Anita Rye's log


Anita Rye
 Share

Recommended Posts

Torsdag d. 10/1-08

Jeg skulle have været i OBBC til stabilitetstræning med 2 drenge i formiddag, men aflyste, da nakken var total stiv og øm.. ! Men jeg får heller ikke mere smertestillende piller.. !!

Senere hen på eftermiddagen var nakken ved at være okay igen og jeg kørte derfor en smut i OBBC til armtræning :bigsmile: Norah var også i OBBC og vi fik derfor en snak omkring min ryg, jeg undrede mig jo ret meget over, hun havde foreslået en operation, efter jeg har læst om den, men hun kunne hurtigt berolige mig med, at det var sådan det fungerede i "gamle dage", nu her foregår det på en anden måde, så man ikke er sygemalt så lang tid bagefter :blush:

Alt i alt går jeg og tykker lidt på det, da jeg godt kan se fornuften i en operation, speceilt hvis jeg skulle få lyst itl at få børn om nogle år, det tror jeg ikke jeg kan gennemføre uden en operation, med mindre jeg er sengeligende de sidste mange måneder.. !! Så næste skridt bliver nok at komme til en Neurolog, så jeg kan viderstilles til en MR scanning og så må jeg i fællesskab med specialisterne finde ud af om jeg evt skal have en operation, vente nogle år eller slet ikke.. !! Som Norah siger, så skader det i hver fald ikke at komem ind i systemet, og får jeg det så lige pludseligt rigtig skidt, så vil jeg nemmere kunne få en operation, end hvis jeg skal igennem hele systemet først.. !!

Imorgen skal jeg ned til min kiropraktor og vil så lige vende det med ham.. !! Og ellers skal jeg her til aften lige have tjeket op på hvordan jeg er forsikret både privat og gennem arbejde, så jeg er helt sikker på jeg har den rette forsikrning, hvis lige pludselig jeg får brug for det.. !!

Ellers har jeg faktisk haft det okay idag, men kan godt mærke det spænder op i ryg og nakke med det samme jeg laver ting kroppen ikke kan lide, så som bilkørsel osv.. !! Men træning kan kroppen godt lide, jeg er faktisk næsten smertefri den tid jeg er i OBBC, når jeg kører alle de "lovlige" øvelser stille og roligt.. !! Men efter en tur i OBBC trænger kroppen så også til lidt hvilke i form at sofa :tongue:

Eftermiddagstræning - triceps og biceps:

DB seated incline curl:

1 x 10 rep x 2 @ 10 kg

1 x 10 rep x 2 @ 10 kg

1 x 8 rep x 2 @ 11 kg

1 x 6 rep x 2 @ 11 kg

BB french press:

1 x 12 rep x stang

1 x 10 rep x stang + 10 kg

1 x 10 rep x stang + 10 kg

1 x 8 rep x stang + 12,5 kg

1 x 8 rep x stang + 12,5 kg

1 x 6 rep x stang + 15 kg

Første gang jeg kører øvelsen ved vores french press bænk... men ikke sidste gang.. det noget rarer end at ligge på en almindelig bænk, hvor man selv skal sørge for at få vægten over hovedet.. !!

DB concentrations curl på bold:

1 x 10 rep x 7 kg

1 x 10 rep x 7 kg

1 x 8 rep x 8 kg

1 x 8 rep x 8 kg

Supersættet med:

DB liggende 1 arms triceps keep-back på bold:

1 x 10 rep x 5 kg

1 x 10 rep x 5 kg

1 x 10 rep x 6 kg

1 x 10 rep x 6 kg

1 x 8 rep x 7 kg

Så kom bolden med ind i programmet... og det fungerede ganske fint, skulle slet ikke gå ned i vægt :4thumbup:

Kabel triceps 1 arms pull-down:

1 x 12 rep x 12,5 kg

1 x 10 rep x 15 kg

1 x 10 rep x 17,5 kg

1 x 8 rep x 20 kg

1 x 8 rep x 22,5 kg (NY PR)

Tid: 1 time 35 min

Derefter tog jeg 10 minutters stabilitetstræning med bold mens jeg fik min shake... og 10 min PW på løbebånd med 5,5-6,5 km/t..

//Anita

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Sakset fra OUH http://www.ouh.dk/wm166320

Hvis du har typen med lav dysplasigrad: (hvilket jeg går ud fra efter at have set dine billeder og kender din sygehistorie) så gælder følgende...

Unge patienter (<25 år): Behandling hyppigst konservativ

Rådgivning om rygtræning, omlægning af rygbelastning. Evt. tilbud om fysioterapi. Oftest kontrol nogle få gange med ½-1 års interval.

Operation:

Hvis konservativ behandling svigter!!! (ventelisteprioritering C).

Ved dokumenteret progression absolut indikation med operation indenfor 3 måneder (ventelisteprioritering B).

Faktorer som medfører øget risiko for progression og betydende symptomer og som derfor understøtter operationsindikation -

anamnestiske:køn (idet piger og kvinder har dårligere prognose), vækstspurt (igangværende eller fremtidig), menarche, graviditet, sværere symptomer såvel lokaliserede som radikulære smerter, belastning (sport, job)

kliniske: posturale (kort truncus, lumbal hyperlordose, protrusion af vertikal os sacrum, korte hamstringmuskler evt. med spontan knæfleksion og recuceret strakt benløft)

... som du kan se - du er dækket ind af mange faktorer der giver grønt lys for et udredningsprogram!! (Får navnet på neurologen i weekenden!)

Med hensyn til sygemelding så...

