Sign in to follow this  
BBC

"Soya sause"

Recommended Posts

Er soya sovs godt eller skidt for kroppen?

Og hvilken olie er det lavet paa?

Jeg har brugt det en del her paa det sidste paa mine ris - det smager jo godt :4mewantfood:

Edited by BBC

Share this post


Link to post
Share on other sites
Der er østrogen i soja.. You do the math

Ahh come on :wink:

Soya sauce er noget af det eneste rigtig sunde man kan stege i. Soya sauce består af fermenterede soyabønner, hvede (og sommetider salt). Soyasauce kan udemærket indgå som en del af en kostplan.

Soya er generelt god til at forebygge kræft, hjerteproblemer og kan sætte gang i stofskiftet.

Der er ikke østrogen i Soja. Der er Phytoøstrogener som slet ikke er det samme som østrogener. Strukturen ligner, således at Phytoøstrogenet binder sig til de østrogene receptorer i kroppen - og alligevel adskiller Phytoøstrogenet sig så meget at det praktisk talt ingen indflydelse har på hormonbalancen.

PS se her:

Chinese company makes soy sauce from human hair

Edited by sas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Soya sovs er ganske rigtigt lavet af fermenterede sojabønner. Men at det er godt til at stege i, vil jeg tage med et gran salt. Det er IKKE en form for olie, og kan derfor ikke bruges som olie. Det er vandbaseret...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Soya sovs er ganske rigtigt lavet af fermenterede sojabønner. Men at det er godt til at stege i, vil jeg tage med et gran salt. Det er IKKE en form for olie, og kan derfor ikke bruges som olie. Det er vandbaseret...

<{POST_SNAPBACK}>

Ja ok, hvad ved jeg :innocent: Jeg bruger Soyabaseret stir fry sauce der er ekstrem fedtfedtfattig til at stege i.

PS Var det ikke Jørgen Storm der stegede kød m.v. i vand :4thumbup:

Edited by sas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu haelder jeg det jo bare ud over mine ris. Det er ikke noget jeg steger mit koed i.

Goer det nogen forskel?

Dvs. at det ikke er olie der er i soya sovs?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nu haelder jeg det jo bare ud over mine ris. Det er ikke noget jeg steger mit koed i.

Goer det nogen forskel?

Dvs. at det ikke er olie der er i soya sovs?

<{POST_SNAPBACK}>

Der er ikke tilsat olie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg vil til en hver tid påstå, at kokosolie er bedre at stege i!

Desuden...er der jo lige det, at hvis du fx. spiser efter din blodtype...så er det ikke lige godt for alle. Yderligere inderholder Soya Malonic acid, hvilket der kan være en god grund til at undgå.

Der er østrogen i soja.. You do the math

Ahh come on :wink:

Soya sauce er noget af det eneste rigtig sunde man kan stege i. Soya sauce består af fermenterede soyabønner, hvede (og sommetider salt). Soyasauce kan udemærket indgå som en del af en kostplan.

Soya er generelt god til at forebygge kræft, hjerteproblemer og kan sætte gang i stofskiftet.

Der er ikke østrogen i Soja. Der er Phytoøstrogener som slet ikke er det samme som østrogener. Strukturen ligner, således at Phytoøstrogenet binder sig til de østrogene receptorer i kroppen - og alligevel adskiller Phytoøstrogenet sig så meget at det praktisk talt ingen indflydelse har på hormonbalancen.

PS se her:

Chinese company makes soy sauce from human hair

<{POST_SNAPBACK}>

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jeg vil til en hver tid påstå, at kokosolie er bedre at stege i!

Du kommer ikke uden om at kokos er særdeles rig på mættet fedt. Det er derfor man i mange biografer er gået totalt væk fra at poppe popkorn i kokosolie. Det er simpelthen for usundt med alt det mættede fedt....

Edited by sas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja og hvad betyder det for sundheden at det er mættet fedt?? (husk jeg taler ikke om popkorns fedt....men om ekstra virgin kokos fedt til 120 kr. for et glas)

Når vi taler om mættet fedt vs. umættet fedt, så er der vist bare en elektron til forskel (noget i den stil)....selvfølgelig kan store mængder sikker give bagslag på et dårligere kolesteroltal....men ellers har kokosfedt super mange gode egenskaber....det er ultra længe om at harske (modsat umættede olier), den indeholde desuden mange antioxidanter. Hvis man fx. søger på coconut oil, så er der virkelig mange opskrifter (fra "sundhedseksperter") hvor kokosolie indgår fx. i bogen: "The Oil protein diet"

Altså...jeg tror kokosolie er sundt i små mængder.....i øvrigt er der osse kokosfedt i UDO's olier!

Jeg vil til en hver tid påstå, at kokosolie er bedre at stege i!

Du kommer ikke uden om at kokos er særdeles rig på mættet fedt. Det er derfor man i mange biografer er gået totalt væk fra at poppe popkorn i kokosolie. Det er simpelthen for usundt med alt det mættede fedt....

<{POST_SNAPBACK}>

Edited by Hehe_back

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this