er vandekstraheret og IKKE alkoholekstraheret.

Dupont laver en fremragende kvalitet under brand-namet "SUPRO", - og denne fås under både Twinlab og Prolab label.

Edited by 007
Link to comment
Share on other sites

Sådanne herlige isoflavoner kan reducere hyppigheden af såvel bryst- som prostatacancer, soya-isoflavoner har også positiv indflydelde på incidensen af hjerte/kar-lidelser.

Faktisk i en sådan grad, at man undtagelsesvis i USA har tilladt såkaldte helse-anprisninger på produkter, der indeholder et vist minimum soya-protein pr. servering!

Mht. til påvirkningen af forskellige hormonniveauer er dette også undersøgt.

På University of Texas gav man f.eks. mænd og kvinder 1000mg genestein og 100mg diadzein igennem indtag af soyamælk gennem længere tid, - og man målte løbende deres hormonader på kryds og tværs.

Hos kvinderne faldt både estrogen- og progesteron-niveauet signifikant, men hos mændene forblev BÅDE estrogen og testoteron UÆNDRET.

Til gengæld FALDT markører for DHT - dihydrotestosteron - betydeligt, - ligesom andre markører for celleforandringer i prostata også faldt signifikant.

Ny forskning viser f.eks. også, at genestein direkte reducerer oxideringen af LDL, så alt i alt er forskellen i bl.a. soya- og isoflavon-indtag en meget nærliggende forklaring på, hvorfor f.eks. Japanere og Kinesere har væsentligt lavere forekomst af adskillige i vesten hyppigt forekommende cancerformer og hjerte/kar-lidelser.

Og det er IKKE gen-pølens skyld, - for når de flytter til vesten og spiser samme affald som os, rammes de af præcist de samme lidelser, - og i samme omfang.

Link tak. :)

Rock'n Roll :strat:

SaintPauli

Link to comment
Share on other sites

Soya indeholder phytoøstrogener, der nok ikke er smarte at indtage for mange af hvis du er en mand, og især ikke hvis du satser på at få større muskler. Se evt artikel:

T-mag

Jeg vil ikke have større muskler...men stærkere *G*

Har læst diverse artikler om det...og kunklusionen er, at Soya er både skidt og godt....men hvis man blander soya med anden protein fx. 1:4....så skulle det være optimalt.

ps.

Jeg er ikke bange for at mine muskler ikke bliver større.....*G*

Link to comment
Share on other sites

Så skal du kassere de artikler, der helt misforstået siger, at der er noget "skidt" ved soya protein.

Det er der IKKE.

Vi er i en branche, - ligesom slankebranchen, - hvor der siges og skrives ufattelig mængder nonsens og vrøvl.

Som regel for at sælge et nyt vidundermiddel, der kan trylle fedtet væk og kæmpmullerne frem natten mellem lørdag og søndag.

1:4 blandingsforholdet har jeg aldrig hørt om, men tager man udgangspunkt i de 30 g soya-isolat jeg foreslår, så modsvarer det ifølge denne forkromede formel fra Muscle & IronFlex, - eller var det Flex & IronMuscle, - et totalindtag, som er rigeligt til for alle undtagen menneskelige fragtelevatorer, som min gamle medsammensvorne TJ, der retteligt burde underskrive sig med genitalerne :lol: TT, - og IKKE TJ.

TT for Thrige Titan, - forstås--------------. :lol:

PS:

I øvrigt er soya-protein og disse herlige isoflavoner IKKE kun gunstige for det kardiovaskulære system pga. den omtalte reduktion af oxideringen af LDL, men har også en direkte nedsættende effekt på kolesterol-tallet, der hos stort et alle danskere er for højt.

Af nationaløkonomiske årsager og af kollektiv dødsdrift og institutionaliseret ansvarsforflygtigelse, - samt for at opretholde landets stolte tradition for socialistisk medicin og gættediagnosticering, er dette faktum IKKE noget, man taler højt om, idet det naturlige krav så hurtigt ville opstå, at hele befolkningen skulle i behandling med meget kostbar medicin.

Der er andre væsentlige risikofaktorer, men risikoen for hjerte/kar-lidelser starter med at øges allerede ved 4.4mmmol/l - 168mg/dl, - og kun de færreste danskere udover spædbarnsalderen ligger så langt nede.

Min gamle legekammerat, - "terroristen", - har lige sat sig på halen som 36-årig efter et kort liv med masser af kødprotein, smør og franske gåsepostejer, - og da man i Vietnam-krigen obducerede de faldne amerikanske soldater, der i snit var omkring 20 år, viste stort set alle tydelige tegn på hjerte/kar-sygdom.

