Arnes log - 5 udgave


Arne
 Share

Recommended Posts

Den "offecielle" vejning i denne uge er aflyst pga. at min diætist er syg. Det gør nu ikke så meget - min egen vægt siger minus 1 kg - og det er jeg godt tilfreds med efter den uge...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Aftenspin

Vikar på timen - han var god - men har en musiksmag, der får spocks morgen poptime den anden dag, til at fremstå som et avanceret indslag på en tysk festival for avantgarde musik i midtfirserne... Men hvad, vi overlevede...

Jeg var endnu engang træg til at komme igang - men så rullede det helt fornuftigt. Jeg savner dog snart at få kørt en time hvor jeg er helt oppe og ringe intensitetsmæssigt - kroppen vil ikke lige nu, men jeg er sikker på at det kommer...

3 x :banana:

gallery_125_25_17089.jpg

Link to comment
Share on other sites

Styrketræning den 24/5

Db incline press

6 x 10 x 18 kg

Goodmornings

6 x 8 x 51 kg

Cabel flyers

4 x 8 x 27,5 kg

Db skulder pres

6 x 10 x 14 kg

Mavemaskine

4 x 12 x 32,5 kg

Chest supported rows

4 x 10 x 50 kg

3 x :banana:

I aften spinning med spock på podiet

Link to comment
Share on other sites

Du glemte squat, Arne. :poking:  :tongue:

<{POST_SNAPBACK}>

Det gjorde jeg sørme - gad vist hvordan det kunne ske.. :wink:

Eftermiddagsspin med mr spock på podiet

Jeg har "kun" 3 ting at klage over hvad angår denne eftermiddag :wink:

1. Instruktøren afveg fra det på forhånd, via messenger, udsendte program - fy fy :mad::tongue:

2. Instruktøren var lidt fedtet - kun 47 min kørte vi

3. Jeg var endnu engang som en gammel træt dampmaskine :sneaky2: - langsom til at komme i omdrejninger - men de sidste 30 min var fine :wink:

3 x :banana:

gallery_125_25_20088.jpg

Denne uge handler om at komme op i træningsvolumen - og det er også teamaet for næste uge - hvor der skal køres flere dobbelttimer.

I morgen: Cykeltur og garagetræning!

Link to comment
Share on other sites

What? 47 mins? eeeeeeej moooon dog dit ur går korrekt?? :innocent::blush:

Jeg blev nødt til at afvige en smule, det var dog ikke så meget.. når først timen er igang, føler man nogle gange at man bliver nødt til at afvige en smule fra programmet... sorry :laugh::innocent:

Mht træthed, så kørte du da de sidste 4 x (1 ned 30 op, mellemtakt) med, det var sgu flot!!

Link to comment
Share on other sites

Min dag blev lavet om af udefra kommende omstændigheder - så cykling og garagetræning blev det ikke til.

Egentligt besluttede jeg mig så til at holde fri i dag - men her til aften greb træningslysten mig og jeg strøg afsted til Parken.

Jeg havde taget fejl af begyndelsestidspunktet for Rasmud Pedstrups spinning II, så jeg havde god tid til at nå:

Bænkpres: (Nej Squatfather - man laver ikke squat lige inden en spinningtme)

7 x 8 x 51 kg

Noget har mine mange sæt/reps gjort, for det havde jeg ikke kunnet gennemføre for nogle uger siden...

Der efter spinning - dejlig simpel time med lange enkle serier. Jeg havde ikke fået pulsremmen med - og det var egentligt rart - jeg sank ind i mig selv i de lange stående press og nød det - på den der fede intensitet omkring de 83-85% hvor flowet indfinder sig...

4 x :banana: til den gang træning.

Lige nu forsøger jeg at interesere mig for CL finalen - men det lykkedes ikke rigtigt... klubfodbold har af en eller anden grund tabt sin magi for mig....

Link to comment
Share on other sites

Bogen De 7 nøgler til varigt vægttab – ifølge Dr. Phil - 1 afsnit af flere....

Jeg har brugt en del tid på denne bog på det seneste – den har været omdrejningspunktet for en del tanker og systematisk arbejde med mig selv – i og med at den adressere nogle ting jeg selv bakser med. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg var dybt skeptisk da jeg begyndte med bogen… Jeg mener, en selvhjælps bog skrevet af en amerikansk daytime talkshow host – ”opfundet” af Opera W…. Min skepsis er gjort til skamme – ja vist der er et vist præg af systematiserede banaliteter og en bestemt type sproglig tone der kan opleves belastende, men det ændre egentligt ikke ved at bogen er fremragende og brugbar!

