jarvig13


jarvig13
 Share

Recommended Posts

Hej jarvig, godt at høre at du er kommet i gang med styrketræningen ;)

Dødløft:

Her skal der ikke køres ass-to-the-grass, faktisk skal man kun halvt ned(faktisk noget der minder om 45 grader), sådan cirka

Squat:

Du skal ud af det Smith-stativ, for det indbyder ikke just til ordentlig squatteknik. Knæene må godt komme lidt uden for tæerne, men det skal helst undgåes(Høje mennesker har tit problemer med dette)

Fødderne behøves hellere ikke at være direkte under stangen. På den anden side så kan dette ikke næsten ikke undgåes med rigtig squat.

Jeg tror mange af dine problemer løser sig når du prøver rigtig squat ;)

Alligevel er jeg overrasket over, at jeg godt er lidt øm, men slet ikke smadret.

Ja, men det er meget normalt på træningsprogrammer hvor failure sjældent nåes, men det er absolut ikke ensbetydende med at man ikke har lavet noget - tværtimod. Bill Pearl(oldschool bb) sværger iøvrigt også til dette princip. B)

Link to comment
Share on other sites

Godt du er kommet fint igang! Også at se du var stærkere i flere af øvelserne, end du troede. Det går stærkt i begyndelsen.

Enix i Xax's betragtninger, ikke mindst omkring smith-squats. Drop det og kom ud i det fri. Det er ikke let at squatte (jeg kan stadig ikke komme under parallel)...

Du skal virkelig strutte med rumpetten og overdrive det at sætte dig tilbage, samtidig med du spænder i mave og ryg - hold også et svagt svaj i ryggen - eller i det mindste ret.

Godt du også synes dødløft er lækkert - det er kongeøvelsen. Bevares, squat er da okay som en slags assistance-træning til dødløft, men andet er det altså ikke... :D

Iøvrigt et imponerende dametække... Du træner EEN gang og straks kommer b_skaal rendende og vil vrikke med rumpetten for dig. Frækt må man sige! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Hey -> tak til alle tre :)

Squat: Har en vøgtstang derhjemme, så jeg vil lige øve mig lidt derhjemme uden vægte på. Så, som I siger, jeg vil prøve uden Smith-stativ næste gang. Men så må jeg også sætte vægten ned. Tror simpelthen ikke jeg holde balancen med så mange :w00t: <_< kg på (altså 25-35 kg).

Jeg vil prøve at strutte med rumpen og svaje (en anelse) med ryggen.

Har fået nogen mpg'er fra KJ, hvor KJ og T udfører gode squats. Vil lige studere dem noget nærmere. :)

Dødløftet: Efter snak med KJ, så er vi blevet enige om, at jeg sikkert går nok ned med bagdelen - altså noget under vandret med bagdelen. Således skulle det kun være i SL at man skal ned på henved 45 grader, mens man i BB kan nøjes med 60-90 grader.

Tillykke med din nye kæreste - jeg har godt nok hørt at hun er lidt løs på tråden og lade sig løfte af både gamle og unge, store og små... men jeg er sikker på at hun tænker på dig i mens.

Pokkers, men okay da !! :D :lol: :D

Link to comment
Share on other sites

altså noget under vandret med bagdelen

??? er din røv længere nede end dine knæ. Forstået på den måde at du går så langt ned i knæ at dine lår er under vandret ?? Er det tilfældet så går du ALT for langt ned. Check det klip jeg har sendt til dig af mig, hvis du stadigvæk har det.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Ved ikke hvordan man formulere det ;) Når jeg siger vandret, så er det lårbensknoglens angivelige stilling. Hvordan dette forholder sig med bagdel ifh. til knæ, lår osv. det har jeg lidt svært ved at bedømme.

Hvis vi siger vandret lårbensknogle er 90 grader, og virkeligt nede i knæ er ca. 45 grader, så ligger jeg vel på 70-80 grader.

Håber det hjælper på forståelsen! Gør jeg det forkert? :o

Link to comment
Share on other sites

Hvis vi siger vandret lårbensknogle er 90 grader, og virkeligt nede i knæ er ca. 45 grader, så ligger jeg vel på 70-80 grader.

