Langt pokker i MOL


Gregers TF
 Share

Recommended Posts

Det er jo vanvittigt. De er på min alder eller ældre, for at gøre det endnu mere imponerende.

Vægten uændret efter et ukendt antal kalorier. Her til eftermiddag har MyFitnessPal opdateret deres behandling af personlige oplysninger og dem skal man godkende, før man kan bruge appen. Men man får en dialogboks med "ukendt fejl". Det er ret kritisk, for det er vist aldrig lykkedes mig at holde styr på vægten uden at tælle kalorier.

Dagen begyndte med en lungefunktionsundersøgelse. Forholdstallet der burde være over 70, ligger stadig og roder rundt nede omkring 60 mens alle andre talt er over eller meget over norm. Og endda en smule bedre end sidst. Så længe jeg ikke mærker forandring dropper vi hver anden kontrol og går over til helårlige check - dog skal jeg bestille tid før, hvis jeg får bøvl med pollen igen næste forår.

Træningen skulle være sammen med en kollege oppe i KCK Herlev. Der står så kun kollegaen ved KCKs klubhus, så vi kører en tur kun os to. Han viste nogle fine veje oppe i Tyren-området som jeg aldrig før har kørt på. Små, fint bakkede og næsten helt fri for biler. Da han var hjemme kom vi til at stå og snakke i næsten en time og turen hjem tog jeg i zone 1.

Benene var lort og lagkage. Tunge og helt uden råpower. Om det så er pausen der lige skal rystes af eller de sidste dages kalorieunderskud ved jeg ikke. Pyt, jeg er ret overbevist om at de nok skal komme i hopla - om det så skal trænes eller spises væk.

78km i dag.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Vægten 300g over i går. Heldigvis kunne jeg få liv i My FitnessPal fra en Android-telefon, så der tælles kalorier igen fra i dag.
I dag jeg kørt ned til kollega og frue og kørt deres runde og hjem. Planen var at køre på diget og skyde lidt intervaller af bagefter men de bød på kaffe og det er jo også hyggeligt. Heldigvis spurgte de så tidligt, at jeg den sidste del at turen lå og lod mig falde tilbage og antritter op til dem. Dertil 3 gode spurter. Desværre ikke meget over 1400w på toppen men stadig +1300 over 12sek så det er jo fint nok. Jeg skal køre lidt mere som i dag, hvor de hvide muskelceller bliver aktivet, så de ikke forfalder og overtages at “røde motoriske enheder” - det er sådan en typisk gammelmandsting at falde i den fælde. Eftersom den process er irreversibel, så er det for dumt at jeg ikke passer  bedre på min eksplosivitet.

Link to comment
Share on other sites

Jeg skulle have mødt klokken 11 i dag men i går da jeg sad og “tudede” over at skulle møde tidligt, var der en kollega der gerne ville bytte, så det blev kl 13:14 i stedet for. Derfor skulle der cykles her til formiddag. Det blev plan B, da jeg sov elendigt i nat og vågnede flere gange. En tendens, når jeg allerede aftenen før går i “jeg skal æde mig selv-mode”. Jeg kom ikke op til planlagt tid.

Det blev næsten til min standartur om Amager, bare med en krølle ud over Avedøre Holme hvor jeg kørte første tabatablok. Lyskryds og u-vending gjorde nogle at 20-sek pauser lidt lange men jeg fik 10 x 40/20-ish på kontoen med 30-50w over 120%ftp i de lange perioder.
Tril ud til diget og køre en mere. Der var den vildeste medvind, så jeg nåede ikke alle 10.
Zone 2 og 3 rundt indtil jeg var tilbage på diget og køre 90/90 på 120/65%ftp. Jeg følte mig stegt i stængerne og havde ikke regnet med at kunne holde wattene men det gik - måske takket være modvinden.

53,5km i alt og kom hjem godt træt i stængerne.

