Langt pokker i MOL


Gregers TF
 Share

Recommended Posts

Uhm ja, den var dejlig i morges.
Jeg faldt ikke helt så hurtigt i søvn som i forgårs men havde også tankemylder i hovedet og så er det jo lidt sværere. Men jeg vågnede faktisk allerede kl 8 :omg: og var frisk nok til at stå op. Jeg lagde mig mig så til at hyggesove og stod først op lidt i 9. Det kan være tilfældigt at jeg vågnede tidligt men ellers er det et godt tegn, til når det bliver lunere og cyklen skal luftes før arbejde.

89,3kg efter 2925kcal - jeg er vågnet med relativt ømme VMO´er. Der skal ikke holdes lang pause fra styrketræningen, før der er DOMS-afregning. Men det understreger med også vigtigheden af at holde det ved lige.

Link to comment
Share on other sites

Sikke noget hø men op på hesten....

Der var stille da jeg kom hjem i går, så ville ikke køre på turboen. 23:15 begyndte festen. Jeg troede at det var min underbo, fordi det lød så højt. Tænkte at når han larmer med fest, så jeg jeg også fremover køre på turboen udenfor bore/banketid. Jeg var ude på svalegangen for at sikre mig, at det VAR ham. Nej. Det var 5 døre længere nede -  faktisk den festabe, som vi troede flyttede for et par uger siden. Øv, øv, øv!
Jeg fik spist alt for meget men henad kl 3, da der blev stille, rumlede maven alligevel hysterisk. For at falde i søvn i en fart, spiste jeg igen.
3500kcal og 90,7kg, da vækkeuret ringede efter mindre end 4 timers søvn.

Planen var en kort tur på turboen her til eftermiddag. Men jeg faldt i søvn under den varme bruser. Jeg kan huske at jeg fyrede op for det varme vand, gik kold og satte mig og liiige skulle lukke øjnene. Det tog næsten to timer. Ret vanvittigt (især for vandmåleren) og nu er det for sent at lade det gå ud over min stakkels underbo, hvis min turbotræner laver vibrationer gennem gulvet.
Til gengæld har jeg fået tider i vaskekælderen her kl 20 og min lyske får en dags ekstra ro.

Månedsmålene faldt på gulvet med den ringe aktivitet her den sidste uge. Jeg tror jeg primært skal holde som mål for februar, at holde vægttabet kørende så min kollega ikke får håneretten om to måneder. Skal have været under 88,5 på et tidspunkt i løbet af februar.
Vægttabet dræner mig for energi og dermed er træningen bare ikke sjov, så motivationen er også ret lille. Men jeg skal IKKE sætte min FTP ned igen. 

Link to comment
Share on other sites

På 1/22/2021 at 11:16 , Gregers TF skrev:

TINA - hvad med en flest muligt kropshævninger på 5 minutter? Vi kan lægge den ud i “styrketræning” og se om evt Onkel Troels og Blackice vil lege med, som i gamle dage.

Hej Gregers,

5 minutters challenge i kropshævninger modtaget. 40 chinups på første go...

Så er det din tur :-) Og måske du hurtigt kan avancere med øget vægttab ;-)

Link to comment
Share on other sites

37 i første forsøg. Da du skrev 40 regnede jeg med “noget under” 40, for du ligger generelt højere i reps i de indlæg du har lavet kropshævninger - dem du alle dage på MOL været lee´ til :worship: Kunne btw forestille mig at det er generelt, at roere er gode til at hive sig selv op i armene.  

90,1kg efter 2700kcal
Ikke så tidligt som håbet, men dog mens det stadig var lyst, kom jeg ud på cyklen. Måtte hellere få kørt lidt, inden vi får russer-kulde over landet.
Men koldt var det allerede, så jeg droppede med det vuns at ville køre amager-runden. I stedet blev det 5 af de sædvanlige antrit (10 pedalomdrejninger) ud over diget og på hjemturen blev det til 3 på 20 pedalomdrejninger. Jeg havde luret på en sidste spurt det vanlige sted på Avedøre Havnevej men solen var næsten væk og kulden slog igennem, så jeg turde ikke risikere at der lå is i fordybningerne mellem de steder rødderne har bulet asfalten op.
På vej hjem hører jeg en lyd, eller to, jeg ikke har hørt i mange år. Lyden af skøjter. Og et klonk. Da jeg drejer hovedet, så løb en flok unger rundt på en “ispyt” på marken og spillede ishockey. Ak ja, det var jo normalt dengang jeg var dreng. 