Så er du alt, ALT for langt nede i din dødløft startposition. Udfra ovenstående definition som jeg har forstået den, så er vinklen ved mig vel omkring 110-120 grader. Det længste man bør gå ned i dødløft i sin startposition er indtil lårene er vandrette. Det er dog yderst sjældent at man går SÅ langt ned. De fleste starter med lidt højere hofteposition. Det vil sige med lårbensknoglen et pænt stykke fra vandret. Det gælder for så vidt både SL og BB. Så JA, du gør det forkert, hvis jeg har forstået det rigtigt.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Okay - det må jeg lave om på :)

PS: Vil dette - alt andet lige - gøre øvelsen "tungere" eller "lettere"? Altså skal der eventuelt flere eller færre kg på stangen for at få samme følelse af "tunghed" i øvelsen? Eller har det ingen betydning for dette? :huh:

:)

Link to comment
Share on other sites

Som sagt så følte jeg mig slet ikke smadret igår (men selvfølgelig dog "udkørt"). Denne følelse blev underbygget idag. Lidt ømhed i baglåret, brystet, biceps og triceps (waaauuuuvvv surprise, gud ved hvilke øvelser jeg lavede igår :D ), men slet ikke dette totale "mobilitet-handicap" som jeg har haft efter øvelser før MOL-tidsalderen. :)

Men altså lidt øm, så dagens løb stod på "overlevelse". Det var cardio som skulle gennemføres, men ikke med bravour. Skulle virkelig tage mig sammen, og det blev også sent førend de mørke nærumske veje blev betrådt <_< . Derfor...

:treadmill:

Distance: 3,7 km

Tid: 21.35

Hastighed: 10,3 km/t (5.50 min/km) :firebounce::firebounce::firebounce:

Vurdering: :banana::banana::banana:

Bemærkning: Startede blødt ud, idet jeg regnede med at helvede lå forude. Gjorde lidt ondt (= øm) i baglår og bryst, hver gang fødderne ramte jorden. Men efter fem minutter var det næsten ovre. Dog selvfølgelig rigtig tunge ben. Men som turen forløb blev det lidt bedre hele vejen. Så tiden blev langt bedre end jeg havde turret håbe på :) :) :)

Men jeg sætter altså ikke næsen op efter længere distance eller hurtigere tider førend ST-stivheden/-ømheden/-trætheden/-tungheden er rigtigt ude af systemet - skal vi gætte på ca. to uger. :devil:

:)

Link to comment
Share on other sites

Puha - den er lidt streng idag. ;)

Ømheden i brystet og triceps godt nok aftaget, men såvel biceps som baglår, forlår og læg er godt nok trætte og ømme. :(

Selvfølgelig ikke noget katastrofalt - men trælst (dejligt Jydeord) er det nu alligevel.

Dagen idag står på INGEN TRÆNING overhovedet. :) Må simpelthen give kroppen en dag uden pres :o

Vil, når jeg kommer hjem fra arbejde, træne lidt teknik på både dødløft og squat. Vil gøre dette med en vægtstang (jeg har derhjemme) uden vægte på.

Vil i den forbindelse sende en stor tak til både KJ for mpg med smukt udført squat og TJ for mpg med stilsikker udførelse af dødløft. Stor hjælp, tak :) :wave:

Link to comment
Share on other sites

så økonomer er alligevel ikke tættere på himlen end os andre

DAMN! Hvad har jeg så spildt fem år på universitetet for? Og her har man gået og stolet på ham Bertil Bims, som lovede både job, karriere og en plads i himlen, hvis bare man ville blive økonom. Næste gang lytter jeg sgu til ham Hare Krisna gutten ned i gågaden i det orange tøj (gad vide om han har et godt mobiltilbud fra Orange?). Eller til Vågn Op manden med det depressive ansigtsudtryk. Der MÅ være en genvej... :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Kan den trælse socialutopist drøne ud af min log - og kan den resignerende semi-økonom finde et andet sted at klønke :tongue: :D

Hmmm, ømheden stort set forsvundet, dog er den stadig lidt i mine biceps.

Mærkelig ømhedsforløb de sidste 3 dage.

Tirsdag (ST-træning): Ingen ømhed eller smadrethed - men man følte sig brugt.