Link to comment
Share on other sites

Nætterne er igen lune og jeg sov med døren åben ud til soveværelse-altanen (der er SÅ lækkert at sove i "fri" luft). Om det var lyset ved jeg ikke men klokken 7 nærmest hoppede jeg ud af sengen. Så lyset. Solen. Vindstille. Tricyklen. Og så vækkeuret - hvornår var det nu det skulle ringe? Øv, allerede 7:30.

I stedet lidt kropshævningsgøgl i ringene, inden arbejde.

Bagefter en kort tur på tricyklen, inden aftenkaffe hos mor. Bare rundt om Fælleden. Generelt roligt men på stykket tværs over, samt på diget, holdt jeg på 40-42km/t og så bestemte vinden intensiteten. Det første stykke dige i modvind var jeg noget udfordret men ellers var det ren fornøjelse. Det er nok ikke den mest kloge kørsel jeg får skudt af men stadigvæk tårnhøj herlighedsværdi. Det går også fremad med styringen, trods den høje fælg på forhjulet.

Fridag i morgen og dermed årets første hverdagstræning HvidovreCK. Der bliver ikke mange af dem. Fra næste mandag og 40 dage frem er vi for mange på arbejde og vi har fået en ekstra kvote til ferie o lign. Jeg har søgt og fået 7-8 tirsdag/torsdage, så jeg kan køre med Greve Trim.

Link to comment
Share on other sites

Jeg var en idiot (igen/især) i går og sad den halve nat og nørdede musik på youtube. Det er snart ude i noget, der er tangerer  afhængighed. Trods jeg vågnede halvsent i dag, så manglede kvalitetssøvnen omkring midnat.

Træningen i dag var med Hvidovre. Sløj start. To mislykkede forsøg på at sove til middag, lidt for lidt mad og åbenbart alt for lidt væske. Starten var træg og mine flasker rakte ingen vejne. Heldigvis skulle vi begynde det andet interval ved en kirke, så jeg så kunne bælle en liter og resten fra cyklen og fylde en flaske. 3,8 liter fik jeg drukket på dagens 79,5km.

1ste intervalserie var i flere bidder og meget lang og endte ved ADA-bakken. De andre i min gruppe var nogle små nips, så jeg var statist på bakken. Den ene i gruppen kender mig også nok til at vide hvordan han skal køre på mig, for at eliminere mine spurter. Men hårdt, det blev det.

Efter en god bid transport fik jeg fyldt maven med vand og så en enkeltstart. I betragtning at al vandet der skvulpede rundt, gik det OK.

Så opdeling i 2 grupper og hjemkørsel med to spurter. Den første en stigning lå vel 400meter. Uden hård kørsel hen til den, fik jeg hapset den nogenlunde problemfrit. Ham rulleskøjteløberen der også kører h40/50 var også ret håndterbar.

I den sidste spurt har han så et øje på mig konstant og reagerede slet ikke på de to der stak af. Til gengæld åbnede han selv, da jeg var bokset inde. Heldigvis var der små 300meter til toppen, så der var tid at køre i da jeg kom fri. Han var dog snu (og jeg dum til at falde i), så min første bane til overhaling lukkede han med den ene der var stukket af og da jeg ville trække højre om, brugte han den anden til at lukke af. Men bakken var nu alligevel 30-50m for kort hvis jeg skulle nå at passere ham. Men dejligt at han stod og hængte over cyklen og ssd og snappede efter vejret i flere minutter, som jeg selv gjorde mens vi snakkede på vejen hjem.

Indiskutabelt den sjoveste spurt i de sidste 2 år.

Jeg håber der ikke er for mange skrivefejl men de nye fuldskærms-reklamer er håbløse at skrive i.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Gregers, du får sgu da egentlig cyklet en del, så cykelformen kan da ikke være helt ringe. Har du aldrig overvejet at køre med i nogle motionsløb? Der kan man tit komme ud på nye ruter (uden risikoen for at fare vild), og man finder næsten altid nogle grupper at følges med, så der kan gå lidt uforpligtende ræs i den. Jeg havde i hvert fald stor glæde af motionsløb, da jeg cyklede mellem 2005 og 2010. Og hvis jeg genoptager cykeltræningen en dag, så tror jeg da, at jeg igen vil bruge motionsløb til at komme ud af komfortzonen. Bare en tanke.

