Langt pokker i MOL


Gregers TF
 Share

Recommended Posts

Hrmf....

Der er sprinttræning i morgen, så tænkte at det nok ikke gik med landevej i dag, hvis jeg skal være frisk. Pokkers ærgerligt, nu vejret eller var spiseligt på en fridag :mad:

I stedet ville jeg køre nogle kadenceintervaller på turbotræneren. For en gangs skyld huskede jeg INDEN jeg satte mig på, at rette på sadelvinklen der var været irriterende i lang tid. Desværre endte det med at blive for, for højt og jeg stoppede efter 2 af 4 intervaller. Fik taget saven frem og håber at sadelhøjden er brugbar nu men det vil vise sig. Vinklen er i hvert fald markant bedre.

Jeg tror faktisk, jeg glæder mig månedsskiftet når cykelbanen lukker og sprinttræningen ikke laver kludder i mine træningsmuligheder. Jeg må indrømme at det er liiiidt irriterende og tør slet ikke tænke på hvis vejret for alvor havde været godt.

 

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Jeg skal også begge dele :poking:Jeg mangler at hitte ud af hvordan det skal flettes sammen, også med arbejde. Måske kommer jeg til at tage nogle morgener i brug, selvom det bestemt ikke var meningen. Det var min plan med landevej i morgen men er blevet lokket med til mandagssprint, der har en anden træner. Jeg er stadig øm i halsen og hoster lidt grimtsmagende snask op, så akut passer det fint ikke at skulle ud i kulden. Omvendt har jeg kun været på landevej én gang i denne måned :crazy:

Vægten var 91,9 i morges.

Sprinttræning. Dejligt stemning igen i dag og alle er lette at tale med. Jeg glæder mig til jeg ikke skal gå og have ondt i maven flere timer forinden når det ikke er”nødvendigt”.

Opvarmningen blev noget rod og jeg fik også at vide at det var dumt. Jeg startede alene på blå streg og gik med i holdet nede på sort. Efter få omgange blev tempoet pludselig skruet godt i vejret og jeg var tæt på max. Det var ikke meningen og resten kørte jeg mere moderat alene eller med den anden der er ny.

Resten kørt i 51-15; hvilket er lige lavt nok, hvis der ikke trænes kadence men det skulle passe med min makkers gearing.

Først en omgang med stående start. Træneren kom med en masse teknik og det blev det ikke lettere af. Fik lænet mig for langt fremover og fik lavet hjulspin på den sorte streg, så det piftede:4jumpy:

Herefter 4 flyvende par-200-metere. Vi skiftedes til at ligge forrest og og forreste mand kører kun 100meter og afleverer den anden der får vind i hovedet de sidste 100.

Pulsen kom pænt op og benene blev trætte men ikke længerevarende.i det for lette gear.

...

Jeg måtte hellere være ærlig om det med VM i Manchester. 15 år siden sidste ferie. Aldrig fløjet. Nye mennesker og steder, der jo ikke passer min socialfobi skide godt. Den blev ikke helt købt. De havde talt om at køre nogle prøveløb  i Hamborg og Rostock (vist) og nu vil de have mig med for at se om jeg kan vænne mig til alt det anderledes i små bidder. Jeg slipper åbenbart ikke helt så let men når jeg får ondt i maven bare af at skulle til træning, så :crazy:

Nå, nu vil jeg køre en tur med massagerullen på skinkerne og bagefter give dem en tur i kompressionsbukserne. Nu isenkrammet er i huset, så er det en god dag at bruge det.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

I morges troede jeg at jeg var blevet syg. Hostede betændelse op og stemmen var mystisk. I løbet af nogle timer gik det over. 

Jeg skulle pludselig hente bilnøgler Hillerød, så optakten til dagens banetræning blev noget lort, rent kost og væskemæssigt. Men va’ - jeg havde jo været træt i stængerne alligevel.

Opvarmingen var stille og rolig det meste af tiden og så til allersidst blev den skruet op.