Dette er en gennemgang og senere en anmeldelse af bogen – men først og fremmest vil jeg bruge mig selv i gennemgangen – fortælle om mine egne overvejelser og tanker – denne tekst er altså en del af min egen proces… Jeg advarer - det bliver en lang tekst…

Dr. Phil er terapeut af den kognitive skole – dvs. der fokuseres meget på det billede man har af sig selv, på den indre dialog – hvordan det vi tænker indvirker på hvordan vi bliver. Dette misforstås ofte som ”du skal bare tænke positivt så bliver det godt” – så simpelt er det ikke – for at erstatte en dårlig indre dialog med en positiv, så skal du kende årsagen til at du endte i den dårlige dialog – din ændrede måde at tænke på skal adressere de egentlige problemer.

Syn på fedme

Hans syn på fedme er provokerende direkte – men aldeles uden fordømmelse. Fedme ses som en sygdom skabt af egne valg – det kan meget vel være resultatet af at havet stået i svære og tunge situationer der medførte dårlige valg. Det kan også være at overvægt er noget du har arvet via dine forældres valg af kost etc. – men som voksen er det dig selv der vælger at fortsætte din livsstil.. Men Fedme kan kureres ved at indse hvad det er for en situation man har bragt sig i, ved at træffe de rigtige valg og via hårdt arbejde.

Han skriver på side 68: ”Hvis du tager på i vægt, vælger du adfærdsmønstre som fremmer udviklingen af fedme, din livsstil er gearet til at være overvægtig. Nogle af jer er tykke, fordi i ønsker at være det, og I nære et eller en række behov. For andre er fedme en stofskiftesygdom….

Jeg indskyder fra side 48: ”hvis du er kronisk overvægtig, ved jeg at din måde at leve på kan karakteriseres som uvirksom, forpint og kaotisk… selv dine indre følelsesmæssige reaktioner bidrager til at holde liv i di overvægtige livsstil Du har faktisk indrettet og valgt en livsstil der understøtter at du fortsat er overvægtig. Du har valgt en livsform der kun kan give et resultat…”

Side 69 fortsat: ”Hvordan du angriber dette spørgsmål om valg er afgørende for din succes. Du skaber den situation og helbredstilstand du befinder dig i. Når du først indser dette, kan du begynde, forhåbentligt krystalklart, at se hvilke valg du har truffet som har ført til resultat… ”

Ejerskab til problemet og erkendelse af hvad der har ført til ens valg er altså helt afgørende for succes.

Bogen skematisk set:

Indledning/forudsætninger:

Vær realistisk angående dig selv og din vægt

Hav realistiske forventninger og mål

Vær klar

1. nøgle: At tænke rigtigt – lås døren op til selvkontrol

2. nøgle: Helbredelse af følelser – lås døren op til emotionel kontrol

3. nøgle – et fejlsikkert miljø – lås døren op til ydre kontrol

4. nøgle – styr på mad og impulsspiseri – lås døren op til vanekontrol

5. nøgle – langsomme kalorier med stort enæringsudbytte – lås døren op til kontrol over maden

6. nøgle – bevist motion – lås døren op til kontrol over din krop

7. nøgle – lås døren op til social kontrol

Jeg vil her i min lille artikel serie fokuser på Dr. Ps syn på overvægt, hans metode, måden hvorpå man sætter sig realistiske mål og på de 4 første kapitler, som er dem jeg har arbejdet med. Kapitlerne om kost og motion er yderst fornuftige og det vil jeg nøjes med at konstatere her og nu.

Jeg bruger mange citater – de er angivet med ”tekst”

Metoden

Tro mod sit kognitive udgangspunkt, så indleder han bogen med at gøre klart at det er et valg man skal træffe. Man skal ikke tabe sig, det er et valg – et valg man skal træffe roligt og afslappet. ” Når du vælger din adfærd og dine tanker, vælger du de konsekvenser der følge med dette valg”.