Link to comment
Share on other sites

Det VAR også en fin tur hvor vi kørte tit på en måde, jeg blev udfordret på mine svage sider. Og så to gode spurter :wub:

Jeg har faktisk overvejet Sjælland på Tværs her i weekenden. Men det er 350 bobs og et vækkeur der ringer tidligt. Men jeg udelukker det ikke. Greve Trim laver en gruppe der kører samlet. Jeg skal i hvert fald være nogenlunde frisk i stængerne, hvis jeg skal betale for at køre, så ingen intervaller på torsdag, hvis det er. Jeg kører i øjeblikket på kanten - på den forkerte side af friskheds-skalaen.

Således også dag. Snooze fra 8:05 til 8:50 indtil jeg kom op og fik morgenmad og kørt den sædvanlige runde med kollegaen. Som vanligt fik han ondt i maven efter bakkespurten, så derfra var det ret roligt. I øvrigt tvivler jeg på at det peak med 1550watt for nogle uger siden er korrekt. Han presser mig max opad og jeg kommer kun pænt over 1400w og jeg kan slet ikke se hvor de sidste 150 skal komme fra - andet end måske en højere kadence.
Nå, men da han var sat af, satte jeg kursen mod Fælleden og kørte en omgang. På udturen kan jeg mærke at jeg løber tør for kulhydrater men heldigvis er jeg alene og har god tid, så letter bare gassen og kører de sidste 15km på fedtforbrænding. Turen over Fælleden var ikke planlagt så morgenmaden var ikke lille og jeg lå 700-800kcal i underskud i går. Ikke at det ses på vægten.
75,4km og helt bestemt ingen træning i morgen - heller ikke styrketræning :poking:

Link to comment
Share on other sites

Så kom der lidt grus i maskineriet. Jeg håber, jeg nøjes med "lidt" men det afhænger af BaneDanmark og Arriva.

I går var der en linie E med 120km/t der rev en køreledning ned og desværre i en transversal (2 sammenhængende sporskifter så man kan komme fra den ene side til den anden), så den også røg ned i nabosporet. Det er ikke repareret endnu. Der er indsat togbusser men... I går var der ikke nok og folk var pissesure og jeg følte ikke for at stå i togtøjet og optage en plads. I dag kunne buschaufførerne ikke blive enige om hvem der skulle stoppe hvor og det endte med at "min" bus holdt langt fra fra de to andre og jeg ikke nåede at komme med.

Alt i alt har jeg måttet vade hjem to gange. Det er lidt pinligt men uvant arbejde, uagtet hvor let det er, er åbenbart udfordrende - i hvert fald i min alder. At jeg aldrig går mere end få minutter ad gangen bliver jeg nu straffet for. At mine baglår er ømme, det går nok. Værre at mine mellemføder gør ondt. Og venstre lorteknæ er ømt foran i højre side når jeg støtter på foden og bagpå i venstre side, når jeg har foden løftet.

Træning er indstillet indtil skabankerne er væk og Sjælland på Tværs er nok en rigelig hård opstart, selv hvis jeg er blevet hel på lørdag. Nu håber jeg bare at jeg slipper for at forværre det, ved at skulle gå igen i morgen og det tegner også sådan, hvis ikke BaneDanmark bliver ramt af udfordringer. Da jeg havde fyraften, var der i hvert fald en kollega, der var sat op til at køre tomme tog ned, så de kunne køre fra driftsstart i morgen. 

 

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Heldigvis sidder jeg nu i toget på vej til arbejde, så mine gamle led kan komme sig... over et par timers gåtur.. Vorherre til hest.
Knæene er ikke ømme mere, andet end hæfterne til haserne men det virker uskadeligt.

