Okse-loggen!


Oksen fra Århus N
 Share

Recommended Posts

Post billeder på mandag, yes!

Keep dreamin´!

Men anyways, så laves det saltede flæsk på følgende måde:

Hæld en stærk saltopløsning i en helt ren plastik-spand, eller lignende, og put et nogenlunde regulært stykke ribbenssteg ned i saltvandet. Læg en tallerken oven på, så kødet ikke flyder rundt i overfladen. Lad det stå køligt i ca. 4 dage. Herefter tages kødet op og koges. Så har man noget herligt saltet flæsk, som er godt til stort set alle slags supper.

Og bliver der et par stykker flæsk til overs, så kan de fint nydes på rugbrød, med en klat sennep og en lille skarp til.

Link to comment
Share on other sites

Fredagen gik som sædvanligt med at indsamle massevis af flasker og dåser, hvoraf de fleste er blevet konverteret til dagligvarer. Det bliver fortsat til en del flaske-penge.

Lørdag fik jeg mig et godt styrke-pas, hvor der især blev curlet en del.

I går havde jeg travlt med at vaske tøj, vaske gulv, vaske op, vaske dørkarme af, og vaske en masse andre ting. Vaske, vaske, vaske. Det eneste, der manglede, var en vaskebjørn! :laugh:

Cykle skulle jeg dog også, og det blev til 18 km, med 32,4 km/t i snit.

Og så er det i aften, at menuen står på GRØNKÅL MED SALTET FLÆSK! Damn, jeg skal æde igennem!

Link to comment
Share on other sites

Ja. Loveth var da godt nok upset, må man sige!

Men det er også for dårligt, når folk stjæler.

Og ja, jeg nød virkelig grønkålssuppen. Der er stadig en bid saltet flæsk tilbage. Det skal jeg have i aften, når jeg er færdig med endnu en workshop ang. renoveringen af vores ejendom.

I går var jeg en smule træt, men da jeg ikke ville tage en nul-dag, pressede jeg lige 12 km cykling igennem. 33,5 km/t i snit.

Men jeg må hellere smutte videre, for jeg skal til workshop allerede 17.30. Det er nogle halvlange dage, men det går vel. I det mindste er vi endnu ikke plaget af sne.

I morgen er jeg forhåbentlig tilbage i træningscentret.

Link to comment
Share on other sites

I dag kunne min gamle ven og nabo, som jeg var hjemme og begrave i februar, være fyldt 80.

RIP, gamle ven!

Vi var børn af to forskellige tidsaldre, og vel havde vi vore sammenstød, fra tid til anden, men vi delte interessen for naturen, vi hjalp hinanden, og ikke mindst havde vi en masse skæg og ballade. Af og til morede vi os med at skyde lidt til måls, men kun efter øldåser, for modsat mig kunne du ikke aflive så meget som en markmus.

Vi ses i valhalla!

Link to comment
Share on other sites

I går fik jeg, for første gang i lang tid, cyklet 20 km.

Snittet var 33,6 km/t. Det var noget, der hævede pulsen, og gav sved på panden.

Men hvor er det dog rart at føle, at det igen går fremad!

Et styrke-pas er det også blevet til her i weekenden.

Ellers er meget af tiden gået med at læse.

Som nogen måske har opdaget, så står jeg i den meget specielle situation, at jeg, for første gang i mange år, er begyndt at længes en lille smule hjem til det vestjyske. Dels ville jeg godt være lidt tættere på mine forældre (som jo ikke bliver yngre), dels savner jeg at kunne fiske, skyde og i det hele taget færdes mere i naturen, og dels kunne jeg måske få råd til en lidt større/bedre bolig.

Det, der binder mig til Århus, er naturligvis mit arbejde. Man siger jo ikke et job op, uden at have noget andet på hånden. Og jobs er der jo ikke mange af ude i Vandkants-Danmark.

Og så må vi jo ikke glemme, at jeg jo ER meget glad for Århus. Det er korrekt, at jeg ikke længere tåger rundt på værtshuse osv., men jeg føler stadig, at jeg bruger byen, omend det nok er på en anden måde, end de fleste andre gør.

