...


wizz
 Share

Recommended Posts

  • 2 months later...
  • Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Sad lige og læste tråden igennem igen selv om den har været læst før. Synes angel får sagt en masse godt, er bare lige en ting jeg lige føler mig nødrettet til at rette;

Faktisk kan du nøjes med at indtage omkring 50-80 gram kulhydrat om dagen uden at du nødvendigvis begynder at danne ekstra ketonstoffer - så effektiv kan man blive i at omsætte fetd og prot! 

Ikke korekt ;) Denne fejagtige opfattelse stammer så vidt jeg ved fra Dr.Atkins, hans forskning (urin målinger af ketoner) viser ganske rigtigt, at har man været i ketosis længe, så kan der efter længere tid på de 60-80 gram kulhydrater AD ikke længere spores ketoner i urinen, faktisk forekommer dette fænomen for nogen ned til indtagelse af 20 gram kulhydrat AD eller måske enda lavere. - Hvad den kære dr. Atkins åbenbart ikke ved, og derfor ikke nævner,- er at det ikke skyldes at der ikke produceres flere ketonstoffer, det er noget helt andet der sker. Kroppens celler begynder at forbrænde ketoner, og disse bliver den primære energikilde. Det der sker er altså ikke at at der ikke dannes ketonstoffer, leveren bliver ved med at konstruere ketoner som den hele tiden har gjort det siden den blev sparket ind i ketosis,- men alle disse ketoner forbrændes nu bare, og der er simpelthen ikke nogle ketoner tilovers der behøves skyldes ud gennem urinen. - Snakker vi om et konstant kcalunderskud, så vil man til sidst uundgåeligt blive sparket ind i ketosis hvis kulhydrat indtaget er så lavt som nævnt, og der er bare en smugle fedt i kosten. Snakker vi dog zigzag er ketosis ikke noget der forekommer, da kroppen altid vil kunne producere glucose under kcal overskudet, kulhydrater eller ej bla via gluconeogenese, og derfor vil kroppen ikke aldrig nå den tilstand hvor ketoner er nødvendige for at fodre hjernen med energi.

M.V.H

Helio

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share