Dette nævnt fordi de 65-årige magre vietnamesiske gespenster, der gav dem røvfuld, - og som vi sender U-landshjælp til og har forfærdeligt ondt af, - havde vaskulære systemer som nyfødte børn!

Link to comment
Share on other sites

COOKIE:

Reference på/til hvad?

PS:

Du finder mere relevant faglig information i Alt For Damerne eller i Hus & Have, - end i tomhjernede muskelblade og på narkomanprydede hjemmesider.

Jeg er generelt modstander af at amatører prøver at lege videnskabsmænd, men jeg vil da godt grave lidt i sagen, hvis du kan konkretisere, hvad du gerne vil vide mere om.

Husk også at det meste soyaprotein er af ringe kvalitet på grund af, at man har anvendt den billigst tænkelige og hurtigst mulige ekstraktionsmetode, - alkohol/høj varme/kemi i stedet for langsom og langt mere skånsom vandekstraheret og mikrofiltreret produktion.

Derfor kan f.eks. indholdet af diadzein og genestein variere fra ingenting til fuldt indhold.

Måske er noget af det du søger i disse hastigt sammenskrabede referencer:

1. Wei H, Bowen R, Cai Q, et al. Antioxidant and antipromotional effects of the soybean isoflavone genistein. Proc Soc Exp Biol Med 1995;208:124–9.

2. Fotsis T, Pepper M, Adlercreutz H, et al. Genistein, a dietary-derived inhibitor of in vitro angiogenesis. Proc Natl Acad Sci 1993;90:2690–4.

3. Evans BA, Griffiths K, Morton MS. Inhibition of 5 alpha-reductase in genital skin fibroblasts and prostate tissue by dietary lignans and isoflavonoids. J Endocrinol 1995;147:295–302.

4. Messina MJ, Persky V, Setchell KD, Barnes S. Soy intake and cancer risk: a review of the in vitro and in vivo data. Nutr Cancer 1994;21:113–31.

5. Adlercreutz H, Markkanen H, Watanabe S. Plasma concentrations of phyto-oestrogens in Japanese men. Lancet 1993;342:1209–10.

6. Lee HP, Gourley L, Duffy SW, et al. Dietary effects on breast-cancer risk in Singapore. Lancet 1991;337:1197–200.

7. Messina MJ. Legumes and soybeans: overview of their nutritional profiles and health effects. Am J Clin Nutr 1999;70:439S–50S.

8. Anderson JW, Johnstone BM, Cook-Newell ME. Meta-analysis of the effects of soy protein intake on serum lipids. N Engl J Med 1995;333:276–82.

9. Potter SM. Overview of proposed mechanisms for the hypocholesterolemic effect of soy. J Nutr 1995;125:6065–115.

10. Crouse JR 3rd, Morgan T, Terry JG, et al. A randomized trial comparing the effect of casein with that of soy protein containing varying amounts of isoflavones on plasma concentrations of lipids and lipoproteins. Arch Intern Med 1999;159:2070–6.

11. Albertazzi P, Pansini F, Bonaccorsi G, et al. The effect of dietary soy supplementation on hot flushes. Obstet Gynecol 1998;91:6–11.

12. Cassidy A, Bingham S, Setchell KDR. Biological effects of a diet of soy protein rich isoflavones on the menstrual cycle of premenopausal women. Am J Clin Nutr 1994;60:333–40.

13. Anderson JJB, Ambrose WW, Garner SC. Biphasic effects of genistein on bone tissue in the ovariectomized, lactating rat model (44243). Proc Soc Exp Biol Med 1998;217:345–50.

14. Potter SM, Baum JA, Teng H, et al. Soy protein and isoflavones: Their effects on blood lipids and bone density in postmenopausal women. Am J Clin Nutr 1998;68(suppl):1375S–79S.

15. Messina M. To recommend or not to recommend soy foods. J Am Diet Assoc 1994;94:1253–4.

16. Teixeira SR, Potter SM, Weigel R, et al. Effects of feeding 4 levels of soy protein for 3 and 6 wk on blood lipids and apolipoproteins in moderately hypercholesterolemic men. Am J Clin Nutr 2000;71:1077–84.

17. Divi RL, Chang HC, Doerge DR. Antithyroid isoflavones from soybean. Biochem Pharmacol 1997;54:1087–96.

18. Ishizuki Y, Hirooka Y, Murata Y, Togashi K. [The effects on the thyroid gland of soybeans administered experimentally in healthy subjects.] Nippon Naibunpi Gakkai Zasshi 1991;67:622–9. [in Japanese].

19. Forsythe WA. Soy Protein, thyroid regulation and cholesterol metabolism. Forsythe WA. Soy protein, thyroid regulation and cholesterol metabolism. J Nutr 1995;125:619S–23S.

