CSC´s Tourhold 2004


Squatfather
 Share

Recommended Posts

I et interview i Politiken i lørdags udtalte Riis sig om holdudtagelsen til årets TdF. Han havde på nuværende tidspunkt en bruttotrup på 12 mand som inden Tourstarten skal skæres ned til 9. Blandt disse 9 var de 6 helt sikre på at komme med med mindre de kom ud for sygdom og skader eller kom ud for et uventet formdyk. En 7. rytter blev betegnet som næsten sikker, så der er altså 5 mand som kæmper om de sidste 2 pladser.

Bruttotruppen så således ud:

Ivan Basso (sikker) 26 år, . Er udset som Hamiltons afløser som CSC´s klassementrytter. Blev i 2002 #11 i Touren og vandt ungdomskonkurrencen, sidste år blev han #7 på trods af, at han måtte klarer sig selv i bjergene da de fleste holdkammerater var udgået pga sygdom. Er virklig stærk i bjergene, ITT (enkelstart) har tidligere været et problem, men Riis skulle have fået rettet en del op på dette, blandt andet ved at ændre på Basso´s position på cyklen. En top 5 placering skulle være inde for rækkevidde i år.

Carlos Sastre (sikker) 29 år, kører sin 3. sæson på CSC. Er de sidste 2 år blevet henholdsvis #10 og 9 i TdF. Sidste år vandt han desuden en af de hårdeste bjergetaper. Er en virklig stærk rytter i bjergene, som på sine bedste dage kan følge med når de allerbedste accelrerer. ITT var tidligere et svagt punkt, men specialtræning og ændret position på cyklen skulle have rettet op på dette. Et godt bud på en top 10 placering og som vinder af en af de svære bjergetaper.

Michele Bartoli (sikker) 34 år, kom ved starten af denne sæson til CSC fra Fassa Bortolo sammen med Basso. Har vundet stort set alt, hvad der er værd at vinde i endagsløb, har tidligere kørt godt i Giroen, men aldrig satset på Touren. I år starter TdF med nogle kuperede etaper i Belgien som virkligt er Batolis terræn. En mand der har gode muligheder for etapesejr i fladt og kuperet terræn. En mulig gul trøje i starten af løbet inden de for alvor rammer bjergene.

Jens Voigt (sikker) 33 år, kom ved starten af denne sæson til CSC fra Credit Agricole. Er indtil nu CSC´s mest vindende rytter i år med 5 sejre. Er en stor og stærk rytter som tør satse på udbrud langt udefra og er dermed et godt bud på en etapesejr. Er uhyggelig stærk i ITT og er i kraft af sin "store motor" en vigtig brik i CSC´s satsning på at vinde TTT (holdtidskørslen). Er desuden en vigtig hjælper i både flad og kuperet terræn. Er trods sin størrelse overraskende holdbar i bjergene, hvor han kan fungerer som hjælper på en stor del af etaperne.

Jorg Jaksche (sikker) 28 år, kom ved starten af denne sæson til CSC fra Once, hvor han kørte som hjælper for Beloki. Har på CSC fået sit gennembrud med sejre i Paris-Nice og Tour Méditerranéen. I Touren skal han først og fremmest fungerer som hjælper for Sastre og Basso, men at han selv kan kører en placering i top 20 hjem er absolut ikke utopi. Har sine primære styrker i det kuperede, bjergene samt ITT. En vigtig mand til TTT.

Bobby Julich (sikker) 33 år, kom ved starten af denne sæson til CSC fra Telekom. Blev i 1998 #3 i TdF og blev dengang udråbt til det nye store navn i de store etapeløb. Men siden den tid har det været småt med resultater fra amerikanerens side. Først efter at han i denne sæson kom til CSC har han atter vist stærk kørsel. Blandt andet da han vandt ITT i Vuelta Ciclista al Pais Vasco foran så stærke navne som Mayo, Hamilton og Menchov. En vigtig hjælper med omtrent de samme kvaliteter som Jaksche.

