Tinapigens log!


Tinapigen
 Share

Recommended Posts

På 4/10/2018 at 17:41 , mugge skrev:

OK. Sy sig selv i øjenbrynet foran spejlet. BJJ-udøverer er  da seje. Jeg er klar over du har nogle faglige forudsætninger men alligevel.

Hej Mugge,

Tak :-)

Var da også selv lidt betænkelig på vej hjem fra træning, mens Thore spiste den filur-is, der var blevet brugt som "is-pose" - om jeg nu ville være "for pivet" ...og kunne mærke, at det nok var smart at gøre det hurtigst muligt - inden ømheden ville indfinde sig alt for meget...samtidig var det "få sting" - og tanken om at bruge hele aftenen på skadestuen - for så at risikere, at "nu er der gået for lang tid til at vi vil sy det", bøvl med overtrætte børn osv... heller ikke tiltalte mig synderligt.

Har desuden engang for mange år siden syet et flækket øjenbryn på en (fuld) ven, der nægtede at tage på skadestuen ("jeg kender en dyrlæge...og jeg er ikke bange for at bruge hende ;-) ) - Det blev syet med ispose som bedøvelse og med en pincet med noget større takker en den jeg efterfølgende har anskaffet mig til min førstehjælpstaske - og der blev trådene taget hos "egen læge", der gav ros for at det var flot syet..

 

9 timer siden, vestjyden skrev:

Fedt med langrend :bigsmile: Bliver helt misundelig.

Men at sy sig selv :blink: respekt, jeg fik aldrig mig selv, til at stikke en nål i mig.

Er blevet endnu vildere med langrend - efter "rigtigt at have prøvet det" - især med fjeldski og friheden, det giver..

Jeg kan huske, at jeg som "ung" 18-19-årig var på et udvidet førstehjælpskursus, hvor vi skulle stikke enten os selv eller vores makker med en kanyle i låret (blot med saltvand) - Det var også ret grænseoverskridende den gang (valgte at gøre det på mig selv). Det var dog overraskende "ikke-så-slemt-som- forventet"..

Ellers lader jeg nu gerne andre om det - og kigger helst væk, når de stikker, når jeg en gang i mellem giver blod som bloddonor.

 

9 timer siden, Gregers TF skrev:

Heller ikke her. Eller måske et lille stik. Men sgu ikke at sy mig selv.

Underligt, nu kan jeg godt skrive (i skjul af alle møgreklamerne der popper op). Ellers har ipaden crashet inden denne side var færdig med at blive loaded.

Ja, der er rigeligt med pop-up-reklamer - og de virker efterhånden ensformige og forældede...

Jeg har mange gange oplevet, at det jeg taster kommer 10-20 sek forsinket...og forsinker skriveprocessen en del - men har været i tvivl om det er min computer, internetforbindelse eller hvad ellers, der nu har været galt...

Måske det "blot" er MOL-nisseri?

 

I øvrigt pænt goddag til jer alle 3 og tak for indlæg :-)

/Tina

Link to comment
Share on other sites

Mandag d. 9. april  2018

Cykling 19 km

Tirsdag d. 10. april  2018

Cykling 40 km

No-gi-træning 1 time: Vil prøve at gennemtænke og evt skrive stik-ord - når har overskud i håb om, at jeg bedre kan huske teknikkerne - eller om muligt repetere dem.

Ved bare, at der nok kun vil være tid til det ind i mellem, men dette er første skridt...

escapes fra side-mount: knæ i hofte og foden på eget knæ, hånden cirkler nedenom hovedet, modsatte arm blokerer på hoften, shrimp ud og sweep knæet tilbage i gard...

Gable-grip hænder om modstanders skulder og træk tæt, modsatte ben over hovedet - fang over albuen, vend siden lidt til, håndledet fanges af hovedet mod halsen - og tryk blidt.."lås"

Alternativt: benet tilbage, skub armen ind mod midten tæt på halsen  - og fang med benene hoved og arm i en triangle.

Gi-træning -opvarmning samt rul a la 1 time

Skulder-øvelser: diverse med elastik og bittesmå vægtskiver...

H.skulderblad sidder ikke helt korrekt og skal trænes "ind" igen...

 

Onsdag d. 11. april  2018

Cykling 28 km

Gi-træning:

Kort gennemgang af point og lidt regler.

Escapes fra sidemount samt nogle gi-chokes fra gard og mount.

Escapes som i går - havde lidt svært ved at få gi-choks'ne til at sidde ordentligt, men det kommer nok med mere øvelse..

Viderestep i sidemount, hvis escapet.. hvor hånden/knytnæven slides over maven, benet bagud/baglæns tilbage, armen rundt om hovedet i nord/syd og slide tilbage i sidemount... ca...

Alle teknikker når ikke at side helt fast og er svære at beskrive..men er godt som hukommelsesstøtte, når tager mig tiden til det..

 

Chokes med gi fra gard: kryds over grib fat nede på lapellen modsatte side og slide op til nakken, lige håndled, skub armen mod halsen og nedad, modsatte hånd krydser over og tager fat oppefra i skulderområde, lav mavebøjning og træk ned mens håndled "vippes" mod hinanden.

Alternativt krydser anden hånd nedenunder armen og tager fat indeni lappen, hovedet over til modsatte side hvor startfatning og vip i håndled.

Chokes fra mount: fat i kraven lige ved siden af nakken i samme side som arm, før armen rundt om hovedet og kryds armen henover halsen - derefter fat med modsatte arm som ovenfor - to muligheder - over eller under...pas på ikke at blive sweepet, så obs tyngdepunkt og armen ud til siden..

Husk at komme godt ned på halsen - drej hånden så siden af  armen bruges...og øv rette justeringslængde

Helt stille og rolig tekniktræning..