Nu det ER bittert ikke at cykle i dagens perfekte sommervejr, så er det en lille trøst at jeg ikke havde fået cyklet alligevel. Jeg gik nemlig “tidligt” i seng i går - første gang jeg følte mig træt. Belønningen var at vågne 2:25 og ikke sove igen før efter 7 :dry:

Nuldag i morgen og håber at kunne få glæde af weekenden.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Jeg kommer kun over 10.000 skridt i det daglige på grund af mine løbeture. Og så tager vi os nogle gange sammen og går en lang tur i weekenden. Men altså, op til vores vandreferier 'træner' vi da vandring/gang for at få musklerne vænnet til det. Det er ikke bare sådan lige.

 

Link to comment
Share on other sites

Jeg ligger i snit med ca. 5000 skridt pr. dag i uge-snit. 2-3k på mine fridage og noget højere når jeg er på arbejde og især i weekenden, hvor jeg ofte starter med at gå ud hvor togene er natparkerede for at hente det. Men det skal taget med store forbehol da skridttælleren, der sidder i mit ur, kan finde på at tælle med når jeg sidder med ipad'en og høster marker på HayDay. Så reelt ligger jeg nok en sjat under det i forvejen for lave tal. 

Intet er så skidt at det ikk er godt for noget. De her dage uden træning har det været let at holde sulten væk, så er nede på 89,6kg. Jeg er ikke længere øm de forkerte steder men bare træt i lårene men det nok bare det pludselig stop i træning - det plejer at føles sådan. Jeg regner med at tage på tur i morgen. Jeg har leget med tanken om Sjælland på Tværs men føler mig drænet, hvad jeg vel også er, når vægten er faldet over et kg på 3 døgn. Om det er fedt eller carb+væske der mangler i systemet.

Link to comment
Share on other sites

Madpanik i går før cykling og vægten tilbage på små 91kg. Og hvor havde jeg det elendigt i morges med at skulle køre med andre. 

De 91,6km begyndte ellers ret roligt. Ikke det sædvanlige opskruede tempo fra start. Vi havde så også en ny mand med, der kæmpede med det. Før Veksø har vi punktering nr 3 og jeg får lagt mig langt nok fremme til at der er plads på Spydbakken til at lukke op - licensmanden der åbner spurten kan spoles ind og haps. Ude ved Tyren bliver den tunge ende af gruppen "slået ihjel" af bakkerne og herfra er tempoet konstant lavt.

Det passer perfekt med en moderat opstart, især fordi der venter 125km i morgen med stram kæde. Licensmanden har en tidsmæssig bagkant og vælger at køre direkte hjem efter bagerstoppet. Jeg tænker naivt at jeg kan spare nogle km og have bedre chancer for at følge med i morgen. Men han kørte jo hurtigt og det var lige på snakkegrænsen i modvinden hjem. Meget dumt foreslår jeg at vi skiftes til at tage føringer og det gør vi. Og SÅ går det ellers over stok og sten. 14km hvor jeg blev mere og mere presset og til sidst endte ude i det for mig ellers ukendte land, hvor jeg sad og trådte firkantet. 

Omsider i min sidste føring når vi bygrænsen men han lægger os ud på vejen og der fortsætter vi indtil vi når et rødt lys. Endelig slut. Vi er enige om at rulle det sidste stykke hjem men indenfor et minut punkterer jeg. Jeg sender ham videre og skifter stille og roligt slange, sgu fint nok uden tilskuer-stress. Med dækket tæt på, er det tydeligt at der ikke er meget mere tilbage i det, så når dette er skrevet, piller jeg dækkene og tricyklen og sætter nye på og sætter de gamle tri-dæk på raceren. Den skal også have nye klodser, så fint at jeg får kigget lidt til den. 

Nu igen panik om jeg kan nå at restituere til i morgen oven på den hjemtur. I hvert fald en ny strategi, hvor jeg har skovlet pænt med carbs ind og ikke kun protein.

Nu arbejde på cyklen, så jeg er færdig inden der kommer "Huset på Christianshavn".

Link to comment
Share on other sites

143km med Hvidovre CkK. Frit efter hukommelsen er det min længste tur i 3 år.

