Litopsi Posted August 2, 2002 Report Share Posted August 2, 2002 Klausjensen er i dette øjeblik i gang med at undersøge mulighederne for at lave en anstændig sovs af "jensens bøfhus'" uden brug af fløde så "vi andre" også kan få lov at smage den.Og så var det jeg tænkte: vi ligger garanteret alle sammen inde med nogle gode staldtips til forskellig mad. Alt fra: hvordan spiser du tun igen igen uden at brække dig? til smækre desserter uden alt for meget energi i, over hvad kan man gøre for at få tingene til at mætte mere?Her er nogle af mine tips:Havregrød (af vand) mætter mere end havregryn og indeholder samme energi.God og meget billig aftensmad når jeg er alene: ris blandet med tun med et hårdkogt æg tilAgurk og salat fylder helt sindsygt i forholdt til energimængden... det er godt for øjet ikke at kigge på en for tom tallerken så man kan altid fylde på med agurk og salat.Ost indeholder flere proteiner end man tror og kan spises på (stort set) alt!!Så hit med jeres yndlingsopskrifter og gode tips.... (psst jeg ved klausjensen har een på morgenshake... :sshh:Denne tråd er udviklet i samarbejde med klausjensen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klausjensen Posted August 2, 2002 Report Share Posted August 2, 2002 Uhm... Denne morgens herlige morgenmad:Hele pivtøjet i blenderen og VVVRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR....Voila, dagens første 68 gram protein - og det smager PRAGTfuldt!Man kan eventuelt undlade isen, den er ret energi-dyr - men den giver altså lige det pift til smagen... Uhmm... :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xjyden Posted August 2, 2002 Report Share Posted August 2, 2002 Uha, uha, KJ, jeg var lige ved at tro, at du mente noget andet, indtil jeg fik øje på tabellen nederst Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarvig13 Posted August 2, 2002 Report Share Posted August 2, 2002 Ja, jeg har da en del. Men den vigtigste skal nævnes først og aleneKARTOFLER i alle afskygninger. Verdens bedste kulhydratføde, der også mætter sindsygt meget. Smager ikke af så meget i sig selv, men det giver jo også så desto meget mere spillerum for fantasien.Kartofler, kartofler, kartofler, kartofler, kartofler, kartofler, kartofler, kartofler, kartofler, kartofler, kartofler, kartofler, kartofler, kartofler, kartofler, kartofler. :) :) :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klausjensen Posted August 2, 2002 Report Share Posted August 2, 2002 Uhm... Lidt frokost skal man jo osse have... :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klausjensen Posted August 2, 2002 Report Share Posted August 2, 2002 [tvkøkkenent_intro.mp3]Man kan sagtens lave Jensens lækre saucer med fromache frais og lidt sovsejævner. Så er det ikke meget energi, der er i det (sammenlignet med at lave det med 96% fedt fløde som anbefalet anyway). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lund Posted August 2, 2002 Report Share Posted August 2, 2002 KARTOFLER i alle afskygninger. Verdens bedste kulhydratføde, der også mætter sindsygt meget. Smager ikke af så meget i sig selv, men det giver jo også så desto meget mere spillerum for fantasien.Kartofler, kartofler, kartofler, kartofler, kartofler, kartofler, kartofler, kartofler, kartofler, kartofler, kartofler, kartofler, kartofler, kartofler, kartofler, kartofler.ØV! Hader Kartofler :puke2: Er der ikke et alternativ til dem...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klausjensen Posted August 2, 2002 Report Share Posted August 2, 2002 Jeg hader osse kartofler.... Men køb kartoffelskiver med lavt energiindhold og steg dem i ovnen med paprika på. Det kan du da umuligt hade? :)(Siger en af jordens mest kræsne mennesker). :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lund Posted August 2, 2002 Report Share Posted August 2, 2002 Kanon KJ! Det må jeg hellere prøve (Siger jordens mest kræsne person :lol: ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klausjensen Posted August 2, 2002 Report Share Posted August 2, 2002 Alm. kartofler (de der jordede, uspiselige knolde) har vist nok ca. 350kjoule/100g - men man kan finde f.eks. kartoffelbåde med ned til 430kjoule/100g - og kartoffelskiver med ca. 500kjoule/100g. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Columbo Posted August 2, 2002 Report Share Posted August 2, 2002 hehe du får da noget indenbords hva Klaus! :)Min morgenmad:25 gram whey + 500gram Cheasy skovbær m. 50gram havregryn på.1 pære og en ½ pakke cherry tomaterFrokost:en dåse makrel i chili + en lille dåse tunblandes med:300gram broccoli/blomkål/gulerods blanding og en dåse majser iøvrigt ikke selv den store kartofel spiser, hvis jeg laver de der skive kartofler ender jeg altid med at spise en hel pose (like 450gram) og det duer ikke i øjeblikket Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLunau Posted August 2, 2002 Report Share Posted August 2, 2002 Rugbrød er en udemærket energikilde og mætter jo godt... men jeg synes selv det har en tendens til at blive ret kedeligt i længden... så fik jeg at vide at jeg bare skulle riste det og det smager sgu godt tro det eller ej... det er perfekt som mellemmåltid... ristet rugbrød med en skive fedtfattigt kødpålæg så er vi kørende folkens :a-okhand: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MASS Posted August 2, 2002 Report Share Posted August 2, 2002 Rugbrød er en udemærket energikilde og mætter jo godt... Rugklapper (ristede) er et hit. Et rugbrød med låg (har set reklamen :ugone2far: ) nå men anyway, man kan lave sig en lækker rugbrødsburger, godt med fyld, og uden at det ryger af brødet. :) Og så mætter de rimelig godt..... :thumbwink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LAWMAN Posted August 3, 2002 Report Share Posted August 3, 2002 KARTOFLER:Køb nogle bagekartofler eller andre kartofler uden ret meget jord-snask på.Vask og gnub dem - tager godt 3 min.Skær dem - ikke i både - men prøv at skær dem i skiven ca. 2,5 cm tykkelseKom dem i en margrethe-skål og hæld LIDT olie, af den gode slags, ud over og vend kartoflerne - kom salt og peber på - og for feinschmeckerne en dusk hakket persille.Placer skiverne på en bradepande i ovnen - 200 grader i ca. 20-25 min.lav dressing mens kartoflerne er i ovnen: lav den af fromage Frais og evt. dipmix fra Kims eller kom selv lidt krydderier i.Hertil serveres så det kød man nu lyster eller blot en god gang salat.Det smager hammer lækkert og "frankly my dear - I don´t give a damn" (PS. gæt filmen citatet er fra :)) så smager kartoflerne altså faktisk bedre end fryse-kartoffelskiver. Men de kan da også bruges.MEN prøv dog lige venstående.:):) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luciferase Posted August 3, 2002 Report Share Posted August 3, 2002 Borte med Blæsten :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LAWMAN Posted August 3, 2002 Report Share Posted August 3, 2002 DAMN :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tulle Posted August 4, 2002 Report Share Posted August 4, 2002 Hej Litopsi...Her er endnu et forslag til hurtig, velsmagende mad:I alle supermarkeder kan du finde frosne blandinger men enten ris, pasta eller kartofler med forskellige grøntsager (bilka og føtex har fx dem der hedder "marco polo").Når de er på tilbud køber jeg tit stort ind af dem. Alt efter hvadfor en blanding jeg bruger tager jeg kød (bøf, kylling, fisk eller skaldyr), skærer det ud, svitster på panden og tilsætter 200-400 g af sådan en blanding og vupti... På max 15 min. har du et måltid med både kød, grøntsager og ris/pasta/kartofler :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maria Posted August 6, 2002 Report Share Posted August 6, 2002 Jeg har lige været inde på en af mine andre ynglingssider : Fedtfattig.dk.Der er nu tilføjet kcal og kj til søgefunktionen, så nu kan man søge på - Tilberedningstid i min. - Antal personer- Kalorier- Kilojoule- Protein- Fedt- KulhydratFor de 5 sidste søge muligheder er det den maksimale værdi, man skal angive.Det er en stor hjælp til når kostplanen skal planlægges :) Velbekomme./maria Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Columbo Posted August 9, 2002 Report Share Posted August 9, 2002 Jeg lavede lige de sygeste pandekager. Det er en variation af opskrifter jeg har set på amerikanske boards:125 gram Cheasy hytteost 1.5%6 ægge hvider + 2 blommer (jeg tabte dem, var egentlig planen at undlade blommerne, tror ikke det gør den store forskel smags mæssigt)2 dl havregryn1 dl skummetmælk1 teske vanilie pulver (kan sikkert også bruges whey hvis man ønsker endnu mere protein)1 teske kanel (vigtigt! ellers smager det kedeligt)blend skidtet et minuts tid, og smid det på panden! brug en ordentlig non-stick pande så man blir fri for smør/olie whateverder bliver til ca. 3 pandekager som man kan tage med i skole/arbejde eller spise dem varme lige når de er færdig Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MASS Posted August 9, 2002 Report Share Posted August 9, 2002 Uhadada columbo, den lyder nu ikke helt tosset den opskrift. Mener at have set en ligende opskrift i et nr af muscle & Fitness eller Flex! Prøver og ser om jeg kan støve den op, for den lød også pænt lækker og protein-rig.... ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.