Bliver nok sidste træning inden det går løs på lørdag med gi og søndag uden gi...er spændt, må tage det som en oplevelse og lærer forhåbentligt en masse...uanset ;-)

Afften-Skulder-øvelser: Gentaget nogle af dem - skal også lige lære dem at kende..

h. skulder har haft det godt i dag - til gengæld har v. drillet en smule.. belastende krop af og til...

Nå, det går vel over igen... må lære at leve med lidt småskavanker, hvis jeg vil have det sjovt ;-)

Ryggen fin ;-)

 

Over and out for i dag :-)

Link to comment
Share on other sites

På 8/4/2018 at 22:47 , Tinapigen skrev:

:-) Værsgod ;-) Tak for hilsen.

Håber en dag at høre om din tur - evt mundtligt, hvis det en dag passer sammen...

Dejligt at du logger igen, i hvertfald!! :-)

 

Nå må prøve at passe min søvn.. så resten af logningen må vente lidt endnu...

 

Tak og i lige måde :-) ja og MOL træf altid hyggeligt og ville faktisk også gerne prøve at få skrevet noget fra turen. En af mine medrejsefæller planlægger tur til Stok Kangri Indien til sommer og det gav lige anledning til nogle bjergdrømme :hippy: Masser af respekt herfra både mht dit langrendseventyr og selvsyning - du er altså bare sej :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Tak - og åh...Bjergdrømme!!

Torsdag d. 12. april  2018

Cykling

Skulderøvelser

Fredag d. 13. april  2018

Travl dag på arbejdet.

Cykling.

Ville egentligt have lavet coreøvelser, men det blev til pakning af taske til lørdags "dont" og afslapning/hygge i stedet..

 

Lørdag d. 14. april  2018

Cykling 24 km

Danish open i BJJ 2018 - med GI

Min "debut" mht kampsportskonkurrence/kamp...en anelse "spændt" trods alt, men prøvede at "tone det ned mentalt" til at det skulle være en lærerig oplevelse m.v. bla bla ;-)

Vejede ind på 65,8 kg med GI (vægtklassen hedder 64-69 kg)

 

Der var 4 piger i min klasse "female white belt -69" - så det gav 2 kampe - den 2. enten "finale eller semifinale"...

Første kamp viste sig at være mod en meget ung pige med grønt bælte, der havde ønsket at stille op i adult..da hun havde nogen erfaring..

Vi brugte en masse energi på at komme "på gulvet" - det er slet ikke så let med de nedtagninger...og til træning plejer vi at starte "på knæene"...

Det endte dog godt - hun prøvede at trække gard - og der kom jeg forbi og vi kom ned på gulvet...

Det lykkedes til sidst at få sat en submission ind (vist nok en "americano"?) - er stadig ikke helt stiv i hverken navnene eller helt skarp i teknikkerne - men har efterhånden en rimelig "base". Brugte lidt rigelig energi, for var helt "færdig" efter de knapt 5 min..

1. kamp vundet på submission - skønt -

Jeg havde heldigvis lige 10? mins pause inden finale-kampen, da de andre to lige skulle kæmpe inden os.

Finale i female white belt -69:

 Denne gang mod den anden "vinder" - en "erfaren" hvidbælte-kvinde - der også virkede superdygtig...

Igen tog det en del tid, at komme på jorden - men det lykkedes vist lige at få lavet take down på hende og få pointene herfor - herefter var det "kamp" fra half gard og halvt side kontrol... men havde rimelig "hold" på hende en del af tiden - dog uden at kunne hverken afslutte eller komme helt fri - men gik tiden ud og vandt på point.

2. kamp - finalen vundet på point - og det gav en fin guldmedalje - nice.

Fik efter meget møje og besvær med det tekniske mht tilmelding meldt mig til Open class - female white belt

Der var vi 3, der stillede op.  Stillede klar til min første kamp...men min modstander var åbenklart ikke klar over at det var "nu" - så på trods af ekstra forsøg på indkalden - blev hun "disket" - og jeg vandt dermed "kampen".

Næste kamp skulle have været mod den anden pige og "taberen" - men da hun jo ikke var til stede - blev den også "aflyst" - og os to "vindere" skulle vente til finale-kampen....det varede en hel time fra forventet startkamp...så det var ret længe at "holde sig klar" i "kamp-området"...

Finale i open class female white belt:

Igen en yngre deltager end mig - men jeg er nok også alderspræsident blandt dagens tilmeldte kvinder ;-) - men fra en tungere vægtklasse...

Det lykkedes at få flere point i denne kamp - ender med at slutte af med hende i lukket gard og prøve diverse, der ikke helt når at lykkedes inden tiden udløb... men 7 point i alt mod 0..

Så det var jo super skønt, at køre på bølgen - og vinde endnu en kamp og dermed en guldmedalje mere.

3. kamp - finale i open class female white belt - vundet på point (7-0)-> guld

En rigtig lærerig dag! Fandt ud af nogle "detaljer," der skal læres ordentligt - og som jeg nu altid vil huske - samt fik en masse ud af, at se mange af de andres kampe. Havde dertil en super hyglig dag, der blev afsluttet med fælleshygge og sushi - inden jeg cyklede hjem igen.

 

Aftentræning: core-dvd - bold-øvelser ben+mave, pilates+yoga-del samt skulderøvelser!

Det var godt lige at få strukket kroppen godt igennem - og arbejde videre på "reperationerne" ;-)

 

Søndag d. 15. april  2018

Cykling 24 km

Danish open i BJJ 2018 - NO-GI

Der var ingen modstandere i min vægtklasse, så ingen kamp der.

