Spinningmusik


sune18
 Share

Recommended Posts

Det er sq spændende at høre hvad man køre til.

Har selv lige i søndags kørt tema spinning med rock, det var folk vilde med. Men ellers bruger jeg house/techno, lidt hit musik, rock og lidt gasolin hvor folk kan synge med på, er altid godt.

Til finale bruger jeg som regl halv lange house/techno.

Jeg syntes Bodyrockers, API,safri duo, abel ramos,cascada og der er noget godt mix med stones.

Men det har vel også noget at sige om det er +20 eller +40.

Link to comment
Share on other sites

Her er lidt konkret til dem der søger dette. Jeg vil ikke give min mening og jeg gider heller ikke høre på folk der bare synes det er noget dårligt musik :4thumbup: :4thumbup: . Dette er kun et forslag til hvilket musik jeg kunne finde på at kører timer til.

DJ Sammy – Sunlight

Sash! - Ganbareh (Mango Maniax Trance Atlantic Remix)

DJ Sammy & Yanou feat. Do - Heaven (Anastasia Remix)

Infernal - Banjo Thing (Radio Mix)

Haddaway - What Is Love 2003 (DJ Crib Radio Edit)

Basshunter - Den Där Anna (Club Mix)

Room 5 - Music And You

Avalon Meets Mythos & Dj Cosmo - Feels Like Heaven (Rocco Remix)

Beam Vs. Cyrus Feat. Mc Hammer - U Can't Touch This

Dette der musik til mit seneste program.

Link to comment
Share on other sites

Kanon tråd... :4thumbup:

Mener selv man næsten kan spinne til alt musik, men nogle ting er selvfølgelig bedre end andre, er personlig en 80'er dreng... der findes nogle rigtig gode remix rundt omkring...

Men som der er blevet sagt før er det jo alt efter kundegruppe og hvilket niveau man kører. Bruger næsten alt: pop, rock, trance, dance... en af kollegaerne havde engang irisk folkemusik med violin... var kanon :bigsmile:

der er som man kan se mange " lettere Hardcore" der gerne vil køre trance og deslige... og ja der er det helt klart også nemmere at fordybe sig i sig selv og koncentrere sig om at presse sig selv max...

men der er også en del motionister der kommer for at få en blanding af motion og underholdning (vil ikke her ind på hvad der er rigtig og forkert, kun sige at der skal være plads til alle) og ja der kan vi sku også køre til tusindben og melodi grandprix :bigsmile:

feks. er def leppard godt til bakkekørsel :headphonedance:

Link to comment
Share on other sites

nu vi er i gang med musikken, er der nogle der ved hvor og hvd man skal lede efter hvis man gerne vil have nogle af de gode 80'er sange i et fedt remix man kan bruge....

Hvis du går ind på side www.di.fm og finder den kanal der hedder eurodance ved jeg at der en gang i mellem bliver spillet nogle mix af 80 musik. Der er også mange andre kanaler, men dem har jeg ikke hørt så meget. Held og lykke med jagten Jørgensen.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ville egentligt have holdt mig ude af denne tråd - i håbet om at flere spinning "brugere" end instruktører kom med svar. Jeg er selv instruktør og derfor meget nysgerrig med, hvad "gennemsnittet" har af ønsker til musikken.

Jeg tror meget på dem der mener, at der ikke er et endeligt facit på spørgsmålet om, hvad der er god spinning musik. Vi er alle forskellige - bla. på, hvordan vi modtager inputs. Nogle er visuelt baserede (fx lærer bedst ved at se diagrammer end ved at høre en analyse blive læst op), andre auditivt, altså lydmæssigt, baserede og andre igen mest kinestetisk baserede - og foretrækker altså at gøre ting, frem for at høre eller se dem. Det tror jeg faktisk betyder en del for, hvilken form for musik man foretrækker til spinning. Om det skal være noget tekstbaseret, så man kan "synge med" for at holde fokus på det auditive, eller om det hellere skal være trance-agtigt, så man kan få ro til at fokusere på det indadvendte kinestetiske.

Nå, nu blev det meget klinisk. Personligt kører jeg mine timer med et ret bredt mix med en kerne af Oakenfold-numre o.lign. Men jeg starter typisk op med noget glad disco til at få folk i omdrejninger. I mine timer er opvarmningen også det eneste der foregår i høj kadence (+120), da jeg fundamentalt ikke kan se den dybere mening ved at belaste sit cardiosystem ved højere tempo end dét (det er for teknisk krævende at køre hurtigere, man får ikke megen muskulær træning ud af det og det er kun marginalt hvad det giver af højere puls end hvis man bare skruer mere modstand på ved 120). Her tænker jeg specifikt på numre som Banjo-Song der kører i et helt vanvittigt tempo, hvor nogle instruktører opfordrer til at man skal stå op under banjo-soloerne i op til et minuts varighed... Ikke min stil (men al respekt for andre, der kører den stil).

Derudover vælger jeg musikken udfra flow, kadence og længde. Så for at holde nogle lange intervaller er jeg også ret glad for diverse remixes (igen er Oakenfold en guttermand). Til ikke-elite spinnertimer kører jeg tit intervaller á 4-6 minutter, så dér er det perfekt med originalnumre der passer til intervallets opbygning. Det ligger af og til langt fra min egen smag - det er ikke altid at nummeret behøver at være super fedt for at fungere rigtigt godt til spinning - og omvendt.

Et gammelt nummer som Men In Black, Will Smith, er super godt til et progressivt interval hvor folk 3-4 gange i minuttet skruer op for gassen og gentager dét 3-4 gange. Det passer ligesom med nummerets opbygning. Mother Finest's Baby love er et andet eksempel på et godt interval-nummer der svinger meget i intensitet.