UDSKRIVELSE OG AMBULANT KONTROL:

2-6 uger postoperativt: max 70 grader hoftefleksion (skråkile), max. løfte 5 kg, max. 30 grader elevation af hovedgærde, ingen bilkørsel.

6-12 uger postoperativt: fri aktiv bevægelighed af columna, + svømme, + kondicykel.

3-12 mdr. postoperativt: dynamisk træning, + cykle, + løb/jogging, ingen kontaktsport.

12 mdr. ® : Ingen restriktioner, men instruktion i hensigtsmæssig rygaktivitet.

Der er intet i vejen for at du ikke allerede kan arbejde efter de 6 uger :smile:

Edited by NORAH
Link to comment
Share on other sites

Ja den fandt jeg også på google igår, men jeg forstod ikke så meget af den, da det er skrevet i lægesprog :innocent:

kliniske: posturale (kort truncus, lumbal hyperlordose, protrusion af vertikal os sacrum)

Og det betyder på Dansk :laugh:

... som du kan se - du er dækket ind af mange faktorer der giver grønt lys for et udredningsprogram!! (Får navnet på neurologen i weekenden!)

Ja jeg kan godt se jeg har mange af faktorene, specielt den med graviditet (og sport :wub: )

Lyder super mht Neurologen :bigsmile:

Der er intet i vejen for at du ikke allerede kan arbejde efter de 6 uger :smile:

Nej det kan jeg se.. !!

Jeg blev dog forvirret af, at en af de andre vejledninger jeg læste skrev man måtte gå og cykle i starten, men at job og bilkørsel først var efter 3 måneder.. Så jeg troede bare jeg havde misforstået det i denne her, da jeg ikek forstod så meget af sproget.. !!

Men jeg vil helt sikkert opsøge neurologen og høre med om det, og høre hvad de vil anbefale mig, når de har set en MR scanning af min ryg.. !!

//Anita

Link to comment
Share on other sites

Fredag d. 11/1-08

En stor del af aften/natten gik med Alien 2, så jeg var lidt træt da jeg skulle op her til morgen.. !! Jeg er fortsat sygemelt, men det hele er klart i bedring idag, jeg skal fortsat ikke udsætte mig selv for belastende situationer, men derudover er det kun småting jeg mærker til :4thumbup:

Prøvetime i OBBC:

Klokken 10.30 havde jeg en aftale med en instruktør i OBBC som er fys, med henblik på at få udarbejdet et passende stabilitetsprogram, så jeg får udfordring nok, men samtidig ikke får så svære øvelser, at jeg bruger de forkerte muskler :bigsmile:

Aftalen lyder at jeg skal lave boldøvelser de dage jeg styrketræner og gulvøvelser de dage jeg ikke styrketræner, derudover skal jeg lave en lændeøvelse min 5 dage om ugen. Øvelserne er bækkenløft på gulv, 1 bens bækkenløft på bold, løft det ene ben (evt. modsat arm) stående på alle 4 på bold eller gulv. Af lændeøvelser må jeg jo stor set ikke lave nogen, da det presser ind på ryggen på en dårlig måde, men hvis jeg laver øvelsen 100% rigtig må jeg lave den hvor man ligger på maven og løfter armene og derefter benene, jeg er på ingen måder stærk nok til at løfte selv overkroppen også... !!

Derudover fik vi en snak omkring min normale træning og jeg blev yderligere lidt klogere (lærer jo hele tiden).. !!

1) Alt cardio er hård for min krop, og specielt løb er jeg blevet frarådet, skal jeg have pulsen højere op en PW, skal det være gennem cykling eller arctrainer.

2) Alle presseøvelser over hovedet er rigtig dårlige for mig, da jeg for det første har et pres oppe fra og ned mod ryggen (ligesom i squat) og samtidig kan jeg ikke undgå at komme til at svaje i ryggen.

3) Frans press og pull-over er ligeledes øvelser jeg skal holde mig fra, da jeg igen ligger i en dårlig stilling med ryggen, mens jeg smider vægten ud i en usikker position for kroppen.

Ovenstående bliver ikke noget problem at overholde... da jeg stor set aldrig løber alligevel, da jeg får ondt i lænden af det... og hvad øvelserne angår, så finder jeg bare nogle andre, de andre øvelser er måske ikke helt lige så gode, men det er der så ikke så meget at gøre ved.. !!

Et forslag lød på at køre arnold press, da den ikke er lige så slem for mig som skulder press, og samtidig gå ned i vægt og så lave den siddende på en bold med højere rep (10-12 rep).. ! Jeg er villig til at give det et forsøg, og så lade de tunge øvelser være der hvor jeg kan tåle det.. !!

Hun ville forresten ligesom min kiropraktor ikke anbefale en operation med mindre jeg virkelig får smerter... Men hun kunne godt se det fornuftige i at komme ind i systemet og få en ordentlig undersøgelse via MR scanning osv..!!

Kiropraktor:

Senere var jeg forbi min kiropraktor.. !! Der er ikke så meget at sige til det andet end at jeg blev rykket rundt og fik endnu engang undervisning i hvordan jeg skal sidde og stå.. det er åbenbart svært for mig at forstå, men vil jeg blive smertefri skal jeg dælme lære det...så jeg må bare øve og øve og øve og øve :blush:

Der var ikke tid til at snakke evt. operation, så det venter til en anden dag, det jo ikke pt noget der haster, da det er ude i fremtiden det kan blive aktuelt.

