Arnes log - 5 udgave


Arne
 Share

Recommended Posts

Boa: Tak skal du ha'! :smile:

Mette - jeg er stadig rund til efteråret - men en del mindre helt sikkert. :laugh:

Dr. Phils bog ”Aldrig mere vægtproblemer” 4 afsnit

Denne dag tænker jeg og træner ikke… Ikke fordi det ene udelukker det andet – at jeg ikke træner bunder i praktiske omstændigheder – og i en øm hælsene på højre fod der lige får en dag mere i fred og ro.

Temaet i min samtale i dag med min diætist lå på den dag ude i fremtiden – en 6-9 måneder fra nu, hvor jeg skal stabilisere vægten. Hun spurgte mig hvornår min vægt sidst havde været stabil og jeg måtte svarer at det var midt i 80’ erne hvor jeg havde fysisk arbejde og var træner 4 dage om ugen – da lå jeg stabilt på omkring 95 kg. På den vægt var jeg en noget buttet – men ikke fed. Siden har jo-jo effekten kørt lystigt…

Det var egentligt nok lidt tidligt at tale om – men jeg har nu mest også brugt det til endnu en runde overvejelser omkring mental stabilitet – det er den jeg arbejder hårdt på at etablere – med de redskaber fra Dr. Phil som jeg synes jeg kan bruge – opnår jeg en støre mental stabilitet – så kan jeg også holde vægten!

Arbejdet med ” den indre stemme og den indre dialog” har været givende. Det køre ofte i mønstret: ”Tanke om lyst til noget” -> stilen sig selv spørgsmålet om det er rigtigt, godt for mig, godt for mine mål og godt for mit helbred -> Hvor kom tanke fra – hvad er det i situationen der fremkalder den nu? -> etablering af en ny dialog. Der er næsten gået sport i det….

I dag har jeg arbejdet med den 4 nøgle: ”Styr på mad og impulskontrol – lås døren op til vanekontrol”.

En af de første spørgsmål man må stille sig selv, siger den gode doktor, er: Hvor kommer den dårlige vane med overspisnning? For mig er der 2 sæt af svar. I min voksentid er det som tidligere skrevet mange gange, været et spørgsmål om at skabe psykisk ro – men overspiseriet lærte jeg andre steder. Da jeg trænede roning var vi ikke kostbeviste. Vi skulle have 4000-5000 Kcal minimum per dag – og det fik vi i høj grad fra cola og Mars bar og hvad vi nu kunne købe.

Senere har jeg tilbragt megen tid i idrætshaller – med det velkendte ”halkøkken” med pølser og pomfritter. Min store kræsenhed har også betydet at jeg ofte ikke så alternativer til junkfood. Da jeg havde aften/natarbejde var jeg altid sulten bagefter – det klarede jeg ved natpølsemanden hvor jeg var kendt for at bestille 10 pølser med 15 brød…. – den eneste form for kød jeg dengang spiste (i dag spiser jeg stadig ikke andet kød – men heller ikke usunde pølser) Jeg var altså i en masse situationer hvor det var nemt at tillægge sig dårlige vaner – men det var selvfølgelig mig der traf de valg! Hvor om alting er – de dårlige spisevaner blev en automatadfærd jeg ikke længere tænkte over.

Jeg har i ovenstående allerede forgrebet svaret på Dr. Phils ubehagelige spørgsmål: ’Hvad er dine belønninger’:

”Et af mine mantraer lyder ’folk gør det der virker’. Man ville ikke fastholde en adfærd som ikke på en eller anden måde giver noget til gengæld. Du vælger med andre ord at fortsætte denne adfærd fordi den på en eller anden måde virker for dig. På et eller andet niveau får du noget til gengæld, får du noget værdifuldt, ellers ville du ikke gøre det. Uden belønning ingen gentagelse… For at fjerne denne skadelige, ulogiske adfærd (overspisningen – min tilføjelse) skal du først forstå hvorfor du har den….”