20. Bennink MR, Mayle JE, Bourquin LD, Thiagarajan D. Evaluation of soy protein in risk reduction for colon cancer and cardiovascular disease: Preliminary results. Second International Symposium on the Role of Soy in Preventing and Treating Chronic Disease. September 15–18, 1996. Brussels, Belgium.

21. Jabbar MA, Larrea J, Shaw RA. Abnormal thyroid function tests in infants with congenital hypothyroidism: the influence of soy-based formula. J Am Coll Nutr 1997;16:280–2.

22. Messina MJ, Persky V, Setchell KD, Barnes S. Soy intake and cancer risk: a review of the in vitro and in vivo data. Nutr Cancer 1994;21:113–31.

23. Rao CV, Wang C-X, Simi B, et al. Enhancement of experimental colon cancer by genistein. Cancer Res 1997;57:3717–22.

24. Barnes S. The chemopreventive properties of soy isoflavonoids in animal models of breast cancer. Breast Cancer Res Treat 1997;46:169–79 [review].

25. Hilakivi-Clarke L, Cho E, Onojafe I, et al. Maternal exposure to genistein during pregnancy increases carcinogen-induced mammary tumorigenesis in female rat offspring. Oncol Rep 1999;6:1089–95.

26. Lu L-JW, Anderson KE, Grady JJ, Nagamani M. Effects of soya consumption for one month on steroid hormones in premenopausal women: implications for breast cancer risk reduction. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev 1996;5:63–70.

27. Nagata C, Takatsuka N, Inaba S, et al. Effect of soymilk consumption on serum estrogen concentrations in premenopausal Japanese women. J Natl Cancer Inst 1998;90:1830–5.

28. Hargreaves DNF, Potten CS, Harding C, et al. Two-week dietary soy supplementation has an estrogenic effect on normal premenopausal breast. J Clin Endocrinol Metab 1999;84:4017–24.

29. Petrakis NL, Barnes S, King EB, et al. Stimulatory influence of soy protein isolate on breast secretion in pre- and postmenopausal women. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev 1996;5:785–94.

30. McMichael-Phillips DF, Harding C, Morton M, et al. Effects of soy-protein supplementation on epithelial proliferation in the histologically normal human breast. Am J Clin Nutr 1998;68(suppl):1431S–6S.

Edited by 007
Link to comment
Share on other sites

1. Wei H, Bowen R, Cai Q, et al. Antioxidant and antipromotional effects of the soybean isoflavone genistein. Proc Soc Exp Biol Med 1995;208:124–9.

2. Fotsis T, Pepper M, Adlercreutz H, et al. Genistein, a dietary-derived inhibitor of in vitro angiogenesis. Proc Natl Acad Sci 1993;90:2690–4.

3. Evans BA, Griffiths K, Morton MS. Inhibition of 5 alpha-reductase in genital skin fibroblasts and prostate tissue by dietary lignans and isoflavonoids. J Endocrinol 1995;147:295–302.

4. Messina MJ, Persky V, Setchell KD, Barnes S. Soy intake and cancer risk: a review of the in vitro and in vivo data. Nutr Cancer 1994;21:113–31.

5. Adlercreutz H, Markkanen H, Watanabe S. Plasma concentrations of phyto-oestrogens in Japanese men. Lancet 1993;342:1209–10.

6. Lee HP, Gourley L, Duffy SW, et al. Dietary effects on breast-cancer risk in Singapore. Lancet 1991;337:1197–200.

7. Messina MJ. Legumes and soybeans: overview of their nutritional profiles and health effects. Am J Clin Nutr 1999;70:439S–50S.

8. Anderson JW, Johnstone BM, Cook-Newell ME. Meta-analysis of the effects of soy protein intake on serum lipids. N Engl J Med 1995;333:276–82.

9. Potter SM. Overview of proposed mechanisms for the hypocholesterolemic effect of soy. J Nutr 1995;125:6065–115.

10. Crouse JR 3rd, Morgan T, Terry JG, et al. A randomized trial comparing the effect of casein with that of soy protein containing varying amounts of isoflavones on plasma concentrations of lipids and lipoproteins. Arch Intern Med 1999;159:2070–6.

11. Albertazzi P, Pansini F, Bonaccorsi G, et al. The effect of dietary soy supplementation on hot flushes. Obstet Gynecol 1998;91:6–11.

12. Cassidy A, Bingham S, Setchell KDR. Biological effects of a diet of soy protein rich isoflavones on the menstrual cycle of premenopausal women. Am J Clin Nutr 1994;60:333–40.