Jeg er desværre kommet til at drikke kaffe lidt sent. En ren reflekshandling. Vi har fået billigt internet, da vi/“huset” har købt de interne fiber-kabler og jeg skulle have reolsystemet ud fra væggen og sat ny router op mm. Til den slags arbejde plejer jeg at drikke kaffe og ja.... det gjorde jeg jo så også i dag, uden at tænke over det.
Dobbelt hastighed for en tredjedels pris - det kunne jeg jo ikke lave være med at hoppe på.

Efter Tina rev mig rundt med kropshævninger, kunne jeg lige så godt fortsætte og sætte et flueben for overkropstræning.
Bænkpres, skulder og mave og tog også lige læggene med.

17165770-EF68-43B0-9FB6-6D1F87D104D0.jpeg

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

90,4kg efter 3650kcal - altså en totalt madmæssig nedsmeltning. Godt der er fire arbejdsdage til at komme ind i den gode rytme igen. Om det var kaffen ved jeg ikke men jeg sov også først henad 1:30.

Jeg var ikke så energisk fra den årle (host-host) morgen og benene også lidt ristede efter spurterne i går.
Men jeg fik kørt lidt zone 2 og 3 med 8 minutter på ftp.
Puden i de nye bibs er virkelig rar. Det var kke så køligt om benene som vanligt, nu de ikke er klippet af. Jeg tror ikke jeg tør, så stramt de sidder til. Men OK, mod sædvane har jeg også varme i lejligheden, så her er faktisk varmere end normalt og det tæller jo også. Med lidt held er de tørre så de kan bruges igen i morgen.

... og ja, jeg kørte det i frihånd, så kurverne er lidt krøllede :blush:

79491E61-CDFA-4230-8D30-6F882C1E7F53.jpeg

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

89,5kg (tror jeg) efter 2975kcal - jeg sov helt til 9:30

Inden jeg fik gang i de gamle knogler, var tiden knap og jeg ville finde en kort træning til turboen. A Langvads plejer at være gode, så jeg snuppede en 3 blokke 5 x 1/1, hvor jeg ville snitte i opvarmingen, den sidste blok og pausen mellem de to første. Men for en gangs skyld passede hendes belastinger ikke super godt og det var lidt for let, så jeg kørte alle 1/1 ud i en køre. Det gjorde dog så jeg ikke nåede at spise før arbejde men det overlever jeg nok.

27779EAF-D5B1-4D22-B3E5-04090AE3B087.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Tak, de 375w er desværre kun en spids - den stod i ERG til 121% af 285w

Hvordan går det med din indendørstræning? Har du fundet en foretrukken platform at køre fra og hvad laver du på den - strukturerede intervaller, videoture eller.... fortæl-fortæl :4jumpy:

Vægt uændret efter 3125kcal. Jeg er begyndt at spise om natten igen. I starten jeg var på kur, spiste jeg lidt havregryn en god times tid før jeg gik i seng, for at “lukke minden” på maven. Det har jeg prøvet at skære væk i en uges tid og det er tydeligvis ikke en succes, så min aftensnack kommer tilbage.

I dag stod jeg op allerede 8:30 og havde griflet et fint tidskema som underligt nok holdt. Men kun til jeg ville have en lille bid energi, før jeg gik i bad før turbotræneren og opdagede jeg, at jeg havde glemt at handle til madpakkerne. Mig i LIDL og så skred tidsplanen selvfølgelig.

Jeg fik kørt dog lidt 15/15 intervaller inden en amputeret gang styrketræning
2 x 10 Kropshævninger ss knæopvarmning
2 sæt tåhævninger på et 1 ben + 25kg
3 x 8 skateboardsquat + 50kg med den mest vilde iltgæld jeg har oplevet længe. 15/15´erne sad i kroppen og allerede fra 4de rep i andet sæt, måtte jeg lægge småpauser ind. Tog dog en længere pause før sidste sæt, for ikke at gå helt kold.

Jeg nåede ikke mere, da jeg ska på arb (sidder i toget på vej ind og skriver). Satser på at træne bryst, skulder og mave i aften - det kan godt klares uden at larme.

726B90BD-DA62-4B60-86BE-C0E083ED55E1.jpeg

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

jamen, har fået kørt noget vil jeg sige.

Opsætning var relativ nem, men tog alligevel lidt tid at rense cykel mm og samle igen. Ipad driller, men Macbook fanger og styrer den fint. Det gør min 1030 også, men lidt mere omstændigt. Dog kan jeg ikke få den til at fange pulssignal, men det er jo nok fordi senderen er kodet/bundet til garmin enhed. Det er heller ikke vildt vigtigt, men ville være smart om jeg ikke behøvede begge units tændt.