Man skal selv lave øvelsen – hvad er dine belønninger – men han nævner en række typiske eksempler:

Lyst (Mad er bare dejligt)

Psykisk ro (fordøjelsen resultere i naturlige kemikalier der beroliger nervesystemet)

Følelsesmæssig lettelse (Fester, selskab, hygge eller at undgå emotionel beslutsomhed)

Irrationelle belønninger (Man belønner sig oven på en stresset dag med noget usundt mad eller slik – selvom man dermed gør skade på sig selv)

Accept ( Man har en familie eller vennekreds der ofte spiser store måltider)

Øjeblikkelig tilfredsstillelse i stedet for forsinket tilfredsstillelse (en øl med vennerne i stedet for en tur i træningscenteret)

Tryghed (f.eks. at værne sig mod seksualitet – af en eller anden grund. Dr. Phil nævner overgreb – men der kan være så mange grunde.

Nu er der jo intet galt i at ønske sig disse ting – det er måden – via overspisning der er usund.

Jeg har klart brugt mad og slik til at skabe ro og til at udsætte svære beslutninger eller arbejdsprocesser. At skabe ro og tryghed har også omfattet at bruge mad og tøj til at ”beskytte mig” mod min egen seksualitet(hvorfor jeg har haft dette behov skal jeg ikke komme ind på – men det har intet med nogen form for overgreb at gøre)

Hvad gør man så ved alt dette?

Dr. Phil angiver 3 skridt på vejen til vanekontrol: Det første:

Første skridt – erstat dårlige vaner med uforenelige aktiviteter.

Dårlige vaner brydes ikke – de erstattes med andre som ikke kan ”leve sammen med” den gamle vane. Så de situationer der normalt udløser impuls spisning som vane skal man erstatte med nogle andre vaner. Når jeg føler uro så skal jeg gøre noget andet end at spise – noget som gør det uforeneligt med at spise. Disse aktiviteter skal være gennemførlige med øjebliks varsel og de skal kunne konkurrere med at spise – de skal også udløse en belønning. Det kan både være fornøjelser, afslapning eller pligter. Jo flere aktiviteter der opfylder disse krav man kan lægge ind i sin dag – jo større chance for succes.

Dr. Phil opfordre en til at lave en liste over de ting man når frem til – og placere den overalt. Især hvis man er bange for, eller skeptisk over for, forandringer. Det er jeg nu ikke – og de aktiviteter jeg har tillagt mig er i øvrigt heller ikke nye for mig – snarer genopdagelse af gamle vaner. Jeg skal finde på nye vaner der ikke er forenelige med at sidde og hyggespise som jeg har gjort så meget – også når det ikke lige var styret af en impuls.

Jeg har i mange år glemt min glæde ved at sidde ned og nye klassisk musik – det har jeg genoptaget – og det virker ofte for mig. Jeg gør mere ud af at vedligeholde min bolig – men tendens til at hobe rod og opvask op er jo fremkaldende for uro i sig selv – men først og fremmest skriver jeg meget mere – intet kan få mig til at glemme lysten til at spise som at skrive noget der betyder noget – evt. som nu til tonerne af Beethovens 5. klaverkoncert….

2. Skridt: Overvind impulser og lyst

Dette punkt har jeg delvist forgrebet ovenstående – men selv når jeg fylder mere af min tid ud med gode aktiviteter – så har jeg disse stærke impulsøjeblikke - cravings af stor styrke. Dr. Phil skriver:

(Du tror) ”sikkert at du skal være disciplineret og standhaftig døgnet rundt alle ugens dage. Den indstilling drives imidlertid af viljestyrken og er dømt til at mislykkedes. Når din viljestyrke slipper op, forsvinder beslutsomheden uværeligt. Bagefter får du dårlig samvittighed som kun underminere dine anstrengelser…. Jeg er sikker på at du kan forholde dig til disse tanker, for de har alt for længe været en del af dit liv….Du behøver ikke være stærk døgnet rundt alle ugens dage. Løs den sætning igen…."

Pointen er at impulsspisning netop er impulsstyret – det opstår nogle gange i løbet af en dag og der er noget der udløser det i ens miljø, tanker osv. Det er altså kriseperioder af minutters varvighed der ”gør skaden”. Disse øjeblikke skal man have styr på – man skal have en plan klar:

”Når de (impulsøjeblikkene) slår ned, vilde hver gang være en skrue uden ende tilbage til dit vanlige, skadelige spisemønster hvis du ikke styre dem med større overvågenhed, og bevist beslutsomhed… Planen skal tage højde for gamle dårlige vaners og programmeringers negative påvirkning og den virkeligheds udfordringer du møder hver dag”.