Arvesen (næsten sikker) 29 år, kørte sidste år for Team Fakta. Et godt bud på en etapesejr, samt en vigtig hjælper for Bartoli i løbet start. Virklig stærk i det kuperede terræn, hvilket han viste med sin flotte etapesejr i sidste års Giro, samt stærk i kampen mod uret. Jeg vil umiddlbart vurderer ham som mere holdbar end de danske aspiranter i bjergene, hvor han i topform bør være holdbar til at kunne bruges som hjælper på de første stigninger.

Andrea Peron, 33 år, kører sin 3. sæson for CSC. Klog, forudeseende og loyal hjælperytter. Bliver ofte brugt af Riis som "Capitain du Route", manden som tager den hurtige beslutning på landevejen, når løbet udvikler sig uforudset. Er i kraft af sin store styrke på ITT en vigtig brik i holdkørslen. Er rimlig holdbar i bjergene og derfor en vigtig hjælper i alt terræn. Såfremt han når topformen efter sin skade (blev kørt ned af en scooter under træningen i foråret) en sikker mand på holdet.

Peter Luttenberger, 32 år, kom til CSC midt i sidste sæson. En virklig stærk hjælper i bjergene. Var tidligt i sin karriere anset som den nye komet. I 96 vandt han Tour de Suisse og blev #5 i Touren. Siden har han dog mest markeret sig som hjælperytter, blev sidste år #13 i Touren og var dermed en vigtig brik i CSC´s sejr i holdkonkurrencen.

Nicki Sørensen, 29 år, kører sin 4. sæson på holdet. Er lidt det evige talent som aldrig rigtigt har slået igennem. Kunne være en udemærket hjælper på holdet, men der er efter min mening blot stærkere ryttere på holdet som besidder de samme kompetencer. Her tænker jeg specielt på Jaksche, Julich og Peron.

Jakob Piil, 31 år, kører sin 5. sæson på holdet. En vindertype som kunne tage en etapesejr, men er utrolig svag i bjergene. Er i mine øjne det bedste bud på en dansker på holdet, men har svært ved at se hvem han skulle erstatte.

Michael Blaudzun, 31 år, kører sin 6. sæson på holdet. Stærk hjælper som har sine kompetencer i faldt og let kuperet terræn, samt i TTT. Tror ikke at han kommer med, idet der er flere på holdet som har samme kvaliteter og som kører bedre i bjergene.

Så såfremt Riis væger Peron og Luttenberger til de to sidste pladser, hvilket efter min overbevisning vil være det stærkeste hold, vil vi for første gang se et dansk hold i TdF uden danske ryttere. Riis anså dog ikke dette som et problem, idet han altid ville stille med det stærkest mulige hold. Men dele af pressen vil sikkert grave dette frem som et kritikpunkt, såfremt den endelige trup bliver uden danskere.

Hvad er jeres holdning til Riis´s bruttotrup? Hvem syntes I at han skal tage med til Touren?

Link to comment
Share on other sites

Er helt klart enig med dig i det du skriver - selvom det ville være rart med en dansker på holdet, så ville holdet være stærkest hvis det blev Lutternberger og Peron.

Skulle man vælge en dansker til en af de to pladser ville jeg også klart satse på Piil...

Silke

Link to comment
Share on other sites

Jeg mener nu heller ikke at man skal favorisere danskere på CSC, som fx. T-Mobile favoriserer tyskere.