Jeg havde ingen planer, så hoppede med på 300-metere uden indløb, som ham der lokkede mig med skulle køre. Der var også en 16-årig pige/ung dame uden planer og hun kørte med os. Godt nok havde hun større lårmuller end de fleste mænd men hun kunne sgu flytte cyklen en del hurtigere end jeg lige havde set komme. Nå, hun fik heldigvis baghjul, trods alt. Skide snothvalp!!! :tongue:

Efter de 4 300-metere med 20 minutters pause imellem, rullede vi af - to og to med hyggesnak.

...

For nogle pr siden grinede jeg, når jeg hørte at cykelryttere fik ondt i armene af at køre sprint, af de stående accelerationer. Nu må jeg erkende, at jeg har DOMS i biceps og årsagen kan simpelthen ikke være andet end..... ja gæt selv.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Jep. I går talte de to om en tur de snart skal på til Hamborg og der kom så en faktor ind over, jeg ikke lige havde overvejet: Økonomien, det løber alligevel op når man skal have licens, pas, transport, hotel. Rejseforsikring måske - ved ikke om jeg har sådan noget. 

Til morgen en kort tur i FW der blev ekstra amputeret da en pædagog havde 4 med fra en specialskole. Alt frivægt måtte jeg opgive men fik trænet ben og core og det er jo det vigtigste. 

Jeg var heldigvis ikke så sløj i morges som de sidste dage. Til gengæld er vægten steget, nok som følge af at jeg er kommet til at gå i seng efter 02 på mine tre fridage og fået nattesnacket for meget. Der skal strammes op!!!

Link to comment
Share on other sites

Da jeg vågnede i forgårs var jeg så off, at jeg ikke kunne huske hvor gammel jeg var til fornavn. Så jeg sygemeldte mig og i går var jeg om lægen, nu jeg efterhånden har skrantet i to uger. Blev podet i halsen og lyttet på lungerne - intet. Der blev dømt virus. Naiv som jeg er, spurgte jeg om det gik an at træne om aftenen, når jeg føles frisk. Det måtte jeg, noget uventet, gerne men jeg var vist også inde hos hende der har idræt som speciale, så hun har nok en forståelse.

Jeg følte mig dog ikke frisk til at træne før her til aften, så efter to nuldage blev det til 75 minutter på Zwift. 2 gange 3 minutter 115% FTP med kun 60rpm med et kvarter i zone 3 i midten. Nok noget af det letteste vo2max jeg nogensinde har kørt :unsure:

...

Den havde jeg ikke set komme men jeg har købt mig et par Assos-bibs. Den nye S9 model har fået kritik for at være for kort i benene men ellers ros. Jeg er glad for jeg ikke købte luksusudgaven med kompression, for de er rigeligt stramme i benene i forvejen. Fin benlængde uden at være retro-kort og elastikken ikke så stram at man ser dellefed ud i dem. Men jeg gad godt se de unge gutter med store sprinterlår, prøve at vride sig i dem :tongue:

 

7FE81818-3661-4486-8B83-9C50A45CA3D9.jpeg

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Senere i går snuppede jeg 4 x 25 tåhævninger på hvert ben og så 100-110 på begge ben.

Her til eftermiddag tog jeg tricyklen frem og trillede de godt 50km på min Amager-runde. Pulsen ikke over 80% og tit noget lavere. Intervallerne i går sad brutalt i lårene og ved den mindste belastning syrede de totalt til.

Vel hjemme 20 minutter med form roller og massagerulle og så en halv time i trykbukserne. Håber jeg får noget at skyde med til sprinterne i morgen.

Link to comment
Share on other sites

Endelig går det fremad med helbredet, i dag kun snottet og ondt i halsen i morges og ellers kun lidt synkebesvær resten af dagen.

Benene var ikke kommet sig helt da jeg kørte ud på cykelbanen. Hovedet var heller ikke med. Det var ellers som skræddersyet til mig. Opvarmning, 3 flyvende 100-metere med en halv times pause imellem og afrulning. 

Jeg manglede ild i øjnene og det blev sgu lidt fesent. Er der noget mine fede skinker ikke vil når de er trætte, er det at køre med høj kadence og min topgearing er for lav til at fyre den af over så kort tid. 