Der er 2 vigtige ting man skal gøre:

A): have styr på sin dag og vide i hvilke situationer man kan blive fristet og have en plan klar. For mig handler det om at vide hvornår jeg har adgang til ordentlig mad – og sørge for at jeg har det, så jeg ikke kommer i en situation hvor det er fristende at ty til den nemme løsning – jeg skal også have tænkt over stressfaktorer osv.

B) Vide hvordan man reagere på impulsøjeblikkene, de aktiviteter man har opstillet i det ovenstående er dem man her kan ty til – selv om man har travlt har man altså lige tid til at slappe af et øjeblik til god musik – rydde op eller gøre noget andet som man ”bare kan gøre”.

”I samme øjeblik du føler impulsen, skal du bevist begynde at beskæftige dig med en uforenelig erstatningsaktivitet. Når du skifter gear og beskæftiger dig med erstatningsaktiviteter, tager dine tanker en ny drejning, du ændre din rutine og du ændre hele din måde at klare ting på. Ja det kræver lidt af dig, men glæd over at impulsøjeblikke er ovre lige så hurtigt som de kommer – pist, er de væk.”

3. Skridt – Lav om på din spisestil

Dette punkt vil jeg ikke gå i dybden med. Ikke at det ikke har noget med mig at gøre – for det har det. Men det handler om at spise ved de møbler der er beregnet til det – at spise langsomt så man når at blive mæt ”af mindre”. Man kan også bruge mindre tallerkner – man skal undgå megaportioner og fjerne maden når man er mæt. Man skal ikke spise når man er på farten osv.

Nye belønninger

Strategien virker faktisk – i og med at den giver nye belønninger. Det giver ro at have en mere ordentligt hjem – man slapper bedre af. At nyde Beethoven er meget bedre end kicket fra en rulle kiks. At skrive sine tanker ned er det mest givende jeg kan fortage mig for mig selv osv. Disse belønninger er frem for alt ikke skadelige men tvært i mod positive og gør det lettere for mig at glæde mig til en ny dag og mere sjældent tænke at den bare skal overstås. En aktivitet har jeg ikke nævnt ovenstående – men den skal nu fremhæves – og det er motion - træningen er min bedste rejseven på min tur mod en sund og tilfredsstillende vægt og sundhed.

Jeg ved godt at jeg har sprunget 3. nøgle over –men den skal jeg nok komme tilbage til!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

(Du tror) ”sikkert at du skal være disciplineret og standhaftig døgnet rundt alle ugens dage. Den indstilling drives imidlertid af viljestyrken og er dømt til at mislykkedes. Når din viljestyrke slipper op, forsvinder beslutsomheden uværeligt. Bagefter får du dårlig samvittighed som kun underminere dine anstrengelser…. Jeg er sikker på at du kan forholde dig til disse tanker, for de har alt for længe været en del af dit liv….Du behøver ikke være stærk døgnet rundt alle ugens dage. Løs den sætning igen…."

Pointen er at impulsspisning netop er impulsstyret – det opstår nogle gange i løbet af en dag og der er noget der udløser det i ens miljø, tanker osv. Det er altså kriseperioder af minutters varvighed der ”gør skaden”. Disse øjeblikke skal man have styr på – man skal have en plan klar:

”Når de (impulsøjeblikkene) slår ned, vilde hver gang være en skrue uden ende tilbage til dit vanlige, skadelige spisemønster hvis du ikke styre dem med større overvågenhed, og bevist beslutsomhed… Planen skal tage højde for gamle dårlige vaners og programmeringers negative påvirkning og den virkeligheds udfordringer du møder hver dag”.

Der er 2 vigtige ting man skal gøre:

A): have styr på sin dag og vide i hvilke situationer man kan blive fristet og have en plan klar. For mig handler det om at vide hvornår jeg har adgang til ordentlig mad – og sørge for at jeg har det, så jeg ikke kommer i en situation hvor det er fristende at ty til den nemme løsning – jeg skal også have tænkt over stressfaktorer osv.

