Gregers TF Posted May 23, 2006 Report Share Posted May 23, 2006 (edited) Navnet er skyr. Det er islandsk og udtales skir.Det kommer naturligvis fra Thise Mejeri og forhandles af Irma.Det er noget meget tyktflydende, faktisk mere cremet yoghurt. I første omgang fås den i natural p/k/f 11,0/3,5/0,25 til 12,50 for 400 gram. Den har jeg ikke smagt endnu,Der er to små bægre med smag - begge til en ti´er for 170gramPære/banan p/k/f 9,4/11,4/0,2Jordbær p/k/f 9,2/12,6/0,2Smagen skiller sig ikke meget udover almindelig yoghurt, men man glædes over dels at støtte et "rigtigt" mejeri og dels det høje protein-indhold. Det negative er naturligvis prisen og så er skeerne i låget på de to varianter med smag lidt svært at få ud, men ellers :4thumbup: Om skyr Edited May 23, 2006 by Gregers TF Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Randi-Squash Posted May 23, 2006 Report Share Posted May 23, 2006 Navnet er skyr. Det er islandsk og udtales skir.Det kommer naturligvis fra Thise Mejeri og forhandles af Irma.Det er noget meget tyktflydende, faktisk mere cremet yoghurt. I første omgang fås den i natural p/k/f 11,0/3,5/0,25 til 12,50 for 400 gram. Den har jeg ikke smagt endnu,Der er to små bægre med smag - begge til en ti´er for 170gramPære/banan p/k/f 9,4/11,4/0,2Jordbær p/k/f 9,2/12,6/0,2Smagen skiller sig ikke meget udover almindelig yoghurt, men man glædes over dels at støtte et "rigtigt" mejeri og dels det høje protein-indhold. Det negative er naturligvis prisen og så er skeerne i låget på de to varianter med smag lidt svært at få ud, men ellers :4thumbup: Om skyrHvad er kacl indholdet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apprenti Posted May 23, 2006 Report Share Posted May 23, 2006 Hvad er kacl indholdet?Jordbær p/k/f 9,2/12,6/0,2ca tal:prot * 4kul * 4fedt *9= 89kcal per 100gversionen i natural virker til at være en god proteinkilde. og hvis smagen er god kan det være jeg bør erstatte den med fromage frais(0,5%) som jeg er storforbruger af!tror jeg vil smutte i irma i den nærmeste tid! nok allerede i morgen da jeg kun har en bøtte fromage frais tilbage(som ryger i aften) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apprenti Posted May 24, 2006 Report Share Posted May 24, 2006 fik købt den omtalte skyr. ja den er meget cremet, faktisk ligefør jeg vil kalde den en smøreost smagen er dog ligesom en almindelig fromage frais, måske en anelse mere syrnet men stadig ganske fint til de fleste ting.da jeg primært bruger min fromage frais til "softies"(½fromage frais ½banan, jordbær eller anden frugt) er den nok lige lovlig cremet.jeg brugte skyr til en rejesalat hvor jeg kom noget citronsaft i (hvilket gjorde den mere flydende)og det blev til en lækker dressing. så som dressing "base" er den eminemt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregers TF Posted May 24, 2006 Author Report Share Posted May 24, 2006 Jeg spiste så den natural - altså uden smag - til "morgenmad". Smagsmæssigt hæver den sig ikke op på nogle gastronomiske højder, men proteinindholdet trækker meget op så det bliver ikke sidste gang jeg sætte skeen i 400 gram skyr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SaintPauli Posted May 24, 2006 Report Share Posted May 24, 2006 Kvark: prot 12kul 4fedt 1 Rock'n Roll SaintPauli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bash Posted May 24, 2006 Report Share Posted May 24, 2006 Hvad er kvark? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregers TF Posted May 24, 2006 Author Report Share Posted May 24, 2006 google er din ven øverste link når man søger på kvark Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LungBrush Posted May 27, 2006 Report Share Posted May 27, 2006 Lige præcis Pauli :4thumbup: Og adder man et skvæt sød og lidt enten essens af en slags og en klat mælk, eller youghurt, evt lidt frugt, så er det toppen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyriz Posted May 27, 2006 Report Share Posted May 27, 2006 Er også blevet helt vild med kvark :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PatrickGO Posted May 28, 2006 Report Share Posted May 28, 2006 Er også blevet helt vild med kvark :4mewantfood:Spiser i det bare som det er? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kander Posted May 28, 2006 Report Share Posted May 28, 2006 Spiser i det bare som det er?Længere oppe i tråden Lige præcis Pauli :4thumbup: Og adder man et skvæt sød og lidt enten essens af en slags og en klat mælk, eller youghurt, evt lidt frugt, så er det toppen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PatrickGO Posted May 28, 2006 Report Share Posted May 28, 2006 Længere oppe i tråden Nå ja... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaMotta Posted May 28, 2006 Report Share Posted May 28, 2006 Hvordan forholder de ovenævnte produkter: Kvark, Skyr og Fromage frais til eksempelvis youghurt i fremstillingsmåde? Her tænker jeg på mælkesukkerindholdet ift laktose intolerans? Youghurt indeholder grundet fremstillingsmåde meget lidt laktose, og kan derfor godt spises (i de fleste tilfølde) af folk med laktose intolerans. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korsager Posted May 29, 2006 Report Share Posted May 29, 2006 Navnet er skyr. Det er islandsk og udtales skir.Det kommer naturligvis fra Thise Mejeri og forhandles af Irma.Det er noget meget tyktflydende, faktisk mere cremet yoghurt. I første omgang fås den i natural p/k/f 11,0/3,5/0,25 til 12,50 for 400 gram. Den har jeg ikke smagt endnu,Der er to små bægre med smag - begge til en ti´er for 170gramPære/banan p/k/f 9,4/11,4/0,2Jordbær p/k/f 9,2/12,6/0,2Smagen skiller sig ikke meget udover almindelig yoghurt, men man glædes over dels at støtte et "rigtigt" mejeri og dels det høje protein-indhold. Det negative er naturligvis prisen og så er skeerne i låget på de to varianter med smag lidt svært at få ud, men ellers :4thumbup: Om skyrvar i Irma idag og så viderunderbarnet skal helt klart have købt mig noget snart!100gram skyr = 61kcal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.