-----

I aften står den på sofa og Alien 3 og Alien 4 :4thumbup:

Imorgen står den på disko i OBBC :w00t:

//Anita

Edited by Anita Rye
Link to comment
Share on other sites

Fredag d. 11/1-08

En stor del af aften/natten gik med Alien 2, så jeg var lidt træt da jeg skulle op her til morgen.. !! Jeg er fortsat sygemelt, men det hele er klart i bedring idag, jeg skal fortsat ikke udsætte mig selv for belastende situationer, men derudover er det kun småting jeg mærker til :4thumbup:

Prøvetime i OBBC:

Klokken 10.30 havde jeg en aftale med en instruktør i OBBC som er fys, med henblik på at få udarbejdet et passende stabilitetsprogram, så jeg får udfordring nok, men samtidig ikke får så svære øvelser, at jeg bruger de forkerte muskler :bigsmile:

Aftalen lyder at jeg skal lave boldøvelser de dage jeg styrketræner og gulvøvelser de dage jeg ikke styrketræner, derudover skal jeg lave en lændeøvelse min 5 dage om ugen. Øvelserne er bækkenløft på gulv, 1 bens bækkenløft på bold, løft det ene ben (evt. modsat arm) stående på alle 4 på bold eller gulv. Af lændeøvelser må jeg jo stor set ikke lave nogen, da det presser ind på ryggen på en dårlig måde, men hvis jeg laver øvelsen 100% rigtig må jeg lave den hvor man ligger på maven og løfter armene og derefter benene, jeg er på ingen måder stærk nok til at løfte selv overkroppen også... !!

Derudover fik vi en snak omkring min normale træning og jeg blev yderligere lidt klogere (lærer jo hele tiden).. !!

1) Alt cardio er hård for min krop, og specielt løb er jeg blevet frarådet, skal jeg have pulsen højere op en PW, skal det være gennem cykling eller arctrainer.

2) Alle presseøvelser over hovedet er rigtig dårlige for mig, da jeg for det første har et pres oppe fra og ned mod ryggen (ligesom i squat) og samtidig kan jeg ikke undgå at komme til at svaje i ryggen.

3) Frans press og pull-over er ligeledes øvelser jeg skal holde mig fra, da jeg igen ligger i en dårlig stilling med ryggen, mens jeg smider vægten ud i en usikker position for kroppen.

Ovenstående bliver ikke noget problem at overholde... da jeg stor set aldrig løber alligevel, da jeg får ondt i lænden af det... og hvad øvelserne angår, så finder jeg bare nogle andre, de andre øvelser er måske ikke helt lige så gode, men det er der så ikke så meget at gøre ved.. !!

Et forslag lød på at køre arnold press, da den ikke er lige så slem for mig som skulder press, og samtidig gå ned i vægt og så lave den siddende på en bold med højere rep (10-12 rep).. ! Jeg er villig til at give det et forsøg, og så lade de tunge øvelser være der hvor jeg kan tåle det.. !!

Hun ville forresten ligesom min kiropraktor ikke anbefale en operation med mindre jeg virkelig får smerter... Men hun kunne godt se det fornuftige i at komme ind i systemet og få en ordentlig undersøgelse via MR scanning osv..!!

Kiropraktor:

Senere var jeg forbi min kiropraktor.. !! Der er ikke så meget at sige til det andet end at jeg blev rykket rundt og fik endnu engang undervisning i hvordan jeg skal sidde og stå.. det er åbenbart svært for mig at forstå, men vil jeg blive smertefri skal jeg dælme lære det...så jeg må bare øve og øve og øve og øve :blush:

Der var ikke tid til at snakke evt. operation, så det venter til en anden dag, det jo ikke pt noget der haster, da det er ude i fremtiden det kan blive aktuelt.

-----

I aften står den på sofa og Alien 3 og Alien 4 :4thumbup:

Imorgen står den på disko i OBBC :w00t:

//Anita

Ihh hvor er det da træls med din nakke og ryg!! :blink: Håber du kan få styr på det igen med øvelserne du har fået idag - det er vist den samme instruktør som jeg havde, husker bare ikke lige hvad hun hedder :blush: Men har haft flere før, og hun har vist ret godt styr på tingene :wink:

Disco i OBBC? Der er vist noget jeg er gået glip af? :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Ihh hvor er det da træls med din nakke og ryg!! :blink: Håber du kan få styr på det igen med øvelserne du har fået idag - det er vist den samme instruktør som jeg havde, husker bare ikke lige hvad hun hedder :blush: Men har haft flere før, og hun har vist ret godt styr på tingene :wink:

Hejsa Jane

Hvis det er den samme hedder hun Charlotte og ja hun er rigtig dygtig, også derfor jeg valgte hende... !!

Øvelserne kan nok ikke ligefrem klare smerterne nu her, det må min kiropraktor tage sig af, men det skulle gerne på længere sig sørge for smerterne ikke kommer tilbage igen... !!

Disco i OBBC? Der er vist noget jeg er gået glip af? :tongue:

Nej nej... !!

Fredag og lørdag er alle diskodrengene jo oppe og træne overkrop, så de kan blive godt pumpede til de skal på disko om aften :tongue: og eftersom jeg ikke skal træne ben, så må det jo være diskotræning :laugh:

God weekend til dig

//Anita

Link to comment
Share on other sites

Hejsa Jane

Hvis det er den samme hedder hun Charlotte og ja hun er rigtig dygtig, også derfor jeg valgte hende... !!

Øvelserne kan nok ikke ligefrem klare smerterne nu her, det må min kiropraktor tage sig af, men det skulle gerne på længere sig sørge for smerterne ikke kommer tilbage igen... !!

Nej nej... !!