Starter var jammerlig. Jeg kunne slet ikke få watt ud af benene og efter en god halv time, meldte jeg ud at jeg ville dreje fra ved et passende sted. De to gange der var en frisk mand oppe og tage en dingerføring, var jeg ved at blive sat af. Men de lettede gassen og jeg blev på holdet og da vi nåede hen after 11:30-tiden var det pludselig mig der fik ballade for at stramme skruen for hårdt. 

Som altid på så lange ture, så sker der ikke alverden. På de sidste stykke hjem fik jeg hapset Spydbakken fra modsatte side af i går og noget efter, dagens enlige skiltespurt. De tømte mig så også, begge to - heldigvis havde jeg min panikenergibar med, som jeg spiste efter Spydbakken. Efter skiltespurten gik der 10 minutter og så blev stikket trukket. Så var den gamle udsolgt på alle hylder og der var de andre 5 vist også. Vi blev enige om at slutte af med en is - det blev årets første softice :wub:

Nuldag i morgen og tirsdag fravælger jeg en tur med Greve Trim og kører i stedet med sædvanlige kollega, for ikke at starte overdrevet voldsomt op igen.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Jo, det.... Jeg var også pænt ristet i skinkerne i går. Her til morgen var de stadig langt fra at være på toppen. Men jeg fik da kørt 91km sammen med den sædvanlige kollega - de 74km sammen. I starten havde han trætte ben efter han havde cyklet til/fra arbejde i går og den sidste time fordi turen var lang. Lige så flink og rar han er, er han sgu også en sær snegl.

Hele turen kørte vi to og to, udover når der var trafik bagfra (jeg havde radaren på i dag). Normalt går jeg på hjul, så radaren kan se bagud men enkelt gang tager jeg spidsen og wattmæssigt ligger vi højere end ellers. Og så alligevel skal jeg høre at han overvejede at overhale men ikke ville provokere. Der fik jeg det liiiiiidt stramt, for det har jeg hørt før. Både på turene og i pausestuen på arbejde. Der havde vi (han) på stigningen efter Ll. Skensved langsomt tabte wattene fra 280 til under 200. Dagen nærmer sig, hvor kækheden provokerer mig til at pulverisere ham og først samle op længe efter han er sat af. Men det er jo bare ellers ikke min stil at gøre sådan, så jeg prøver at lave være.

På et tidspunkt får vi langsomt, langsomt spolet en anden mand i for stramt tøj et  ind og vi overhaler. Mindre end 30 sekunder efter siger han så at han er træt og vil køre roligt hjem. WHAT? Du overhaler sgu bare ikke en anden og så sætter farten ned lige efter. Så fik han en "røffel" og en masse forhjulslir. Da han senere er godt stegt, inviterer jeg ham på hjul, så vi kan holde farten oppe. Så sprinter han forbi og siger at han ikke vil på hjul. Jeg ville nu godt have trådt lidt hårdere men.....Nåjaja...

En fin moderat tur som tempomæssigt hverken var let eller hård med ganske få pulsudsving. Den føltes hårdere da jeg slet ikke havde vand nok med og var sulten allerede da jeg samlede ham op efter mindre end 20 minutter. Og så var stængerne trætte fra start.

Og så ved jeg ikke om jeg igen gider at gå "tidligt" i seng. I nat var jeg vågen fra 1 til 4 i runde tal. Det virker altså bedre at trække den, så jeg er lidt for træt men så sover igennem.

Link to comment
Share on other sites

Fantastisk nattesøvn efter at have kæmpet for anholde mig vågen med hayday inden jeg gik til køjs i går. Helt forkert men det virker.

Jeg vågnede overraskende lidt smadret i benene. Til gengæld med en masse u-udtømt energi da vi ikke kørte intervaller i går som vi havde planlagt. I panik før arbejde, suser jeg i bad og hiver cyklen ud på diget. Benene var så noget tunge alligevel men jeg havde viljen i hovedet.

Tabata af den for mig gamle slags. Dvs ikke i vo2max men med hovedet under armen og køre sig i godt hegnet. Dvs jeg sigtede efter at holde mindst 450w, som var på kanten sidste jeg kørte det på denne måde, tilbage til forrige år.