De bedste ryttere kommer med, og sådan er det. Jeg ville som andre også vælge Peron og Luttenberger ud over de sikre... et valg kunne stå mellem Arvesen og Piil, men Arvesen har lidt mere klasse, så synd for Piil :(

Link to comment
Share on other sites

Jeg syntes nu på ingen måde, at T-mobile favoriserer tyskere. Deres trup kommer højst sandsynligt til at bestå af en kazakhstaner, en australier , en colubianer, 2-3 italienere og 4-5 tyskere. Men T-mobile har jo masser af stærke tyskere i form af Ullrich, Zabel, Aldag, Kloden, Kessler og Steinhauser, i modsætning til CSC hvor der kun er Piil blandt danskerne som virklig har topklasse. Michaelsen og Høj har dog også stor klasse, men deres stil passer dårligt til de store rundturer, de er mere til endagsløbene.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror ikke Luttenberger har store chancer for at komme med i TdF. Han er en lille fætter på 60 Kg, hvis force er opadgående terræn. Sidste år var han guld værd for CSC, og uden ham havde man ikke vundet holdkonkurrencen, der afgøres på de 3 bedste rytteres tid hver dag. I bjergene var han ikke langt efter Hamilton og Sastre, og det var vigtigt for holdkonkurrencen. Men i år råder CSC over ryttere, der kører lige så godt opad, som Luttenberger, og er stærkere i tidskørsel. Med Julich og Jaksche på holdet er det ikke nødvendigt med en bjergged som Luttenberger til at hjælpe Basso og Sastre i bjergene og til at sikre en stærk position i holdkonkurrencen på bjergetaperne.

Så mit bud er: Basso, Sastre, Bartoli, Voigt, Jaksche, Julich og Piil. Arvesen, Peron og Sørensen må slås om de sidste 2 pladser.

Hvorfor Bartoli indgår så centralt i Riis' planer, at han ifølge Riis selv er en sikker mand, synes jeg kan undre lidt. Men det er måske for at kompensere for et uheldigt forår eller for at have (endnu) et stærkt bud på en etapesejr i ikke-bjergterræn, hvor holdet ellers står stærk i forvejen.

Ziggymund :bike:

Link to comment
Share on other sites

Julich og bjerge. Jeg synes god nok Julich har vist meget stor ustabilitet siden hans gennembrud og hvor mange gange har vi ikke set ham i tidligere tour-sammenhæng være en af de første af de såkalte stjerner blive hægtet af allerede inden de fleste ikke-favoritter bliver sat. Til rigtig bjergklatring mener jeg derfor kun CSC råder over 3 ryttere, da evt. hvis formen er der kan være med fremme nemlig selvfølgelig Basso, Sastre og Luttenberger.

Hvis Riis igen i år skal satse på 2 kort i klassementet (de 2 førstnævnte) burde Luttenberger være et selvskreven kort, hvis formen vel at mærke er der.

CSC's store svaghed i forhold til klassementet er efter min opfattelse af de ryttere Riis har til rådighed er meget groft sagt enten eller. Enten kan de køre opad eller ligeud, men ikke begge dele på tilstrækkeligt højt niveau. Det er formentligt korrekt at både Basso og Sastre har trænet meget på enkeltstarterne, men at komme op på niveau med Armstrong og Ullrich, Mayo etc. i denne diciplin er nok tvivlsomt.

Dermed kan det dog ikke udelukkes med en topplacering eller endda nederst på podiet, da superstjerner jo primært er fokuseret på den indbyrdes revalisering. Det så vi også på Touren sidste år. Al ære og respekt for Vini, men noget af hans succes skyldes også revaliseringen imellem de traditionelle podiekandidater. Al erfaring viser at jo tættere du kommer på podiet dens mindre får du lov til. Så meget snor får han derfor ikke nødvendigvis igen, selv om T-mobile nu har 2 seriøse podiekort at spille med.

Samtidig vader CSC i specialister for endagsløb eller etapesejre i let kuperet terræn (Piil, Arvesen, Bartoli, Peron, Voigt). Når bjerggederne og sprinterne har taget hver deres del plejer der ikke at være vanvittig mange let kuperede etaper tilbage til udbrud der holder eller får lov til at køre. Det kan jo heller ikke nytte noget at Riis stiller med 2 uafhængige hold i touren.