Forsøgte at kunne  få lov at stille op i anden vægtklasse allerede i går - det kunne dog ikke lade sig gøre af forskellige grunde - heriblandt lidt fejlkommunikation, rigide regler, dårlige formuleringer og tekniske uerfarenheder og ikke helt let gennemskueligt system for nybegyndere  (og her er der plads til en masse ####som jeg vælger ikke at bruge mere tid på) - så måtte tilmelde mig open class for at "være med".. 

Der var vi 4 med - og jeg havde set nogle af de andres kampe om morgenen, så var lidt "psyket" af, hvor dygtige de virkede..heldigvis var de fra vægtklassen under mig ;-)

Havde to kampe.

1. kamp: vundet på submission

Gik mega-hurtigt: vi prøvede at få hinanden ned - og jeg endte med at fange min modstander i en guillotine-choke inden et minut :-) 

Jeg var helt paf over at være færdig allerede...

 

2. kamp - finalen: vundet på submission

En længere seance både på gulvet og så op at stå igen, men den endte også med en submission med en lignende choke til slut lige inden tiden løb ud.

Det var sjovt, at det lige skulle lykkes med den samme type submission igen.

Dermed endnu en gylden metalmedalje til samlingen

(Fik egentlig også en for klassen uden modstander - men den tæller jeg ikke ægte med)

 

Edited by Tinapigen
Link to comment
Share on other sites

På 16/4/2018 at 21:44 , Tinapigen skrev:

Tak - og åh...Bjergdrømme!!

Torsdag d. 12. april  2018

Cykling

Skulderøvelser

Fredag d. 13. april  2018

Travl dag på arbejdet.

Cykling.

Ville egentligt have lavet coreøvelser, men det blev til pakning af taske til lørdags "dont" og afslapning/hygge i stedet..

 

Lørdag d. 14. april  2018

Cykling 24 km

Danish open i BJJ 2018 - med GI

Min "debut" mht kampsportskonkurrence/kamp...en anelse "spændt" trods alt, men prøvede at "tone det ned mentalt" til at det skulle være en lærerig oplevelse m.v. bla bla ;-)

Vejede ind på 65,8 kg med GI (vægtklassen hedder 64-69 kg)

 

Der var 4 piger i min klasse "female white belt -69" - så det gav 2 kampe - den 2. enten "finale eller semifinale"...

Første kamp viste sig at være mod en meget ung pige med grønt bælte, der havde ønsket at stille op i adult..da hun havde nogen erfaring..

Vi brugte en masse energi på at komme "på gulvet" - det er slet ikke så let med de nedtagninger...og til træning plejer vi at starte "på knæene"...

Det endte dog godt - hun prøvede at trække gard - og der kom jeg forbi og vi kom ned på gulvet...

Det lykkedes til sidst at få sat en submission ind (vist nok en "americano"?) - er stadig ikke helt stiv i hverken navnene eller helt skarp i teknikkerne - men har efterhånden en rimelig "base". Brugte lidt rigelig energi, for var helt "færdig" efter de knapt 5 min..

1. kamp vundet på submission - skønt -

Jeg havde heldigvis lige 10? mins pause inden finale-kampen, da de andre to lige skulle kæmpe inden os.

Finale i female white belt -69:

 Denne gang mod den anden "vinder" - en "erfaren" hvidbælte-kvinde - der også virkede superdygtig...

Igen tog det en del tid, at komme på jorden - men det lykkedes vist lige at få lavet take down på hende og få pointene herfor - herefter var det "kamp" fra half gard og halvt side kontrol... men havde rimelig "hold" på hende en del af tiden - dog uden at kunne hverken afslutte eller komme helt fri - men gik tiden ud og vandt på point.

2. kamp - finalen vundet på point - og det gav en fin guldmedalje - nice.

Fik efter meget møje og besvær med det tekniske mht tilmelding meldt mig til Open class - female white belt

Der var vi 3, der stillede op.  Stillede klar til min første kamp...men min modstander var åbenklart ikke klar over at det var "nu" - så på trods af ekstra forsøg på indkalden - blev hun "disket" - og jeg vandt dermed "kampen".

Næste kamp skulle have været mod den anden pige og "taberen" - men da hun jo ikke var til stede - blev den også "aflyst" - og os to "vindere" skulle vente til finale-kampen....det varede en hel time fra forventet startkamp...så det var ret længe at "holde sig klar" i "kamp-området"...

Finale i open class female white belt:

Igen en yngre deltager end mig - men jeg er nok også alderspræsident blandt dagens tilmeldte kvinder ;-) - men fra en tungere vægtklasse...

Det lykkedes at få flere point i denne kamp - ender med at slutte af med hende i lukket gard og prøve diverse, der ikke helt når at lykkedes inden tiden udløb... men 7 point i alt mod 0..

Så det var jo super skønt, at køre på bølgen - og vinde endnu en kamp og dermed en guldmedalje mere.

3. kamp - finale i open class female white belt - vundet på point (7-0)-> guld

En rigtig lærerig dag! Fandt ud af nogle "detaljer," der skal læres ordentligt - og som jeg nu altid vil huske - samt fik en masse ud af, at se mange af de andres kampe. Havde dertil en super hyglig dag, der blev afsluttet med fælleshygge og sushi - inden jeg cyklede hjem igen.

 

Aftentræning: core-dvd - bold-øvelser ben+mave, pilates+yoga-del samt skulderøvelser!

Det var godt lige at få strukket kroppen godt igennem - og arbejde videre på "reperationerne" ;-)

 

Søndag d. 15. april  2018

Cykling 24 km

Danish open i BJJ 2018 - NO-GI

Der var ingen modstandere i min vægtklasse, så ingen kamp der.

