Morten D - Zen training


Morten D
 Share

Recommended Posts

Tid til en ny æra i mit liv, og såmænd også en ny træningslog. (Gammel log)

Da jeg kan blive far hver dag det skal være, vil jeg ikke opstille nogle specielt specifikke træningsmål for 2007.

Dog går jeg efter:

  • at blive min skulderskade kvit
  • at dyrke varieret træning i de ble-fri stunder
  • at forbedre mine Concept 2-tider

Efter at have roet nytårsaften ud af kroppen på en 6000 meter her til aften er mine Concept 2-tider ved årets start:

500 m: 1:30,6

2000 m: 6:59,6

5000 m: 18:52,8

6000 m: 22:54,5

Edited by Morten D
Link to comment
Share on other sites

Held og lykke med dine nye mål!

Det bliver spændende at se, hvor meget C2-helvedet trækker, når du først bliver far. :tongue: Skal selv være onkel til sommer, og det kan selvfølgelig ikke sammenlignes på nogen måde, men ikke desto mindre glæder mig godt nok også :bigsmile:

I øvrigt, har sikkert skrevet det før, men du er virkelig blevet imponerende med roning in no time! :blink::devil:

Link to comment
Share on other sites

Den ultimative fødselsdagsgave

Natten til lørdag hørte jeg den sætning, som mange mænd gennem historien nok både har glædet sig til og frygtet at høre: 'jeg tror vandet er gået'. :blink: :4thumbup:

Der var stadig små 4 uger til termin, så vi var mildt sagt overraskede, for vandet VAR tydeligvis gået!

Efter et par timer med veer, og sågar lidt morgenmad, ringede vi efter en taxa. Det var tydeligt på chaufførens tempo, at han ikke havde i sinde at være fødselshjælper! :laugh:

Nå, men derefter fulgte noget af det mest intense, vilde, forfærdelige og fantastiske, jeg nogensinde har været med til: fødslen. Min kæreste havde forberedt sig rigtig godt fysisk; med yoga, svømning og styrketræning, så hun kunne levere nogle effektive veer. Det betød, at vores lille, dejlige datter blev født blot 7 timer efter vandet gik.

Selvom hun blev født for tidligt, var hun helt perfekt omend lille. 3000 gram og 49 cm. Og så på samme dato som sin far, så nu kan jeg heldigvis træde i skyggen ved fremtidige fejringer. :wink:

Vi har haft de første herlige og forvirrende dage som nybagte forældre - med tilhørende store udsving på følelsesregistret. En helt igennem fantastisk, men også lidt trættende, oplevelse.

Hvad alt det her betyder for min træning? Det får vi se, men lige nu føles det ikke så vigtigt... :smile:

Til slut et billede af vidunderet.

post-253-1168465615_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

DBM: hehe, såsnart det kan lade sig gøre, skal hun nok blive opildnet til at prøve. Jeg håber dog mere, at hun bliver lige så sej til chinups som sin mor...

Jan: Tak. Ja, det er en stor omvæltning, men det har godt nok også været en fed oplevelse indtil videre. :smile:

Thomas: Takker og selv tillykke. Håber I får så ukompliceret et forløb som os. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Fredag - 19.01.2007

Da min datter kun vejer 3 kg. har det været lidt småt med effektiv træning de seneste par uger.

I dag fik jeg dog rykket lidt Concept 2 og trænet lidt med kropsvægt. Det er sjældent rart at holde træningspause, men tilsyneladende har det gjort underværker for min skulderskade. :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mit nye liv som far har faktisk ikke været nogen hindring for at få trænet, så de sidste uger har jeg roet en del Concept 2 og dyrket en del begynder-yoga.

Concept 2 går rigtig godt. Jeg er disciplineret og laver en masse grundtræning (hvilket har bestået af hårde 500 og 1000m-intervaller), inden jeg igen skal angribe min rekord på 2000 meteren.

I dag skar jeg dog lige 10 sekunder af min 5000 meter-PR, fordi jeg trængte til lidt kilometer i kroppen: 18:42,9 :4thumbup:

Ashtanga-yoga dyrker jeg derhjemme, når lejligheden lige byder sig til en solhilsen eller 2. Udover, at det er ualmindelig rart, så kan jeg allerede mærke, at min hasesmidighed er blevet drastisk forbedret. :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Vandpyt og Blackmoore: bedre sent end aldrig; så tak for det. :smile:

Træningsstatus

Jeg træner fast 2-3 gange om ugen, primært Concept 2 med lidt vægte bagefter.

Min skulderskade er nu så meget på retræte, at jeg i dag kunne køre liggende håndvægtpres med 27kg-håndvægte uden så meget som ømhed i skulderen. :4thumbup:

Det bliver også til lidt yoga i ny og næ, og det er stadig ret lækkert.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...

Jeg er netop kommet på toppen af en periode med snudepest og for meget arbejde. Shit, hvor går det hårdt ud over mit velbefindende ikke at træne.

Nå, men i dag er vejret jo perfekt, så jeg gravede mtb'en frem fra kælderen, og det blev til 2 timer i skoven og 40 min. på landevej.

Jeg kan konstatere, at formen er pinligt ringe, og de sidst par km. foregik med helt flade batterier.

Lige nu carbloader jeg for vildt på skildpadder. :4thumbup:

Men fedt at være rask igen og at få rørt det aldrende korpus. Jeg var alt for usikker på mtb'en i starten til at det var rigtig sjovt. Da begge mine ben blødte kom jeg i tanke om, at jeg kørte rundt på hårdtpumpede hjul efter asfaltturen til skoven. :clap:

Efter at have lukket lidt luft ud, var det klart sjovere at lege i skovbunden.

Endorfiner styrer! :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

De sidste 3 uger har været ganske gode træningsmæssigt, med mtb, vægte, roning og lidt løb. Yoga er desværre gået i stå, men jeg har prioriteret god form over smidighed, da der ikke har været plads til begge dele, når familie og arbejde fylder så meget.

Her til morgen var jeg en tur på mtb'en i skov og langs strand. Jeg fik også lavet min utvivlsomt underligste pullup-variant nogensinde: MTB-pullup! :laugh:

Jeg har jo klik-pedaler på, så jeg kørte lige hen under pullup-stangen i skoven og lavede nogle reps med cyklen hængende i fødderne. De andre skovgæster har sikkert fået sig et godt søndags-grin. :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tid til en sjælden update: siden sidst har jeg været i skoven på mtb hver weekend. Sidste weekend smed jeg lågen bag i bilen og kørte til Hamburg, hvor en ven og jeg var ude og gøre Harburger Berge usikre. Jeg fik da også lavet en flot salto over styret på en tricky nedkørsel. :superman:

I dag kørte jeg den officielle rute i Marselisborgskoven (vistnok ca. 23km.), og jeg fik tiden ned på 1:27,40 inkl. en pause halvvejs. Ved ikke, om det er en god tid, men jeg kørte tanken tom og forbedrede tiden fra sidst med et par minutter, og så kan man vel ikke forlange mere... :smile:

Ellers er jeg vist endelig ved at få has på min skulderskade, via disciplineret rotatormanchet-træning med elastik. Torsdag lavede jeg håndvægtspres med 22 kg.-håndvægte helt uden problemer. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share