BSK Posted February 27, 2006 Report Share Posted February 27, 2006 Hej alle...Hvad vil den optimale morgenmad være for et godt vægttab??Man siger jo at morgenmaden er dagens vigtigste måltid, men hvad skal man spise for at det samtidig er det måltid der sætter skub i forbrændingen???På arbejdet for vi franskbrød og rugbrød, men sys mange herinde er fuldstændig kulhyldratforskrækkede... ER der hold i det??Er det dumt at starte dagen med en tyk skrive rugbrød og en tynd skrive franskbrød??eller er havregryn, frugtsalata, youghurt eller andet det bedste hvis man vil sætte skub i sin forbrænding og tabe sig ???BSK!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kafir Posted February 27, 2006 Report Share Posted February 27, 2006 Spiser personligt 50 gram havregryn med 200ml kakaomælk. små 300 kcal, og holder mig mere end mæt indtil frokost. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FicusForPresident Posted February 27, 2006 Report Share Posted February 27, 2006 Nu er havregryn fuld af kulhydrat men jeg synes man skal spise det man kan lide. Det er vigtigt med en god start. Min morgenmad under vægttab er en blanding af musli-havregyn og en proteinshake. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sortiarius Posted February 27, 2006 Report Share Posted February 27, 2006 Nu bliver havregryn tit nævnt herinde som den optimale morgenmad i forbindelse med vægttab - men har gået og tænkt lidt - når folk sir' de spiser havregryn, inkluderer det så (den for mig obligatoriske komponent) sukker, eller tvinger folk virkelig det havrygryn ned kun med mælk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kafir Posted February 27, 2006 Report Share Posted February 27, 2006 Netop derfor jeg bruger maya kakao (50 kcal pr. 100ml), smager perfekt, og de ekstra kalorier kan jeg godt leve med fremfor skummetmælk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FicusForPresident Posted February 27, 2006 Report Share Posted February 27, 2006 Havregrød med kanel og protein-pulver måske lidt flydende SØD mmmmh =) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lillen Posted February 27, 2006 Report Share Posted February 27, 2006 spiser det bare med skummetmælk...ingen problem...får jeg lyst til noget sødt på..smider jeg nogen bær i Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Memnoch_dk Posted February 27, 2006 Report Share Posted February 27, 2006 Er det en dum ide med en gang yoghurt? den med lavere fedt/sukker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vuffi Posted February 27, 2006 Report Share Posted February 27, 2006 Er det en dum ide med en gang yoghurt? den med lavere fedt/sukkerNej, produkter som cheasy-yoghurt er gode morgenmadsprodukter med relativt lavt kcal-indhold.Havregryn har jo den positive "efternøler", at den mætter i lang tid efter indtagelse. - derfor kan de ekstra (læs: gode) kcal. godtgøres for eftersom man ikke spiser så meget efterfølgende. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
789 Posted February 27, 2006 Report Share Posted February 27, 2006 Nu bliver havregryn tit nævnt herinde som den optimale morgenmad i forbindelse med vægttab - men har gået og tænkt lidt - når folk sir' de spiser havregryn, inkluderer det så (den for mig obligatoriske komponent) sukker, eller tvinger folk virkelig det havrygryn ned kun med mælk?Jeg plejer at putte sosiner oven på. Det smager også bedre IMO end sukker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Triple T Posted February 27, 2006 Report Share Posted February 27, 2006 Hej alle...Hvad vil den optimale morgenmad være for et godt vægttab??Man siger jo at morgenmaden er dagens vigtigste måltid, men hvad skal man spise for at det samtidig er det måltid der sætter skub i forbrændingen???På arbejdet for vi franskbrød og rugbrød, men sys mange herinde er fuldstændig kulhyldratforskrækkede... ER der hold i det??Er det dumt at starte dagen med en tyk skrive rugbrød og en tynd skrive franskbrød??eller er havregryn, frugtsalata, youghurt eller andet det bedste hvis man vil sætte skub i sin forbrænding og tabe sig ???BSK!!!!! Som nogle nævner ville youhurt uden sukker eller sødestoffer være godt. Selvfølgelig skal det være med lav fedt%, men det lidt frugt evt. noget