Fredag og lørdag er alle diskodrengene jo oppe og træne overkrop, så de kan blive godt pumpede til de skal på disko om aften :tongue: og eftersom jeg ikke skal træne ben, så må det jo være diskotræning :laugh:

God weekend til dig

//Anita

Haha, så er jeg mere med hvad angår det disco der :laugh:
Link to comment
Share on other sites

Hej Anita

Det gør mig frygtelig ondt for dig, at din ryg er blevet så stort et problem. Du har jo nævnt det tidligere, men det virkede som om du havde fået styr på det, og kunne undgå de øvelser der fremprovokerede smerter - men tilsyneladende var det værre end først antaget. Dit helbred kommer jo selvfølgelig forud for alt andet, og om løsningen ligger i at træne det væk eller der skal en operation til, er det nok kun tiden der kan vise. Det er i det mindste godt at du har adgang til nogle kapaciteter der kan hjælpe med at rette op på problemet.

Til gengæld glæder det mig at læse at du fik rettet misforståelsen med en person, hvis det er den jeg har en mistanke om, hun har været savnet her i loggen!

Link to comment
Share on other sites

Hej Anita

Det gør mig frygtelig ondt for dig, at din ryg er blevet så stort et problem. Du har jo nævnt det tidligere, men det virkede som om du havde fået styr på det, og kunne undgå de øvelser der fremprovokerede smerter - men tilsyneladende var det værre end først antaget. Dit helbred kommer jo selvfølgelig forud for alt andet, og om løsningen ligger i at træne det væk eller der skal en operation til, er det nok kun tiden der kan vise. Det er i det mindste godt at du har adgang til nogle kapaciteter der kan hjælpe med at rette op på problemet.

Hej Razzmatazz

Jeg har hele tiden vidst at ryggen nok ville brokke sig igen, selv om jeg holdte mig fra bestemte øvelser og jeg var faktisk selv overrasket over den holdt hele diæten uden at give problemer :blush: Til gengæld kom det bag på mig, at det krævede en sygemelding nu her hvor problemet er tilbage igen :blush:

Men man lærer hele livet.. !! Og som du selv siger, det er kun fremtiden der kan sige hvad der bliver nødvendig.. Jeg ved kun, at skal jeg gøre noget rigtig godt for mig krop, så skal jeg stoppe med ALT styrketræning og der er jeg selv ret så stædig, det er så stor en del af min livskvalitet der ville forsvinde hvis jeg ikke kunne træne, så hellere gå igennem en operation på længere sigt.. ! Jeg er til gengæld villig til at træne udenom alt det værste..!!

Til gengæld glæder det mig at læse at du fik rettet misforståelsen med en person, hvis det er den jeg har en mistanke om, hun har været savnet her i

Nej nej... veninden fra OBBC er ikke en der er i loggen, derfor personen ikke nævnes med navn, da I alligevel ikke kender hende... Dem der er kendte i loggen nævnes som regel altid med navn.. !!

//Anita

Link to comment
Share on other sites

Lørdag d. 12/1-08

Fantastisk at vågne her til morgen.. for det første vågnede jeg tidligt, både frisk og veludhvilet trods jeg først kom i seng klokken 2 pga aliens filmene i tv.. !! Men vigtigst af alt, jeg havde IKKE ondt i hverken nakken eller øvre ryg :yahoo::yahoo:

Min lænd var til gengæld godt ristet, men det skyldes nok mest, at jeg igår trænede lidt lænd for første gang i 1 år og at begge katte havde valgt at ligge tæt op af mig i nat, så jeg lå ret akavet da jeg vågnede :laugh::wub:

Jeg kørte tidlig i OBBC, da en veninde skulle træne formiddag og jeg ville gerne lige nå at sludre lidt med hende.. !!

Middagstræning - Bryst, skulder og stabilitet:

Jeg kan godt mærke den har stået på rolig træning og en del sofa på det sidste, hvilket nok også var grunden til der kom en lille djævel op i mig.. ! Jeg tog min mp3 frem, fyrrede op for techno og gik så ellers rundt og rokkede i min helt egen verden mens jeg fik fyrret en super hård træning af :banana:

Styrketræning:

Brysttræningen var ikke så god som den kunne have været, da jeg ikke var ordentlige restitueret i armene og mine skulder syrede til pga de korte pauser kombineret med supersætten.... !! Men grundet de mange øvelser fik jeg vist ramt godt nok til sidst.. og skuldertræningen sad til gengæld lige i skabet, det er meget sjældent jeg kan mærke jeg har helt kontakt, men det havde jeg bestemt idag :4thumbup:

DB flad bænkpres:

1 x 12 rep x 2 @ 16 kg

1 x 10 rep x 2 @ 17 kg

1 x 10 rep x 2 @ 18 kg

1 x 6 rep x 2 @ 19 kg

Normalt går jeg roligt ned i rep i takt med øget kilo.. Men pga mine arme var så trætte faldt styrken lige pludselig, så jeg i 3 sæt var meget tæt på at få håndvægtene i hovedet ved 10 rep :crazy: Så jeg turde slet ikke tage mere end 6 rep i sidste sæt, i frygt for at det gentog sig :laugh:

DB lateral raise:

1 x 12 rep x 2 @ 6 kg

1 x 10 rep x 2 @ 7 kg

1 x 10 rep x 2 @ 7 kg

1 x 8 rep x 2 @ 8 kg

1 x 6 rep x 2 @ 9 kg

Supersættet med:

DB incline bænkpres:

1 x 12 rep x 2 @ 12 kg

1 x 12 rep x 2 @ 12 kg

1 x 10 rep x 2 @ 12 kg

1 x 10 rep x 2 @ 12 kg

Total ingen styrke i bænkpres pga skuldrene.. men ski med det, det var godt alligevel :laugh:

