Nyt surmælksprodukt


Gregers TF
 Share

Recommended Posts

Navnet er skyr. Det er islandsk og udtales skir.

Det kommer naturligvis fra Thise Mejeri og forhandles af Irma.

Det er noget meget tyktflydende, faktisk mere cremet yoghurt. I første omgang fås den i natural p/k/f 11,0/3,5/0,25 til 12,50 for 400 gram. Den har jeg ikke smagt endnu,

Der er to små bægre med smag - begge til en ti´er for 170gram

Pære/banan p/k/f 9,4/11,4/0,2

Jordbær p/k/f 9,2/12,6/0,2

Smagen skiller sig ikke meget udover almindelig yoghurt, men man glædes over dels at støtte et "rigtigt" mejeri og dels det høje protein-indhold. Det negative er naturligvis prisen og så er skeerne i låget på de to varianter med smag lidt svært at få ud, men ellers :4thumbup:

Om skyr

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Navnet er skyr. Det er islandsk og udtales skir.

Det kommer naturligvis fra Thise Mejeri og forhandles af Irma.

Det er noget meget tyktflydende, faktisk mere cremet yoghurt. I første omgang fås den i natural p/k/f 11,0/3,5/0,25 til 12,50 for 400 gram. Den har jeg ikke smagt endnu,

Der er to små bægre med smag - begge til en ti´er for 170gram

Pære/banan p/k/f 9,4/11,4/0,2

Jordbær p/k/f 9,2/12,6/0,2

Smagen skiller sig ikke meget udover almindelig yoghurt, men man glædes over dels at støtte et "rigtigt" mejeri og dels det høje protein-indhold. Det negative er naturligvis prisen og så er skeerne i låget på de to varianter med smag lidt svært at få ud, men ellers :4thumbup:

Om skyr

Hvad er kacl indholdet?

Link to comment
Share on other sites

Hvad er kacl indholdet?

Jordbær p/k/f 9,2/12,6/0,2

ca tal:

prot * 4

kul * 4

fedt *9

= 89kcal per 100g

versionen i natural virker til at være en god proteinkilde. og hvis smagen er god kan det være jeg bør erstatte den med fromage frais(0,5%) som jeg er storforbruger af!

tror jeg vil smutte i irma i den nærmeste tid! nok allerede i morgen da jeg kun har en bøtte fromage frais tilbage(som ryger i aften)

Link to comment
Share on other sites

fik købt den omtalte skyr. ja den er meget cremet, faktisk ligefør jeg vil kalde den en smøreost :wink:

smagen er dog ligesom en almindelig fromage frais, måske en anelse mere syrnet men stadig ganske fint til de fleste ting.

da jeg primært bruger min fromage frais til "softies"(½fromage frais ½banan, jordbær eller anden frugt) er den nok lige lovlig cremet.

jeg brugte skyr til en rejesalat hvor jeg kom noget citronsaft i (hvilket gjorde den mere flydende)og det blev til en lækker dressing. så som dressing "base" er den eminemt.

Link to comment
Share on other sites

Hvordan forholder de ovenævnte produkter: Kvark, Skyr og Fromage frais til eksempelvis youghurt i fremstillingsmåde? Her tænker jeg på mælkesukkerindholdet ift laktose intolerans? Youghurt indeholder grundet fremstillingsmåde meget lidt laktose, og kan derfor godt spises (i de fleste tilfølde) af folk med laktose intolerans.

Link to comment
Share on other sites

Navnet er skyr. Det er islandsk og udtales skir.

Det kommer naturligvis fra Thise Mejeri og forhandles af Irma.

Det er noget meget tyktflydende, faktisk mere cremet yoghurt. I første omgang fås den i natural p/k/f 11,0/3,5/0,25 til 12,50 for 400 gram. Den har jeg ikke smagt endnu,

Der er to små bægre med smag - begge til en ti´er for 170gram

Pære/banan p/k/f 9,4/11,4/0,2

Jordbær p/k/f 9,2/12,6/0,2

Smagen skiller sig ikke meget udover almindelig yoghurt, men man glædes over dels at støtte et "rigtigt" mejeri og dels det høje protein-indhold. Det negative er naturligvis prisen og så er skeerne i låget på de to varianter med smag lidt svært at få ud, men ellers :4thumbup:

Om skyr

var i Irma idag og så viderunderbarnet skal helt klart have købt mig noget snart!

100gram skyr = 61kcal

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share