Tiden vil vise, hvad der skal ske. Men ind imellem er det sikkert sundt at tage sin situation op til overvejelse. :smile:

Edited by Oksen fra Århus N
Link to comment
Share on other sites

Kære log-læsere.

Jeg skal beklage, at jeg har haft for lidt at skrive om, her på det sidste.

Men i det mindste kan jeg sige, at det ikke skyldes, at jeg ikke har trænet.

Fredag aften regnede det, så jeg gad ikke tage ud for at samle flasker. I stedet tog jeg 18 km på kondicyklen. Snittet var 34 km/t, rent. Fordi jeg havde planlagt at skulle cykle, var jeg heller ikke i fredagsbar i fredags.

Lørdag fik jeg mig et godt styrke-pas, hvor jeg bla. var oppe og curle med et par 16-kilos DBs. De var tunge, men det gik.

I går cyklede jeg så igen. Det blev til 16 km, med 33,7 km/t i snit.

Nu er jeg spændt på det varslede stormvejr på torsdag. Er ikke decideret bekymret, men følger det med interesse.

Link to comment
Share on other sites

Nå, men stormen udeblev da ikke.

Heldigvis nåede jeg hjem, før det begyndte at puste. Vinden var strid en overgang, men jeg vil sige, at jeg har oplevet værre, også her i Århus.

Dagen efter var vinden aftaget noget, men til gengæld Havde et lag fastfrosset tøsne gjort vejene spejlglatte. Jeg kom dog også på arbejde om fredagen.

Weekendens træning har lydt på cykel-etaper á hhv. 16 og 18 km. På den 18-kilometers etape (i aftes) var snittet 33,8 km/t. Snittet for den anden etape husker jeg ikke. Det har formentligt været marginalt lavere.

Styrke-passet var såmænd også OK, og jeg fik bl.a curlet en hel del, samt lavet en masse maveøvelser. Jeg synes godt, det kan ses, at der sker noget positivt med mine mavemuskler.

Om lidt skal jeg hjem og vaske tøj. Mit cykeltøj stinker værre end en hel minkfarm. Først skal jeg dog lige købe de ting, jeg skal have med til sekretariatets juleafslutning på onsdag. Da må jeg hellere tage lidt pænere tøj på end sædvanligt. Mine pecs og skuldre er vokset for meget til, at jeg kan bruge min habitjakke, men bukserne kan jeg sagtens være i, takket være, at jeg fylder noget mindre end tidligere.

Link to comment
Share on other sites

Hej Oksefar,

Godt at høre du klarede Bodil, det gjorde jeg også, men arbejdede hjemme fredag.

Jeg kender problemstillingen omkring swole delts og lats, men hvad har du tænkt dig at tage på, udover de fine bukser? Bliver det med alcohol und alles?

I forbindelse med alt det stormflod og oprydning, så kom jeg til at tænke på, om du har været ansat i Hjemmeværnet?

PS Har du nogensinde været på en minkfarm? :unhappy:

Link to comment
Share on other sites

Hej Oksefar,

Godt at høre du klarede Bodil, det gjorde jeg også, men arbejdede hjemme fredag.

Jeg kender problemstillingen omkring swole delts og lats, men hvad har du tænkt dig at tage på, udover de fine bukser? Bliver det med alcohol und alles?

I forbindelse med alt det stormflod og oprydning, så kom jeg til at tænke på, om du har været ansat i Hjemmeværnet?

PS Har du nogensinde været på en minkfarm? :unhappy:

Altså, det bliver ikke en RIGTIG julefrokost, men dog sådan, at man godt må drikke et glas. Jeg medbringer en halv liter porter, og så cola for resten.

Tager bare en pæn skjorte på, udover bukserne.

Nej, jeg har ikke været i HJV, men har været frivillig i redningsberedskabet, da jeg var helt ung.