13. Anderson JJB, Ambrose WW, Garner SC. Biphasic effects of genistein on bone tissue in the ovariectomized, lactating rat model (44243). Proc Soc Exp Biol Med 1998;217:345–50.

14. Potter SM, Baum JA, Teng H, et al. Soy protein and isoflavones: Their effects on blood lipids and bone density in postmenopausal women. Am J Clin Nutr 1998;68(suppl):1375S–79S.

15. Messina M. To recommend or not to recommend soy foods. J Am Diet Assoc 1994;94:1253–4.

16. Teixeira SR, Potter SM, Weigel R, et al. Effects of feeding 4 levels of soy protein for 3 and 6 wk on blood lipids and apolipoproteins in moderately hypercholesterolemic men. Am J Clin Nutr 2000;71:1077–84.

17. Divi RL, Chang HC, Doerge DR. Antithyroid isoflavones from soybean. Biochem Pharmacol 1997;54:1087–96.

18. Ishizuki Y, Hirooka Y, Murata Y, Togashi K. [The effects on the thyroid gland of soybeans administered experimentally in healthy subjects.]Nippon Naibunpi Gakkai Zasshi 1991;67:622–9. [in Japanese].

19. Forsythe WA. Soy Protein, thyroid regulation and cholesterol metabolism. Forsythe WA. Soy protein, thyroid regulation and cholesterol metabolism. J Nutr 1995;125:619S–23S.

20. Bennink MR, Mayle JE, Bourquin LD, Thiagarajan D. Evaluation of soy protein in risk reduction for colon cancer and cardiovascular disease: Preliminary results. Second International Symposium on the Role of Soy in Preventing and Treating Chronic Disease. September 15–18, 1996. Brussels, Belgium.

21. Jabbar MA, Larrea J, Shaw RA. Abnormal thyroid function tests in infants with congenital hypothyroidism: the influence of soy-based formula. J Am Coll Nutr 1997;16:280–2.

22. Messina MJ, Persky V, Setchell KD, Barnes S. Soy intake and cancer risk: a review of the in vitro and in vivo data. Nutr Cancer 1994;21:113–31.

23. Rao CV, Wang C-X, Simi B, et al. Enhancement of experimental colon cancer by genistein. Cancer Res 1997;57:3717–22.

24. Barnes S. The chemopreventive properties of soy isoflavonoids in animal models of breast cancer. Breast Cancer Res Treat 1997;46:169–79 [review].

25. Hilakivi-Clarke L, Cho E, Onojafe I, et al. Maternal exposure to genistein during pregnancy increases carcinogen-induced mammary tumorigenesis in female rat offspring. Oncol Rep 1999;6:1089–95.

26. Lu L-JW, Anderson KE, Grady JJ, Nagamani M. Effects of soya consumption for one month on steroid hormones in premenopausal women: implications for breast cancer risk reduction. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev 1996;5:63–70.

27. Nagata C, Takatsuka N, Inaba S, et al. Effect of soymilk consumption on serum estrogen concentrations in premenopausal Japanese women. J Natl Cancer Inst 1998;90:1830–5.

28. Hargreaves DNF, Potten CS, Harding C, et al. Two-week dietary soy supplementation has an estrogenic effect on normal premenopausal breast. J Clin Endocrinol Metab 1999;84:4017–24.

29. Petrakis NL, Barnes S, King EB, et al. Stimulatory influence of soy protein isolate on breast secretion in pre- and postmenopausal women. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev 1996;5:785–94.

30. McMichael-Phillips DF, Harding C, Morton M, et al. Effects of soy-protein supplementation on epithelial proliferation in the histologically normal human breast. Am J Clin Nutr 1998;68(suppl):1431S–6S.

LINK

PS.: Onkel tror du ikke nærmere at du IKKE har sammenskrabet, - men derimod sakset fra ovenstående link? :tongue:

Edited by Hessel
Link to comment
Share on other sites

COOKIE:

Reference på/til hvad?

PS:

Du finder mere relevant faglig information i Alt For Damerne eller i Hus & Have, - end i tomhjernede muskelblade og på narkomanprydede hjemmesider.

Jeg er generelt modstander af at amatører prøver at lege videnskabsmænd, men jeg vil da godt grave lidt i sagen, hvis du kan konkretisere, hvad du gerne vil vide mere om.

Husk også at det meste soyaprotein er af ringe kvalitet på grund af, at man har anvendt den billigst tænkelige og hurtigst mulige ekstraktionsmetode, - alkohol/høj varme/kemi i stedet for langsom og langt mere skånsom vandekstraheret og mikrofiltreret produktion.

Derfor kan f.eks. indholdet af diadzein og genestein variere fra ingenting til fuldt indhold.