1. tur var uden ERG og det var en fucking pain... 1000 gearskift omkring Zurich, det var jeg ikke klar på.

Fandt ERG mode og det spiller jo godt (når jeg husker mit nuværende niveau). 

Har kørt lidt forskelligt og synes det er super til træningspas på 30-60 minutter. Har også kørt lidt længere, men det er lidt ensformigt og jeg dehydrerer jo selvom jeg sidder i frostvejr på altanen (har ikke fået købt ventilator endnu).

ERG giver også god struktur og der ligger mange fine forslag til intervalpas.

 

Det er også blevet til et enkelt løb på Zwift hvor jeg fik en fornemmelse af hvad det kræver og hvor sjovt det kan blive. Her var der ikke så mange gearskift pga relativ flad rute, så det funkede godt for mig. Sjovt!

 

 

angående software, så har jeg kørt en enkelt gang kun med Garmin - kedeligt, men ok effekt.

Så har jeg kørt en uge på Zwift (fem pas?) og det er skægt, men jeg har også et par ting der irriterer. Mest at jeg har svært ved at mærke forskel nå jeg drafter, og så er det forstyrrende at man kører ind i de andre hele tiden. Nå, det var gratis at prøve, så vender tilbage med den måned der fulgte med fra Elite.

 

Så har jeg kørt en enkelt gang hos Bkool. De gav mig 3 måneders gratis træning på min 4ugers vouvcher, så det skal jeg dyrke lidt mere. Har kun nået en enkelt træning i ERG og den var fint, omend 'modstanden' var mega-random. Det kunne jeg godt blive hurtig træt af. Skimmede lige deres træningsforslag og de så også fine ud.

 

 

nå skal spise... vender tilbage med mere fra den virtuelle verden.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan heller ikke mærke når jeg drafter. Men jeg er næsten helt sikker på at min avatar i stedet sætter farten op men ville hellere have kunnet mærke at tråden blev lettere, som på Bkool. Med lidt øvelse lærer man sikkert selv at lette gassen for at holde farten men jeg synes faktisk, det er svært at styre at ligge “pænt på hjul.
Var det et wattmæssigt ragnarok da du kørte løb?

...
Jeg HAR fået styrketrænet her til aften. Jeg er ret sikker på at i morgen bliver en nuldag. Dels skal jeg møde semi-tidligt og dels har trappegang været “ret” udfordrende i dag. 

 

Link to comment
Share on other sites

88,9kg efter 2775kcal

25 minutter på turboen, kunne jeg nå. Sulten efter morgenmaden og stadig en lille smule DOMS i lårene. Skiftevis zone 2 og 3 (det skulle jeg have fundet på i november :dry:) og et minuts forcering til sidst, før 5 min afrulning 

Der bliver ikke talt kalorier i dag, da jeg skal til Hundested og besøge min lillebror. Vi skal æde flødeskumskage og mad udefra - han bor på en kro. De savner kunder, så han bor der for samme pris som et lejet værelse. Mor er stadig i lejligheden men er nu også sur på ham, fordi han ikke vil være hendes private SOSU.
Oei, jeg er presset på tid...

Link to comment
Share on other sites

Billederne skal klippes til. Det er derfor jeg aldrig har “rammen” med overskrifter mm med, for så fylder de for meget :dry:

Hvis du ryger af efter 5-10min, så kan jeg jo glemme alt om det. Der var jo også det der skete, dengang jeg prøvede. Havde lidt håbet der var en fejl. Sur mås, at der ikke er flere kategorier nedad og egentlig også lidt underligt. Så dårligt kører jeg trods alt heller ikke og når jeg er umuligt langsom, så må der sidder i hobevis af folk samme situation. Nu løbene ER digitale, skulle man tro at det kunne favne bredere.

.

Link to comment
Share on other sites

21 timer siden, Gregers TF skrev:

Billederne skal klippes til. Det er derfor jeg aldrig har “rammen” med overskrifter mm med, for så fylder de for meget :dry:

Hvis du ryger af efter 5-10min, så kan jeg jo glemme alt om det. Der var jo også det der skete, dengang jeg prøvede. Havde lidt håbet der var en fejl. Sur mås, at der ikke er flere kategorier nedad og egentlig også lidt underligt. Så dårligt kører jeg trods alt heller ikke og når jeg er umuligt langsom, så må der sidder i hobevis af folk samme situation. Nu løbene ER digitale, skulle man tro at det kunne favne bredere.

.