VM i Manchester er reelt kørt på depotspor, selvom de to andre gamle svært gerne vil have mig med. Næste år det “kun” i Berlin og det er mindre mentalt udfordrende end at flyve helt til England og leje bil og puha.... Det giver mig også tid til at få styr på teknikken, da jeg præsterer som vinden blæser og det vil alt andet lige være markant mindre stressende at være velforberedt.

...

Jeg havde planlagt styrketræning i aften, rulletur i morgen og intervaller tirsdag, da jeg skal møde halvsent de to dage. Men nu har man fundet på at det skal regne på tirsdag og da jeg næppe er blevet helt rask, så skal jeg ikke ud i regn. Så jeg prøver med intervaller i morgen og mon ikke det går, nu jeg ikke kunne grave dybt i dag?

Link to comment
Share on other sites

Stængerne var OFF og det gav ikke rigtigt mening at køre ud. I stedet sov jeg videre og anden gang jeg vågnede stod jeg op og smuttede i FW til en dag (næsten) uden lår-træning.

Tåhævninger på et ben: 4 x 25
ss
Chinups: 3 x 8
Stepups: 3 x 10
Hexbar-squat: 3 x 10x70
Bicepcurl: 2 x 10x17,5
Bænkpres: 2 x 10x32,5
Arnold pres: 8x15, 10x15
Mavemaskine: 2 x 10x60
ss
Hyperextension: 2 x 20

Har aftalt at køre med sædvanlig kollega inden jeg skal på arbejde i morgen - må se om han brænder mig af.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Sidste sprinttræning hvor jeg fri og kan være med, før hallen lukker ned et par måneder for montering af nyt lysanlæg.

Jeg har fået fat nogle flere klinger og tandhjul, så opvarmningen var i dag i det lette gear det skulle være. Puha, det var jeg ikke god til og træneren så det selvfølgelig.

Herefter tre 500-metere med stående start i 53-14 med 20 min pause.

Bonus to 125-metere med næsten stående start (uden holder), kørt stående hele vejen i 51-15. Til slut en mikroskopisk afrulning bagefter.

Udover de intervaller alle har fået foreslået at lave i sommerpausen, så er jeg blevet sat til at lave kadencetræning. Lidt øv-ish, så bliver en del af mine sprintintervaller fremover i lavt gear for at træne det. Til gengæld har han lovet at han så holder stopuret i lommen. Det er så egentlig OK, for jeg synes det er mentalt hårdt, at alt bliver noteret. Han vil også gerne have at jeg laver smidighedstræning men det får jeg ikke taget mig sammen til.

Nu er det så at jeg skal prøve at hygge mig med nogle klubtræninger, for jeg har ikke været med til én eneste i år og jeg savner det efterhånden ret meget. Det bliver så også de få indslag af udholdenhedstræning. Heldigvis er min FTP acceptabel og turen over Amager i forgårs, lå både på snitwatt og NP højere end hvad jeg før har lavet på egen hånd. De “sommersprint-intervaller” vi har fået, burde hjælpe på min usle vo2max. Styrketræning kommer til få en ny tilgang om nogle uger når de praktiske forhold tillader det og træneren har også bidraget med ideer til noget bentræning som lyder mystisk men han burde være dygtig nok til at jeg godt “tør” prøve det af. 

Hvis ikke sommeren bliver lige så god som sidste år, så burde det være muligt med en god balance mellem sprint og mosjo.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Puha, jeg er øm i lår, baller og skrå mave. 

Jeg fik gravet mine ruller frem og fik kørt et kvarters tid på dem - ganske stille og roligt. Efter 5 minutters var der rimelig kontrol over cyklen med enkeltstående slingreture. Den larmer noget mere end jeg husker så de skal kun bruges i bore/banketid. Når kadencen bliver høj hopper cyklen faretruende rundt men det er planen at det skal blive bedre. En af øvelserne jeg har fået af sprinttræneren.

 

Link to comment
Share on other sites

Træls gang intervaltræning på diget.