Måske er noget af det du søger i disse hastigt sammenskrabede referencer:

1. Wei H, Bowen R, Cai Q, et al. Antioxidant and antipromotional effects of the soybean isoflavone genistein. Proc Soc Exp Biol Med 1995;208:124–9.

2. Fotsis T, Pepper M, Adlercreutz H, et al. Genistein, a dietary-derived inhibitor of in vitro angiogenesis. Proc Natl Acad Sci 1993;90:2690–4.

3. Evans BA, Griffiths K, Morton MS. Inhibition of 5 alpha-reductase in genital skin fibroblasts and prostate tissue by dietary lignans and isoflavonoids. J Endocrinol 1995;147:295–302.

4. Messina MJ, Persky V, Setchell KD, Barnes S. Soy intake and cancer risk: a review of the in vitro and in vivo data. Nutr Cancer 1994;21:113–31.

5. Adlercreutz H, Markkanen H, Watanabe S. Plasma concentrations of phyto-oestrogens in Japanese men. Lancet 1993;342:1209–10.

6. Lee HP, Gourley L, Duffy SW, et al. Dietary effects on breast-cancer risk in Singapore. Lancet 1991;337:1197–200.

7. Messina MJ. Legumes and soybeans: overview of their nutritional profiles and health effects. Am J Clin Nutr 1999;70:439S–50S.

8. Anderson JW, Johnstone BM, Cook-Newell ME. Meta-analysis of the effects of soy protein intake on serum lipids. N Engl J Med 1995;333:276–82.

9. Potter SM. Overview of proposed mechanisms for the hypocholesterolemic effect of soy. J Nutr 1995;125:6065–115.

10. Crouse JR 3rd, Morgan T, Terry JG, et al. A randomized trial comparing the effect of casein with that of soy protein containing varying amounts of isoflavones on plasma concentrations of lipids and lipoproteins. Arch Intern Med 1999;159:2070–6.

11. Albertazzi P, Pansini F, Bonaccorsi G, et al. The effect of dietary soy supplementation on hot flushes. Obstet Gynecol 1998;91:6–11.

12. Cassidy A, Bingham S, Setchell KDR. Biological effects of a diet of soy protein rich isoflavones on the menstrual cycle of premenopausal women. Am J Clin Nutr 1994;60:333–40.

13. Anderson JJB, Ambrose WW, Garner SC. Biphasic effects of genistein on bone tissue in the ovariectomized, lactating rat model (44243). Proc Soc Exp Biol Med 1998;217:345–50.

14. Potter SM, Baum JA, Teng H, et al. Soy protein and isoflavones: Their effects on blood lipids and bone density in postmenopausal women. Am J Clin Nutr 1998;68(suppl):1375S–79S.

15. Messina M. To recommend or not to recommend soy foods. J Am Diet Assoc 1994;94:1253–4.

16. Teixeira SR, Potter SM, Weigel R, et al. Effects of feeding 4 levels of soy protein for 3 and 6 wk on blood lipids and apolipoproteins in moderately hypercholesterolemic men. Am J Clin Nutr 2000;71:1077–84.

17. Divi RL, Chang HC, Doerge DR. Antithyroid isoflavones from soybean. Biochem Pharmacol 1997;54:1087–96.

18. Ishizuki Y, Hirooka Y, Murata Y, Togashi K. [The effects on the thyroid gland of soybeans administered experimentally in healthy subjects.] Nippon Naibunpi Gakkai Zasshi 1991;67:622–9. [in Japanese].

19. Forsythe WA. Soy Protein, thyroid regulation and cholesterol metabolism. Forsythe WA. Soy protein, thyroid regulation and cholesterol metabolism. J Nutr 1995;125:619S–23S.

20. Bennink MR, Mayle JE, Bourquin LD, Thiagarajan D. Evaluation of soy protein in risk reduction for colon cancer and cardiovascular disease: Preliminary results. Second International Symposium on the Role of Soy in Preventing and Treating Chronic Disease. September 15–18, 1996. Brussels, Belgium.

21. Jabbar MA, Larrea J, Shaw RA. Abnormal thyroid function tests in infants with congenital hypothyroidism: the influence of soy-based formula. J Am Coll Nutr 1997;16:280–2.

22. Messina MJ, Persky V, Setchell KD, Barnes S. Soy intake and cancer risk: a review of the in vitro and in vivo data. Nutr Cancer 1994;21:113–31.

23. Rao CV, Wang C-X, Simi B, et al. Enhancement of experimental colon cancer by genistein. Cancer Res 1997;57:3717–22.

24. Barnes S. The chemopreventive properties of soy isoflavonoids in animal models of breast cancer. Breast Cancer Res Treat 1997;46:169–79 [review].