B) Vide hvordan man reagere på impulsøjeblikkene, de aktiviteter man har opstillet i det ovenstående er dem man her kan ty til – selv om man har travlt har man altså lige tid til at slappe af et øjeblik til god musik – rydde op eller gøre noget andet som man ”bare kan gøre”.

”I samme øjeblik du føler impulsen, skal du bevist begynde at beskæftige dig med en uforenelig erstatningsaktivitet. Når du skifter gear og beskæftiger dig med erstatningsaktiviteter, tager dine tanker en ny drejning, du ændre din rutine og du ændre hele din måde at klare ting på. Ja det kræver lidt af dig, men glæd over at impulsøjeblikke er ovre lige så hurtigt som de kommer – pist, er de væk.”

Altså Arne - du har (eller Dr. Phil har) jo ramt hovedet lige på sømmet omkring impulsøjeblikke...mine er når gemalen foreslår "det forkerte" mad, så jeg skal som dig finde uforenelige erstatningsaktiviteter...det skal der tygges på!!

Det er helt fantastisk at læse om din færd -tak for det Arne!!

Ha' en rigtig god aften

Link to comment
Share on other sites

Formiddagstræning den 14/6

24 km på raceren i herligt vejr - en smule blæsende, men det gjorde ikke så meget. Jeg var en tur rundt Lyngby og omegn på min vej til Garagegymmet i Søborg

Træning i garagegymmet:

Et bens benpres, suppersættet med laterals - 5 sæt

Træk til bryst, suppersættet med Incline Db press - 5 sæt

En arms roning, suppersættet med crunches - 4 sæt

7,5 km stille og roligt hjem igen

3 x :banana:

Link to comment
Share on other sites

Morgenspin - Samme program som sidste onsdag - en sammenligning

spin1000.gif

Polars software gør det jo muligt at lege lidt - især når man træner med en instruktør der som Peter Alminde køre sine timer med stor tidsmæssig præcision og gentager det samme program flere gange .Så jeg har lagt denne dags kurve (sort) oven i sidste onsdags kurve (lilla) - programmet for de to timer er præcis det samme - og det kan man da godt se - men der er nogle store forskelle i intensitet.

Jeg kørte en god time i morges - massere af flow og en fornuftig middel til høj intensitet.

Min fornemmelse va,r at jeg havde mere modstand på cyklen denne gang - og så er det jo skønt at de hårde data understøtter dette! Det er især markant i sidste serie der køres delvist siddende i hurtig mellemtakt, samt i de aktive pauser mellem de enkelte sæt - jeg dykkede ikke nær så meget i puls i dag.

Jeg kan godt li' at instruktører holder fast i et program i en periode - man lærer programmet at kende og kan disponere sin indsats - og så kan man lave sammenligninger som denne - og se at man har ydet en god indsats - eller det modsatte.

4 x :banana:

Link to comment
Share on other sites

Anden træning i dag blev forvanlet til dels noge socialt hygge på en af byens gode pladser (holdt mig fra fadbamserne og drak cola light), dels til en lang cykeltur rundt i byen.

Min almindelige cykel blev stjålet i weekenden - og her til eftermiddag hentede jeg en ny - og det er kun rimeligt at den blev introduceret til en række af byens kvarterer - små 2 timer cyklede jeg rundt - så lidt fik jeg da rørt mig... :smile:

Link to comment
Share on other sites

Polars software gør det jo muligt at lege lidt - især når man træner med en instruktør der som Peter Alminde køre sine timer med stor tidsmæssig præcision og gentager det samme program flere gange .Så jeg har lagt denne dags kurve (sort) oven i sidste onsdags kurve (lilla)  - programmet for de to timer er præcis det samme - og det kan man da godt se - men der er nogle store forskelle i intensitet.

<{POST_SNAPBACK}>

Hej Arne

Hvilken pulsmåler bruger du? Jeg leder nemlig efter en god en.