Forsøgte at kunne  få lov at stille op i anden vægtklasse allerede i går - det kunne dog ikke lade sig gøre af forskellige grunde - heriblandt lidt fejlkommunikation, rigide regler, dårlige formuleringer og tekniske uerfarenheder og ikke helt let gennemskueligt system for nybegyndere  (og her er der plads til en masse ####som jeg vælger ikke at bruge mere tid på) - så måtte tilmelde mig open class for at "være med".. 

Der var vi 4 med - og jeg havde set nogle af de andres kampe om morgenen, så var lidt "psyket" af, hvor dygtige de virkede..heldigvis var de fra vægtklassen under mig ;-)

Havde to kampe.

1. kamp: vundet på submission

Gik mega-hurtigt: vi prøvede at få hinanden ned - og jeg endte med at fange min modstander i en guillotine-choke inden et minut :-) 

Jeg var helt paf over at være færdig allerede...

 

2. kamp - finalen: vundet på submission

En længere seance både på gulvet og så op at stå igen, men den endte også med en submission med en lignende choke til slut lige inden tiden løb ud.

Det var sjovt, at det lige skulle lykkes med den samme type submission igen.

Dermed endnu en gylden metalmedalje til samlingen

(Fik egentlig også en for klassen uden modstander - men den tæller jeg ikke ægte med)

 

Så imponerende :hippy: 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

På 4/16/2018 at 23:15 , Gregers TF skrev:

Det er sgu da en god debut.

Hvordan du står teknisk aner jeg ikke men gætter på at din store råstyrke i hvert fald er en enorm fordel.

Tusind tak, Gregers!

Ja, råstyrke er vel altid en fordel, når/hvis man er lige på teknikken - uanset hvilken sport - og kan muligvis opveje for ikke helt optimal teknik i visse tilfælde..

Smidighed kommer man faktisk også relativt langt med i denne disciplin...

Dertil tror jeg, at "alderen min" om ikke andet har den fordel, at jeg panikker en smule mindre ;-) - selvom den til gengæld trækker lidt ned på restitution m.m. ;-)

Link to comment
Share on other sites

På 4/20/2018 at 18:29 , mugge skrev:

Stort tillykke. Spændende at læse. Jeg dyrker selv karate, men i et forbund, der ikke bruger konkurrencer. Vi har i øvrigt også lidt kast og låse, men det kommer vist fra traditionel ju-jutsu.

Tak skal du have, Mugge!

Jeg synes, der er mange gode og lærerige aspekter fra de fleste kampsporter.  Både mentalt og fysisk. Jeg kan godt lide kombinationen af "leg", udvikling i både styrke og koordination, at man skal tænke lidt og at det er så afvekslende.

Utrolig nok finder jeg de allerfleste "kampsportsmennesker" sympatiske, respektfulde og rare :-)

Jeg har ikke nået at sætte mig helt ind i forskellen på traditionel og brasiliansk jiu jitsu...

-  og så er det også lidt spændende at opdage de mange niveauer af/holdninger til,  hvilke teknikker, der er brugbare under forskellige omstændigheder (og om det er sport/venskabskampe eller "på gaden")

 

Link to comment
Share on other sites

På 4/21/2018 at 19:59 , Bjergtrold skrev:

Så imponerende :hippy: 

Tak, søde Bjergtrold!

Jeg er selv blevet inspireret af nogle af mine træningskammerater(inde )- der stillede op som "nye" til danish open sidste år - og tænkte -nå ja, hvorfor ikke prøve, nu det lige kunne passe ind i en weekend uden andre særlige aftaler..

Link to comment
Share on other sites

 

Tirsdag d. 17. april  2018

Skulderøvelser, lidt cykling

Onsdag d. 18. april  2018

Skulderøvelser, cykling.

Torsdag d. 19. april  2018

BJJ: No-gi: en time samt lidt rul og øve lidt teknik inden.

Cykling 11 km

Fredag d. 20. april  2018

Cykling 28 km

Aftenen gik i Cirkus Baldoni, hvor min yngste søn, Thore på 6 år skulle optræde sammen med de andre 0-klasser ind imellem Baldonis egne artister.

Virkelig hyggelig stemning og underholdende - og ret sødt at se på..

Dertil blev Lauge også udvalgt til at gå på scenen for at hjælpe en tryllekunster - hvilket han efterfølgende syntes havde været "RET PINLIGT".

Lørdag d. 21. april  2018

Cykling 22 km - de 13 km med Thore og Lauge til Frederiksbergcenteret efter sandaler - ikke min favorit at shoppe med børn, men rart at få investeret i nogle sandaler og gummistøvler..

Nåede et smut forbi Zoo på hjemvejen, hvoefter jeg var så heldig lige at kunne stikke af til en times forårs-rotur fra Hvidovre havn - Kalveboderne rundt i Brisen - 8 km - i blæsevejr - så sidebølger kom bare ;-) Tid 55 min.

Søndag d. 22. april  2018

En dejlig travetur med familien i det lækreste vejr i Karlsted Kalkgrav lige bag ved Trylleskoven - har aldrig været der før  -virkelig lækkert sted!

Cykling 11 km

Endnu en aftenro-tur Kalveboderen rundt 8 km i Brisen  -knapt så blæsende som i går - roede modsat - smukt med de blomsterende tjørn langs Valbyparken.

Mandag d. 23. april  2018

Cykling 18 km i blæst

 

Tirsdag d. 24. april  2018

Cykling 29 km i blæst! med rigtig god fart på :-) Dejligt hvilken forskel det gør at cykle i shorts ;-)

Eftermiddagsgå-tur omkring Rådvad for at tjekke anemoner ud :-)

BJJ: No-gi (armbar og trinagle fra gard)

BJJ med Gi: div. fra mount

Rul ½ time -pyha

Rygøv- yogadel med CB samt lidt skulderøvelser.