DB rear deloid laterals:

1 x 12 rep x 2 @ 7 kg

1 x 10 rep x 2 @ 8 kg

1 x 8 rep x 2 @ 9 kg

Supersættet med:

DB bænkpres på bold:

1 x 10 rep x 2 @ 10 kg

1 x 10 rep x 2 @ 10 kg

1 x 10 rep x 2 @ 11 kg

Bagskuldermaskine:

1 x 12 rep x 15 kg

1 x 10 rep x 17,5 kg

1 x 10 rep x 20 kg

1 x 8 rep x 22,5 kg

Supersættet med:

Maskin flyes:

1 x 10 rep x 25 kg

1 x 10 rep x 25 kg

1 x 8 rep x 30 kg

1 x 8 rep x 30 kg

DB UH front raise:

1 x 10 rep x 2 @ 7 kg

1 x 10 rep x 2 @ 7 kg

1 x 8 rep x 2 @ 8 kg

1 x 8 rep x 2 @ 8 kg

DB seated 1 arms lateral raise på bold:

1 x 12 rep x 5 kg

1 x 12 rep x 5 kg

1 x 10 rep x 6 kg

1 x 10 rep x 6 kg

Kanon øvelser, der var bare 100% kontakt lige hvor der skulle være det :4thumbup:

Kabel flyes:

1 x 10 rep x klods 3

1 x 12 rep x klods 2½

1 x 12 rep x klods 2½

1 x 12 rep x klods 2

BB upright row:

1 x 12 rep x 15 kg

1 x 12 rep x 20 kg

1 x 12 rep x 25 kg

1 x 10 rep x 30 kg

1 x 8 rep x 32,5 kg

Tid: 1 time 40 min

Super godt træning... dejligt kroppen begynder at kunne klare lidt igen.. !!

Stabilitetstræning:

Min lænd var ret så træt efter træningen, så jeg lå lige og slappede af 5-10 min med benene oppe på en bold inden jeg fortsatte med stabilitetstræningen..

1 bens bækkenløft på bold, med armene ned langs kroppen:

2 x 6 rep x mig

Når jeg kan tage 10-12 af gangen, ska jeg begynde at lære at køre armenen op over hovedet, uden at miste mit opspænd i underlivet.. !!

1 bensløft liggende med maven på bold:

2 x 10 rep x mig

LÆndeøvelse med armløft liggende på maven:

2 x 6 rep x mig

Jeg må næsten ingen lændeøvelser lave pga min ryg, trods min lænd er meget svag... Min kiropraktor har dog sagt god for denne øvelse, men jeg må kun løfte benene hvis jeg er 180% sikker på jeg gør det rigtig og jeg må på ingen måder løfte min overkrop..!! Så her i starten løfter jeg kun armene, når det kører putter jeg roligt benene på, da jeg har fået godkendt at jeg kan lave øvelsen rigtig...

Tid: 15 minutter

Super omgang.. !! Men jeg droppede cardio, da min lænd var ved at være træt..

//Anita

Edited by Anita Rye
Link to comment
Share on other sites

Søndag d. 13/1-08

Det blev til tidlig træning i OBBC idag klokken 10.30, da jeg havde en aftale med et vennepar fra OBBC klokken 13 :bigsmile:

Ryggen har ikke brokket sig før her sidst på dagen, så jeg går meget stærkt ud fra jeg kan begynde på fuld tid på arbejde fra tirsdag :w00t:

Formiddagstræning - ben og biceps:

Det var egentlig meningen jeg skulle træne ben og læg, men da Morten MA lige pludselig os var der, byttede jeg dagens læg ud med morgendagens biceps, så vi kunne sludre lidt :tongue:

Ellers var det første dag med "rigtig" bentræning, dog med få øvelser, får sæt og ikken mindst få kilo :blush: Hen over de næste uger vil jeg løbende putte både flere øvelser, rep og kilo på.. !!

45 grader leg press:

1 x 15 rep x 136 kg

1 x 15 rep x 151 kg

1 x 15 rep x 166 kg

1 x 12 rep x 176 kg

1 x 12 rep x 186 kg

Kørte fint, men kunne godt mærke det er mange måneder siden jeg sidst kørte øvelsen.. !

Liggende 1 bens leg press:

1 x 15 rep x klods 1

1 x 15 rep x klods 1

1 x 8 rep x klods 2

Leg extension:

1 x 15 rep x 35 Ib

1 x 12 rep x 40 Ib

1 x 10 rep x 45 Ib

1 x 10 rep x 50 Ib

1 x 10 rep x 55 Ib

Supersættet med:

Seated leg curl:

1 x 15 rep x 35 Ib

1 x 12 rep x 40 Ib

1 x 10 rep x 45 Ib

1 x 8 rep x 50 Ib

Og så røg jeg lige i ½ times snak før jeg kom videre med biceps :blush:

DB seated incline curl:

1 x 8 rep x 2 @ 10 kg

1 x 8 rep x 2 @ 10 kg

1 x 8 rep x 2 @ 10 kg

1 x 8 rep x 2 @ 10 kg

DB concentration curl på bold:

1 x 8 rep x 8 kg

1 x 8 rep x 8 kg

1 x 8 rep x 8 kg

1 x 8 rep x 8 kg

Tid: 1 time 40 min

Pga snakkeriet nåede jeg ikke min stabilitetstræning, men den tager jeg i stedet hjemme på gulvet her til aften.. !!