Link to comment
Share on other sites

Anden træning i dag blev forvanlet til dels noge socialt hygge på en af byens gode pladser (holdt mig fra fadbamserne og drak cola light), dels til en lang cykeltur rundt i byen.

:1356: :1356: :1356:

Solskin, +20 grader og fadøl i farvandet. Den fristelse tror jeg ikke jeg kunne have modstået :innocent: :4thumbup:

Min almindelige cykel blev stjålet i weekenden - og her til eftermiddag hentede jeg en ny - og det er kun rimeligt at den blev introduceret til en række af byens kvarterer - små 2 timer cyklede jeg rundt - så lidt fik jeg da rørt mig... :smile:

<{POST_SNAPBACK}>

Lyder dejligt :smile: . Ja, ikke tyveriet :dry: , men cykelturen. Det var sådan jeg lærte København at kende da jeg boede derovre for et par år siden. Halve og hele dagen på cykel ud i det blå hver weekend :smile:

Eva :cheer:

Link to comment
Share on other sites

Hej Arne

Hvilken pulsmåler bruger du? Jeg leder nemlig efter en god en.

<{POST_SNAPBACK}>

Jeg har et Polar S710. Jeg kan generelt anbefale Polars ure - men billige er de ikke - og mindre kan gøre det. Se evt på www.pulsure.dk

Link to comment
Share on other sites

Formiddagstræning

15 km frisk transportcykling til og fra Garagegym i Søborg

Incline Db press med 22 kg (side) suppersættet med træk til bryst bredt greb - 4 sæt af 8-10 rep

Crunches supersættet med laterals 5 sæt af 10 rep

Et bens benpres 5 sæt/ben

Ok træning til 2 x :banana:

Link to comment
Share on other sites

20 minutter i flowhimlen - spinners high når det er bedst!

Spinning er herligt for tiden! De 3 gange ugentligt med højrep styrketræning for mine ben har virkeligt betydet noget - nu er mine ben lysår forud for mine lunger - så jeg føler jeg kan køre så hårdt det skal være :smile:

Dagens program:

Små 5 min rul med lav belastning

Så en mellemtaktsserie 55 sek nede - 5 oppe, så 50 nede og 10 oppe osv til og med 5 sek nede og 60 oppe

Vi fortsatte i samme tempe siddende i 12 minutter - hvert 3 minut blev der ekstra smidt belastning på i et minut - skulle køres efter 7,5 i de 2 min og 8,5-9 i minuttet med ekstra belastning.

Så timens eneste pause på 2 min

De sidste 20 min blev kørt i en frisk enkelttakt - 2 min roligt 30 sek siddende angreb fuld power. De 2 min kunne køres frit stående eller siddende - jeg sad. Jeg kørte ikke roligt i de 2 minutter mellem spurterne - jeg havde lyst til at træde igennem - og det gjorde jeg så - jeg lå på 86%+ næsten hele vejen - jeg kørtte i en rus - FEDT!!!!!

5 x :banana: til den time!

gallery_125_25_13009.jpg

Link to comment
Share on other sites

2. gang spinners high på 17 timer - det er for fedt

Det var slet ikke meningen... det var det altså ikke... men timen i dag 9.45 var for fed til at lade være... Jeg kørte endda uden pulsbælte for ikke at lade pulsuret stresse mig op i intensitet- lidet hjalp det.. Peter kørte endnu en II time der passede mit temperement perfekt...

Program

15 min opvarmning samt løft til skala 7,5 - sluttende med et antal 30/30 siddende/stående mnellemtakt

Aktiv pause

4 x (2 min stående enkelttakt skala 7-7,5, 1 minut siddende eneklttakt skala 8, 30 sek stående angreb skala 9)

Aktiv pause

3 x (2 min stående enkeltakt skala 7 - 2 min siddende tempo skala 8 - 1 min siddende angreb max fart skala 9)

Aktiv pause

3 x (2 min ståpende enkelttakt skal 7 - 30skeunder siddende fuld power - max tempo skala 9)

Ialt 53 minutter

Ja det bliver så 5 x :banana: igen...