Alle erfaringer taler for at der er brug for flere hjælperyttere til klassements-kandidaterne.

Det er derfor næppe en god ide for Bjarne at satse 100 % på etapesejr i det flade. Men måske er dette netop Bjarnes store svaghed - at han vil det hele, hvilket jeg også mener var symptomatisk sidste år, hvor vi flere gange i løbet af sæsonen så ryttere med dårlige resultater fordi der blev satset måske ikke 100 % så 80 % på alt for mange løb på rad (så kan det jo ikke undre formen dykker).

I stedet for at fyre alle de bedste stjerner af i touren burde Riis måske hellere satse på nogle stabile hjælperyttere evt. dankere eller en omskoling af endags-stjernerne til hjælperyttere. Der er trods alt også andre vigtigt løb end touren.

Link to comment
Share on other sites

Hov jeg glemt lige at nævne at den mest komplette hjælperytter for Basso og måske tildels Sastre er Jaksche, hvis han da ikke selv har noget at køre med.

Jeg ville derfor satse på:

Basso, Sastre, Voigt, Jaksche, Luttenberger, Peron, Piil som sikre. De 2 sidste pladser er mere åbne måske med Julich og Sørensen som de sidste. Derimod ville jeg gemme Arvesen og Bartoli til endagsløb, hvad de jo også er bedst til.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Hvis Riis igen i år skal satse på 2 kort i klassementet (de 2 førstnævnte) burde Luttenberger være et selvskreven kort, hvis formen vel at mærke er der.

Dette er så efter min menig en af fejlene der bliver lavet... Man kan ikke vinde touren ved at satse på 2 ryttere, de bliver nødt til at få lavet et hieraki hvor det er en der satses på 100%.. De kunne starte ud med 2 kort, men inden de rammer bjergene skal det være bestemt hvem der satses på..

Nu har csc heller ikke ryttere der kan blande sig i toppen mellem Armstrong, Ullrich, Tyler og Mayo og dem..

De har ingen der kan køre en super enkeltstart efter Tyler smuttede, og opaf kniber det også når det først går løs..

Jeg syntes at de skal satse fuldt på Basso og lade de andre om at køre for ham og forsøge at vinde et par etaper...

Med de store profiler der er i år tror jeg det bliver særdeles svært at få en rytter med i top 10, og hvis de gør er det rigtig flot.. Håber på det bedste men en podieplads er ikke realistisk...

Link to comment
Share on other sites

Ikke plads til Bartoli, har ikke vist styrke til at skulle være en del af holdet. Pill er selvskreven og en vigtig brik til holdkørelsen.

Bartoli har rent faktisk vist skræmmende styrke i både Paris-Nice og Tour Méditerranéen, begge steder blev hans egne udfoldelsesmuligheder dog begrænset af andre holdkammeraters stilling i klassementet. I Milano- San Remo og Paris-Roubaix var han også stærkt kørende, men blev begge steder ramt af uheld i form af henholdsvis styrt og punktering da afgørelsen faldt. Med henblik på holdkørslen er han mindst lige så stærk som Piil.

Link to comment
Share on other sites

Hvordan ser i Basso i forhold til Tyler Hamilton? Er han ligeså godt, eller?

Hvordan ser i hans chancer for en topplacering?

På kort sigt (i år) havde det muligvis været bedre at have Hamilton, men på længere sigt er jeg overbevist om at Basso vil opnå bedre resultater end Hamilton.

Tyler Hamilton er 33 år, så det er meget forståeligt, at han valgte den store løn på Phonak, idet han vel kun har et par år tilbage på toppen. Desuden er Tyler en rytter som igennem hele karrieren har været ramt af mange skader, så jeg tror ikke at han er en rytter vi vil se kører en lang karriere og stadig se på toppen som 36-38 årig. Jeg tror dog ikke det er utænkeligt, at han i år kan være med i kampen om podiepladserne, specielt hvis Beloki ikke når at ramme formen.