25. Hilakivi-Clarke L, Cho E, Onojafe I, et al. Maternal exposure to genistein during pregnancy increases carcinogen-induced mammary tumorigenesis in female rat offspring. Oncol Rep 1999;6:1089–95.

26. Lu L-JW, Anderson KE, Grady JJ, Nagamani M. Effects of soya consumption for one month on steroid hormones in premenopausal women: implications for breast cancer risk reduction. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev 1996;5:63–70.

27. Nagata C, Takatsuka N, Inaba S, et al. Effect of soymilk consumption on serum estrogen concentrations in premenopausal Japanese women. J Natl Cancer Inst 1998;90:1830–5.

28. Hargreaves DNF, Potten CS, Harding C, et al. Two-week dietary soy supplementation has an estrogenic effect on normal premenopausal breast. J Clin Endocrinol Metab 1999;84:4017–24.

29. Petrakis NL, Barnes S, King EB, et al. Stimulatory influence of soy protein isolate on breast secretion in pre- and postmenopausal women. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev 1996;5:785–94.

30. McMichael-Phillips DF, Harding C, Morton M, et al. Effects of soy-protein supplementation on epithelial proliferation in the histologically normal human breast. Am J Clin Nutr 1998;68(suppl):1431S–6S.

Well....

De referencer jeg søgte var nogle videnskabelige beviser på dine ellers vise ord... Lige nu går problematikken jo lidt på om jeg vælger at tro på en tilfældig gut der skriver noget i et tilfældigt dansk motionsforum, eller Dr. Kaayla T. Daniel's udsagn...

Derfor ville det være fantastisk hvis jeg havde mere grundlag for at tro på det du siger frem for Dr. Kaayla T. Daniel , men jeg er da glad for at du gider bruge tid på at overbevise mig, men der skal bare lidt mere til. Det ville selvfølgelig også være en fordel hvis du linkede til dine referencer...

Det link Hessel kaster på banen, hvor du muligvis har "lånt" dine referencer, er så igen til et sted der sælger protein produkter, ikk??? Så der ryger også lidt af troværdigheden fra det site...

Men glæder mig til at blive overbevist, selvom soya smager som, tjaaa... mel med en underlig eftersmag, eller noget i den stil...

HYgge

Link to comment
Share on other sites

COOKIE:

Nej, "problematikken" går på, om du er villig til at sluge alt råt, - i givet fald lad mig det vide...., - som en ligegyldig dr. DooLittle skriver på en endnu mere ligegyldig og vulgær kulørt klumpe-dumpe-netside, - eller om du er interesseret i mere lødig info.

Til din orientering er der altså også mere seriøse forskere og doktorer, Phd'er, etc,. der siger præcis det, jeg siger, - det er faktisk dem og deres referencer, samt personligt bloodwork hos undertegnede m. fl., - som jeg har det fra.

Til en start kunne du jo læse de referencer, jeg allerede har givet dig.

Du skal nok få flere, når du er færdige med det første læs, hvis emnet fascinerer dig i betydelig grad..........

Iøvrigt har jeg netop IKKE "sakset" dem fra Hessel's link, så heldig/dygtig er Hessel trods alt IKKE, - sine mange andre talenter til trods.

Sagen er den, at disse referencer ligger på titusindvis af hjemmesider, idet de kommer fra en fælles samlet kilde, - og man kan således finde dem på både kommercielle sider og ikke-kommercielle sider.

I øvrigt afhænger referencernes kvalitet selvfølgelig IKKE af, hvem der vælger at anføre dem!

Jeg antager optimistisk, at du også så Niels' indlæg, der lidt tidligere netop nævnte FORSKELLEN på isoflavoner i soya og i hørfrø.

I sidstnævnte tilfælde er effekten stadig akademisk, - med mindre man nedsvælger litervis hver dag.

Se de generelle kommentarer vedr. blood-work længe nede.

PS:

Nu er jeg sådan set ret ligeglad, om du tror på det, jeg siger eller ej, - og det står dig jo også frit for at lede efter de referencer, du altså ikke mener at finde i ovenstående, når nu du insisterer på at lege amatørvidenskabsmand.

Det er heller IKKE mit ærinde at "overbevise" nogen om noget som helst, men derimod kun at lade min nådes lys falde, dér hvor der før var mørke.

Om man så ønsker, at lade sig illuminere og bade i dette klare skarpe lys, er helt frivilligt.

Sådan er det jo altid, når man tilbydes indsigt, - man kan lappe den i sig og blive klogere, - eller befæste sin eksisterende uvidenhed yderligere, - og blive endnu mere vidensresistent.

Området er faktisk velundersøgt.