Dejlig meget motion OG frisk luft - og lidt "vedligeholdsforebyggelse" af skavankerne :-)

 

Onsdag d. 25. april  2018

Cykling -34 km - de 23 i regnvejr om morgenen.

Erfa-møde -ang gnavere/exotics om aftenen.

 

Torsdag d. 26. april  2018

Cykling 14 km

Lang, hård arbejdsdag.

Sauna-gus om aftenen. Ahhh!

 

St. Bededag fredag d. 27. april  2018

Gåtur ved Asserbo - langs skov og strand-

 

Fredag d. 28. april  2018

Totalt slapperdag i solen!

+ Gåtur ca 2½ time i Tisvilde hegn stille og roligt - og lidt skulderøvelser.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mandag d. 30. april  2018

Cykling...

Tirsdag d. 1. maj  2018

Cykling?

Onsdag d. 2. maj  2018

Cykling?

Torsdag d. 3. maj  2018

Kajaktur - formiddag

Fødselsdagsfest for Lauges klasse

Dejligt nemt, når man holder  sammen med en kammerat - og er ekstra voksne ;-)

Og nu store børn...

 

Fredag d. 4. maj 2018

Cykling 28 km – let feber om aftenen..

 

Lørdag d. 5. maj 2018

Rotur i kajak i to'er:

15,5 km med J  - jeg sad forrest –

Rigtig godt flow

plus - derefter i alt 2,5 km med drengene en lille prøvetur på skift.

Cykling.

Gåtur med unger.

Søndag d. 6. maj 2018

Gåtur i Karlstrup Kalkgrav

 

Mandag d. 7. maj 2018

Cykling 28 km

 

Tirsdag d. 8. maj 2018

Cykling 28 km

Aftenkursus på Faxe Dyrehospital

-Røntgenbilleder, Skuldre og albuer – hund

 

Onsdag d. 9. maj 2018

Cykling 38 km

BJJ m Mitch – drills fra gard med fokus på fødder og hænder

Kr. Himmelfarts-ferie: 10.-13. maj 2018

Vandretur på Søderåsen med telt og fuld oppakning, 2 mand af sted:

Tobe continued...

Link to comment
Share on other sites

På 28/5/2018 at 23:00 , Tinapigen skrev:

 Kr. Himmelfarts-ferie: 10.-13. maj 2018

Vandretur på Søderåsen med telt og fuld oppakning, 2 mand af sted:

Tobe continued...

Glæder mig til at høre mere men kan godt se, at der er rigeligt at gøre med drengene, job, træning mv mv mv :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Kr. Himmelfarts-ferie: 10.-13. maj 2018

 

Vandretur på Søderåsen med telt og fuld oppakning, 2 mand af sted:

 

Distance i alt: ca 40 km – fra Kløvehaller – via Søderåsen – Røstanga – Jællabjær – Røstanga. Klippan – Kløvehallar.

image.png.d4bcbaeae5cbe473cdcc5cde1d7881f1.png

Dag 1

 

Startede ved Kløvehallar og fulgte Skåneleden til Klåverød – og camperede ved den skønne fiskesø – Dammen.

 

Distance: 14-15 km i kuperet terræn med 27 kg på ryggen til start – masser af hygge medbragt!!

Superskøn naturoplevelse med solrigt vejr og varieret og smukt terræn.

Vi startede ud ca kl 11 med hjemmebagte boller i bagagen til at se frem til. Valgte at starte ud "midt" i det smukke, da formålet med turen udover at nyde naturen og det gode vejr - også var lige at genafprøve vandreformen – inkl min nyligt skulderopererede følgesvend. Fra start af, var det bare det ene smukke sted efter det andet – og jeg er superglad for min vandrerygsæk (Fjællræven Abisko 75 l), der sidder supergodt.

Nåede at blive indbudt til to "fester", da vi både blev trakteret med små grå og røget renkød ved eftermiddagspausen af nogle flinke svenske "brandmænd", der holdt sammenkomst – og et glas champagne ved Klåverød vandrehjem, der denne dag var lejet ud i anledning af "slægts-fest"  - vi kom ellers bare for at tanke vand ;-) Det er jo uhøfligt at sige nej ;-) – Ja, vi ville gerne adopteres i denne nye familie ;-)

Aftendukkert i det svalende vand – der var så dejligt, at en del andre familier også havde valgt at campere langs søen, så de allerbedste spots var taget, men kunne stadig finde en lækker plet i fred og ro og nyde det maksimalt. Et tordenvejr kom kortvarigt forbi i nattetimerne og bragede højlydt en stund mellem klipperne.

 

image.png.817d2af747e0c039367b0b015fd9338b.png

Dag 2:

 

Vandrede gennem Søderås-reservatet "modsat" vanlig retning – og kom ud på en del stier, der ikke var egnede for "gangbesværede" – men dejlige at mærke klippestykker, trærødder m.v. under fødderne. Det er bare et supersmukt og varieret område – især med nyudsprungne bøgetræer, glitrende vand og forårssol!

Vi stødte flere gange på en flink gut, der vandrede alene, men blev "samlet" op af sin familie ved Søderås-indgangen – whiskyen kom frem og blev vel modtaget ;-)

Fulgte stien videre og endte med at overnatte oppe i skovkanten ved Odinsjøen. Inden vi nåede hertil var vi lige inde at tanke vand og "tjekke" et overnatningssted ud med en "hytte" og gammeldags vandpumpe – der morsomt nok var beskrevet som "frataget alle moderne bekvemmeligheder" i "tur-guiden.

Var så heldig at få en enkelt vabel for enden af lilletåen (savner mine gamle vandrestøvler, der desværre ikke kunne skaffes mere i den model), men ellers var jeg kun ramt af "almindelig" træthed, som man nu kan forvente, når man går kuperet med en ikke letvægtsoppakning.

