Morten D - Zen training


Morten D
 Share

Recommended Posts

De sidste par uger har jeg trænet hver anden dag. Jeg startede med lidt mental krise over den meget langsomme fremgang med læg-konditioneringen, men bed det i mig og har fortsat med hyppige, korte (2-4 km.) ture, blandet med gang/lunten i VFF på træningsfri dage + jeg lægger lidt mere energi i mobilitetstræning af lægge samt excentrisk læg-træning med belastning = klare tegn på fremgang. :smile:

Jeg ville egentlig have løbet en længere tur i dag, men jeg har begyndende tegn på forkølelse, og jeg har noget arbejde i den kommende uge, som jeg bare ikke må misse. Derfor: kun mobilitetstræning og heftige mængder hvidløg i dag.

Presstyrken er stadig for opadgående på trods af, at vægten var faretruende langt nede for en uges tid siden.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Siden sidst har det holdt meget godt med sport hver anden dag - på godt og ondt. Jeg gennemlever den ene pubetære krise efter den anden mht. løb. For et stykke tid siden løb jeg 8,5 km. (rekord for i år), og efter 6 km. var min hofte færdig. :unhappy: Formen var dog fin, og jeg kunne være fortsat længe.

Nå, men jeg kæmper mig igennem løbe-depressionen med mange korte ture, mobilitetstræning og urin+papyrus. Behøver jeg at nævne, at jeg synes det er lidt surt?

Der er dog også lyspunkter: Jeg var med familie og venner nogle dage ved æ vesterhav, og der blev det udover 2 mands vandpolo (fun! :4thumbup: ) til én af de bedste løbeture nogesinde: 6-7 km. i forårsvarmen, Fivefingers Flow i vandkanten, zig-zag mellem vesterhavs-skum og løb gennem lavt vand. Jeg havde lyst til at fortsætte meget længere, men jeg stoppede mens legen var (ekstremt) god - nu har jeg blod på tanden igen og arbejder frem mod halvmaraton i juni. :4thumbup:

2 måneders forberedelse virker dog ikke som meget, når jeg indtil videre max. har løbet 7 km. uden gener, men jeg forsøger at tænke positivt og være disciplineret i genoptræningen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sådan! Min discliplinerede tilgang til genoptræningen gav endelig pote i går, da jeg løb 11,3 km. uden nævneværdig hofteømhed! :4thumbup:

Og så tilmed på en teknisk svær (men helt fantastisk) rute bestående af snoede, rod-dækkede skovstier langs vandet og på stranden. Nu tror jeg igen på en fremtid med løb. :smile: Det var i øvrigt i komforttempo (tog 1t 4m) og med masser af overskud i mål. Jeg løb i Fivefingers Flow, men nu skal jeg sadle om til mine Speed, som jeg regner med at løbe halvmarathon i til juni.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

For ca. 10 dage siden løb jeg 13 km. i mine Speed, og det gik glimrende de første 11 km. Derefter var hoften færdig og jeg endte med 5:45/km. :unhappy: På plussiden havde mine lægge det fint og mine Speed var rigtig gode (løb med Injini-strømper). Den tur har taget længere at restituere fra end håbet, så jeg har ikke fået en lang tur siden. :dry:

I stedet har jeg skruet lidt op for hastigheden de sidste par ture (4:40/km. på en 4,5 for et par dage siden og 4:56 på en 8,5 i dag), og så forsøger jeg at skrue lidt op for frekvensen på de korte ture og så tage en ca. 15 km. i næste uge.

Det er virkelig en hårfin balancegang at blive klar til halvmarathon 11. juni. Vil gerne løbe meget mere, men understellet dikterer en adstadig progression... Nu skal der foam rolles! :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Den seneste måneds tid har været lidt af en rutschebanetur ift. løbetræningen, men den disciplinerede tilgang gav pote i lørdags, hvor jeg løb mit første halvmarathon - uden nævneværdige hofteproblemer! :smile:

Rigtig fed oplevelse. Jeg løb i Fivefingers Speed med Injini-sokker (hvilket førte til et væld af spørgsmål ved startlinien), og selvom ruten var 2/3 grus gik det over al forventning. Jeg løb virkelig konservativt, og havde da også overskud til at lukke op på de sidste par km., og endda spurte i mål. Tiden var da også beskeden: 1:57, men det er mere end godkendt, da det primære formål var at løbe skadesfri. Fedt, fedt - jeg har fået smag på mere... :smile:

De sidste par dage har kroppen haft det overraskende godt - selv 8 timer i Djurs Sommerland med småbørn fik mig ikke i knæ...

Link to comment
Share on other sites

Cool ... Tillykke!