//Anita

Link to comment
Share on other sites

Mandag d. 14/1-08

Nøj jeg var snottet da jeg vågnede her til morgen og har haft lidt stivhed i nakken i løbet af dagen, nok forbundet med snot i hele hovedet :laugh: Men ellers fik jeg ringet til arbejdet og fortalt jeg starter op på fuld tid imorgen :4thumbup:

Eftermiddagstræning - Triceps, skulder, læg, mave og stabilitet:

I dag er sidste træning hvor jeg kører efter "skåne program", fra og med næste træning begynder jeg nyt program (kommer i et andet indlæg), hvor ben og ryg igen kommer på programmet, forhåbentlig så normal som mulig.. !!

Træningen var MEGET præget af at jeg går rundt hjemme og ikke får snakket så meget som når jeg er på arbejde.. så alle sæt blev supersættet med snakken :innocent: hvorfor træningen også blev lidt lang :laugh:

Smith CG bænkpres:

1 x 12 rep x 27 kg

1 x 10 rep x 37 kg

1 x 10 rep x 37 kg

1 x 6 rep x 42 kg

Jeg må ikke længere lave opstænd eller på nogen måder løfte lænden fra bænken, så alt fretidig BB bænkpres bliver med benene oppe på bænken, hvilket gør de tunge sæt ret umulige.. :dry:

DB 1 arms triceps keep-back på bold:

1 x 12 rep x 5 kg

1 x 10 rep x 6 kg

1 x 10 rep x 7 kg

1 x 6 rep x 8 kg

Supersættet med:

DB 1 arms lateral raise på bold:

1 x 12 rep x 5 kg

1 x 10 rep x 6 kg

1 x 10 rep x 7 kg

1 x 6 rep x 8 kg

De to boldøvelser er jeg helt vilde med... generelt synes jeg 1 arms boldøvelser er max fede... :w00t:

Kabel 1 arms triceps push-down:

1 x 12 rep x 12,5 kg

1 x 10 rep x 15 kg

1 x 10 rep x 17,5 kg

1 x 8 rep x 20 kg

DB 1 arms arnold press på bold: (NY ØVELSE)

1 x 12 rep x 7 kg

1 x 10 rep x 7 kg

1 x 10 rep x 7 kg

Kanon øvelse... Jeg må ikke køre tung i presøvelser, og på denne her måde får jeg udfordring med lav vægt :4thumbup:

Seated calf raise:

1 x 20 rep x 30 kg

1 x 15 rep x 40 kg

1 x 12 rep x 50 kg

1 x 12 rep x 50 kg

1 x 12 rep x 50 kg

Supersættet med:

Mave på bold:

1 x 12 rep x mig

1 x 12 rep x mig

1 x 10 rep x mig

1 x 10 rep x mig

1 x 10 rep x mig

Tid: 2 timer :blush:

Stabilitetstræning: 25 minutter

Rigtig god træning.. !! Men hvor tager det lang tid når mange af øvelserne er 1 arms, men det er virkelig noget der fungerer godt for mig, jeg får en helt anden kontakt med triceps og skulder end når jeg kører med begge arme.. !!

Imorgen holder jeg fri, da jeg har trænet 3 dage i streg og samtidig skal begynde arbejde og forbi min kiropraktor.. !!

//Anita

Link to comment
Share on other sites

Program for de næste måneder

I det næste program har jeg ikke fastsat nogle bestemte dage jeg skal træne, men vil i stedet køre et 4 split, hvor jeg træner de dage jeg har tid og overskud, dog vil de fleste uger have omkring 4-5 træninger.

Så ved hver træning, træner jeg så bare det næste på listen :bigsmile:

Dag 1: Ryg + skulder (side + bag)

Dag 2: Ben + læg + bryst

Dag 3: Skulder (side + for) + biceps

Dag 4: Bryst + triceps

Jeg har ikke forudbestemt øvelsesvalget, da jeg er i en fase hvor jeg er ved at finde ud af hvad jeg må og hvad jeg ikke må.. !! Dog ved jeg at jeg IKKE må lave:

  1. Nogen som helst øvelser hvor jeg har meget vægt pressende ned over ryggen, dvs øvelser som squat, dødløft, BB ben over row og ståeden læg.
  2. Nogen som helst tunge presseøvelser hvor jeg har armene over hovedet, dvs øvelser som skulderpress, militerypress osv.. Dog må jeg gerne lave arnold press med meget meget let vægt, laves den f.eks. som 1 armsøvelse på bold kan jeg få udfordring ved let vægt.
  3. Nogen som helst øveser i stil med pull-over, fransk pres osv.
  4. Opspænd under bænkpres og lignende øvelser, min lænd skal være i bænken HELE tiden.
  5. Ingen løb og så lidt kredsløbstræning som muligt, og skal jeg lave det, skal jeg nøje overveje hvilken form.

Ovenstående gør det jo pludselig ret vanskelig at få et fornuftigt træningsprogram, men det lader jeg mig ikke slå ud af og er også ved at have fundet ud af hvordan jeg skal træne, så jeg får udbytte af det, samtidig med jeg skåner ryggen. !!

Dog er jeg lidt i vildrede hvad angår forskulderen, da jeg ikke må lave presseøvelser :dry: Pt kører jeg let arnold, men jeg ville helst jeg kunne finde nok alternativer, så jeg helt kan holde mig fra den type øvelser, da det på ingen måder er godt for mig.. ! Dog rækker min fantasi ikke til meget andet end frontraise øvelser..