Gider ikke bruge tid på at bakse med skalering...

jajo, altså, jeg havde lige en time til at træne og havde kørt intervaller i dagene op til, så med mere motivation og prep. op til løb, så havde jeg givetvis kunne køre med frontgruppen hjem. Mener de kørte med ca 270 watt i snit... Hvis jeg skal køre helt i bund i sådan et løb, så skal jeg sætte mig mere op og tænke restitution ind på forhånd. nå, det er også nemt at skrive, men det var ikke sådan at jeg eksploderede fuldstændig. Men niveauet kan være højt. Kender du Salbo? Synes han træder nogle onde watt, men så lige en resultatliste fra Uno-X hvor han blev 100 ud af 105 i C-gruppen. Nå det bliver også lige anekdotisk nok når jeg ikke kender baggrund for løb/resultat.

I virkeligheden kan man jo score sig selv relativ let på Zwiftpower, hvor man kan sammenligne watt, W/kg mm. Hvis du finder løb der er flade, så tænker jeg du ville kunne overraske mange emd en ond spurt til sidst ;)

Link to comment
Share on other sites

Det skal så tilrettelægges bedre.
Jeg prøvede i dag om jeg kunne skrue min FTP ned og blive sat i en mulig gruppe men det hoppede den ikke på. Det var ellers et kriterium og ikke så langt og også fladt. OK - stor fejl at jeg kun havde varmet op i 70 sekunder - det er jo intet når man lægger fra land “som idioter”. Efter halvandet minut på 4-500watt var frontgruppen forsvundet ud i det fjerne og det var lige voldsomt nok at koldstarte sådan, så jeg stoppede så jeg kunne køre nogle intervaller bagefter. Om der havde samlet sig en mulig gruppe at køre med, det ved jeg ikke. Jeg må også indrømme, at jeg ikke gider sidde på limit hele vejen igennem. Det er fint i små bidder men ikke hele tiden. Det er vel også derfor jeg aldrig får taget mig sammen til at køre en FTP-test - det er også røvsygt.
Kan være man i stedet skal se om der er nogle fællestræninger, der er lidt mere socialt anlagt men stadig med lidt puls (og variation) på.
Salbo - navnet er absolut kendt men jeg ikke lige placere ham. Det klinger lidt af cykelbanen?
 

Jeg vågnede et kg tungere efter en skodnat. Festaben gik i gang med høj musik i går omkring midnat. Jeg trak i ørebøfferne med støjreduktion og surfede rundt på youtube. Jag kan ikke ligge på siden med dem og så kan jeg ikke sove. Omsider blev der skruet ned men kun til klokken 5, hvor høj musik vækkede mig igen.

Efter det floppede løbsforsøg, nulrede jeg rundt i en halv times tid og fik også spist lidt og fandt en “ny” træning med nogle FTP-blokke. 13 minutters opvarming i z1 var lidt til grin, så den snittede jeg og kørte lidt i z2/3 bagefter i stedet, indtil 60 minutter var nået.

...
Jeg kan blive ret misundelig over Instagram-opslag fra Holland. En helt anden positiv tilgang end herhjemme i sure København. Spontan snedans i gaderne (uden bilister, cyklister mm bliver tossede over at blive forsinkede et øjeblik) Trykke sne på træstammerne, så de har glade ansigter. Alle mulige små ting, som er HELT utænkelige herhjemme.  Måske gør man også sådan ude på landet - det ved jeg ikke... 
https://www.instagram.com/p/CK_70HeJE12/?igshid=hftn1bww4ptt

726626A3-A2DF-474B-B87A-8BB1146AE47E.jpeg

Link to comment
Share on other sites

haha, nej 70 sek opvarmning er lidt stramt. 

Du kan vel tjekke resultatlisten i løb bagefter og se hvornår watt klinger ud. Det holder de jo ikke særligt længe...

 

Synes 20 minutter FTP test er ok. Den er imo ikke sindsyg hård sammenlignet med alle mulige intervalpas eller anaerob tolerance træning. Så kan du jo også tage en 5 progressiv FTP, selvom resultatet er lidt mere usikkert.

Link to comment
Share on other sites

Du har egentlig ret, for 20 min testen er jo ikke super hård før til sidst. Men den er stadig frygtelig kedelig :wink::tongue:

Jeg fik gravet løbsresultaterne frem - nedslående. De to eneste i min vægtklasse trådte hhv 336 og 372w i snit i hele løbet. Der er jeg jo ikke engang i nærheden. I første gruppe lå alle pænt over 4w/kg og det er jeg også lysår væk fra. Hvis jeg smider 10-12kg, så passer wattene til gruppe to :dry:
 

Nå pyt, det havde været en OK afveksling men heldigvis, er det ikke noget der har prioritet at kunne deltage i. Men fint at få gravet tallene frem og få det taget af bordet og der er jo heldigvis bunker af andre muligheder. 
 