Link to comment
Share on other sites

No power

Det var ikke min dag i Parken her til morgen. Måske fordi jeg i går kun indtog 1550Kcal og dagen før 1750...måske er dagen i dag bare sådan - power var der ikke meget af - men jeg kom da fornuftigt igennem - omend jeg fik lavet lidt mindre end jeg havde forstillet mig....

Squat: 10 x 8 x 53,5 kg (op 2,5 kg fra sidste uge) Der var ikke til mere - min teknik begyndte at skride... ville gerne havet nået 100 :dry:

Bænkpres 11 sæt med totalt 80 rep med 53,5 kg (2,5 kg op fra sidst) - også her havde jeg håbet på 100 rep - was not to be...

Chest supported rows 6 x 10 x 50 kg (5 kg op fra sidst)

Military press 5 x 8 x 25 kg (5 kg op fra sidst) Det var en YNK

Kæbetræning Flere sæt med comrade Gregers

Nå det blev da til en del arbejde - men jeg havde det godt nok skidt undervejs og der skulle fightes ret så meget - men det sidste er der jo ikke noget galt i :wink:

På vej hjem skulle jeg undertrykke den kraftigste impuls til at købe slik jeg har haft i uger - og jeg skulle endda købe ind... Jeg måtte messe de gode spørgsmål for mig selv mange gange: Er det rigtigt at du har brug for det og har "fortjent det? - Hjælper det dig på vej mod dine mål? Er det godt for dit helbred? NEJ er svaret jo og jeg fik erstattet det med glæden over, at jeg lige havde trænet 150g fedt af kroppen og at det jeg har fortjent er, at fortsætte den positive proces - så jeg bestod denne test! Det reder den sidste banan i land - så dagens træning får 3 x :banana:

Link to comment
Share on other sites

Rigtig flot gået Arne :4thumbup: Lige nu sidder jeg og tænker at havde det dog bare været mig der havde gjort det i dag.. Har både læst Dr. Phils bog og din log og alligevel.. Så, nej.. Den må jeg lige tænke over :dry:.. Men respekt til dig i hvert fald!!

Link to comment
Share on other sites

Hey!

Har du lyst til at komme til Holte og cykle en time med mig og det nye slankehold kl. 19.15 på tirsdag? Det er deres sidste time med mig.

De trænger til at lette :moon: og jeg tror at en time med dig på første række vil være hvad de har brug for.

Musikønsker er velkommen - der vil muligvis være en lille dans til sidst i timen, men det klarer du nok :cooldance:

Giv et bib, hvis du kommer.

Kram fra skålen

Link to comment
Share on other sites

Nå jeg var en smule tungere i dag til vejningen - så på min diætists vægt - og det er den der tæller, mangler der stadig en lille bitte smule i de 25 kg - men det er ikke meget - så jeg har aftalt isspisning med Hoosier om en uges tid. :smile:

<{POST_SNAPBACK}>

Glæder mig! :w00t: Især til at få en hyggelig snak med dig igen :blahblah: - det er alt for længe siden - men også til sæsonens første omgang ParadIS. :icecream::biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Morgenspin på en mandag med tåge

Tågen lettede mens jeg cyklede til Parken - men ikke helt tågen i mit hoved (sker sikkert aldrig vil nogen mene...)

Kørte en fornuftig time ved god intensitet i de 4 serier - men de aktive pauser var nok lidt for meget pause i dag - og knap så meget aktive...

Ok alt i alt til 2 x :banana:

Om lidt går turen til garagegymmet og senere til den ugentlige vejning og samtale med min diætist. MIn krop gider ikke rigtigt tabe sig i den her uge - trods det største kalorieunderskud de seneste 5 månder... kommer nok igen...

post-125-1119249416_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Formiddagstræning @Garagegym Søborg

Medens Morten tæskede løs på sin arme boksebold med både høje spark og slag, fik jeg lavet:

5 sæt Incline DB press (22 kg side) 8-10 rep - suppersættet med 5 sæt træk til bryst med ca. 55 kg 12 rep - tung som 65-70 kg i SATS

6 sæt et bens benpres 10-13 rep..

4 sæt crunches 8 rep. - supersættet med 3 sæt laterals 10 rep..