Så jeg vil blive glad hvis der er nogen der kan hjælpe med at inspirere mig til øvelser som går meget i forskulderen, men som samtidig ikke er presseøvelser eller frontraise øvelser :blush: Upright row er selvfølgelig på progammet, men den tæler jeg som en sideskulder øvelse.. !! Spidercurl går også en del i forskulderen hvorfor jeg også vil få den på programmet på bicepsdage, nogen der kender andre øvelser, som ikke er en skulderøvelse, men som rammer forskulderen meget ?

//Anita

Edited by Anita Rye
Link to comment
Share on other sites

Hej smukke

Kan godt se at det er noget af en udfordring for dig, at få sammensat et program med alle de begrænsninger. :blink: Så vidt jeg husker er du glad for DB brystpres ik? Jeg synes DB high incline brystpres går godt i forskuldren. Så måske den øvelse skulle ind på brystdagene. :smile: Bare lige en hurtig tanke herfra. :wink:

Knus Pia (Bambi)

Link to comment
Share on other sites

Hej smukke

Kan godt se at det er noget af en udfordring for dig, at få sammensat et program med alle de begrænsninger. :blink: Så vidt jeg husker er du glad for DB brystpres ik? Jeg synes DB high incline brystpres går godt i forskuldren. Så måske den øvelse skulle ind på brystdagene. :smile: Bare lige en hurtig tanke herfra. :wink:

Knus Pia (Bambi)

Ja det er ikke helt let :blush: Men hvor jeg sidste år synes det hele var noget røv, så synes jeg faktisk det er rigtig spændende at lære nu her... Det er selvfølgelig ærgeligt at jeg ikke kan alt hvad jeg vil, men det tvinger jo lige pludselig en til at afprøve alt muligt andet, hvilket ikke nødvendigvis er en dårlig ting.. !!

DB higt incline bænkpres er et rigtig godt forslag, som du selv siger er jeg glad for DB bænkpres og grundet det er incline lægges presset mere på øvre ryg end ned mod rygsøjlen.. !! SÅ den vil jeg klart smide med ind i programmet :4thumbup:

Kram Nita

Link to comment
Share on other sites

Tirsdag d. 15/1-08

Ud over at jeg har DOMS i bentøjet og er blevet godt snottet og nyser konstant, har ryggen opført sig godt :bigsmile:

Første dag på arbejde:

Jeg var meget spændt på at se hvad kroppen sagde til at skulle på arbejde igen.. og så endda på fuld tid... !! Allerede fra morgenstunden kom min chef og sagde jeg bare skulle tage det i mit eget tempo de næste uger, og kunne jeg ikke klare 8 timer hver dag, så skulle jeg bare køre hjem :4thumbup:

Nakken som ellers har været god de sidste par dage, begyndte allerede at brokke sig fra morgenstunden, men jeg valgte så at arbejde med min nakkestilling og sidde med nakken som min kiropraktor har vist mig, total akavet at sidder med lang nakke og dobbelthage :laugh: men det hjalp og nakken forblev bare lidt stiv, frem for at blive helt smadret som tidligere :4thumbup:

Derefter gik jeg helt amok med mit skrivebord + kontorstol. ! Jeg har egentlig for nogle måneder siden takket nej til et hæve/sænke bord, da jeg ikke har haft problemer med mit bord, men jeg kunne idag mærke at jeg fik ondt med det samme jeg sad der...!! Men da jeg kom til at kigge nærmere på det, så var mit bord nok os ca. 5-10 min for højt, jeg kunne ikke nå gulvet med fødderne og sad derfor med skuldrene oppe ved ørene og kiggede op på min skærm :4slap::4slap: Så kan jeg da egentlig godt forstå jeg har ondt i nakken..!! Nå men mit ikke automatiske bord, kunne justeres med lidt værktøj og sved på panden :laugh:

Om ikke andet så klarede jeg hele dagen (7 timer da jeg skulle køre tidlig) uden at være helt rædbrækket.. ! Imorgen skulle jeg så gerne kunne klare 8 timer :4thumbup:

Besøg hos kiropraktor:

Min kiropraktor kunne også mærke jeg var i bedring.. og jeg skal derfor kun komme 1 gang om ugen i stedet for 2 gange om ugen fremover :4thumbup:

Samtidig fik vi en snak omkring evt. operation osv, da han havde læst om det her i loggen.. !! Og han kunne ligesom alle andre jeg har snakket med, på ingen måder anbefale mig det og jeg skulle heller ikke regne med jeg kunne hverken få en eller en scanning, så længe jeg ikke har det værre.. !!

Ulempen ved operationen er, at det låser mit led fast, hvilket jo er meningen, men i stedet ligges presset/stresset over på de 4 led ved siden af, og man vil derfor nemt kunne få samme problem i et af de andre led med tiden, og så er man jo lige vidt.. !!

Men det bekræftiger bare min egen fornemmelse som hele tiden har været, at jeg ikke skal opereres med mindre jeg får kroniske smerter :blush: og jeg vil derfor heller ikke opsøge en Neurolog med henblik på scanning osv før en evt. operation er i tankerne.. !

Dagens træning:

Fridag fra styrketræning.. men ikke fridag fra min daglige 20 min stabilitetstræning og 30 min massage på hoppebold :bigsmile:

//Anita

Link to comment
Share on other sites

Onsdag d. 16/1-08

Morgenvægten sagde 61,2 kg, hvilket er 8 kg over K-form og en førøgelse med 1,2 kg de sidste 16 dage..!!