Onsdag: Lidt ømhed i bryst, baglår, biceps og triceps - og ingen ømhed i resten af kroppen (bare udkørt)

Torsdag: Rimelig kraftig ømhed i lænd, balder, forlår, baglår, læg og bicpes - og lidt ømhed i resten af kroppen

Fredag: Rimelig kraftig ømhed i biceps, lidt ømhed i lænd, balder og baglår - resten af kroppen rimeligt på toppen.

Mærkeligt

:blink: :huh: :blink:

Link to comment
Share on other sites

:pumpin:

Generelt: Ømheden var forsvundet fuldstændig (udover i biceps). da jeg mødte op til træning. Derfor var forventlingerne store. Men jeg må indrømme, at dette hurtigt blev sat i perspektiv af realiteterne. I stedet for ømhed var jeg bare træt (arbejde, meget træning i denne uge og for lidt søvn). Dette kombineret med en del tekniske svære øvelser og lidt overmod grundet nemme opvarmingsæt, gjorde dagens træning noget utilfredsstillende. But here it goes:

Incline Benchpress:

1 x 8 x 15 (opvarmning)

1 x 8 x 25 (easy)

1 x 8 x 30 (lidt hårdt - men ingen problemer)

Vurdering: Gammel kending - igen problemer. Næste uges træning 15/30/30 selvom jeg sikkert kan klare mere (indføringsfasen skal jo nogenlunde overholdes)

Goodmornings (først stående - så i bænk med benlås)

1 x 8 x 10 (opvarmning: stående (PR :D ))

1 x 8 x 20 (stående: rimeligt nemt styrkemæssigt - men uha med teknikken (PR :D ))

1 x 8 x 20 (i bænk: rimeligt nemt styrkemæssigt)

Vurdering/teknik: Dette må være min hadeøvelse :angry: Hverken 10 eller 20 kg føltes tungt, men teknikken kunne slet ikke følge med <_< At holde balancen med så mange kg langt uden for det normale balancepunkt er bare naturstridigt :blink:

Konklusion: xax foreslog stiff-legged dødløft i det oprindelig program i stedet for goodmornings (hvorfor fa.... valgte jeg ikke dødløftet :huh: - hmmm var vel "bange" for dødløft inden jeg prøvede det). Konklusionen er i hvert fald nem. Næste Dag 2 træningsserie indeholder stiff-legged dødløft i stedet for goodmornings.

Military:

1 x 15 x 8 (opvarmning)

1 x 25 x 5 (uhauha - alt for tungt (PR :D ))

1 x 20 x 7 (hmmmm)

Vurdering: Ny øvelse. Teknik. Kan man have dårlig teknik i military !?!?! Syntes i hvert fald selv, at teknikken var på plads med det samme.

De 15 kg nærmest fløj op. Så jeg tænkte 25 kg måske var på sin plads. Niks, alt for tungt - pokkers. Satte det ned til 20 kg i tredje sæt, hvilket vel ville havde været passende, hvis der ikke havde været et sæt på 25 kg lige før.

Konklusion: Skidt. Men jeg fandt da mine grænser i øvelsen. Næste uge 15/20/20

Rear laterals:

1 x 3 x 8 (opvarmning)

1 x 5 x 7 (uha noget for tungt (PR :D ))

1 x 4 x 7 (hmmmm)

Vurdering: Ny øvelse (selvom jeg før har lavet samme øvelse dog stående lodret og ikke meget foroverbøjet som her). Teknik. Det er ikke en svær øvelse teknisk set....., i de første reps. Men i de sidste reps er det svært at holde stilen. Dette skyldes selvfølgelig også, at jeg igen tog for mange kg i sæt 2.

Koklusion: Skal sætte kg'erne ned og koncentrere mig om at holde teknikken hele sættet igennem <_< Næste uge 3/4/4

Pulldowns (kabel naturligvis <_< )

1 x 8 x 30 (opvarmning)

1 x 7 x 45 (puha - lidt for tungt)

1 x 8 x 40 (klarede den med nød og næppe)

Vurdering: Gammel kending - men kunne ikke huske, hvad jeg normalt har kørt i den. Teknik - hel fin. Det selvom jeg må indrømme at de sidste 2-3 cm ned til brystet ikke blev klaret i de sidste reps i de to sidste sæt. Igen, jeg fandt (ufrivilligt) mit maks.