Distance: ca 15 km – temmelig kuperet.

 

image.png.540d3ff450353f5ac5f7cefcd843db5a.png

Dag 3:

 

Tilbragte hele formiddagen med at spise morgenmad og læse og dase på den flotteste mælkebøttemark omkranset af skov i solen, mens vi ventede på at den stod højt nok til at skinne ned i Odinsjøen – der selvfølgelig også skulle indvies med en dukkert  - 19 m dyb omkranset af høje sider – inden vi tøffede videre. Vejret var solskin og megavarmt – mega-lækkert sted – og ingen "faste" planer – carpe diem!

Undersøgte lige bus og taxa-forbindelser fra Røstanga – taxa – glem det – medmindre du vil betale, at de kører ud fra Helsíngborg – så fik busplanerne – så det kunne passes ind næste dag. Meget hjælpsom turistinformation, hvor vi også lige investerede i en myggespray, der også virkede mod flåter, da det vrimler med dem i år!

Mærkeligt at flåt-midler ikke kan købes i Danmark til mennesker, når der findes mange forskellige slags til dyr, der kan bruges helt ned til 8 uger gamle dyr på under 2 kg…

Det danske sygehusvæsen vil hellere bekæmpe følgerne efter flåtoverførte sygdomme, dem kan vi bedre lide end risikoen ved at godkende "giftige" anti-insektmidler…

Nå, vi nåede at proviantere fløde og ekstra frugt, så den medbragte pandekagemix kunne nydes endnu mere om aftenen.

Slog lejr ved Jællabjær – i endnu et naturreservar, hvor jeg ikke har været før. Meget anderledes, mere fugtigt og fyldt med frugttræer og mos-tuer.

Havde endnu en fantastisk aften og morgen med det smukkeste sollys og fuglekvidr i et næsten alfe-agtigt landskab.

Distance: vistnok kun ca 6 km -

 

 

image.png.d7af4a7e9d9b72f84bf6c74a5bbdb4bf.png

 

Dag 4:

 

Fra Jællabjær – op over selve "vulkantoppen" – gik retur af anden hemmelig sti, der bød på lidt hoppen fra tue til sten til tue enkelte steder for ikke at få sop – men det lykkedes. Mega-varm dag.

Kaffe-kagepause i Røstanga mens vi ventede på bussen til Klippan – derefter 5 km fra bussen tilbage til bilen ved Kløvahallar.

I alt ca 10 km's vandring.

Kørte til "Dammen" og aftenbadede i den smukke, svalende sø - samt spiste aftensmad . Det er virkelig lækkert at svømme rundt i svalt ferskvand med udsigt til klipper og skov – havde det nu næsten helt for os selv – og nød det sidste af mini-ferien til fulde inden vi 1½ timer senere atter var hjemme.

 

image.png

image.png

Edited by Tinapigen
Link to comment
Share on other sites

På 6/10/2018 at 23:45 , vestjyden skrev:

"med 27 kg på ryggen til start"

Hvis du blev træt i dine fødder er det forstålig :tongue:

Jeg  får helt lyst til at går en tur, af at læse din beskrivelse. tak.

Hej :bigsmile:

Mange tak/selv tak ;-) Det varmer med jeres søde feedback!

Var godt klar over, at det ikke var let oppakning, men en hel del var mad og drikke - og planen var bare at tage den med ro  - og så justere til hvis/når en gang skal på en længere tur -  så den tykke bog jeg var i gang med SKULLE med samt rigeligt med hygge til maven og andre bekvemmeligheder - og så kan mange kg på ryggen jo bare ses som en måde at træne hårdere på :beerchug: - og derudover er jeg typen, der hellere er helgarderet - en står og mangler..

For mit vedkommende var vægten slet ikke problematisk på disse "kortere" stræk, selvom jeg selvfølgelig ville ave haft mere overskud med mindre vægt.

På 6/16/2018 at 17:54 , Bjergtrold skrev:

Ja og vi læser gerne meget mere seje bjergtrold Tina :hippy:

Tak! Dejligt at vide. Jeg skal prøve at lære at skrive hurtigere ;-) Jeg vil gerne logge og fortælle - både for min egen og for jeres skyld, (men er pt bare ikke god til at prioritere tid foran computeren.)

Men har det bedre, når det lykkes.

Knus til jer!

Link to comment
Share on other sites

Mandag d. 14. maj 2018

Cykling 21 km

 

Tirsdag d. 15. maj 2018

Cykling 31 km

Pullups 1x5xbw

Yogadel-coredvd

 

Onsdag d. 16. maj 2018

Lauge blev 9 år - utroligt som ungerne ældes ;-)

Coredvd-ben- og mavedel

Pullup 2x8xbw

 

Torsdag d. 17. maj 2018

Cykling 22 km

BJJ - No-Gi: mount gift wrap

 

Fredag d. 18. maj 2018

Cykling ? km

Chins: 1x11xbw

Til forældrefest med Lauges klasse  - det var sjovt - selvom vores medbragte drikkevarer blev "konfiskeret" i security og jeg trak en fly-billet på "Monkey-class", og flyet til Brasilien var et langt reb med "håndtag" som pladser, somo vi fløj på gennem kvarteret til dinnins-stedet i "Brasillien" :beerchug::tongue:

Lørdag d. 19. maj 2018

Tidligt op - pakke, hente unger og i sommerhus.

Derudover blev det til en gå-tur til stranden og en tur i havet + gæster nogle timer

 

PinseSøndag d. 20. maj 2018

Fødselsdagstamtam med familien.

Tur på stranden, hvor 4 unger på 3,5,6, og 9 år endte med at blive begravet i sand til halsen - ham på ½ fik ikke lov.

 

PinseMandag d. 21. maj 2018

Gåtur til stranden med drengene.