En overgang var jeg lige ved at søge ind ved Tjenestesteds-korpset (speciel HJV-enhed, som man har, de steder, hvor der er militære installationer. Her i byen er det ved SOK). Mine sprog- og IT-skills var noget, de evt. godt kunne bruge. Men da det var omtrent samtidig med, at mine venstrefløjs-aktiviteter rigtig tog fart, blev jeg enig med mig selv om, at det nok var bedst, ikke ligefrem at bede om at blive kørt gennem maskinen hos diverse (lack of) intelligence agencies. Og det skulle man, idet SOK arbejder med en del strategiske oplysninger osv.

Og ja, jeg har før været på en minkfarm, og også på en chinchilla-farm, hvor min far engang arbejdede som håndværker. Mink ser søde ud, men man skal IKKE komme for tæt på dem. De kan bide igennem en tommestok af træ.

Link to comment
Share on other sites

Onsdag måtte jeg nøjes med 10 kilometer cykling, efter juleafslutningen, som i øvrigt gik godt. Jeg ville bare ikke tillade, at det skulle blive en dag uden træning.

I går kørte jeg direkte fra job og til træning, for at kunne blive færdig, inden det blev alt for sent. Træningen var jævnt god, dog var mine ben måske en anelse trætte. Curls, mave og bryst var nok det, der gik bedst.

I dag har jeg haft en del opgaver på jobbet, men jeg klarer dem, som altid, i flyvende fart. Glæder mig til at kunne falde lidt ned igen. Gider ikke tage ud og kigge efter flasker i aften, da de fleste fredagsbarer holder jule-lukket.

Link to comment
Share on other sites

Efter en lettere omgang affyring fredag var jeg klar til lørdags-cykling.

Det blev til en udmærket etape på 20 km. Snittet var 33,2 km/t. Det var en sveddryppende tur, og da jeg omsider var færdig, pumpede endorfinerne (eller hvad det nu var) rundt i min krop. Dejligt.

Søndag fik jeg et styrke-pas, som vel nærmest var en smule disko-præget, idet mine ben var lidt trætte.

Jeg er så småt ved at forberede mig på at skulle på juleferie. På søndag henter mine forældre mig. Først skal jeg lige gøre mig færdig på kontoret, og have ordnet et par småting med min bank. pensions-indbetalinger skal jo være klaret inden nytår.

En del træning samt en enkelt gang fys skal der nok også blive tid til.

Nu vil jeg hjem og spise noget god mad, og læse en seriemorder-bog. Jeg ELSKER Cody McFadyens bøger om FBI Special Agent Smoky Barrett. De er dog langt bedst på engelsk, idet den danske oversætter har visse mangler, hvilket jeg også har fået oversætteren til at indrømme.

Edited by Oksen fra Århus N
Link to comment
Share on other sites

Selv om jeg ikke havde den største lyst til det, tvang jeg mig selv til 12 km cykling i går.

Snittet kom til at hedde 33,9 km/t, takket være et par gode spurter.

I dag har jeg så installeret min nye arbejds-laptop. Mangler bare et andet tastatur, idet det er bedre, rent ergonomisk. Vil også gerne kunne bruge den store skærm fra min gamle stationære PC.

Igen i år er der flere, som, overfor ledelsen, har fremhævet min indsats. Det er jo dejligt. At jeg så ikke selv synes, at jeg laver noget af betydning, er en anden snak.

Nu smutter jeg til træning.

I morgen er der en del møde-aktivitet, efterfulgt af fys.

Link to comment
Share on other sites

Har en del ting, jeg lige skal ud med, og det er nok bedst at holde dem i min egen log, frem for at spamme alle mulige andre tråde.

Den senere tid har været lidt hård, både arbejds-mæssigt og på anden måde. Derfor er jeg lidt udkørt i dag. Situationen på min arbejdsplads kan jeg ikke gå i detaljer med, i et offentligt forum som dette (og min insider-viden er i øvrigt meget begrænset). Men lad os bare sige, at der fortsat hersker nogen nervøsitet.

Men trænet har jeg da, selv om det i går blev lidt sent, før jeg kunne lade min stress forplante sig til kondicyklens krankaksel.

