protein om aften?


kf
 Share

Recommended Posts

Du skal regne med at du i din samlede dagskost skal have ca 2 g protein pr kilo kropsvægt fordelt over hele dagen. Du kan sagtens drikke en shake inden du går i seng og også en om morgenen, men du kan kun optage en vis mængde protein (ca 25 g ad gangen) så derfor er det vigtigt du får det fordelt over hele dagen. Desuden skal du lige efter styrketræning (evt sammen med du tager det sidste sæt) få noget proteinholdigt indenbords. Proteinen skal helst indtages med lidt kulhydrat for så optages proteinen bedre.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Det er godt at indtage protein inden du går i seng.

Minimum et studie har faktisk vist et større tab af fedtmasse og mindre tab af FFM ved indtagelse af protein inden du går i seng i forhold til at indtage den samme mængde protein på et andet tidspunkt i løbet af dagen.

Vælg en type protein der optages langsomt. Proteintilskud baseret på kasein af høj kvalitet, hytteost, mælk eller yoghurt er gode proteinkilder.

Link to comment
Share on other sites

Der er ingen undersøgelser der har studeret hvor meget protein et menneske kan optage i timen. Derimod er der forsøg på grise, som til nød kan overføres til mennesker (ikke for at give et præcist resultat, men mere et fingerpej). De viser at grise kan optage ca. 25g protein i timen. Men alt proteinen vil jo ikke blive "skidt ud" igen, efter den time, ergo vil der stadig ligge noget i tarmsystemet, som så bare bliver optaget timen efter. Så et realistisk bud for mennesker hedder 20-25g/timen. Men jeg ser intet tilhindre for at hvis man fx. drikker/spiser 50g protein, så vil det bare blive optaget over 2-3 timer........

Link to comment
Share on other sites

Har noget svært ved at se argumenter for, at tidspunktet af indtagelse af ens proteiner skulle have indflydelse på vægttabsproblematikken, idet denne kun har noget med mængden af protein at gøre. Indagelsestidspunktet for ens proteiner har vel teoretisk kun noget med muskelopbygningen at gøre. Eneste vægttabsmæssige aspekt ved "indtagelsetidspunkt" af føde er naturligvis, at man kan/skal opdele indtaglesen i så mange måltider som muligt, idet dette opretholder stofskifteniveauet (dette har specielt noget med den såkaldte Termiske Effekt at gøre - se andre tråde)

Link to comment
Share on other sites

Man forbrænder mindst når man sover....det er der vist ikke så meget tvivl om.

Det der kan være tvivl om er hvordan man udnytter det at man sover bedst muligt. Før man kan finde ud af hvordan man udnytter dette bedst skal man finde ud af hvad man vil udnytte det til. Der findes mange mange forskellige mål blandt folk der vægttræner, og lige så mange mål der er....lige så mange måde er der at træne og spise på.

Hvis man træner for at tage på (muskler eller bare vægt generelt) vil det være en glimrende idé med noget protein inden man går i seng. Dette protein skal IKKE være proteinpulver. Grunden til dette er at det protein man indtager helst skal være langtsom optageligt.....så det holder længere mens du sover.

Træner man for at tabe sig er det vigtigt at have en idé om hvad man indtager og i hvilke mængder. At sprede måltiderne ud over hele dagen (og natten) er det optimale. Pricippet fra gainerne overenover kan genbruges.....men det er selvfølgelig forudsat at du ikke har voldædt hele dagen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share