Han gør det klart at det ikke handler om viljestyrke – men om at ”programmere” sig selv til succes. ”Viljestyrke er et upålideligt emotionelt brændstof der driver dig når du er optændt, motiveret og fuld af energi…. I begyndelsen køre det hele på skinner, men du ved lige så godt som jeg at ingen kan være tændt hele tiden – at bruge viljestyrke til at opnå og bevarer et vægttab… er dømt til undergang…”

”Programmering vil her sige at fortage små beviste ændringer i din måde at leve på, og det har alt at gøre med at udvikle en livsstil der skaber en sundere adfærd…”

Et eksempel: ”Du programmere dit liv indefra således at du holder op med at ty til mad for at dække over følelser og tager vare på følelsesmæssige bekymringer…(og) når du gør dig mindre udsat for mad ved at fjerne junkfood fra dit køkken””

Om at sætte sig mål

Alle vi overvægtige kender den tror jeg..,. kunne jeg bare tabe mig, så vil meget løse sig. Det bliver nemmere at få job og jeg får mig sikkert den kæreste jeg ønsker mig… Den fælle gik jeg i under mit første store vægttab i min ”MOLtid”. Jeg troede at vægttab ville være en helbredelse af livet. Intellektuelt viste jeg måske godt at den ikke helt holdt – men følelsesmæssigt var jeg på det trip. Skæbnen ville at jeg mødte en kvinde jeg blev kæreste med efter at jeg havde tabt mere end 50 kg. Men mit liv var ikke helbredt – mit billede af mig i verden var ikke ændret – så det gik ikke særligt godt.

Netop dette forhold tager Dr. Phil udgangspunkt i at pointere, et vægttab er ikke en vej til at løse problemer som ikke har at gøre med din vægt, at tabe sig er ikke en helbredelse af livet, men gjort rigtigt kan det være en vej til igen at blive herre over eget liv, i og med at processen er et opgør med destruktive tanke, følelser og handlinger.

Første skridt – altså et opgør med alle eventyrfantasier om ens vægt og liv – og være indstillet på at det er hårdt arbejde og at man skal være realistisk.

Bogen adressere vigtigheden af ens eget kropsbillede – og at man ikke skal måle det over for urealistiske idealbilleder – og fortsætter med hvordan man kan fastsætte en realistisk vægt men den del vil jeg gå let hen over – jeg vil i stedet arbejde mig frem til min egen målsætning, som det forslås at det gøres i bogen.

Det er ikke nok at sige – jeg vil veje 120 kg – jeg skal også vide hvorfor jeg gerne vil veje 120 kg –

Dr. Phil fremhæver her den vigtige pointe at det ikke holder hvis den primære begrundelse er at glæde andre, eller at opnå deres anerkendelse – man skal fokusere på sine egne ønsker og behov – hvad er det for en følelse man opnå ved at veje 120 kg

Målsætningerne skal være gennemtænkte og specifikke, man skal kunne se for sig selv hvad man vil føle, tænke og opleve når målsætningerne nås – de bedste målsætninger indeholder også den adfærdsændring - hvad vil jeg gøre for at tabe mig?

Bogen opstiller 3 spørgsmål som man skal svarer specifikt på:

1.Specificer det du ønsker at opnå(det antal kilo du ønsker at tabe, eller dit ønske om at fastholde dit vægt inden for visse rammer når du har tabt dig

2.Beskriv hvad du vil gøre(den adfærd eller de handlinger du skal i gang med, ændre elller holde op med for at tabe dig)

3. Når du har tabt dig, vil du gerne føle dig….

Mine svar:

1.Jeg vil tabe mig så jeg vejer 120 Kg – denne vægt skal derfter holdes samtidigt med at jeg fortsætter med at træne og øge min muskelmasse – det kan medføre et yderligere langtsomt fedtmasse tab.

2.Jeg vil fortsat træne 10-12 gange per uge. Jeg skal omlægge mine kostvaner væk fra det kulhydratrige til mere proteinrigt og jeg skal undlade junkfood/slik/ædeflip. Jeg skal holde op med at være så begrænset/kræsen i mit valg af fødevarer.

Svaret på det 3. spørgsmål er der hvor det begynder at blive ”farligt”… Here goes:

Jeg vil føle mig frisk og rask. Jeg vil opnå et positivt billede af egen krop og føle mig så attraktiv som jeg nu kan. Jeg vil ikke være fysisk og mentalt begrænset af overvægt – min vægt skal ikke længere været et dagligt tema i mit liv.