Jeg endte på 18 km, med hele 34,9 km/t. Tit er træning jo den eneste form for terapi, jeg har til rådighed, sådan helt akut.

Et styrke-pas havde jeg i forgårs. Ikke så meget at sige om det.

I dag kan jeg godt mærke, at mine ben er noget medtagne, men jeg snupper et lille disko-pas.

I morgen skal der vaskes /pakkes tøj, så jeg snart kan komme hjem til det vestjyske. For første gang i årevis føler jeg, at jeg virkelig TRÆNGER til ferie.

Link to comment
Share on other sites

Så skal der i hvert fald være rigeligt med brennivin i glöggen!

Nå, men jeg sidder her i det vestjyske, og forsøger at lade være med at tænke på arbejde. Det er ikke altid let.

Men julen har nu været god nok, so far. Vi har været et par ture ved havet, og enkelt tur i skoven, eller rettere: Det, der er tilbage af skoven! For jeg har da aldrig i mit liv set så mange væltede træer!

Lige om lidt skal vi afsted til en julefrokost. Og vi har husket ørepropperne, for der er mange hyper-energiske unger til stede. Men med ørepropper og rigeligt med Aalborg-juice, så skal det nok blive en OK dag.

Og før vi ved af det, er jeg tilbage i Århus, ved træning og job.

Mine str. 34 Wranglers sidder i øvrigt fortsat perfekt, så det kan ikke være gået helt galt med vægten.

Link to comment
Share on other sites

Kære log-læsere!

Det er blevet tid for Oksens traditionelle nytårs-beretning.

2013 startede hårdt ud, rent vejr-mæssigt, da vi havde lange perioder med koldt og blæsende (men til gengæld ikke specielt sne-rigt) vejr. Det lykkedes mig da også at passe såvel min træning som mit arbejde.

På den arbejdsmæssige front har det godt kunnet mærkes, at jeg har lagt mange timer og megen energi på jobbet. Det er til tider kommet til at gå ud over træningen, men jeg har forsøgt, liiige at smide en lille cykel-etape eller et hurtigt styrke-pas ind, så snart, det har kunnet lade sig gøre. Omvendt har jeg godt kunnet mærke, at jeg til tider er gået lige til grænsen for, hvad min krop og psyke har kunnet magte. Det skal jeg blive bedre til at tænke over i 2014.

Hvad arbejde angår, har jeg en del idéer, som jeg tager fat på, så snart, jeg igen er på mit kontor.

Midt på året lå det en lille smule tungt med cyklingen, pga. nogle tilbagevendende tekniske problemer med cyklen. Det blev dog til sidst klaret, vha. lidt utraditionel tænkning, og sidst på året gik det igen fremad med cykel-etaperne.

Året startede med et pænt vægttab, og mange af de bukser, jeg ellers var vokset ud af, kom i brug igen. Som mange naturligvis ved, så er det en evig kamp, det der med vægten. Men foreløbig går det nogenlunde.

Styrketræningen har mest været på vedligeholdelses-niveau. Men det er også fint nok. Til tider er jeg oppe og tage 16 kg med hver arm i DB curls. Det synes jeg godt, jeg kan være tilfreds med.

I 2014 vil jeg gerne:

1: Cykle lidt mere, med bedre cardio-form/øget fedt-tab til følge.

2: Løfte endnu tungere.

3: Kæmpe videre for at blive den dygtigste/mest effektive fleksjobber på mit felt.

4: Blive bedre til at huske, at jeg stadig har et liv, selv om jeg ikke længere er 20 år!

Til sidst skal der lyde en tak til jer, der læser med her i loggen. MOL er så sandelig ikke, hvad det har været, men lad os da håbe, at vi kan holde sitet kørende nogle år endnu.

Lige og lidt vil jeg gå ud og tage mig en gang sledgehammer workout, i mangel af bedre.

Pas på med sprut og krudt. Og nyd nytårstorsk, eller hvad I nu skal have. MIn egen nytårsaften kommer til at bestå af nytårstorsk, en god bog, samt et par stærke sjusser.

GODT NYT HÅR!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share