Ud over diget gik det fint. 10 minutters pause og samme rutine hjemad. Efter blok 5 får jeg kolde fødder og ondt af mig selv og “kommer til” at tage et ekstra minuts pause og får styr på kampgejsten og kører de sidste 3.

Så var der også gele i stængerne og her 45 minutter efter sidder jeg i toget helt stille og fedtsveder pga efterforbrændingen.

Nuldag i morgen. Måske også fredag eller en let dag inden jeg satser på en hård lørdag.

Link to comment
Share on other sites

Nå.... ikke helt en nuldag, for jeg var lige 20 minutter i FW. Noget coretræning og basale for overkroppen og hjem i bad og ind til DSB.Som det tit sker efter en HIIT-dag er vægten rar ved mig og den viste “kun” 90,0kg her til morgen. 

Min kollega vil gerne have mig med på tur på lørdag men blev vist i tvivl, da jeg insisterede på at jeg skulle køre mine intervaller. Vi får se hvad han vil eller bakker ud.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Tiltede planer men i dag var det nu mor der aflyste vores kaffeaftale. Dagen blev derfor helt tom og Hvidovres fredagstons fristede over evne, selvom det egentlig skulle være en nuldag for stængerne.

Vi havde Sten Ost (H60rytter) med og han kører lige så alternativt i dag som før. Oppe i front i 90% af tiden. Kommer der én op, så hakker hen den 4-5 km/t op, så der bliver vrælet "en ned" og efter uroen ligger han igen alene. Til sidst kører han dog ikke hurtigere end at han accepterer overhalingen hvis det er en jævnbyrdig rytter der kører op. Samtidigt kører han fællestræningen som cykelløb, dvs. at i sidevinden ligger han godt ude til den forkerte side, så der ikke er plads til en vifte. Vi havde 3 med som var godt pressede, så det mig en god træning. Jeg holdt mig nemlig ude i vindsiden og lagde bunden for viftekørsel, så vi slap for at vi skulle sætte farten ned, fordi de ikke kunne få læ. Alt i alt sad jeg nok i vinden i 80%af tiden. 3 reelle føringer blev det trods alt til, når Sten gik for meget i stå samt de 2 gange feltet knækkede fordi han accelerede når noget kom op til ham. 

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Prøver lige fra Chrome..... ved ikke om jrg tør risikere ipaden ved at rode med AD-blocker - det smadrede min forrige PC da jeg prøvede med den slags. Men det skal til, da jeg allerede har skrevet i blinde to gange nu.

Jeg spiste vilde mængder mad i går - måske derfor stængerne ikke var totalt umulige, bare møgtrætte. Men mavemullerne viste sig at være ømme da jeg skulle pumpe cyklen før dagens tur, så noget presset har jeg været.

Meeeeen... mod sædvane kørte jeg moderat ned til Hundige for at samle kollega + frue op. Normalt giver jeg gas derned. Vi valgte at køre op mod Farum og hjem. Det gik pænt langsomt, så jeg besluttede at jeg godt kunne smide lidt interval ind og luftede planerne og kørte. Kollegaen fyrede max op for Greibel-benene og sponsede derudaf. Lyskrydset skiftede til rødt og efter pausen var det oplagt at trykke et interval mere. Efter næste lyskryds og opsamling ligger han med 35 i stedet for de 28 vi ellers har kørt med. Efter lidt tid får jeg ham til at dæmpe sig og pyha. Han kunne heller ikke få pulsen ned efter intervallet. Nej, det....

På det åbne stykke og det første stykke skov mod Farum, får jeg kørt 8 minutter i den lave ende af vo2max. Så er der nok stilstand i 20km indtil en længere men mindre stejl rampe over motorvejen. Fin lang spurt på plus 20 sek. Hjem af Køge Landevej får jeg kørt nogle små bidder på vo2 max men der er hård medvind, så der er kort tid mellem de røde lys. 16 minutter i intervalzone er godkendt med tanke på at jeg dels var kvast efter i går og spillede kong gulerod overfor de 2 andre.

Hvis jeg ikke tager en nuldag i morgen, er jeg en kæmpe nar.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share