Ryggen klarede uden de store problemer en hel arbejdsdag idag, jeg har dog ikke lavet det jeg plejer, da jeg får ondt hvis jeg sidder for lang tid i samme stilling, primært ved pc og laboratoriearbejde.. ! I stedet har jeg fået lavet alt det jeg normalt ikke har tid til, så som at få styr på læsark og rydde op på skrivebord, reoler og laboratorie.. Der udover havde jeg over middag 20 min massage ved firmaets massør og eftermiddagen blev brugt på reception, da der var 2 x 25 års jubilæum :4mewantfood:

Klokken var ved at være små sent før jeg ankom i OBBC pga receptionen.. !

Eftermiddagstræning - ryg og skulder (side + bag):

Styrketræning:

Idag havde jeg første rygtræning i flere uger :bigsmile: Så det blev meget roligt, da ryggen jo ikke er helt god endnu.. !! Det er egentlig meningen jeg skal træne ryg først og skulder bagefter, men der var så mange mennesker, at der ikke var noget ledigt, så jeg byttede rundt på det, hvilket heller ikke gør så meget, da jeg alligevel ikke må køre tungt og derfor ikke tager skade af at være trættet lidt af inden jeg går igang med rygtræningen :blush:

DB lateral raise:

1 x 15 rep x 2 @ 6 kg

1 x 10 rep x 2 @ 8 kg

1 x 10 rep x 2 @ 8 kg

1 x 8 rep x 2 @ 9 kg

1 x 8 rep x 2 @ 9 kg

Maskin lateral raise:

1 x 12 rep x 35 Ib

1 x 10 rep x 40 Ib

1 x 10 rep x 45 Ib

1 x 8 rep x 50 Ib

Supersættet med:

Bagskuldermaskine:

1 x 12 rep x 15 kg

1 x 10 rep x 17,5 kg

1 x 10 rep x 20 kg

1 x 8 rep x 22,5 kg

DB 1 arms lateral raise på bold:

1 x 10 rep x 6 kg

1 x 10 rep x 6 kg

1 x 8 rep x 7 kg

1 x 8 rep x 7 kg

1 x 8 rep x 7 kg

Supersættet med:

DB rear deloid laterals:

1 x 12 rep x 2 @ 7 kg

1 x 10 rep x 2 @ 8 kg

1 x 10 rep x 2 @ 9 kg (rep PR)

1 x 8 rep x 2 @ 10 kg (NY PR)

Kabel stivarmet pull-down:

1 x 15 rep x 35 kg

1 x 12 rep x 40 kg

1 x 12 rep x 40 kg

1 x 10 rep x 45 kg

BB liggende bent over row:

1 x 12 rep x 20 kg

1 x 10 rep x 30 kg

1 x 10 rep x 30 kg

1 x 8 rep x 35 kg

Kabe low row m. bred fatning:

1 x 12 rep x 45 kg

1 x 12 rep x 45 kg

Gik i ryggen, så det stoppede jeg med igen.. !

DB pronerede incline shrugs:

1 x 10 rep x 2 @ 15 kg

1 x 10 rep x 2 @ 15 kg

1 x 10 rep x 2 @ 15 kg

Tiden: 1 time 10 min

Stabilitetstræning: 5 min

For det første var der ingen bold i min størrelse og for det andet fik jeg krampe, så jeg ikke kunne udføre det korrekt, så det blev droppet igen.. !!

Rigtig god træning... hvor jeg var i selskab med min iPod og havde korte pauser, så det ikke blev alt for sent før jeg kunne komme hjem.. !! Også dejligt med ny PR, kunne tyde på jeg igen snart er ved at være tilbage hvor jeg var før det med ryggen (foruden ryg og ben) og derfor snart kan høste lidt PR's hjem :4thumbup:

Cardio:

Jeg har ikke helt fået grøn lys for jeg må lave cardio endnu, med jeg valgte at prøve hvad ryggen sagde til det med en meget let omgang, hvor jeg var så heldig at have snakkeselskab hele tiden :bigsmile:

20 min Octane:

Kcal: 237

Stride/level: 21/6

//Anita

Edited by Anita Rye
Link to comment
Share on other sites

DB rear deloid laterals:

1 x 12 rep x 2 @ 7 kg

1 x 10 rep x 2 @ 8 kg

1 x 10 rep x 2 @ 9 kg (rep PR)

1 x 8 rep x 2 @ 10 kg (NY PR)

Du er simpelthen SÅ sej! PR med dine rygproblemer - :4thumbup:

Og undskyld et dumt spørgsmål, men nu har du flere gange nævnt den der bagskuldermaskine.. Jeg har ledt og googlet men kan ikke finde den nogensteder - hvordan ser den ud og hvordan fungerer den?

Link to comment
Share on other sites

Du er simpelthen SÅ sej! PR med dine rygproblemer - :4thumbup:

Mange tak :blush:

Nu er jeg så heldig at mine rygproblemer som regel ikke forhindre mig i at træne, hvis jeg vælger de rigtige øvelser :bigsmile: Med det samme jeg vælger en forkert kan jeg stor set ingenting.. !!

Og undskyld et dumt spørgsmål, men nu har du flere gange nævnt den der bagskuldermaskine.. Jeg har ledt og googlet men kan ikke finde den nogensteder - hvordan ser den ud og hvordan fungerer den?

Nu er jeg jo også så doven at jeg ikke har gidet undersøge hvad den egentlig hedder, så det er også ret svært for dig at finde ud af det :laugh: Men her er et link til en maskine som minder om, dog er den i OBBC udformet lidt anderledes, men pricippet er helt det samme.. !!

http://www.exrx.net/WeightExercises/Deltoi...teralRaise.html

En kanon maskine hvis man laver øvelsen rigtig, man kan nemt komme til at ramme nakken i stedet for bagskulder hvis man ikke gør det rigtig.. !!

//Anita

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share