Tak! :smile:

I går aftes var jeg ude at løbe en lille tur på 4,7 km. med et snit på 4:50/km. Dermed også sagt, at benene allerede var overraskende friske - faktisk kunne jeg slet ikke mærke lørdagens halvmarathon.

Lige nu går jeg og rafler med mig selv, om jeg kan nå et marathon sidst på året, eller jeg skal snuppe et par halve mere og så gå efter den hele til næste år...

Link to comment
Share on other sites

Breaking news! I går fik jeg rent faktisk trænet overkrop igen. Bare lidt pullups og pushups, men lidt har også ret. :4thumbup:

Her til morgen en rolig 7 km'er i mine Speed. Ville egentlig have løbet længere, men jeg kunne mærke lidt træthed i hoften, så fornuftens smalle vej sejrede.

En lille tribute til mit yndlingsfodtøj pt.:

post-253-055096500 1308206774_thumb.jpg

Edited by Los
Link to comment
Share on other sites

Er på en uges sommerhusferie med familien ved Blåvand, og det har indtil videre været en løbsmæssig fornøjelse: 1 tur i regn og blæst i vandkanten i mine Flow og i dag klit-ræs af den helt svære, men også fantastiske, slags i mine Speed. Kroppen føles stadig ikke 100% restitueret efter halvmarathon, men jeg håber alligevel på en lidt længere tur i fladt terræn om et par dage.

Nå ja; jeg har da også taget ringene med og har lavet en lille smule. :innocent:

Ellers gik det meste af dagen i går på Esbjerg skadestue, fordi min ældste datter havde trådt en splint op i den ene hæl. Det var sq ikke en morsom affære at skulle fixere hende, mens lægerne brugte en halv time på at fiske den ud. :crazy:

Link to comment
Share on other sites

Frak! Netop som alt kører (løber) på skinner og jeg hygger mig med at planlægge, hvilke løb jeg skal deltage i, så melder en ny skavank sig: ømme hæle. Jeg håber stærkt det blot er lidt overbelastning fordi jeg ikke har taget det roligt nok efter halvmarathon... :dry:

Jeg har SÅ meget lyst til at løbe, og så skal jeg bare sidde på min ræv.

Nå, et par dages pause fra løb med noget overkropstræning og foamrolling, så er jeg forhåbentlig fit igen. Skader skal bare skride! :unhappy:

Link to comment
Share on other sites

Crap :sneaky2:

Jeg går underligt nok også lige i dag med en lidt murrende fornemmelse i det knæ. der drillede mig et par måneder siden. Hmmm …

Zen-betragtningerme i din log er taget til efterretning. Jeg snupper en kiks og en tur i pullupstangen indtil mine hæle vil lege igen... :smile:

Link to comment
Share on other sites

Har siden sidst løbet 2 korte ture, og det føles som om hælen er i bedring, omend det naturligvis går alt, alt for langsomt.

For at være skånsom tog jeg i dag mtb'en frem, og det blev til en rigtig fin tur på lokalområdets ledeste bakker + en punktering og et navigationssvigt - "lidt" længere tur end planlagt, men jeg nåede heldigvis tilbage i tid til hjemmebagt jordbær-kage. Ingen grund til at ligge i kalorieunderskud, jo! :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Brugernavnet "Los" har fulgt mig i godt 10 år på MOL, men det gør det efterhånden alt for nemt at opsnuse min sande identitet.

Derfor lukker jeg nu røgslør ud ved at skifte til det kryptiske og vildledende "Morten D". ninja.gif

Der kan man bare se. Og jeg som troede at din ændring af profilnavn var en form for afanonymisering. :laugh:

Jeg har selv værnet om at holde min sande identitet skjult her på boardet, men må efterhånden indse at min anonymitet er blevet kompromiteret. For mig er det lidt et dilemma - jeg kan godt lide den frihed det giver at kunne skrive under et alias, som ikke er linket til min identitet, men synes omvendt også det er sjovt at mødes med folk herinde fra....

Link to comment
Share on other sites

Guest SkinnyManGuru

Brugernavnet "Los" har fulgt mig i godt 10 år på MOL, men det gør det efterhånden alt for nemt at opsnuse min sande identitet.

Derfor lukker jeg nu røgslør ud ved at skifte til det kryptiske og vildledende "Morten D". ninja.gif

laugh.gif Pelsdyr

DBM wink.gif

Link to comment
Share on other sites

Jeg har selv værnet om at holde min sande identitet skjult her på boardet, men må efterhånden indse at min anonymitet er blevet kompromiteret. For mig er det lidt et dilemma - jeg kan godt lide den frihed det giver at kunne skrive under et alias, som ikke er linket til min identitet, men synes omvendt også det er sjovt at mødes med folk herinde fra...