Næste skridt er at fastsætte en tidsfrist – det har jeg gjort – men holder den for mig selv og enkelte andre indtil videre. Endelig skal vejen til målsætningen tage udgangspunkt i konkrete skridt man kan overkomme – her skal man undgå ”drømmeerklæringer” – uden tilknytning til delmål og konkret planlægning. Undervejs i arbejdet med sine mål og sig selv – så vil der opstå erkendelse om nye nødvendige skridt til at opnå vægtabet, som skal noteres i planlægningen – det kommer jeg ind på i de senere afsnit - for nu går jeg kronologisk frem i bogen….

I næste afsnit vil jeg besvare Dr Phils spørgsmål: Er du klar – og så vil jeg se på 1. nøgle – og den var/er der en del guf i for mig….

Link to comment
Share on other sites

Bænkpres: (Nej Squatfather - man laver ikke squat lige inden en spinningtme)

7 x 8 x 51 kg

Det er så en lovlig undskyldning. :smile:
Lige nu forsøger jeg at interesere mig for CL finalen - men det lykkedes ikke rigtigt... klubfodbold har af en eller anden grund tabt sin magi for mig....

Det var da ellers en fantastisk kamp. Hvilket comeback Liverpool lavede det første kvarter af 2. halveg. Det er nu engang kun et engelsk hold der kan rejse sig på den måde. Det var fantastisk, at hører Liverpool tilhængerne live op efter Gerards scoring til 1-3. :4thumbup:

Iøvrigt spændende læsning fra Dr. Phil. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Lige nu forsøger jeg at interesere mig for CL finalen - men det lykkedes ikke rigtigt... klubfodbold har af en eller anden grund tabt sin magi for mig....

Det var da ellers en fantastisk kamp. Hvilket comeback Liverpool lavede det første kvarter af 2. halveg. Det er nu engang kun et engelsk hold der kan rejse sig på den måde. Det var fantastisk, at hører Liverpool tilhængerne live op efter Gerards scoring til 1-3. :4thumbup:

Iøvrigt spændende læsning fra Dr. Phil. :smile:

<{POST_SNAPBACK}>

Min interesse i kampen steg også dramatisk i 2. halvleg! :wink:

Link to comment
Share on other sites

Tungt aftenarbejde i tropisk varme og fugtighed i Parken

En udholdenhedstime med Anette Berg vil næsten altid indeholde en del tungt arbejde - det blev ikke lettere af, at en vabel under den ene fod fratog mig en hver lyst til at stå op. Skulle intensiteten i vejret var der derfor ikke andet at gøre end at køre med en masse modstand - og det gjorde jeg så.

Det mærkelige hak på pulskurven efter ca 43 min skyldes at jeg lige var nødt til at forlade lokalet i 2 minutter...

3 x :banana:

gallery_125_25_13745.jpg

Link to comment
Share on other sites

Han gør det klart at det ikke handler om viljestyrke – men om at ”programmere” sig selv til succes. ”Viljestyrke er et upålideligt emotionelt brændstof der driver dig når du er optændt, motiveret og fuld af energi…. I begyndelsen køre det hele på skinner, men du ved lige så godt som jeg at ingen kan være tændt hele tiden – at bruge viljestyrke til at opnå og bevarer et vægttab… er dømt til undergang…”

Der er tydeligvis mange gode ovrvejelser i Dr. Phils bog, men lige præcis ovenstående synspunkter er jeg skeptisk overfor. I forhold til en varig livsstilsændring på en ny normalvægt er det måske rigtigt, men i forhold til en målrettet vægttabsfase er viljestyrke og selvdisciplin nøgleord efter min opfattelse. At sørge for at fristelserne ikke fylder i hverdagen er "programmering", men at modstå de fristelser der er - det handler om viljestyrke.

Link to comment
Share on other sites

Han gør det klart at det ikke handler om viljestyrke – men om at ”programmere” sig selv til succes. ”Viljestyrke er et upålideligt emotionelt brændstof der driver dig når du er optændt, motiveret og fuld af energi…. I begyndelsen køre det hele på skinner, men du ved lige så godt som jeg at ingen kan være tændt hele tiden – at bruge viljestyrke til at opnå og bevarer et vægttab… er dømt til undergang…”

Der er tydeligvis mange gode ovrvejelser i Dr. Phils bog, men lige præcis ovenstående synspunkter er jeg skeptisk overfor. I forhold til en varig livsstilsændring på en ny normalvægt er det måske rigtigt, men i forhold til en målrettet vægttabsfase er viljestyrke og selvdisciplin nøgleord efter min opfattelse. At sørge for at fristelserne ikke fylder i hverdagen er "programmering", men at modstå de fristelser der er - det handler om viljestyrke.

