Langt pokker i MOL


Gregers TF
 Share

Recommended Posts

Det kan besvares ret let: Nul.
Allerede for flere år siden da jeg sidst forsøgte, knasede og bragede det ret voldsomt i knæene og det venstre føltes ikke rart hverken imens eller bagefter. Og med det varselsskud jeg fik sidste vinter med menisken, så skal jeg ikke nyde noget af at prøve igen. Jeg har heller ikke smidigheden med mig mht til at holde det passive ben strakt ud, uden det rører gulvet.
Men det er lidt underligt, nu jeg sagtens kan lave frontsquat og hacksquat, for det er jo nogenlunde det samme. Men der må være noget med nogle vinkler der kan gøre en forskel. Jeg kan også gå all-in i de gamle hacksquat-stativer i Fitness World - dem de overtog fra Fresh. Det nye af, et andet mærke der kom i min lokale FW ved årsskiftet, driller knæene hvis jeg ikke sætte fødderne anderledes end i de andre og end hvad der umiddelbart er logisk.
Havde jeg været en hest, havde jeg smagt boltpistolen....

91,9kg efter 3300kcal. Omsider under 92. Det har jeg vist ikke prøvet siden forrige jul. 

I dag har jeg fridag og jeg ville have været ude ved 13-14-tiden. Uden bagkant, er jeg ikke så effektiv :blush:, så klokken var nærmere 17 da jeg omsider besteg jernhesten. Det var lidt sent i forhold til at køre længere tid, da jeg så skulle have ekstra tøj med. Så det blev en gang DDR ude på diget:
10 antrit på udturen.
Nusse rundt i en 10 minutters tid
30/30 på hjemturen - der var plads til 13 intervaller. Jeg fik lagt mine watt-mål lidt lavere end jeg kunne have kørt men fint nok at komme igennem med lidt overskud.

Efter antrit nr 6-7-ish, kom der en mislyd fra baghjulet. Det lyder som om noget skuer på ved hver hjulomdrejning og blev hængende hele vejen hjem. Umiddelbart kan jeg ikke se noget men må se på det i morgen - nu er det snart mørkt og jeg skal i vaskekælderen.

Det er ved at være lidt irriterende at cyklen hele tiden skal brokke sig over et eller andet......

 

Tilføjet:

4 sæt kropshævninger og 1 sæt dips

E5F6B514-99AA-49C5-85EF-62849D4276C0.jpeg

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

"Jeg opdagede at med et simpelt setop, behøver jeg ikke at blive ruineret for at træne frontsquat i lejligheden  "

Fittnescenterene åbner igen. Alternativt prøv boxjump. Evt på en trappe, på et ben. Det er en anden type træning, men givende.. (jeg bliver ret øm af det)

Link to comment
Share on other sites

Det er nu soveværelset det går ud over :tongue:
... det er i forvejen præget af cykel- og  hjulopbevaring, kropshævningebøjler og stativerne til dips, så..... Men joh, det bliver krampet sammen - også en grund til at jeg er i tvivl. Heldigvis er der alt udsolgt, så jeg har tid at besinde mig i.
Som vestjyden skriver, så åbner motionscentrene jo også igen. Der er bare lettere når jeg ikke skal klæde om, måske først i bad og så med bil eller tog og måske ud i lortevejr. Og så igen det med at lille generte mig sjældent går til kanten når der er tilskuere, så træningsudbyttet er ikke optimalt. Ja, det er åndssvagt men...... jeg fik som regel heller ikke meget ud af fællestræningerne i cykelklubben, andet end udholdenhed pga længere ture. Vi får se....

92,2kg efter 3725kcal.
Al den snak om bentræning og så i regnvejr. Jeg har lavet lidt herhjemme, inspireret af denne her fremgangsmåde i stedet for elastikkerne:

Fik lavet nogle sæt knæbøjninger, bulgarsk squat squat og lidt glute bridge. Men uden vægte blev det aldrig hårdt, andet end stængerne syrede til pga mange gentagelser. Mit CNS blev dog forvirret, så stængerne rystede som et espeløv bagefter men det giver i sig selv intet resultat. Og så 3 x 30 tåhævninger.
Jeg bliver sikkert hammer øm af den uvante aktivitet og regner med en nuldag i morgen.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Vægt uændret efter 3725kcal. Sover stadig pænt over 9 timer om natten og kom først op efter Klokken 10. Lårene er mere ømme end forventet og armene tager godt fra når jeg skal sætte mig ned :tongue:

Nu Henrik er på De La Soul, så vil jeg også skrue tiden tilbage til dengang musikken var mere fantasifuld og legende end i dag. Her trækker man Muppet Show ind i det centrale beat.

 

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Du er en sand ven, Henrik :4jumpy:
Jeg kendte ikke det her nummer. Jeg var ikke den store fan af L:Ron:Harald. Han lavede nogle guldkorn men jeg blev lidt træt af “jydestilen” og har ikke tænkt på at trevle hans numre igennem. Det kan regnvejret passende bruges til. 