Så er der enkeltstart-intervaller á 5-7 minutter. Her er et nummer som fx. Rage Against...'s "Killing in the name" godt.. simpelthen fordi tempoet svinger så meget som mellem 90 RPM og 126 RPM - så det bliver en øvelse for medlemmerne i, både at holde en fast puls og skifte gear undervejs... Plus at det er et dejligt agressivt nummer at hamre igennem til.

Som jeg ser det, kan man bruge musikken til meget mere end bare som baggrund og stemningsbillede under en spinningtime domineret af en instruktør med megen taletid.

Rammstein er helt suverænt at slutte en time af med. Jeg gætter på at visse Metallica numre er det samme..

Nå, men nu bliver det her vist et langt indlæg.... hvis I vil ha' hele min sætliste må I komme til mine timer :tongue:

Vi ses derude... :superman:

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes personligt det er helt umuligt at svare på, hvad det "rigtige" musik er, og jeg kan sagtens forstå, hvis instruktørerne synes det er svært. Det svarer lidt til, når man en aften i byen går hen til DJ'en og beder ham spille noget ordentlig musik. Samtidig er der dog relativt vide rammer for hvad jeg vil lægge ører til.

Derfor kan min beskrivelse af god spinningmusik heller ikke blive andet end strøtanker. Generelt skal musikken passe til de intervaller og den intensitet timen køres med, og det udsagn gør selvfølgelig ikke nogen spor klogere.

Hvis der er tale om en time med lange, knap så dynamiske, "introverte" stykker i mellem til høj intensitet foretrækker jeg klart lange ensformige trancenumre a la Oakenfold. Jeg vil ikke forstyrres, og jeg vil koncentrere mig om det arbejde der skal gøres.

Mere intervalprægede timer kræver så til gengæld mere dynamisk musik med tydelige forskelle som kan bruges til at styre timen. Mads' forslag om f.eks. 'Killing in the Name of' er et suverænt nummer, som gør det enkelt at finde skiftet mellem høj og lav intensitet.

Generelt gider jeg ikke høre musik som ville få mig til at skifte radiostation, hvis jeg hørte det på vej til arbejde. Jeg kan slet ikke holde tanken ud om at skulle køre til "Den knaldrøde gummibåd" eller Rod Stewart-mix eller hvad der ellers bliver lanceret af underlig spinningmusik i diverse logbøger. Hører jeg den slags, kommer jeg ikke igen, det kan jeg garantere for. Kald mig bare snobbet, men sådan er det.

På den anden side kan jeg acceptere en del (det nævnte dog undtaget), hvis jeg fornemmer, at der ligger noget omtanke bag musikvalget, og at numrene rent faktisk passer til intervallerne, og der ikke skal skiftes CD hele tiden. Det samme gør sig sådan set gældende med hensyn til selve programmet og instruktøren. Tænk dig om, inden du sætter dig på cyklen, folk betaler faktisk (mange) penge for at høre og se på dig!

Henrik B

Link to comment
Share on other sites

Er der sket noget i relation til ovenstående??? :wink:

Jeg savner i den grad et indlæg, hvor folk helt konkret kan oplyse, hvilke sange de lytter til, når de træner - helt konkret KUNSTNER og NUMMERETS TITTEL... :4thumbup:

Lidt a la dette... :tongue:

http://www.motion-online.dk/fora/index.php...st&p=909172

Her er en række konkrete numre - alle fede til træning:

DHT. feat edme - listen to your heart (dance remix)

Candeejay - if i were you

Cascada - bad boy

Clubraiders - move your hands up

DJ cammy - dancing in the dark & on and on

DJ dean - kick off

DJ quicksilver - ameno

DJ zitkus - i adore

Eric prydz - call on me

Gabry ponte - geordie

Groove coverage - poison

Mandaryna - here i go again

Pinball - make it happen

Resource feat. reflex - 18 mne uze

Sven-R-G vs. bass-t - feel fine

Marx maris vs. ramone - lost in love

Blank & Jones - Desire & the art of love & dj culture & the nightfly

DiTo - shadows & sky

Driftwood - freeloader

Paffendorf - welcome to africa

Plummet - damaged & cherish the day

Neo cortex - elements & storm of light

Delerium - after all (svenson & gielen remix)

The underdog projekt vs. sunclub - summerjam

Cyberstorm - skylight

Planet perfecto - bullet in the gun

Safri duo - baya baya (future breeze club mix)

Overfor er lidt nyt og lidt gammelt, men alt sammen dance og trance. Noget med vocal og noget uden. Når der står & i titlen betyder det at der er flere numre med den samme kunstner.

Edited by Fuddi
Link to comment
Share on other sites

Her er en række konkrete numre - alle fede til træning:

DHT........Safri duo - baya baya (future breeze club mix)

Overfor er lidt nyt og lidt gammelt, men alt sammen dance og trance. Noget med vocal og noget uden. Når der står & i titlen betyder det at der er flere numre med den samme kunstner.

Tak for tippene. Prøvede en dag hos Eq at lave en time med meget Oakenfold og Tiesto. Det var virkelig godt sammensat syntes jeg selv. Men da timen var færdig kom der er par damer op og udtrykte deres uforbeholdne mening om sådan noget lortemusik. Næh sidst de havde været af sted havde det være Replay serien med gamle GrandPrix numre og sådan noget kunne de godt lide.

Har lige skaffet mig det meste af din liste. Vil prøve om det dur for mig.

FinnJ

Edited by malleborder
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share