<{POST_SNAPBACK}>

Jeg forstår hvad du skriver - men det som han skriver skal forstås som, at ren rå viljestyrke, uden at lave en masse andet grundlæggende om - herunder ens måde at tænke på mad på - ikke vil virke. Det tendere jeg jeg til at give ham ret i. Programmeringen handler jo om meget mere end jeg har været inde på ovenstående - og hele den del der handler om at ændre egen negative indre dialog, som jeg kommer ind på i næste afsnit, vil nok komme ind under dit begreb om selvdiciplin.

Link to comment
Share on other sites

Træning formiddag i garagegymmet

Bænkpres suppersættet med træk til bryst - 5 x 12 rep

Et bens benpres suppersættet med chrunches 5 x 12 rep

Db hammercurls supersættet med laterals 4 x 12 rep

BB row 2 x 6 + 1 x 4

Transportcykling 2 x 7,5 km

Ikke helt energi på træningen i dag, så det kan kun give 2 x :banana:

Restitutionsspinning i varmen - med spock på podiet

Den time blev kørt for at brænde nogle Kcal af (nok omkring 600 af slagsen) - og for at gentilvende min krop til høj træningsvolumen. Intensitet var der ikke så meget af - jeg endte med et gennemsnit på 70%

1 x :banana:

Endten lørdag eller søndag bliver hviledag - jeg mærker lige efter i morgen tidlig...

Jeg håber at barsle med næste Dr Phil afsnit senere i aften

Link to comment
Share on other sites

I går sol, jobsøgningsarbejde og dermed hviledag.

I dag styrketræning sammen med mr Spock :smile:

Bænkpres:

8 x 8 x51 kg

Squat

8 x 8 x 51 kg - trak tænder ud...

Militarypress:

5 x 8 x 25 kg - har ikke work capacity til flere sæt - endnu...

BB rows

8 x 8 x 40 kg

Bænkpres

2 x 9 x 51 kg

2 x 6 x 51 kg

1 x 4 x 51 kg - og dermed 100 reps for dagen

Super god træning til 4 x :banana:

Link to comment
Share on other sites

Det handler vel ikke om at undgå fristelserne, men om at få fristelserne til ikke at være fristelser!?

Det er i hvert fald den problemstilling, jeg ville forsøge at løse, hvis det var mig, der var programmør.

Link to comment
Share on other sites

Xjyden - velkommen i min log - jeg vender tilbage til spørgsmålet når jeg får taget mig sammen til at skrive næste afsnit af min Dr Phil serie :bigsmile:

Morgentræning mandag den 30/5

Jeg vågnede til en gryende DOMS - som dog først er blevet rigtig "slem" her noget senere...

Under Anettes morgenspinningtime var jeg overaskende frisk - jeg stod endda op under tempoarbejdet i opvarmningen...

Spændt på om jeg har noget tilbage til i aften..

3 x :banana:

post-125-1117436069_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Dr phils bog "Vejen til varigt vægttab - afsnit IIa

Efter 4 års kamp med vægten og mere end 3 års udstillen af mine inderste tanker om mit vægttabs projekt her på MOL, så kan jeg vel ikke lære noget på det helt banale plan om min indre sandhed om mig selv – om at tænke rigtigt, om at ”låse døren op til selvkontrol” som Dr. Phil kalder det…

Jeg har bevidstgjort mig i alle ender og kanter og har reflekteret flot og overbevisende hele vejen….

Men ja – jeg vejer stadig, efter 4 år ikke så få kg for meget, så måske er ikke alt lært... Disse tanker dukkede i høj grad op mens jeg læste de første kapitler af bogen, hvorfor jeg besluttede at overgive mig komplet til bogen, inklusive alle dens små selvtests, som mit akademiske jeg bare må hade… Derfor var den første tekst, og nu også denne, så relativt ukritiske – jeg har besluttet at give fr. Phil en 100% chance i mit hoved, inkl. accepten i første tekst af at fedme kan ses som en selvvalgt sygdom – med alle de modifikationer jeg sidst var inde på – men altså i den sidste ende et spørgsmål om et valg i livet.