Bobs Café udnytter Muppet langt bedre end De La Soul. Det er enkelt opbygget, tungt med en lav BPM, lige som jeg foretrækker det. I skrivende stund er jeg på femte gennemlytning og får stadig stadig gåsehud hvis jeg lukker øjnene og lader mig suge ind i det - det er godt jeg ikke er kulturminister :tongue:

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Velbekomme., Jeg kan så røbe, at L:Ron:Harald er ekstra sjov at lytte til, hvis man selv er sønderjyde. Der er rigtig mange indforståede ting gemt i alle hans pralerier og skryderier. I øvrigt mener jeg, at 'manden inde i' L:Ron:Harald havde sit at slås med. Han hedder vist noget så almindeligt som Lars Jensen og kæmpede vist med lidt op- og nedture.

Link to comment
Share on other sites

På 28/4/2020 at 11:32 , Spinderella skrev:

Ja bum bum.... Kan godt forstå det er en beslutning der lige skal vendes et par gange, og der er fordele og ulemper. Men vil bare sige at du er alt for ung til at være for gammel! 50 år er da ingen alder, og da slet ikke med det aktivitetsniveau du holder dig. :bigsmile:

Så enig med skønne Spinderella og genkender så meget mig selv i dine overvejelser. Spændt på hvad du når frem til men med din trænings disciplin, så er jeg meget tilbøjelig til at skrive "Just do it"

:hippy: 

 

Link to comment
Share on other sites

På 29.4.2020 at 17:19 , Gregers TF skrev:

Men uden vægte blev det aldrig hårdt, andet end stængerne syrede til pga mange gentagelser. Mit CNS blev dog forvirret, så stængerne rystede som et espeløv bagefter men det giver i sig selv intet resultat. 

Træning til udmattelse med mange gentagelser er også godt som hypertrofi stimulis, om ikk andet, så som alternativ til tung vægt. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ingen Slayer i min playliste men du kan få en gang hollandsk karnevalsmusik mere, hihi

Den fås også på tysk men hollandsk er bare SÅ lækkert et sprog. Jeg er btw begyndt at se på et grundkursus på youtube.

Morgenvægt 92,4kg efter 3750kcal. Jeg er stadig godt øm i stængerne. Som vanligt tog det nogle timer at tage mig sammen. Jeg lagde an til turen om Ll Skensved men hurtigt blev skyerne gråblå med faldstriber. Jeg ombestemte mig til den korte tur i stedet og lukkede op for gassen  - periodevis over evne men efter lidt småpause så gik det fint igen. Stykket hjem stod den på vo2max mellem rundkørslerne. Det stak i skinkerne men fed følelse i kroppen da jeg kom hjem.

Den mislyd der kom fra baghjulet da jeg kørte antrit forleden har en god forklaring. Det er ekset.

Det burde holde til en ryttervægt på 110kg men åbenbart ikke når man kører antrit på det. Så mon ikke sommerhjulene kommer på nu.

Det japanske stræk kom jeg aldrig rigtig i gang med men en ny måned er et godt tidspunkt at stramme op :poking:


 

4C6CE854-0C8A-4352-B4E3-75CBA2E7619C.jpeg

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Hæhæ...der har nu nok været fejl på hjulet eller også bliver de normalt spændt efter, når cyklen er til første service? Hjulet sad på tricyklen da jeg købte den men den fik højprofiler på, så det har bare stået opbevaret et par år uden at blive brugt.

De unge sprintere der er 1 - 1,5 sekund hurtigere end mig i en flyvende 200meter, kan smadre bagskifteren på en 11-speed cykel, hvis de træder igennem fra lav kadence. Jeg har ikke hørt om at de også ekser hjulene. Men jeg skal da lige have spurgt “sprint-gruppen” om det er almindeligt. Baghjul til landevej er jo nok mere sarte end banehjul, med deres skæve opspænding.

Men stadig en spas lille historie, nu det er som det er.

...

Jeg har fået lavet mit japanske stræk. Dertil:
2 sæt tåhævninger på hvert ben
2 sæt kropshævninger
2 sæt dips
2 sæt mavebøjninger

Link to comment
Share on other sites

Det ville jeg også mene. Jeg må for resten hellere sætte hjulet fra vintercyklen på. Hvis jeg først får smag for “sommersutterne”, så kommer jeg nok ikke tilbage til de tunge hjul og dæk igen.

Morgenvægt 93,4 efter 4200kcal. Der gik rigeligt TV-snolder i den i går med 3 x “Huset” og en Olsen Banden. Det er lidt irriterende i dag men det skal det altså være plads til. De næste tre dage er arbejdsdage og der plejer jeg at have meget lettere ved at styre indtaget og jeg er slet ikke sulten fra morgenstunden i dag, så ingen panik.

