DaDane Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Jeg vil gerne lave en ananas fromage, - ikke noget der er vildt mange gode sunder proteiner i, - men det smager til gengæld godt!Mit problem er bare at de ikke har Husblas her i Moldavien hvor jeg p.t. bor. De har derimod gelatine i nogle små poser (med måske 10 gram i en pose, - husker det ikke eksakt).Min mor har været så sød at se at der er 1,7 gram gelatine i et blad husblas.Men hvordan bruger man det så?Opløser jeg det i de 2½ dl ananassaft der alligevel skal i fromagen? Skal det bare være ved almindelig stuetemperatur eller er det bedst at varme det op først?Og ja, - jeg ved godt det ikke er vildt træningsrelevant, men jeg håber alligevel at jeg kan få et godt svar af nogle kloge hoveder herfra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Jeg vil gerne lave en ananas fromage, - ikke noget der er vildt mange gode sunder proteiner i, - men det smager til gengæld godt!Mit problem er bare at de ikke har Husblas her i Moldavien hvor jeg p.t. bor. De har derimod gelatine i nogle små poser (med måske 10 gram i en pose, - husker det ikke eksakt).Min mor har været så sød at se at der er 1,7 gram gelatine i et blad husblas.Men hvordan bruger man det så?Opløser jeg det i de 2½ dl ananassaft der alligevel skal i fromagen? Skal det bare være ved almindelig stuetemperatur eller er det bedst at varme det op først?Og ja, - jeg ved godt det ikke er vildt træningsrelevant, men jeg håber alligevel at jeg kan få et godt svar af nogle kloge hoveder herfra. Gelatine eller husblas er navn for samme. Tidligere sagde vi at et blad husblas svarer til 2 g, men om det er 1,7 eller 2 har ikke den store betydning til alm. forbrug. Hvis du bruger frisk ananassaft skal det koges op først. Husblas/gelatine lægges i blød i koldt vand, tages op og knuges, hvorefter det smeltes i for eksempel noget af væsken der skal i fromagen. Det må ikke koge. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
phl Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 irrelevant, men hvad laver du i europas fattigste land :) ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaDane Posted January 24, 2006 Author Report Share Posted January 24, 2006 Gelatine eller husblas er navn for samme. Tidligere sagde vi at et blad husblas svarer til 2 g, men om det er 1,7 eller 2 har ikke den store betydning til alm. forbrug. Hvis du bruger frisk ananassaft skal det koges op først. Husblas/gelatine lægges i blød i koldt vand, tages op og knuges, hvorefter det smeltes i for eksempel noget af væsken der skal i fromagen. Det må ikke koge.Der skal ikke vand i min fromage. Er det nødvendigt at bløde pulveret op først?Det er ikke frisk ananas. Det er dåseananas. Så kan jeg bare putte det direkte deri? Ved stuetemperatur? Og så kan det blødes op deri?irrelevant, men hvad laver du i europas fattigste land :) ?Jeg er volontør på et daycenter, - et sted hvor børn som er i "risikogruppen" kommer. De har godt nok forældre, men de er ikke rigtigt i stand til at tage sig af dem, - eller også vurderes det at man i hvert fald ikke kan være sikker på at de er det i længere tid. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted January 24, 2006 Report Share Posted January 24, 2006 Der skal ikke vand i min fromage. Er det nødvendigt at bløde pulveret op først?Det er ikke frisk ananas. Det er dåseananas. Så kan jeg bare putte det direkte deri? Ved stuetemperatur? Og så kan det blødes op deri?Jeg er volontør på et daycenter, - et sted hvor børn som er i "risikogruppen" kommer. De har godt nok forældre, men de er ikke rigtigt i stand til at tage sig af dem, - eller også vurderes det at man i hvert fald ikke kan være sikker på at de er det i længere tid. Der skal ikke vand i nogen fromager, men væske af den ene eller anden slags. Ved ikke om der er flere slags pulver, men mener ikke det skal blødes op. Det kan røres i ananassaften som derefter kan benyttes. Dåseananas kan bruges direkte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.