Fin gang træning på små 50 minutter. 3 x :banana:

Link to comment
Share on other sites

Dagens vejning hos diætisten: 1,6 kg vejede jeg mindre end i sidste uge. Jeg reflektere lidt over de første 5 måneder af dette vægttab i aften på denne plads (ok lige neden under denne plads...)

Link to comment
Share on other sites

Hej Arne,

Det ser jo ud til at gå forrygende :4thumbup:  Hvordan har min cykel det?

Niske

<{POST_SNAPBACK}>

Jo tak :smile: Cyklen har det fremragende men bliver ikke brugt så meget pt - men den skal nok få et comeback. Du siger til hvis du savner den :smile:

Link to comment
Share on other sites

Hej Arne,

Det ser jo ud til at gå forrygende :4thumbup:  Hvordan har min cykel det?

Niske

<{POST_SNAPBACK}>

Jo tak :smile: Cyklen har det fremragende men bliver ikke brugt så meget pt - men den skal nok få et comeback. Du siger til hvis du savner den :smile:

<{POST_SNAPBACK}>

Jeg har ikke brug for den pt. Det er også for varmt at cykle indendørs her på Bryggen (og på Englandsvej).

Vises,

Niske

Link to comment
Share on other sites

Et for mig vigtigt indlæg – måske det vigtigste jeg har skrevet i mine logbøger

4 år har jeg snart ført log. Jeg har skrevet om mange ting. Jeg har forsøgt at være ærlig – og det har jeg fået en del ros for at være.

Men noget må jo være gået galt. I hele 2004 skrev jeg som om jeg stadig var på vej mod mit vægttabs mål. Jeg lød rationel og afklaret. I samme periode har jeg taget massivt på – på trods af en relativ stor træningsmængde. Det er lige før at jeg – nej ikke lige før – jeg vil gerne sige undskyld til alle dem der har troet på mig eller brugt mig som inspiration.

Jeg har ikke ønsket at bedrage nogen – jeg har bedraget mig selv. Der har virkeligt været tale om en denial der vil noget. Utroligt at en så begavet person som mig (ja det skrev jeg uden blusel) har kunnet gøre det. For det siger sig selv, at der er blevet spist igennem af energitætte ting. Herunder grillmad og chokolade i pæne mængder. At min sukkersyge ikke er gået amok – ja det kan jeg takke min træning for…. Jeg har jo godt et eller andet sted vist det. Bare spør Morten Z om min panik da han i forbindelse med en test gerne ville veje mig… jeg har ikke villet se det i øjenene – det truede min eksistens og identitet…… troede jeg. Også en fædle jeg er gået i før – men troede mig færdig med – at opbygge en skal – en falsk identitet – det er så let her på MOL og jeg er så pissende overbevisende…jeg faldt selv for eget bedrag – jeg troede ikke jeg orkede at se problemerne i øjnene….

Det kom som alligevel et chok for mig – helt ærlig - at jeg var så tung som 179.5 kg.

Nu er jeg så på vej igen….. hvordan kom jeg i gang og hvorfor tror jeg det lykkedes denne gang?

Den første der begyndte at stikke til mig var Chris MacDonald – fra sit instruktørpodium kunne han se at jeg blev tungere og tungere – og kørte dårligere og dårligere – det var allerede i efteråret 2004.

Af mange grunde kom vores samarbejde omkring min træning og vægttab ikke i gang for alvor… Men jeg skylder Chris tak for at han så småt fik åbnet mine øjne for at den var gal – at jeg igen var gået i den gamle fædle hvor jeg fortalte mig selv om verden en god historie fra de varme lande…

For 5 måneder siden tog Morten Zarcho så fat i mig. Han sørgede for at jeg kom til en super god diætist som jeg har kunnet trække på 100% lige siden. Hun hedder Tine og er en pragtfuld hjælp med hvem jeg snakker også om de andre aspekter end lige kosten. Samtidig tilbød Morten mig at jeg kunne komme ud i hans nye garagegym og træne 2 gange ugentligt. Det har været godt i sig selv – men også godt fordi Morten har været god til at stille mig spørgsmål om de tunge ting i mit vægttab – blandt andet er han den der har åbnet mine øjne for at den rationelt argumenterende Arne vist havde grund til at se lidt om bag alle de fine og gode ord og spørge mig selv om hvad fanden jeg egentligt har gang i…. Morten har også sat det skarbt op - det er denne gang Arne eller en gastric banding operation - men det er ikke det vigtigste - men absolut en pointe....