Umiddelbart gider jeg ikke tage på arbejde men så alligevel:
Underboen begyndte med høj techno ca halv ti.
Min støjende nabo har fået gæster og spiller også høj musik.
Spædbarnet med den vrede far et sted højere oppe i bygningen er også i gang.Det er naturligvis mere synd for barnet end for mig og at spædbørn græder hører vist med.
To forskellige slags musik, barnegråd og en vred mand der råber op, er bare massivt at høre på..... men hører sikkert også med til glæderne ved at bo i lejlighed :tongue:

 

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Jeg overvejer at købe en lækker ejendom med en kammerat https://home.dk/sag/1460000110

Du kan få lov at købe ca 40 m2 i stuen. Der er værelse og 2 boxe der skal sættes i stand. Tænker man kan lave ideele anparter. 1mill og 1000kr om måneden til vedligehold? Hvad siger du?

Så skal du så selv stå for at gøre det beboeligt ;-)

Link to comment
Share on other sites

Jeg prøver at flytte min døgnrytme, så jeg er tidligere oppe og tidligere i seng. Det er noget lort og jeg er træt og mangler timer, så en hurtigt opsummering.

Uagtet at jeg er fåkking træt af mine nuværende underboere (de flytter vel også snart nu de er to - så plejer folk ikke at bo her i ret lang tid), så er det nu ret fedt at have en S-togstation og to supermarkeder indenfor to minutters gåafstand - især når bilen en gang ryger. Så jeg siger pænt tak for tilbuddet mht huset men også pænt nej tak. Jeg tror jeg får svært med at mugge mig ind på 2/3 plads - især når squat-stativet kommer hjem. Jeg har også nået en alder, hvor mere “konservative” boformer er mest sikkert.

93,1kg i går efter 2800kcal - en halv time i zone 1 på turbotræneren 
92,0 kg i dag efter 2550kcal. En tur henover diget og tilbage igen. Jeg nåede 4 stk 4/2 og så halvandet minut i det sidste interval, før jeg løb tør for dige.  Jeg bliver aldrig gode venner med 4/2 men det er vel alene et argument for at køre dem. Jeg er totalt smadret i benene og er ikke høj af endorfiner, så det føles hårdt. Men forhåbentlig ok træning, trods turen varede under en time. Jeg luskede roligt hjem i z2. Jeg fik ikke kurverne med over på min arbejde-ipad, så de mangler i dag.
 

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Jeg får nok ikke ros for mit stunt på arbejde. Her to en halv time senere kører der stadigvæk et tog rundt, der er 13 minutter bagud :blush:.Jeg kom godt nok også selv hjem over en halv time for sent men det retfærdiggør det jo nok ikke, selvom jeg undlader at skrive det på som overarbejde :tongue:

Jeg har heldigvis været i gamet så længe, at jeg ikke mere stresser over at en minimal betjeningsfejl eskalerer pga tekniske fejl der pludselig bliver afgørende og derfra starter der en lavine af lort. Det det irriterer alligevel, så skulle lige “rase ud” med:
4 sæt kropshævninger:
3 sæt dips
2 sæt mavebøjninger
1 japansk stræk - jeg har glemt det både i går og forgårs men det ER hensigten at lave det, så nu noterer jeg dem i en periode

Kurverne fra tidligere i dag.... Det er anden gang på kort tid, pulsen går i udu. Bæltet er godt slidt men det ligner mere at senderen er ved at løbe tør for strøm.
 

E07CD060-2259-4371-9474-7EC1DA6535C4.jpeg

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

17 timer siden, Gregers TF skrev:

Jeg nåede 4 stk 4/2 og så halvandet minut i det sidste interval, før jeg løb tør for dige.  Jeg bliver aldrig gode venner med 4/2 men det er vel alene et argument for at køre dem.

Er det 4 minutter fuld skrald og 2 minutter rul?

Link to comment
Share on other sites

Mere eller mindre, ja. Jeg formoder at det stadig gælder, at man skal kunne holde samme intensitet gennem intervallet og der skal være nogenlunde samme bid i de sidste intervaller som de første.

Det er en afart af den klassiske Vo2max-træning med 3 minutters hurtigt og 3 minutters rul. Inden for de sidste år der der bare en sadist (eller en klog mand?) der har fundet på, at pauserne kun skal være halvt så lange som den tid man giver den gas.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

92,4kg efter 2900kcal

Kollegaen har ferie og sms´ede om jeg ville køre og komme til grill senere.

Med “det upraktiske pulsbælte” fungerede pulsmålingen fint i dag.
Han gad ikke rigtigt og jeg var BARE træt i stængerne, så det blev 46,6 km uden andet end det vanlige kamelbakkespurt.
Vi satser på at være mere oplagte i morgen.

Link to comment
Share on other sites

5 timer siden, Gregers TF skrev:

Det er en afart af den klassiske Vo2max-træning med 3 minutters hurtigt og 3 minutters rul. Inden for de sidste år der der bare en sadist (eller en klog mand?) der har fundet på, at pauserne kun skal være halvt så lange som den tid man giver den gas.

Der sker det samme med de meget korte intervalryk. Hvis man kører 40/20 sekunders intervaller er det bare meget hårdere end 30/30 sekunders intervaller. Selv på mit beskedne pulsniveau kan jeg se en dramatisk stigning i effekt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share