Coredvd - pilatesdel og yoga-del

 

Mandag d. 22. maj 2018

Cykling ? km

 

Tirsdag d. 23. maj 2018

Cykling 30 km

BJJ i Rumble: No-gi: Chokes på turtle,

med Gi: Mitch-drills for hånd og fodplacering liggende på gulvet med Andre

 

Onsdag d. 24. maj 2018

Cykling 24 km

Hvidovre kajakklub:

Det kunne lige passes ind at være med til "Handicap" - 5 km på tid -

Det blev på 29:45 s - med starttid 9:09 -

Havde lige varmet op med små 6 km langs Valbyparken i det gode vejr. Blandet med lidt med og modvind - ej slemt.

Roede i "Brisen" - ("tracer") - 1. tur i længere tid - i alt 11 km

Efterfulgt af grillhygge

Så nås der ikke mere logning nu...men lige nu heller ikke de vildeste ting at berette om..

 

 

Edited by Tinapigen
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Fredag 25. maj 2018

I Sommerhus:

MTB-tur 14 km?

Pullups

 

Lørdag d. 26. maj

Ahh- afslapning i det hotte vejr.

Aftengåtur i klitterne og badetur

 

Søndag d. 27. maj

Afslapning

Mere MTB-cykling

Lidt CB-coretræning

 

Mandag d. 28. maj

cykling 33 km

 

Tirsdag d. 29. maj

Cykling 19 km

Laaang dag på arb – og havde så glemt nøgle til at lukke med lige denne dag…typisk med ekstra "bøvl" oveni… heldigvis findes der løsninger på de fleste ting, selvom det er lidt opad bakke i starten ;-)

 

Onsdag d. 30. maj

Cykling 19 km

CB ben, mave og pilates-del (ca 45 min)

 

Torsdag d. 31. maj

BJJ no-gi en time + sparring med 3 "mand efterfølgende" – pyha. :-D

I Sommerhus fredag – søndag 1.-3. juni 2018

Pullups 2x10

Gåtur og strandtur

Skulderøvelser og lidt KB one-arm row 2x15x12, swings, turkish getups, snatch

længe siden – men dejligt egentlig…

Ved ikke hvorfor jeg ikke lige får puttet mere ind – er blevet for magelig??

 

Mandag 4. juni

Cykling på mtb til arb

Aftenwalk

Lang arbejdsdag.

 

Tirsdag d. 6. juni

Fri-dag

MTB-tur 30 km – lette – godt kørende – især efter 45 min, så lige kommet i gang..

KB + skulderøv.

Pullups 1x12, snatch, TGU, SW, one arm rows

Gåtur.

 

Onsdag d. 6. juni

Cykling på MTB til arb, da cykle til service – skægt som de "gratis" inkluderede tjek alligevel ender med at koste ;-) – men det er jo rart at være "godt" kørende, når nu cykler næsten dagligt..

 

BJJ med GI, øvede lidt ekstra med Abd, fik klø til sparring af T. ;-)

Hilste på Mark O., der var forbi..

 

Torsdag d. 7. juni

Cykling

 

8. -10. juni – i sommerhus efter arb.

Stranden. Dase og læse. Chins. Coredvd.

 

Mandag d. 11. juni 2018

Cykling 38 km

Chins 1x10

 

Tirsdag 12. juni

Cykling 39 km

 

Onsdag d. 13. juni

Cykling 19 km

 

Torsdag d. 14. juni

Cykling 31 km, Chins 1x12xbw

BJJ 1 time – træt

 

Fredag 15. juni

Cykling 17 km. Spilleaften med venner.

 

Lørdag 16. juni

Besøge min ene lillesøster med ungerne J

 

Søndag d. 17. juni 2018

Cykling 11 km

Kajaktur 12,5 km – mod møllerne og ud i Køge bugt – lidt vind – mange forskellige fugle at kigge på – skønt.

Oprydning – ja det er ikke det der prioriteres højest i denne varme – men i dag lykkedes det ;-)

 

Mandag d. 18. juni 2018

cykling 33 km

Lang dag på arb., så pilates-del og yoga mht coretræningen.

Tirsdag d. 19. juni 2018

Tidligt fri J

Gåtur i Forstbotanisk have – der er så roligt og hyggeligt -  og derefter ned omkring Charlottenlund fort. og stranden.

Chins 2x10xbw

BJJ No gi + BJJ med gi. En time med hver.

 

Onsdag d. 20. juni

Cykling

 

Torsdag d. 21. juni

Cykling 28 km

 

Fredag d. 22. juni –søndag d. 24. juni– Sverigestur- til Kullen, Arrild, Ladonia og Hovs Haller.

Pullups 1x12

Parkerede ved Mølle havn og gik langs vandet af smukke klippestier "Kullen rundt" bare med dagtursoppakning. Flotte udsigter og temmelig store bølger med vilde skumsprøjt, der var betagende at se på fx. ved Kullens spids.

Da, der stadig var masser at se endnu – overnattede vi i telt ved stranden i Arrild – spiste lækker aftensmad og drak vin siddende på klipperne lidt inde i naturreservatet og kiggede på bølgerne, der slog op "om os".

Dertil har de et lækkert "klippebad" i Arrild, hvor solnedgangen blev nydt til dagens sidste solstråler og smukke himmel.

 

Lørdag gik vi fra Arrildsiden opad langs "gamle", i dag næsten "ubrugte" stier helt langs vandet og skrænterne – faktisk lidt udfordrende og ret stejlt visse steder – men virkelig smukt – og meget sjovere end ad de store stier.

Pludselig kom vi ad "bagvejen" forbi mikrostaten Ladonia og kunstværkerne "Nimis" og "Arx" af Lars Vilks.