musli/havregryn holder mig mæt i LANG tid, og så er energifordelingen ikke helt ved siden af:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikkel leicht Posted February 27, 2006 Report Share Posted February 27, 2006 Tag da havregrynene eller havregrøden, da de i de aller fleste tilfælde er det bedste.. både med sammensætningen af makronæringstoffer til et morgenmåltid, her også med fibre, og med vitamin og mineralerne... Havregrød med æggehvider i inden det kommer i mikroen er altså gur :4thumbup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keki Posted February 27, 2006 Report Share Posted February 27, 2006 (edited) Jeg spiser selv Havregryn: 35 g 4.6 23.9 2.3 134.4Te incl. mælk, 1 kop: 1.9 2.3 0.3 18.7Kiwi: 140 g 1.4 18.3 1.1 89.0Proteinpulver 80%: 30 g 24.0 4.5 0.6 119.4Yoghurt naturel (0,5%) + cheasy jordbær (100g af hver): 9.5 10.6 0.5 84.9Hvilket vil sige: 41.4 protein 59.6 kulhydrat 4.7 fedt 446.4 kcal.Grunden til at jeg gør det er fordi at jeg føler at det mætter rigtig godt. Man kan i forbindelse med vægttab evt. erstatte kiwierne (2 stk) med 1 banan eller 1 stk af en anden frugt.Et andet tip til en morgenmad med henblik på vægttab er at lave dine havregryn til grød - brug dog vand i stedet for mælk! (Jeg tilsætter selv proteinpulveret til den færdige grød - det smager KANON :4thumbup: ). Jeg ved ikke om det bare er mig, men det er som om grøden mætter bedre end grynene alene Jeg håber du kan finde lidt inspiration i min morgenmad. Det var i hvert fald det eneste jeg ikke skar ned på i forbindelse med et cut jeg gennemførte fra 65 kg til 61 kg. Min morgenmad den vil jeg bare have Desuden synes jeg at proteintilskudet giver en god start på dagen Edited February 27, 2006 by Keki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
workout-girl Posted February 27, 2006 Report Share Posted February 27, 2006 jeg spiser havregryn med minimælk og INGEN sukker :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cookie_sq Posted February 27, 2006 Report Share Posted February 27, 2006 Havregryn + vand + protpulver + økologisk peanutbutter + microovn = min morgenmad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sortiarius Posted February 27, 2006 Report Share Posted February 27, 2006 Okay, vildt, aldrig tænkt på at man kunne putte proteinpulver i havregrød - det må prøves - men alligevel - havregrød med jordbærsmag - det lyder lidt suspekt. Lige en lille kommentar, husk at æggehvider ikke er salmonella-sikre fordi de kommer en tur i mikroovnen, men man kan vel få dem pasturiseret nu tildags anyways. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mugge Posted February 27, 2006 Report Share Posted February 27, 2006 Jeg spiser 60 gr. havregryn med 200 ml mager yougurt naturel (0,5 % fedt). Det mætter fint indtil frokost. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wichmann Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 Jeg har haft stor succes med fedtfattig/sukkerfri yoghurt opblandet med fromage frais. Plus evt. lidt fibersund på. Det er faktisk et tip jeg hørte fra en eller anden diætist på TV2 Lorry engang! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sortiarius Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 Prøvede havregrød/jordbærprotein morgenmaden her til morgen. Ikke en 100% succes, men dog spisbart, det kunne være man skulle til at ændre vaner Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hasgaard Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 hejsaJeg spiser10 g. hørfrø10 g. solsikkekerner30 g. havregrynmed ca. 150 ml. mælkVed godt at det indeholder meget fedt, men det er det sunde fedt og de fleste på "kur" får ikke nok.. og så smager det bare godt og mætter helt vildt...Tine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keki Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 Prøvede havregrød/jordbærprotein morgenmaden her til morgen. Ikke en 100% succes, men dog spisbart, det kunne være man skulle til at ændre vaner Spiser det med chokolade :4thumbup: , men hvis det er konsistensen der er underlig så prøv (ikke noget med microovn )- smid en x-mængde havregryn i en gryde- tilsæt en smule vand mere end du ville have gjort til "normal" havregrød- kog så grøden, den må godt være