Du er hende den blonde fra Paradise Hotel, ikke? tongue.gif

Nej, jeg vil også gerne værne om mit privatliv, men omvendt er min net-eksistens så interegreret en del af mit liv, at det efterhånden virker skævt at gå under "kunstnernavn".

laugh.gif Pelsdyr

DBM wink.gif

Der vil altid være lidt pelsdyr i mig, Didrik Blumenfeldt Marstrand...

Ha, haa, jamen, jeg har jo lavet præcis samme manøvre. Mellem os sagt, så hedder jeg jo Anni-Malou Mortensen og går i 3. g på Herning Gymnasium

Får du så tid til at løbe, når du skal være au pair i Belgien næste år? tongue.gif

---

I dag var jeg nede i Keep Running i Århus for at få lavet en løbetest og købe nogle sko, som ikke er Fivefingers.

Manden i butikken syntes godt om min løbestil i den forstand, at jeg løber afslappet, har en god holdning og lander på mellemfoden. Dejligt; det er jo præcis de ting, jeg har arbejdet mest med. Han synes jeg skal læne mig lidt længere fremover, og det passer fint i tråd med dét jeg netop sysler med for tiden + jeg forsøger at få albuerne mere ind til kroppen.

Skomæssigt var favoritten klart Brooks Green Silence, men den var desværre lidt for lille. Der skulle komme en bedre størrelse hjem i morgen. smile.gif

Men jeg fik da købt nogle old school-shorts (korte, løse med slids). 4thumbup.gif

Link to comment
Share on other sites

Får du så tid til at løbe, når du skal være au pair i Belgien næste år?

He, heee, touché :smile:

Jeg har overvejet at "anmelde " mine forskellige løbesko, par for par, i min blog. Og en af konklusionerne bliver blandt andet, at ud over mine FiveFingers, så er Brooks Green Silence simpelthen dem, der oftest bliver valgt. Når jeg skal plukke et alternativ ned fra hylden, så er det som regel dem, der står for skud. Og det må jo være "benene, der taler". De er faktisk allerede ved at være lidt slidte. En fremragende og komfortabel sko med plads til tæerne. Og et godt skiftealternativ til VFF. Thumbs up fra Anni-Malou :laugh: .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

En lille Update fra sommerhuset.

De sidste 8 dage har budt på skiftevis løb og ringtræning - dvs. 4 løbeture i Green Silence på 5, 6, 7 og 9 km. Overvejende en rigtig god oplevelse og jeg tror det er den rigtige medicin for de ømme hæle, men jeg glæder mig nu alligevel til at komme tilbage i mine fivefingers. :smile:

Jeg er også ved at genvinde lidt styrke i ringene, så indtil videre er det på motionsfronten en familieferie efter mit hovede.

Link to comment
Share on other sites

Først en nedtur > optur-oplevelse: Løb en tur i Green Silence og følte mig i ringe form, for jeg syntes det gik alt for langsomt ift. hvor hårdt det var - nedtur. Da jeg så kom hjem og målte ruten op, var den noget længere end jeg troede, så jeg havde faktisk løbet 7,6 km. med 4:43/min - optur! 4thumbup.gif Ikke, at det er en prangede fart, men for mig bør det pt. være halvhårdt at holde den hastighed.

Dernæst en optur > nedtur: Mine hæle føltes klar til en længe savnet tur i Fivefingers, så på med mine Speed - optur!

Efter en km. mærkede jeg pludselig en skarp smerte i den ene fod. Det må ikke have gjort ondt nok, for jeg syntes åbenbart den skulle have nogle flere tråd før Einstein erkendte, at det nok var en god idé at stoppe. Jeg havde trådt en sylespids flintesten hele vejen op gennem svangen på skoen og ind i foden - nedtur! crazy.gif

Så sad jeg der og pressede med tommelfingeren for at stoppe blodet. Efter 10 min. besluttede jeg mig at prøve lykken, og jeg fik faktisk humpet hjem uden det sprang op. Mens jeg så stod kæk og fortalte min hustru om den højdramatiske begivenhed begyndte min fod så at male gulvet rødt, så det var desværre slemt nok til, at det koster et par dages pause. Jeg regner dog med at være klar til en tur igen i morgen, så værre var det ikke, men det har da fået mig til at tænke lidt over at løbe lange turen uden at have mobilen med... dry.gif

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville synes at netop du burde kende til at noget kan gå galt når man er ude og skabe sig i naturen (noget med du forsøgte at æde et mindre træ kørende på en MTB)... Det er for dumt ikke at have mobilen med, Morten! :smile:

Så sandt, men jeg har bare aldrig forbundet løb med den store risiko for at brække nakken. Men man kan selvfølgelig brække/forstuve så meget andet og så ligge der og hygge sig i skovbunden på ubestemt tid... Det kan godt være jeg skal få et ekstra sim-kort og så finde en smart måde at medbringe den gamle mobil på... Forslag?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share