Så vidt jeg kan forstå, så bekymrer du dig rigtigt meget om:

1:

Din sædkvalitet

2:

Om en evt. reducerende virkning af soya-protein på dit test. niveau.

Nu har jeg aller nådigst fortalt dig, hvordan verden er skruet sammen, så hvis IKKE det klarer sagen, så æd soya i en måned og gå op til doktormanden og skyd den af i venteværelset, så han kan bedømme sædkvaliten, - hvis altså IKKE nogle milliarder soya-gnaskende asiater er nok til at overbevise dig om din livseliksirs høje kvalitet.

Nogle mener endda at kunne smage forskel, - men det har jeg trods utallige forsøg, - og besøg, - aldrig kunnet konstatere personligt på tværs af samtlige etniske grupperinger, - but I keep on trying.......... :tongue:

Ved samme lejlighed kan du jo så få kontrolleret dit testniveau, så du fremover slipper for at pølsesnakke i unødigt grad om dette kulørte bodybuilder-nonsens.

Der er jo INGEN grund til at hyggesnakke med veninderne i al evighed om noget, der med største lethed lader sig tørt konstatere.

Jeg kan betro dig, at med referencer i bloodwork på tusindvis af atleter, har du INTET at frygte, men få det selv kontrolleret, da jeg kan forstå, at det plager dig voldsomt.

Edited by 007
Link to comment
Share on other sites

UGH UGH:

Du tager fejl, - Hessel og undertegnede er jo IKKE modstandere, men derimod på samme hold, - nogle hævder endda det gale hold. :tongue::tongue:

Iøvrigt har jeg netop IKKE "sakset" de angivne refeencer fra Hessel's link, - så heldig/dygtig er Hessel trods alt IKKE, - sine mange andre talenter til trods.

Sagen er den, at disse referencer ligger på titusindvis af hjemmesider, idet de kommer fra en fælles samlet kilde, - og man kan således finde dem på både kommercielle sider og ikke-kommercielle sider.

I øvrigt afhænger referencernes kvalitet selvfølgelig IKKE af, hvem der vælger at anføre dem, - ja jeg kunne endda driste mig til at foreslå, at man rent faktisk læste dem, - FØR man kæftede for meget op........ :devil:

Jeg antager også optimistisk, at du så Niels' indlæg, der lidt tidligere netop nævnte FORSKELLEN på isoflavoner i soya og i hørfrø?

I sidstnævnte tilfælde er effekten stadig akademisk, - med mindre man nedsvælger litervis hver dag, men som jeg også opfordrede Cookie til, så få det undesøgt, hvis disse skrækindjagende isoflavoner bliver for dybt plagsomme og således på helt urimelig måde griber ind i din sjælefred og sindsro............ :unsure::unsure:

Link to comment
Share on other sites

Sagen er den, at disse referencer ligger på titusindvis af hjemmesider, idet de kommer fra en fælles samlet kilde, - og man kan således finde dem på både kommercielle sider og ikke-kommercielle sider.
Hvor er den "fælles samlet kilde"? Altså den oprindelige kilde?

Kan du ikke angive nogle få links til nogle få af de tusinde sider hvor de samme 30 referencer findes?

Nej, "problematikken" går på, om du er villig til at sluge alt råt, - i givet fald lad mig det vide...., - som en ligegyldig dr. DooLittle skriver på en endnu mere ligegyldig og vulgær kulørt klumpe-dumpe-netside, - eller om du er interesseret i mere lødig info.

Hvis du er interesseret i at folk tror på det du siger samt kan bruge dine indlæg til noget, hvilket man må formode i det du gider bruge tid på at skrive dem, skulle du måske overveje at undlade nogle af alle dine unødvendige og ufaglige fortællinger/konstateringer og holde dig lidt mere til det faglige.

Bare et godt råd, og det skal ikke forståes negativt.

Personligt hopper jeg de fleste af dine indlæg over da jeg ikke gider læse alt det vrøvl der indgår. Det er lidt synd hvis andre går det samme, da du så ikke opnår noget med din viden. Dine indlæg fremvser ikke faglighed og lødig info, men kunne lige så godt have været på en af disse vulgære kulørte klumpe-dumpe-netsider du omtaler.

Det er heller IKKE mit ærinde at "overbevise" nogen om noget som helst, men derimod kun at lade min nådes lys falde, dér hvor der før var mørke.

Om man så ønsker, at lade sig illuminere og bade i dette klare skarpe lys, er helt frivilligt.

Det er ikke sikkert det er din mening, men det er sådan du fremstår.

Det er umuligt at finde lyset i dine indlæg, da det er pakket alt for godt ind.

Håber du vil tage det positivt til efterretning så vi kan få noget ud af din viden.