Ivan Basso er som 26 årig derimod en af fremtidens folk. Sidste år blev han #7 på trods af, at hans daværende hold Fassa Bortolo var hårdt ramt af sygdom tidligt i løbet. Dette resulterede i at Basso kørte løbets sidste halvdel med kun 2 holdkammerater. Basso er en rytter der helt sikkert vil kører mange flotte resultater ind i sin karriere. Han er en potentiel fremtidig Tourvinder, men der er dog mange om budet, da han er af en generation med så stærke navne som Mayo, Zubeldia og ikke mindst Denis Menchov som jeg personligt forventer mig meget af allerede i år. I 2004 tror jeg at Basso med lidt held kan komme i top 5 for første gang. :)

Edited by Squatfather
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Jeg syntes nu på ingen måde, at T-mobile favoriserer tyskere.

Vi er egentlig enige. Der er skam rigelig plads til udlændige på T-Mobile. Men mon ikke ramaskriget ville være noget større i Tyskland, hvis T-Mobile stillede et tourhold uden tyskere end hvis CSC stillede uden danskere?? T-Mobile har vel i princippet kassen til at investere i de bedste ryttere i verden - men beholder en stamme på 4-5 tyskere på holdet.

Det kan der selvfølgelig være mange årsager til og dermed ikke sagt, at en af de bedste netop ER tysker ;)

Edited by Scorpio
Link to comment
Share on other sites

Så kom det!

Tour holdet 2004

- Carlos Sastre

- Ivan Basso

- Jörg Jaksche

- Jens Voigt

- Bobby Julich

- Nicki Sørensen

- Jakob Piil

- Kurt-Asle Arvesen

- Michele Bartoli.

Jeg havde regnet med at hvis Peron blev helt klar ville han være med pga hans store betydning for TTT. Lüttenberger har nok hele tiden været på vippen i år, så ikke et kæmpechok dér. Og det er jo med danske briller positivt, at der var plads til to danskere.

Så kan det jo være at vi får to danske etapevindere i årets tour: Jakob Pill og Michael Rasmussen :)

Link to comment
Share on other sites

På trods af, at holdet ikke blev helt som jeg havde håbet syntes jeg det ser fint ud. Sammensætningen af holdet bærer tydligt præg af, at der ikke ensidigt satses på klassementrytterne Basso og Sastre. I Piil, Voigt, Bartoli og Arvesen har holdet 4 stærke kort til at kører efter etapesejrer på de flade og kuperede etaper. At Nicki kom med på bekostning af Peron ser jeg ikke som det store problem i forbindelse med TTT, idet holdet i år har 3 store motorer i form af Jaksche, Voigt og Julich til denne diciplin. Iøvrigt må CSC´s hold til netop denne diciplin betegnes som temligt komplet, såfremt alle er i form vil ingen fremstå som et svagt led i holdtidskørslen. Så hvis vi tager de optimistiske briller på er det vist ikke helt urealistisk, at holdet kan leverer et resultat som er lige så godt som sidste år.

Samtidig ser det rimligt godt ud med henblik på Vueltaen senere på året, hvor Sastre kan forvente støtte af så stærke folk som Peron, Calvente, Luttenberger, Blaudzun og Bekim Christensen som på det tidspunkt ikke vil være mærket af at have kørt Touren.

Link to comment
Share on other sites

Så hvis vi tager de optimistiske briller på er det vist ikke helt urealistisk, at holdet kan leverer et resultat som er lige så godt som sidste år.

Eller bedre?

Det var vel en rytter som Lüttenberger, der var det svage led sidste år i TTT. Det bliver ret spændende som du siger at se hvad de får ud af det i år med ryttere som Jacksche, Voigt og Julich. Mon ikke Basso og Sastre skal kæmpe for at hænge på de sidste kilometer :lol:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share