....

Mærkelig nummer. Som rap er ikke det liiiige det... Der er ikke så meget tant og fjas. Måske enkeltheden der virker. Spørgsmålet er så om den i dag er for krænkende :unsure:
Men der er i hvert fald sol og sommer :sun:

 

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

89,5kg efter 2875kcal

De nye indoor-bibs tørrer ellers virkelig hurtigt men de nåede ikke at tørre til i dag. Nu jeg kørte i de gamle, så ER puden bedre i de nye og de ER til gengæld også varmere med de lange ben. Jeg tror sgu jeg klipper dem alligevel, selvom jeg først ikke turde.

Jeg fik rodet mig ud i noget snavs på turboen. Min gamle træning med 15/15 men uden at have justeret FTP´en ned. Man bliver ikke forholdvis bedre til HIIT fordi FTP er det. Og med trætte ben... jeg var muskulært presset til sidst. Heldigvis manglede jeg tid, så sprang den sidste blok over, mod at træne lidt overkrop.  
Kropshævninger: 15, 9 - langt over norm
ss
med at klaske en madpakke sammen :tongue:
Mavebøjninger: 30, 30
ss
Dips: ?, ? Let i starten men til sidst hyperventilerede jeg og kroppen ville ikke rigtigt
Næsten dejligt med det rædsomme frostvejr, så jeg kan køle af på vej til arb. 

142DF567-723B-4638-AA74-4992E06D42B3.jpeg

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

89,4kg efter 3225kcal - jeg var bare så træt i går. Og råsulten.

I dag spildte jeg desværre tiden med med min nye VPN, så jeg kan se hollandsk TV. Og især at finde ud af, at den skal slås fra når man skal registrere sig på et websted :blush:

Men jeg nåede 2 x 20 skateboardsquat og 100 tåhævninger som benopvarmning
Bulgarsk splitsquat: 8x35, 10x35, 10x35
25 skateboardsquats, bare for sjov
13 overkorrekte kropshævninger kunne det blive til i dag

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Uh - jeg er nervøs for om jeg er gået lidt i stykker :crazy:

Vægt i går 89,2 efter 2850kcal
Vægt i dag: 89,0 efter 3350kcal

I går var heldigvis en nuldag.
Det er så længe siden jeg har trænet bulgarsk split squat, at min bagkæde var vanvittig øm. Isæt mine baller. Jeg kom for sent til toget da jeg skulle på arbejde, fordi de ikke rigtigt ville strækkes, så jeg kunne få sokker på. Trapperne på hovedbanen var et helvede (opad men ikke ned) og et par gange gik jeg “ud af kurs”, formodentlig fordi ballen slap grebet, så der var dømt gakkede gangarter. At jeg så også fik kvalme og længe havde mundvand,af den slags man får før man ørler, gjorde det ikke mere muntert men jeg slap dog med skrækken, da maven blev god efter jeg fik drukket noget væske.
I løbet af aftenen fik jeg også pænt DOMS i lårene og især i mine inderlår.
Øvelsesvariation :poking:

Jeg har heldigvis fri i dag, for jeg måtte rulle ud af sengen pga DOMS. Den var aftagende, så tidlig eftermiddag hoppede jeg på turbotræneren. 10 minutter fra zone 1 til 2 og så op i zone 3, da det pludselig gør nas i venstre inderlår. Først tror jeg det er krampe men det kom igen kort efter det forsvandt, så mon det er en “fiber”? Jeg stoppede i hvert fald og går sjovt igen :dry: Men latterligt på så lav belastning og så lang inde, at jeg skulle være varm. Håber på at det er krampe et uvant sted, der føles atypisk.

Den planlagte overkropstræning har jeg ikke mod på lige nu men måske senere, alt efter hvordan benet opfører sig.

 

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Jajaja :tongue: Jeg har før citeret fra Olsen-Banden men den er god nok til at blive gentaget:
Man er snart så gammel, at man ikke kan finde sin røv når den klør.

Jeg begynder at tro at jeg slap med at det var krampe - af en underlig slags. Der er kun alm DOMS tilbage i inderlåret og DOMS er også hastigt på retur.

Tina, du kan hurtigt vinde din andenplads tilbage men jeg har lige nappet 41 kropshævninger på 5 minutter. Onkel Troels er vel for langt foran til at han kan røres?
Herefter:
Dips (det var det med variationen): 20, 20, 16
Tåhævninger på et ben BW: 2 sæt
Skulderpres: 2 sæt med 16kg
Bicepcurl: 2 sæt med 16kg - bic´cerne var godt visne efter de 5 minutter.
 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share