lidt mere flydende end normalt- lav evt køle lidt af(afhænger af hvor meget du går op i om proteinet denaturerer, se tråd http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=21593) - tilsæt først nu proteinpulver og rør godt rundt- servér! Nammenam! NU har du havregrød med perfekt konsistens og god smag (bare vent - om et par uger smager havregrød UDEN proteinpulver sjovt ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sortiarius Posted February 28, 2006 Report Share Posted February 28, 2006 Hehe, hereby noted. Så prøver jeg at kokerere igen i morgen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keki Posted March 1, 2006 Report Share Posted March 1, 2006 Hehe, hereby noted. Så prøver jeg at kokerere igen i morgen Var der så succes i morges?Og hvad med dig BSK? Hvad har du fundet ud af, hvad virker som den mest optimale morgenmad for dig? På arbejdet for vi franskbrød og rugbrød, men sys mange herinde er fuldstændig kulhyldratforskrækkede... ER der hold i det??Er det dumt at starte dagen med en tyk skrive rugbrød og en tynd skrive franskbrød?? eller er havregryn, frugtsalata, youghurt eller andet det bedste hvis man vil sætte skub i sin forbrænding og tabe sig ??? Glemte i øvrigt at svare på dit spørgsmål sidst. Blev så begejstret for at dele min morgenmad med jer At starte med franskbrød og rugbrød kan vel på sin vis være okay, men jeg vil mene at mange andre ting er bedre! Det du skal fokusere på under et vægttab i forhold til morgenmad er :- at finde noget der MÆTTER i lang tid. Således kan du i højere grad undgå at falde for formiddagens usunde fristelser- at spise en fiberrig morgenmad som også er med til at forlænge mæthedsfornemmelsen- at spise noget frugt/grønt under dit morgenmåltid så du starter godt ud med vitaminer osv.- at få noget kvalitetsprotein fra magre kødprodukter, magre mejeriprodukter eller evt. tilskud- at undgå for mange hurtigt optagelige kulhydrater, f.eks. tilsat sukker der får dit blodsukker til at stige hurtigt hvorefter det vil falde- ikke at være bange for at indtage morgenmad (kalorier) - Lene hanssons L**T om at man ikke må spise andet en frugt før klokken 12 er aldrig bevist hensigtsmæssigt. Det anbefales at omkring 20-25% af dit daglige energiindtag skal ske via din morgenmad. (Kilde: de Nordiske næringsstofanbefalinger 2004)Du kan bruge denne side til at få et overblik over hvordan din morgenmad ser ud i forhold til hvad der anbefales: http://www.tjekdinmorgenmad.dk/Det med at være kulhydratforskrækket tror jeg ikke er en god idé under et morgenmåltid da det netop er her du skal bruge energi. Her er det en fordel at spise kulhydrater fordi de er lettere at optage for kroppen (modsat f.eks. : Kroppen har sværere ved at omdanne protein til energi, så en relativt stor del (måske omkring 20%) af de 17 KJ bruges til at omdanne proteinet til energi). Se desuden denne artikel/tråd om kulhydrat http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=6915 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sortiarius Posted March 1, 2006 Report Share Posted March 1, 2006 Så prøvede jeg idag igen :4mewantfood: - dine råd hjalp en smule men synes stadig jordbærsmagen er en smule suspekt . Jeg er dog imponeret over hvor godt det mætter - så jeg giver det en uge og se om jeg vænner mig til det. Jeg vil dog fastholde min ret til at tilføje en teskefuld sukker for at få massen ned Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cookie_sq Posted March 1, 2006 Report Share Posted March 1, 2006 Spiser det med chokolade :4thumbup: , men hvis det er konsistensen der er underlig så prøv (ikke noget med microovn )- smid en x-mængde havregryn i en gryde- tilsæt en smule vand mere end du ville have gjort til "normal" havregrød- kog så grøden, den må godt være lidt mere flydende end normalt- lav evt køle lidt af(afhænger af hvor meget du går op i om proteinet denaturerer, se tråd http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=21593) - tilsæt først nu proteinpulver og rør godt rundt- servér! Nammenam! NU har du havregrød med perfekt konsistens og god smag (bare vent - om et par uger smager havregrød UDEN proteinpulver sjovt )Hvad er der i vejen med microovn? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.