Link to comment
Share on other sites

007 ->>

Kære Bond, James Bond

Kan se at onkel skal holdes lidt i nakken af de unge poder. ;) Men egentligt er det her jo et interessant emne idet det før har været oppe uden nogen krystalklar illuminerende konklusion.

Omend jeg finder dine små epistler humoristiske så forspørger jeg onkelen om at du, på dine gamle dage, holder dit anti-socialakrobatiske korstog udenfor, - de ellers gode indlæg.

PS.:

Jeg nære med andre ord en stærk frygt for at nogle ikke kan skelne mellem socialakrobatisme og human ernæring. Det er jo trodsalt en stærk og yderst sundhedsskadelig cock-tail.

Link to comment
Share on other sites

Hessel, der er endnu IKKE født en "ung pode", der formår at holde onkel "i nakken"!

I øvrigt kan jeg forsikre dig om, at når jeg med jævne mellemrum lokker en ung pode hjem til villa fjolle, så er det ikke min nakke, han skal beskæftige sig med. :wub::wub:

Håber du vil tage det positivt til efterretning så vi kan få noget ud af din viden

Ha, ha, - jeg tror faktisk, at du mener det helt alvorligt, men det er nu IKKE anbefalelsesværdigt at lade børn optræde i vejlederrollen overfor voksne.

Link to comment
Share on other sites

Så vidt jeg kan forstå, så bekymrer du dig rigtigt meget om:

1:

Din sædkvalitet

2:

Om en evt. reducerende virkning af soya-protein på dit test. niveau.

Nu er jeg fuldstændig ligeglad om det er løse skud der er er i kanonen, og soja protein smager simpelthen så rædselsfuldt, at jeg går langt uden om. Desuden omhandlede tråden jo også oprindeligt hørfrø.

Jeg var blevet inspirreret af din glimrende artikel om "Fedt Nok" og lavede (som et hvert fornuftigt individ) et mindre selvstudie i de "anbefalede" typer af fedt. Jeg kom hurtigt frem til, at diverse "mirakel olier" som Udos og Pefect simpelthen var for dyre for min smag. Desuden er holdbarheden elendig. Derfor faldt mit valg derfor på de oprindelige "kilder", nemlig nødder, kærner og frø.

3 slags fandt jeg af serlig interesse, nenlig Flax, Chia og Græskar

Flax:

Det tog et stykke tid inden det gik op for idioten, at vi her talte om hørfrø :4slap:

Jeg lavede så en søgning på det og fandt ud af, at de indeholder phytoøstrogener (isoflavoner). Mine spørgsmål er så: Hvor meget indeholder de af det (mangler svar). Er det skadeligt (mangler links til nogle de givne referancer)

Chia:

Har ikke kunnet finde noget sted i DK hvor man kan købe det... :(

Her vil jeg MEGET gerne have et svar hvis der er nogen der ved hvor man kan anskaffe det.

Græskar frø:

For dyrt...

Rock'n Roll :strat:

SaintPauli

Link to comment
Share on other sites

STUBBE:

Copyright © 2004 Healthnotes, Inc. All rights reserved. www.healthnotes.com

Dette foretagende linker tusindvis af netsider til, - både kommercielle og ikke kommercielle.

Det var også den hurtigste måde at forsyne dig med et bredt udvalg af kilder vedr. lige netop de isoflavoner, som der findes i soja, så du havde noget at fordrive tiden med.

Bemærk venligst, at der findes utallige flavoner, flavonoler, biflavoner, flavanoider, isoflavoner, isoflavanoider osv, - og de virker utvivlsomt forskelligt.

Der er god grund til at mene, at bl.a. disse nutrienter betyder noget for vores helbred, - og at man af samme grund IKKE kan kompensere helbredsmæssigt for en elendig kost ved blot at snuppe et par

dødssyge supermarkedsvitaminpiller med 5 vitaminer og ¾ mineral!

De isoflavoner jeg inddrog i debatten, er nogen af de mest velundersøgte, både i laboratoriet og i populationsundersøgelser på befolkningsgrupper med veldefinerede kostvaner.

Når jeg engang lærer at overføre scannet trykt materiale fra mit omfangsrige bibliotek til redigerbare tekstsider, så lader jeg dig gerne tilflyde nogle hundrede flere referencer.

I mellemtiden synes jeg opsummeringen omkring soya isoflavoner og soya protein i The Sport Nutrition Guide og Optimum Sportsnutrition af Dr. Michael Colgan Phd,. er ret dækkende for det meget omfattende emne, så hvis du er interesseret i en letforståelig fremstillling vedr. generel sportsspecifik ernæring, kunne disse bøger muligvis udgøre rimelig læsning………

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share