Gelatine i stedet for husblas


DaDane
 Share

Recommended Posts

Jeg vil gerne lave en ananas fromage, - ikke noget der er vildt mange gode sunder proteiner i, - men det smager til gengæld godt!

Mit problem er bare at de ikke har Husblas her i Moldavien hvor jeg p.t. bor. De har derimod gelatine i nogle små poser (med måske 10 gram i en pose, - husker det ikke eksakt).

Min mor har været så sød at se at der er 1,7 gram gelatine i et blad husblas.

Men hvordan bruger man det så?

Opløser jeg det i de 2½ dl ananassaft der alligevel skal i fromagen? Skal det bare være ved almindelig stuetemperatur eller er det bedst at varme det op først?

Og ja, - jeg ved godt det ikke er vildt træningsrelevant, men jeg håber alligevel at jeg kan få et godt svar af nogle kloge hoveder herfra.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil gerne lave en ananas fromage, - ikke noget der er vildt mange gode sunder proteiner i, - men det smager til gengæld godt!

Mit problem er bare at de ikke har Husblas her i Moldavien hvor jeg p.t. bor. De har derimod gelatine i nogle små poser (med måske 10 gram i en pose, - husker det ikke eksakt).

Min mor har været så sød at se at der er 1,7 gram gelatine i et blad husblas.

Men hvordan bruger man det så?

Opløser jeg det i de 2½ dl ananassaft der alligevel skal i fromagen? Skal det bare være ved almindelig stuetemperatur eller er det bedst at varme det op først?

Og ja, - jeg ved godt det ikke er vildt træningsrelevant, men jeg håber alligevel at jeg kan få et godt svar af nogle kloge hoveder herfra.

Gelatine eller husblas er navn for samme.

Tidligere sagde vi at et blad husblas svarer til 2 g, men om det er 1,7 eller 2 har ikke den store betydning til alm. forbrug.

Hvis du bruger frisk ananassaft skal det koges op først.

Husblas/gelatine lægges i blød i koldt vand, tages op og knuges, hvorefter det smeltes i for eksempel noget af væsken der skal i fromagen. Det må ikke koge.

Link to comment
Share on other sites

Gelatine eller husblas er navn for samme.

Tidligere sagde vi at et blad husblas svarer til 2 g, men om det er 1,7 eller 2 har ikke den store betydning til alm. forbrug.

Hvis du bruger frisk ananassaft skal det koges op først.

Husblas/gelatine lægges i blød i koldt vand, tages op og knuges, hvorefter det smeltes i for eksempel noget af væsken der skal i fromagen. Det må ikke koge.

Der skal ikke vand i min fromage. Er det nødvendigt at bløde pulveret op først?

Det er ikke frisk ananas. Det er dåseananas. Så kan jeg bare putte det direkte deri? Ved stuetemperatur? Og så kan det blødes op deri?

irrelevant, men hvad laver du i europas fattigste land :) ?

Jeg er volontør på et daycenter, - et sted hvor børn som er i "risikogruppen" kommer. De har godt nok forældre, men de er ikke rigtigt i stand til at tage sig af dem, - eller også vurderes det at man i hvert fald ikke kan være sikker på at de er det i længere tid.

Link to comment
Share on other sites

Der skal ikke vand i min fromage. Er det nødvendigt at bløde pulveret op først?

Det er ikke frisk ananas. Det er dåseananas. Så kan jeg bare putte det direkte deri? Ved stuetemperatur? Og så kan det blødes op deri?

Jeg er volontør på et daycenter, - et sted hvor børn som er i "risikogruppen" kommer. De har godt nok forældre, men de er ikke rigtigt i stand til at tage sig af dem, - eller også vurderes det at man i hvert fald ikke kan være sikker på at de er det i længere tid.

Der skal ikke vand i nogen fromager, men væske af den ene eller anden slags. Ved ikke om der er flere slags pulver, men mener ikke det skal blødes op. Det kan røres i ananassaften som derefter kan benyttes. Dåseananas kan bruges direkte.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share