Det var sjovt at komme tilfældigt forbi her og gå rundt inde i drivtømmerværkerne – på eget ansvar ;-)

Man skal ikke være dårligt gående for at komme hertil – og det er ren "blokmark" på stranden nedenfor – men god stemning i solskinsvejret og legende børn fra spædbørn i seler til ældre, der klatrede rundt.

 

Vi gik videre langs kystsiden og tilbage gennem skoven og forbi Kullamandens grav – denne er til gengæld vildt overvurderet, en klippesten med malet skrift på på en bakketop ;-) Med lidt god fantasi kan man dog godt få lidt sjov ud af denne lille afstikker på vejen retur…

 

Om aftenen kørte vi til Hovs Haller og nød en lige så fantastisk aftenmad med laksemadder m.m. nede på klipperne, mens vi betragtede paragliderne, der legede i vinden.

Søndag formiddag blev brugt med havbad, solbadning og læsning på klipperne – der er simpelthen SÅ skønt her, når solen skinner.

Herefter gik vi langs stranden og klatrede op af til Skåneleden for at følge denne til Båstad.

Denne dag havde jeg taget mine gode gamle vandrestøvler på, der på vej op ad disse skrænter pludselig blev alvorligt syge…begge såler fladt af og måtte tapes på med sportstape – heldigvis havde jeg taget førstehjælpstasken med denne dag…de blev begravet i Båstad…

Droppede trangiaaftensmaden og spise fisk på havnen i stedet –inden vi tog en forudbestilt taxa retur til bilen. (Bustransporten på Båstadhalvøen er lidt mangelfuld om søndagen..men det var heldigvis undersøgt – og kunne ikke nå at gå retur med den lange dejlige formiddag ved Hovs haller)

 

Igen en VIRKELIG FANTASTISK tur i det svenske paradis – der virker meget eksotisk i dette vilde sommervejr.

 

Link to comment
Share on other sites

Mandag d. 25. juni 2018

Cykling 5 km – lidt flad i betrækket i dag..

 

Tirsdag d. 26. juni

Cykling 33 km, chins 1x10

Lang dag til 19:30 på arb…

 

Onsdag d. 27. juni 2018

Cykling 30 km

CB ben og yoga-del, chins 1x10, pullups 1x8 –

 

Torsdag d. 28. juni

Cykling

BJJ no-gi + rul samt BJJ med Lauge inden

Pullups 1x10

 

Fredag d. 29. juni 2018

Cykling 33 km

 

Lørdag d. 30. juni

Kajaktur i Tai-fun (kap-båd)

Mødte J., der var ude med sin søn i toerkajak – slog følge med dem. Vi fik prøvet slusen inde ved Sjællandsbroen, nu der er spærret af for gennemsejling, så man skal bære sin kajak over – og det passede lige med slusens åbningstid.

Det var sjovt lige at prøve, selvom det tager noget længere tid..

Jeg håber virkelig, at de får åbnet for gennemsejling igen…

Ellers en dejlig og hyggelig ro-tur.

Cykling 33 km

Link to comment
Share on other sites

Mandag d. 2. juli 2018

Cykling 28 km

 

Tirsdag d. 3. juli

Cykling 28 km

Kajak 9 km – ud langs Amager- en hurtig eftermiddagstur i det dejlige vejr – inden BJJ…

BJJ – no gi + BJJ med gi. Franck underviste. Half gard med DB undehock samt half gard buttom position…

 

Onsdag d. 4. juli

Morgenchins 1x15xbw

Arb længe til 19:30 - sygemelding på jobbet og akutte patienter.

Cykling 20 km

AftenKajaktur: 9 km i Tai-fun og lige "geare ned" med lidt frisk luft.

 

Torsdag d. 5. juli 2018

Igen "alene" og en travl og booket dag  - suppleret med adskillige akutte patienter inkl f.eks. to børn, der om eftermiddagen kom ind med en hund, der lige havde været oppe at slås med en anden hund og havde blod fra munden og på poten…det viste sig, at den havde fået slået fortænderne  løse/skæve, så den ene strittede frontalt fremad  - men det måtte man ikke få lov at se før den stakkels hund, havde fået lidt beroligende…

BJJ med Gi

Cykling 20 km?

Pullups 1x12

 

 

Fredag d. 6. juli

Cykling

Til middag hos venner, nåede en lille stund i Dyrehaven på vej dertil på cykel J

Aftendukkert på Bellevue strand.

 

Lørdag d. 7. juli 2018

I sommerhus. Gik en dejlig tur – bl.a. ved Ellemosen, hvor vi havde en dramatisk eftermiddag, da vi på hjemvejen opdagede en kalv, der sad fast i vand til halsen…

 

Det blev også et længere forløb, men det endte heldigvis godt…

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
På 8/1/2018 at 00:23 , vestjyden skrev:

Det lyder som noget fra asien, når jeg søger får jeg alt muligt mærkeligt. Så hvis man må spørge, hvad er det for en kajak?

Halløj,

Der er en god forklaring på at du ikke finder nogle brugbare oplysninger - da Tai-Fun blot er det navn den kajak har fået/er blevet døbt

(alle både har et navn ;-)). Da det er en klubbåd - har jeg blot skrevet navnet ned for selv at kunne huske, hvilken båd jeg har roet i.

Det er en kapbåd - tror af mærket Nelo, men kan ikke lige svare på hvilken model...

 

Til gengæld har jeg netop købt mig min helt egen kajak fra ny - en Nelo, Viper 46 - som er en let kapbåd/overgangskajak, men stadig rimelig "stabil"..

Jeg har kun været ude i den få gange, men er superglad for den!

Kan være jeg får tid til at poste et billede inden alt for længe... lige nu er jeg ikke god til at prioritere tid til "computerstuff" ;-)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share