Squat


cilius
 Share

Recommended Posts

jeps...selv om der uden tvivl forbedre min fleksibilitet i læggen er det stadig umuligt at køre uden understøttelse....og det gør det ikke bedre at jeg som sgat har forholdsvis lange ben. ....så vi er altså nogen der bare ikke KAN køre dybe squat med hælen i gulvet uden understøttelse.

Link to comment
Share on other sites

Hej Mayol,

Jeg vil med det samme lige slå fast, at jeg ikke forsøger at være bedrevidende, men det er altså primært et teknik spørgsmål. Kan du stå oprejst med hælene i jorden, så kan du også squatte med hælene i jorden. Jeg tror dit problem er at du pga. din højde, lader dine knæ vandre for meget ud over fødderne, hvilket skaber en fremadgående bevægelse af skinnebenet, som medfører at hælen løftes. Skinnebenet skal helst holdes vertikalt (nøjagtigt som når du står op, hvilket betyder at der reelt ikke bør være et problem hvis du squatter korrekt). Problemet kan løses ved at flytte dine fødder ud af, og stå bredere når du squatter. Prøv også på at koncentrere dig om at sætte dig tilbage når du squatter. Hvis du bare går ned i knæ, så vil knæene vandre ud over fødderne, og det bør betragtes som forkert form, med mindre man er OL-VL, hvor man ikke kan undgå at knæene vandre i en "deep" clean/front squat. Bare mine 25 ½ cent :)

Thomas

Link to comment
Share on other sites

*G* selv om jeg blir´"forbandet" kan jeg sagtens modtage kritik og råd....

Men du har tildels ret....HVIS jeg står bredere kan jeg BEDRE køre squat uden understøttelse men så står jeg også riiiimelig bredt og føler at jeg køre en ret apparte udgave af squat og kan mærke at jeg rammer f.eks. quadriceps en del anderledes end jeg foretrækker (nu tænker jeg selvfølgelig måske lidt mere som BB end VL i denne sammehæng....)...i tilgift hertil skal jeg placere stangen ret langt tilbage på nakken.

MEN jeg føler nu alligevel ikke at have ordentlig kontakt og ...ak... i bunde ryger jeg sgu alligevel op på tæerne og mister kontakt med hælen. Med din erfaring må du da være støt på folk, som ikke kan presse ordentlig med hælen uden understøttelse....?

Link to comment
Share on other sites

Mayol> jeg har haft mange jeg skulle lære at squatte, som ikke kunne holde hælen i jorden. I alle tilfældene blev problemet løst ved at ændre på teknikken. Det største problem er at folk går ned i knæ, når de istedet for skal sætte sig tilbage. Det er meget sjældent et smidighedsproblem, med mindre vi snakker dybe OL-squats.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Hvorfor er det forkert at ligge noget under hælen, men i orden at bruge styrkeløfter sko, hvor der er 2-3 cm hæl? Det må da give det samme?

Mvh SAB

P.S: Jeg ligger ikke selv noget under hælen (bruger flade badminton sko). Mit problem er at jeg har en tendens til at falde bagover.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share