Tilretning af squat, bænk og dødløft.


Guest
 Share

Recommended Posts

Jeg kunne egentlig godt tænke at få tilrettet mine basisløft. Så poster lige en række videoer med tilhørende tekst i håb om at nogle vil tage sig tid til at hjælpe mig videre.

Bænkpres

Er min fodstilling for bred?

Video: http://www.davidplum.dk/loeft/Bench1.rar

Squat

Video Vinkel 1: http://www.davidplum.dk/loeft/Squat1.rar

Video Vinkel 2: http://www.davidplum.dk/loeft/Squat2.rar

Dødløft

Jeg er virkelig i tvivl når det kommer til mit dødløft. Hvis jeg løfter en stang på 80 kilo, kan jeg sagtens holde svejet i ryggen, men så er stangen også bare rigtig let. Hvis jeg f.eks. smider 140 kilo på bliver jeg noget krumrygget, men alligevel kan jeg uden problemer hive stangen op. Kan endda trække 180 kilo.

Jeg ved godt at jeg retter dette ved at træne min svaghed, og i dette tilfælde gør jeg det ved at lave rumænske dødløft. Men bør jeg gå ned og løfte de lette vægte hvor jeg kan holde svejet eller skal jeg blive ved med at køre tungt, og vente på at svejet stille og roligt dukker frem gennem hele løftet, i takt med at jeg bliver svaghed reduceres?

Jeg ved næsten godt hvad svaret vil blive, men vil nu lige være sikker alligevel. :smile:

Sumo dødløft 80 kilo: http://www.davidplum.dk/loeft/Sumodeadlift_80.rar

Konventionel dødløft 80 kilo: http://www.davidplum.dk/loeft/Deadlift_80.rar

Sumo dødløft 140 kilo: http://www.davidplum.dk/loeft/Sumodeadlift_140.rar

Konventionel dødløft 140 kilo: http://www.davidplum.dk/loeft/Deadlift_140.rar

På forhånd tusinde gange tak for jeres tid.

M.v.h. David :superman:

EDIT: Filmene kan afspilles i bl.a. Quicktime.

Edited by anonymiseret-bruger
Link to comment
Share on other sites

Squat

Squatten ser udemærket ud, måske du kan prøve og sætte dig mere tilbage. Dermed vil du også være i stand til at have en mere oprejst torso.

Bænkpres

Efter min mening har dine ben intet at lave derude når du ikke spænder mere op end du gør. Du kan også arbejde meget mere med opspænd, ellers ser det også fornuftigt ud.

Dødløft

Sumo; Stanger ligger alt for langt fra dine skinneben, den skal så tæt på den kan kærtegne din skinneben. Prøv evt. at vinkle din fødder endnu mere. På den måde vil du nok også kunne få din torso mere oprejst, så du ikke trækker så meget med ryggen.

konventionelt; din ryg kryller rimlig hurtigt sammen på 140kg. Du skal også her tættere på stangen, så den kan slikke dine skinneben. Så vil du nok også kunne blive mere oprejst.

Edited by Munden
Link to comment
Share on other sites

Udover det Munden allerede har kommenteret, så synes jeg at det ser ud til at du har tendens til at knæene bevæger sig indad under løftet.

Dit DL med de 140kg synes jeg er :crazy: :crazy: ! Du løfter med krum ryg i stedet for at have et svaj i ryggen. Prøv at sætte dig længere tilbage inden du begynder løftet. Hver gang jeg ser dit klip så tænker jeg "AV for fanden" og "Nu ryger diskusen". Ryggen kan holde til meget, men jeg synes ikke det ser videre sundt ud :wink:

Link to comment
Share on other sites

Real player virkede her

Underligt. Mit Realplayer siger at den mangler vigtige opdateringer for at kunne afspille klippet, så kan man enten trykke ok eller exit. Hvis jeg trykker ok skriver den at opdateringerne ikke findes alligevel :blink:

Link to comment
Share on other sites

Tak for svarene.

Videoformatet kan afspilles i den nyeste version af Quicktime.

Jeg havde ellers den klare opfattelse, at hvis jeg satte mig mere tilbage fremfor bare at bøje i knæene, så ville det blive lidt mere alá SL stil. Men er ryggen ikke mere foroverbøjet ved SL teknik? Mit torso er jo også utroligt langt, så er det ikke meget normalt at blive lidt mere foroverbøjet end andre?

I bænkpressen troede jeg ellers at jeg havde nogenlunde styr på teknikken. Jeg har læst et par artikler om teknik i bænk, men det var jo så åbenbart ikke nok. :smile: Kan du referere til et par gode artikler med evt. billede/video, som jeg kan gå igang med at læse?

I dødløft havde jeg den klare opfattelse at stangen skulle ramme midten af foden, men igen tog jeg nok fejl. :smile:

Jeg kan se udfra jeres kommentarer, at det nok er bedst at jeg smider min max-progression-udregner ned fra 180 til 120-130 stykker, og ellers prøve at arbejde med min teknik samt svagheder derfra.

Link to comment
Share on other sites

Fra artiklen på T-nation, Yo, how much ya bench.

2) Setting the feet back and underneath the body to get a massive amount of leg drive.
Vil sige at mine ben ikke skal være placeret bredt, som på filmen, men faktisk så smalt at mine fødder ligger under røven/ryggen?

EDIT: Det svarede artiklen mig så på. :smile:

The position we're striving for here is to get your feet underneath your hips and out wide
Edited by anonymiseret-bruger
Link to comment
Share on other sites

Så fik jeg læst et par artikler igennem. Der er dog en ting, som jeg er tvivl med. Jeg har forstået at jeg skal presse mine traps så langt ned i bænken, som muligt, men det efterfølgende forstår jeg så ikke helt.

Now, envision yourself not even lying on your back, but actually setting-up and digging your upper traps into the bench. Once you have achieved this position, you’ll want to retract and depress your scapula. This scapular position is the most biomechanically efficient, as well as helping protect your shoulders from injury.
Link to comment
Share on other sites

Jeg skriver også bare, at jeg ikke selv mener dine ben har noget at lave derude medmindre du har mere opspænd! :smile:

Ja! - Skal helt sikkert lege med mit opspænd imorgen, hvor jeg alligevel ikke har bænkdag.

Tror sagtens at jeg - ved at benytte den beskrevet teknik i artiklen Yo, How Much Ya Bench? - kan få lang mere opspænd i kroppen. Jeg vil prøve at lave en ny film for dødløft og bænkpres imorgen, så I kan bedømme om det er blevet bedre. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Så forsøgte jeg at forbedre min teknik i dødløft, nede i styrkekælderen, idag. :smile:

Mine ben og min ryg, har jeg stadig problemer med at få til at gå optimalt i samspil. Min ryg løfter stadig, når mine ben for længst er gået i lockout. Tilgengæld kunne jeg holde svejet i ryggen gennem hele løftet 100%.

Så jeg ville blive rigtig glad hvis i lige ville give jer tid igen, til at give mig lidt respons, på hvad jeg stadig kan arbejdes videre på i mit løft. :smile:

http://www.davidplum.dk/loeft/Deadlift_95.rar

Link to comment
Share on other sites

Så fik jeg læst et par artikler igennem. Der er dog en ting, som jeg er tvivl med. Jeg har forstået at jeg skal presse mine traps så langt ned i bænken, som muligt, men det efterfølgende forstår jeg så ikke helt.

Der står bare at du skal trække dine skulderblade sammen, og presse dem ned i bænken :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share