Og nu er jeg så i gang igen – med den samme type argumentation – styr på det hele har ham Arne…. Hvorfor skal han selv og andre tro på det denne gang….?

Vel noget er der sket. Omsider har jeg fået knyttet de ting der kom frem i mit terapiforløb til mit vægttab – der var klart nogle ting jeg selv måtte gøre færdigt – min psykolog havde skubbet mig i en rigtige retning – men der manglede et stykke arbejde… Det her handler ikke bare om rationelle argumenter og lidt justering af Kcal mængden over døgnet. Det handler om følelser – om det kaos jeg stadig slæber rundt med og som insistere på at blive fodret med mad og slik hvis det skal lade mig finde lidt ro et øjeblik.

Jeg er en slik og kage misbruger og vil altid være det!!!! Hver dag skal jeg håndtere det faktum. Jo bedre jeg får det – jo mindre bliver problemet. Men jeg kan altid falde tilbage i fælden hvis jeg lader den dæmon få fat en eneste gang…

Jeg har ikke ”styr på det” – men jeg kan tage kampen dag for dag og blive stærkere. Jeg kan fortsætte med at arbejde med mine følelser og tanker.

Som alle der læser lidt i den her log vil vide det – så har jeg fået mig nogle redskaber fra Dr. Phils bog og mit arbejde med den. Det er det arbejde – og i øvrigt en vigtig samtale med Piveklar her fra MOL (TAK) der har fået mig til at erkende at mit problem har en misbrugskarakter. Det er ikke noget der var engang ,som jeg nu har styr på – det er noget der er der – noget jeg bære med mig.

Ja jeg har haft depressioner og kærester der gik fra mig – men det er hvordan jeg har valgt at håndtere disse kriser der har gjort mig superfed – igen og igen. Der har været 1000 gode grunde til at jeg har truffet de valg – men jeg har truffet dem og må erkende de valg – og lære mig selv at træffe nogle andre…

Jeg har været hos min psykolog igen – og talt om de her ting. Vi talte om mental fodring og hvorfor jeg ikke behøver at fodre mig selv ”fysisk” mere – jeg har lagt grundene til det bag mig for længst – nu skal jeg ”bare” bryde med vanen med at løse livet almindelige problemer på den måde…med fare for at vække dæmonerne igen…

Jeg har nu tabt 25 kg og det er jeg fandme stolt af og glad for – jeg er især glad for det fordi det er forgået på den helt rigtige måde. Jeg har aldrig i mit liv spist så regelmæssigt og sundt som jeg har gjort i de måneder. Jeg er stolt over alle de dage hvor jeg har vundet over slik dæmonen. Det virker sgu at arbejde koncentreret med min indre dialog – at stoppe op og sige ”hov hvad var det der lige skete der?” – både de gange hvor det er gået galt – det er sket nogle gange – og de gange hvor jeg er på vej ude på en glidebane der vil føre mig ned i kiosken…

Ja jeg tror på det denne gang – men det er en langt mere ydmyg mig der siger det. Ærligheden er fortsat vigtig for mig – jeg har fået hjælp før fra gode mennesker – men selv om de også stillede spørgsmål til mig – så var jeg aldrig helt ærlig over for dem eller mig selv. Det føler jeg at jeg nu er over for Tine og Morten – og over for alle jer gode mennesker der ude der har skrevet så mange pæne ting her i min log.

Tak for jeres støtte!!!

Link to comment
Share on other sites

Godt indlæg Arne..det lyder som nogen af de ting du var begyndt at snakke om da du var herovre hos Mig, nemlig at noget var gået galt...

...men...

Et nederlag er ikke meget et nederlag når man lærer så meget af det som det du har gjort nu!

Og.. Pivklar er altid god at snakke med.. når hun er allermest irriterende er det altid fordi hun har irriterende meget ret!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share