Først 10 minutter med 15/15 @450-525w. Der bruger jeg nok turbotræneren i fremtiden for der var accelerationswatt det meste af tiden. Jeg halede langsomt en anden rytter ind midtvejs og måtte lige slække lidt for at få overhalingen til at passe med modkørende.

10 min pause og så vo2max. Først 3min/1,5 min men så skulle det times med kvægristen og vendepunktet op mod jernbanen, så der kom et par intervaller på kun 2 min og pauserne blev længere. Men så med lidt flere watt i stedet.

Det trælse? Jeg købte for nylig Assos bibshorts og på første tur fik jeg en bums i..., ja hvor man ikke gider have den, når man sidder på en cykelsadel. Tænkte at det var tilvænning pga at ny slags pude. På tur to skete det samme. I dag fik jeg så en tredje lige oven i de to første og turen hjem var ikke sjov. Efter vask fik jeg set grundigt på puden og der sidder en lille kile, hvor stoffet er plastik-ish, som om det er er smeltet hårdt. Som det ikke var nok, så fik jeg også ubehageligt “besøg” af de stående starter i torsdags. Samme slags som kan fås at tungt squat og dødløft. Dårlig timing nu jeg har næsten-ferie men jeg tager et par dages cykelfri aht måsen som jo er pænt plaget :crazy:

Det er skammeligt så ringe TrainingPeaks  er til at lave grafer i forhold til diverse andre platforme. Den første blok 15/15 kan den slet ikke vise bare lidt rigtigt.

74BD5C28-24ED-44EB-A3C0-49825319C090.jpeg

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

En tur i FW før arbejde:

Tåhævninger på et ben: 20, 10 x bw+20, 3 x 12x bw+20
Tåhævninger på to ben: 60 x bw+20
Stepups: 3 x 10
Chinups: 3 x 8
Hexbar-squat: 10x60, 10x70, 5 x 10x80
Benpres; opv, 3 x 8x200
Siddende lårcurl: 3 x 10x75
Leg extensions med okklusion: 3 x 25 - elastikker ikke stramme nok
Hyperextension: 3 x 20
Mavebøjninger: 3 x 20
Jumpsquat: 3 x 10

Lidt drama da en vred ung brun kvinde spassede helt ud på et stort skideskur, fordi han holdt lange pauser i benpressen. Hun skældte helt op i fjæset på ham så han rejste sig op, hvilket gjorde hende endnu mere hidsig, da han var halvanden hoved højere og hun blev sur over at han så nedad på hende. Heldigvis for hende kom centerchefen og stoppede dem, inden hun smaskede ham en.

Link to comment
Share on other sites

7 timer siden, Gregers TF skrev:

Lidt drama da en vred ung brun kvinde spassede helt ud på et stort skideskur, fordi han holdt lange pauser i benpressen. Hun skældte helt op i fjæset på ham så han rejste sig op, hvilket gjorde hende endnu mere hidsig, da han var halvanden hoved højere og hun blev sur over at han så nedad på hende. Heldigvis for hende kom centerchefen og stoppede dem, inden hun smaskede ham en.

Øv, hvorfor er min lokale FW så kedelig?! :hmmm: Der sker sgu aldrig sådan noget, selv om man godt kunne have lyst til at vappe ham, der sidder helt stille på en maskine i fem minutter og chatter på mobilen, et par flade. :w00t:

Link to comment
Share on other sites

Hvis der trænes tungt med få gentagelser, så er det jo fint med lange pauser (i maskiner kan man også nemt flette, hvis stemningen er til det). Ellers jeg helt generelt gammelsur-træt af at “alle” vader, pludselig står stille eller på anden måde er i vejen fordi de er uopmærksomme, pga deres forpulede telefon er vigtigere end alt andet. De er efterhånden mere en forbandelse end til gavn.