Næste skridt handler nu om min indre sandhed, hvordan jeg anskuer min overvægt og endelig om hvordan jeg styre min indre dialog i en positiv retning… Velkommen til min tekst (kommer i 2 afsnit) om Dr. Phils anden nøgle til varigt vægttab – ” At tænke rigtigt, lås døren op til selvkontrol”

Nøglen er ikke bare at tænke positivt:

"Se jeg er her jo ikke for at være prædikant og fortælle dig at hemmeligheden til succes ligger i ”den positive tankes magt” Det er slet ikke det jeg taler om. En positiv, rationel indre dialog adskiller sig meget fra den positive tænknings magt. Jeg mener følgende: En positiv indre dialog består af tanker og budskaber der har deres rod i virkeligheden, ikke i løgne, antagelser eller meninger”

Udgangspunktet er ens egen sandhed om en selv og accepten af den rolle man selv har i forhold til sit vægtproblem, man skal forstå at forklaringen og løsningen skal findes i en selv.

Den personlige sandhed er den historie man allerinderst inde fortælle om sig selv. Dr Phil skriver: ”Den historie du lever, den historie du fortæller dig selv om hvad der sker i dit liv og dette omfatter også din vægt. Du har stærke meninger om dig selv, og disse påvirker dig på godt og ondt, f.eks mht. hvordan du griber dit vægtproblem an. Hvad du gør og føler – og endnu vigtigere hvordan du gør og føler – stammer fra din personlige sandhed…. Du kan have en positiv og præcis sandhed hvor du ser dig selv som et sundt menneske der ikke er alt for fokuseret på vægten, eller du kan have en sandhed domineret af din fortid med mislykkede forsøg på at kontrollere vægten……”

Her stoppede jeg op og tænkte længe. Jeg har været et langt terapiforløb igennem og det lærte mig meget om min personlige sandhed og hvorfor jeg er blevet tyk. Jeg har været et umodent menneske i en voksen krop – jeg har ikke vist hvordan jeg skulle fodre mig selv mentalt og har fodret mig fysisk i stedet - altid optaget af at søge at tilfredsstille noget uden for mig selv – at leve op til noget uden for mig selv – i høj grad min far. Det har været et nyttigt forløb – som har taget tons af mine skuldre og hjulpet mig til at give slip på fortiden og koncentrere mig om nuet…. Men jeg er stadig tyk – jeg går stadigvæk i ”ædefællen” – så noget må være til bage – jeg kan ikke bare springe det her over og gå videre – der må stadig være negative tanker og sandheder om mig selv der skal ses på, jeg må lade stoltheden være – igen….

Dr. Phil skriver: "Hvis du ikke kommer af med de selvdestruktive tanker, vil de faktisk tage til i styrke, sætte sig dybere i dine vanemønstre og blive mere ubrydelige. Før vi befrier dig fra disse tanker skal vi selvfølgelig identificere og erkende dem…” Ok Phil – bring it on!

Metoden består af nogle ”Kontroleftersyn”. Det første er af ens ”VKP” – ens ”vægtkontrolpunkt”. ”En bestemt tankegang der afsløre hvem eller hvad du giver æren eller skylden for den form du er i”

Dette var det i kapitlet jeg fik mindst ud af – om end en lidt dybere refleksion føre en del med sig nedenstående…

Testen viste at jeg i middelhøj grad ligger skylden på ydre og indre faktorer – men meget lidt på tilfældigheder og held.

Jeg har lidt svært ved at forholde mig til flere af de ting som Dr. Phil skriver om dette – men det er ikke det samme som at jeg ikke tror at det for mange kan være nyttigt.

Hvad jeg kan nikke genkendende til er den negative side ved i høj grad at pålægge sig selv ansvaret, er en manglende evne til at modtage eller spørge om hjælp. Indtil for få år siden var det helt utænkeligt for mig at søge ydre hjælp – og det er, hvad mr. Phil også pointere mange gange, helt nødvendigt at kunne.

Jeg kan ikke genkende mig selv i nogle af hans eksempler på at have et ydre kontrolpunkt, jeg mener ikke at jeg, på det plan han bevæger sig på, tillægger min manglende succes ydre forhold.