Konklusion: Ned med kg'erne. Næste uge 30/40/40

Biceps:

Var stadig ømme, og på dette tidspunkt desuden ved at opgive ævret :lol: Så jeg gav dem en hviledag. Ingen grund til at presse dem her i opstartsfasen

Triceps:

1 x 8 x 35

2 x 8 x 45

Vurdering: Puha de var hårdere end i tirsdags. De trænger også til lidt ekstra hvile.

Konklusion: Vægten ok. Næste træningspas står på close grip bænkpres og dips, så de får rimeligt med tæsk til den tid. Så næste træningspas ingen tricepstræning.

Mave:

2 x 10

Vurdering: Fandt min "gulvmaveøvelse". Kunne simpelthen ikke hive overkroppen op mere end 10 reps. Uha mine mavemuskler er ikke hvad de har været. :blink:

Samlet:

Vurdering: :banana::banana::banana:

Bemærkning: De to banerne blev hentet på selve træningen og den sidste bliver givet for hårde lærepenge (kendte ikke mine grænser i flere øvelse - fandt dem -> ikke så meget næste gang)

:)

Link to comment
Share on other sites

Uha - jeg var træt igår. Gik i seng kl. 22.00 (sker sådan ca. hvert 3. år at jeg går så tidligt i seng :D )

Idag: Ingen ømhed :) Men en anelse stivhed i Latissimus Dorsi ;) , men det er ok !

Har valgt at give kroppen ro i dag, så intet løb.

Tog istedet en frisk gåtur på 11 km på 1.45 min. Ahhhhhhhh - det gjorde godt. :)

Vil løbe i morgen, og så det er det ellers ind i 3x3x1 rutinen, dvs:

Mandag: :pumpin:

Tisdag: :treadmill:

Onsdag: :pumpin:

Torsdag: :treadmill:

Fredag: :pumpin:

Lørdag: :treadmill:

Søndag: Hvile

:)

Der vil selvfølgelig være variationer over emnet - men indenfor 3x3x1-konceptet (kan dog ske at der her i opstartsfasen (=de tørste 2-3 uger) vil være enkelte ekstra indsatte hviledage - hvem ved? :confused3: - men ikke for mange :D )

Link to comment
Share on other sites

PS: Glemte lige at spørge om noget vedrørende dips. Det er helt overvejende triceps der trænes her. Men jeg kan da ikke løfte mine 79 kg i et dip (tager jo 45 kg i ren triceps). Så hvad gør jeg ??? Fladi foreslog Barbell Lying Triceps Extension - men jeg vil nu helst lave dips (føles ligesom lækkert at lave dips :D ) Nogen ideer? :)

Link to comment
Share on other sites

Da jeg læste om din doms så sad jeg og tænkte om du sørger for spise rigeligt. Da jeg startede med at træne med vægte og ikke spiste ordentligt (meget langt fra ordentligt) gik jeg også tit med doms i 3 dage. Da jeg begyndte at tage protein tilskud så var min doms næsten væk efter 1 dag og helt efter 2dage.

Link to comment
Share on other sites

Hmmmm spiser ordentligt <_< Svært at sige præcist, men jo, jeg tror da det ser fornuftigt ud. Sørger for at få mine 150-175 g protein om dagen (der gået tun i den - 300 g tun om dagen som min :D (som supplement til de almindelige proteinkilder, jeg spiser til hverdag). Ligeledes husker jeg at drikke 1 L skummetmælk + 50 g kød lige efter træning - lige efter jeg har klædt om <_<

Nej domsen (som - skal det lige siges - slet ikke er så slem som de domser jeg har haft før MOL :) ) er vel bare et udtryk for, at det er lang tid siden jeg sidst har trænet intensivt - ca. et havt år siden.

Men tak for bekymringen :) :wave:

Link to comment
Share on other sites

KJ -> tænkte på det samme. Men jeg kan i hovedet ikke lige komme på, om de har sådan en (det er jo ikke fordi man så nøje har studeret deres "maskinpark" :D :lol: :D )

Men lad os håbe. Vil under alle omstændigheder lige prøve om det bliver for tungt med rene kropsvægts-dips :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share