I dag en dejlig nuldag. Måsen er i klar bedring, lårene noget mere medtagede med det går. Jeg skal til konfirmation på torsdag og skulle lige se om vommen kunne være i bukserne. Ingen problemer men højre lår havde sine kvaler. Jeg har haft en fornemmelse men tænkte at det måtte være indbildning men frem med målebåndet. Højre lår er en halv cm større end da menisken røg. Venstre lidt mindre. Jeg tænker om det måske er sprinttræningen? Jeg er klart højredominant når der skal laves power, så mit stærkeste højreben trækker helt klart et stor del at læsset.

Jeg tester både lår og popo i morgen. Det er i hvert fald meningen at køre en lille tur med et par sprint med sædvanlig kollega. Det er desværre klokken kvalme men jeg skal tidligt op torsdag, så det er alligevel fint at få prikket til soverytmen. Det er lidt for hyggeligt at holde ferie.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

32 minutter siden, Gregers TF skrev:

Ellers jeg helt generelt gammelsur-træt af at “alle” vader, pludselig står stille eller på anden måde er i vejen fordi de er uopmærksomme, pga deres forpulede telefon er vigtigere end alt andet. De er efterhånden mere en forbandelse end til gavn.

Kunne ikke være mere enig. Dengang der kom (brugbare) kameraer i telefonerne, var det sjovt nok forbudt at medbringe dem i omklædnings- og træningslokaler i fitnesscentrene, men det forbud holdt som bekendt ikke længe :raisebrow:

Link to comment
Share on other sites

Der sker altså heller ikke det store i mit FW :bigsmile:

Men telefoner er der da - og folk der taler og spiller og chatter og what-not.

Også nogle gange i omklædningsrummet. Men så igen. Der hænger også (mindst) 3 kameraer i omklædningsrummets loft. Det synes jeg heller ikke rigtigt er fair! En af dem ser ud til at den filmer loftet og nogle højtstående vinduer. Men de andre har jeg altså en fornemmelse af optager lidt mere end det.

Link to comment
Share on other sites

Morgentur med kollega - den sædvanlige runde. Jeg havde stadig morgenmaden øverst i maven og havde også klynket lidt over tidspunktet. Den første dobbeltspurt kunne jeg slet ikke overskue, så sprang den helt over. Da vi nåede hen til brospurten havde jeg bøvset nogle gange :blush: og maven truede ikke med at løbe over. Kollega åbnede spurten og jeg kørte med men jeg havde klynket for meget til at jeg ville køre fra ham, så nøjedes med at snige mig op på siden. Uden jeg trådte all-out fik jeg alligevel ny årsbedste (hvis jeg husker rigtigt) på peakpower, altså hvis det ikke er en fejlmåling. Men nu jeg er meget spændt på om en enkelt måneds powertræning, kan flytte noget på wattene i en spurt - jeg har ellers altid troet at det kun kunne ændres marginalt. Det bliver spændende hvad der sker næste gang jeg lukker op. Jeg havde faktisk håber at det skulle være på vej hjem, efter kollega var drejet fra. Planen var stående starter ud af de røde kryds men jeg havde grøn bølge og summede hjem i zone 1 og 2 og holdt ikke stille én enkelt gang. Det er også fint at få sneget noget basetræning ind.

74D5B806-8331-4AB0-AB9A-58ED90314651.jpeg

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

13 minutter siden, Gregers TF skrev:

... men jeg havde grøn bølge og summede ...

 

Lyskryds er forheksede nogle gange. Når jeg triller de sidste kilometer hjem ude fra Ballerup-kanten igennem Skovlunde, Islev, Husum og ned til Roskildevejen (en strækning med seriøst mange lyskryds) har jeg både oplevet, at der stort set er grønt hele vejen, eller at der - som i søndags - bliver rødt ved hvert eneste lyskryds uden undtagelse. :hmmm:

Link to comment
Share on other sites

Sidste banecykling inden hallen lukker. 40,8km. Årsmax på puls over både 5 og 10 minutter, samt hastighedsPR i en løbsspurt. Jo, det var en hård dag.

Opvarmning , fint tempo

Alle der havde lyst, fik lov at køre to omgange den forkerte vej rundt.

Først til mølle med 10 indledende omgange. Der var to der var stukket af men jeg gik ud som den næste.