Går vi et spadestik dybere, så rammer jeg det jeg har været inde på ovenstående: Når jeg ikke kunne tilfredsstille de ydre ”krav og forventninger” – som jeg fortolkede dem – så kunne jeg gemme mig fra dem – ved at blive fed, og søge tilflugt i negative tanker om at være en fiasko – der bare var skæbnebestemt til ikke at opnå noget. Dr. Phil har ret i at den type tankegang nemt føre til at man siger ”Jeg kan ikke nå mit mål – noget vil komme i vejen” – spaden skal bare en smule længere ned for mig her – og mon ikke det gælder for mange? Men så overskrider vi hvad en selvhjælpsbog kan håndtere – hvis man ikke lige har været igennem et terapiforløb som mig….

Det næste kontroleftersyn fik jeg heller ikke umiddelbart så meget ud af – men en masse ud af den efterfølgende tekst og de tanker jeg kom til at tænke – måske er det bare måde jeg tænker på der ikke passer til den slags staveøvelser, eller jeg er doven eller ikke skånselsløs ærlig nok…Her mens jeg skriver dette, så er der måske en del i det alligevel. Here goes:

Eftersynet omhandler ens indre dialog.

”Skriv ned hvad du siger til dig selv om det følgende” (Mit svar i parentes)

Dit udseende

(Jeg er fed og slasket og tyndhåret - men ellers meget nydelig - kunne være en rimelig flot fyr af min alder

Din figur

(Et rigtig kvindespørgsmål – jeg er rimeligt smalskuldret og pæreformet sådan er det – det huer mig bestemt ikke – jeg hader at se billeder af mig selv – jeg bliver altid overasket over hvor fed jeg faktisk er)

Din evne til at styre din vægt

(Min evne til at styre min vægt har vist sig ringe - jeg kan med brug af viljestyrke kontrollere den i en periode - men kun i en periode – jeg falder i og så skrider det langsomt men sikkert….)

Dit motivationsniveau

(Jeg svinger meget i min motivation - ind imellem gider jeg bare ikke – får bare lyst til at slippe det hele og blive glad som jeg er…. Andre gange, og oftest, føler jeg mig meget motiveret)

Din selvkontrol

(Min selvkontrol er ringe - bare se på alt det junk jeg 2 gange har spist inden for de seneste 14 dage – som er skyld i (interessant formulering) at jeg næsten ikke har tabt mig)

Dit helbred i al almindelighed

( Godt – det har jeg ved min indsats de seneste år genvundet – det er det mest positive sammen med min terapi, som der er sket længe)

Jeg er træt i mit hoved nu - men vil forsøge at gå videre senere i aften…

Link to comment
Share on other sites

virkelig interessant læsning, jeg er lidt nysgerrig: hvordan fik du den ide at læse den tilsyneladende fjollede bog? gad vide hvor mange guldgruber, der ligger og venter på at blive læst, fordi seriøse folk tror det er useriøst?

Link to comment
Share on other sites

virkelig interessant læsning, jeg er lidt nysgerrig: hvordan fik du den ide at læse den tilsyneladende fjollede bog? gad vide hvor mange guldgruber, der ligger og venter på at blive læst, fordi seriøse folk tror det er useriøst?

<{POST_SNAPBACK}>

Glad for at du synes det er spændende :smile: Mange grunde - nogle anbefalinger og så så jeg nogle af de af hans shows hvor vægttab var teamaet - og synes det var yderst fornuftigt det han havde at sige :smile:

Link to comment
Share on other sites

Damn Arne det er hård kost at læse din log for tiden ... igennem bogen får du dælme tænkt nogen tanker og arbejdet seriøst med dig selv.

Min dybeste respekt...

Jeg sender lige en smuk kuffert med masse af energi, glæde og varme venlig tanker så du kan arbejde vidre med alt det her.

Husk at holde pause og tilføje de positive energier til dig selv et par gange om dagen når du nu vælger at arbejde så intensivt med denne bog af Dr Phil.

:4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

(Min selvkontrol er ringe - bare se på alt det junk jeg 2 gange har spist inden for de seneste 14 dage – som er skyld i (interessant formulering) at jeg næsten ikke har tabt mig)

Jeg vil lige misbruge et udtryk:

Alt er relativt!

Jeg kunne nok bedre godkende konklusionen "dårlig selvkontol", hvis de var noget, der skete hver dag efter morgen-badet.

Det andet er nok i mine øjne mere en "ikke helt optimal" selvkontrol.

Tilføjelse: Jeg forstår godt, at konklusionen kan blive "dårlig selvkontrol", jeg er også selv noget perfektionistisk, jeg ville bare hinte, at man måske kunne konkludere anderledes udfra observationen.

Edited by xjyden
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share