Italiensk forfølgelsesløb. Jeg sad 4 af 5 og alle førte 5 omgange - tak for kaffe.

En kombointerval hvor vi først skulle tage en omgang. 3 gange. Og så linieløb over 5 omgange. De sidste 3 omgange gik det lidt for hurtigt til en powerspurt, så havde afskrevet det. Men med 150m tilbage er tempoet ikke urealistisk højt, så smider mig i yderbanen og brænder et par tændstikker af. Jeg er dog for langt nede i feltet til at jeg kan nå at fange de forrreste.

Til sidst øvelsen med intervaller af ukendt længde. Mine lår var trætte og midtvejs måtte jeg tage at par intervaller på 80% inden eg åbnede for gassen igen.

Fed dag. Masser af power i skinkerne og mod til at bruge det hele.

....

Det er efterhånden sjældent at jeg drømmer at jeg er på arbejde. Men i nat var det tid for en klassiker, ikke helt på mareridtsniveau men nok til at jeg vågner af det et par gange om året.

I nat havde hjernen spolet tiden tilbage til da jeg kørte på Fjern. Sad i en ME’er. Lægger fra perron og opdager for sent at PUeren (perronudkørselssignal) står på stop og kan ikke nå at bremse og kører forbi. Vil kalde op på strækningsradien men den virker ikke og mobiltelefonen bliver ikke svaret. Efter 5 minutters Palle alene i verden uden at kunne tale med nogen så jeg kan komme videre, så vågner jeg og der går en times tid før jeg er “nede” igen og kan sove videre. Selv i ferien skal jeg åbenbart køre tog og så endda kvaje mig :dry:

 

Link to comment
Share on other sites

Morgenvægt: 93,7kg

Natten til i går havde jeg kvaler med at falde i søvn. Nok fordi jeg skulle til konfirmation og være sammen men en masse mennesker. Alle flinke hver for sig men 40m/k samlet og pinlige lege der nok er sjovest i den brandert de fleste befandt sig i, er ikke lige mig. 

Jeg sov også alt for sent i går - jeg skulle hjem fra det mørke Jylland. Her ud på eftermiddagen når det var varmt nok til at køre i kort/kort, hoppede jeg på rammen. Ud på diget og køre to blokke á 8stk 40/20 på 140-150% FTP med 10 minutters pause. Rul tilbage til Djævleøen hvor jeg ville køre et par spurter. Jeg turde ikke Avedøre Holme, da det var for tidligt til at lastbilerne er væk. Jeg kørte ud i et lille håndværkerområde og kørte to spurter men jeg var ikke super forpustet bagefter. Godt nok var der porte for flere steder men der holdt også biler hist og pist, så jeg stolede ikke nok på at der ikke pludselig kom noget på tværs. Men godkendt tur og ikke værre end jeg regner med være kæk i morgen.

Pausen til aller sidst... et cykeluvenligt lyskryds hvor man kan sidde og vente i halve evigheder, indtil der kommer en bil' der udløser spolen i asfalten, så man kan få grønt om komme videre

 

9B4DC1FC-AB9D-4280-BFFA-76C3C8E92FF6.jpeg

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

I går aftes blev det til 10-15 minutters udstrækning.

Morgenvægt:92,6kg

I formiddags en tur i FW. Jeg skulle ikke lave ret meget og prøvede en anden FW end den jeg plejer at bruge. Der er et hacksquat-stativ :wub: Må se om knæet er klar til den überfede øvelse. Jeg kan sidde på hug igen så måske? 

Jeg startede med et kvarter på en kondicykel og hvert tredje minut kørte jeg 6 sek kadencespurt.

Vertikal traktion: 12x60, 12 x70, 12x70

Low row: 12x45, 12x50, 12x50

Incline bicepcurl: 12x14, 12x14, 12x14

Efter nogle timer, en tur på landevejen. Stille og roligt med en spurt og to stående starter. Jeg havde en plan om at slutte af med vo2max men synes ikke jeg havde energien til det.

64C7CEE5-1074-4247-96AE-A0F5DF99D2FD.jpeg

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share