Slimsæksbetændelse (Bursitis) i skulderen


Aceo1
 Share

Recommended Posts

Jeg har hos lægen fået konstateret Bursitis i skulderen og må derfor i en periode ikke lave øvelser, hvor armen kommer højere op end 90 grader. http://www.sportnetdoc.dk/injury/14-01.htm

Normalt laver jeg følgende øvelser:

Squat

Dødløft

Bænkpres

Military Press

Dips

Pull ups

Mavebøjninger

De øvelser markeret med rødt, kan jeg ikke lave det næste stykke tid - eller kan jeg?

Sygdomsforløbet er som følger:

Tilbage i December får jeg store smerter i venstre skulder. Det er dog næsten væk efter en uge, og da jeg starter på en ny cyklus kort efter, hvor jeg starter temmeligt let, så generer smerten næsten ikke. Der er dog et par gange, hvor jeg må springe øvelser over pga. smerter. For en uges tid siden begyndte jeg at løfte tæt på mine max og smerten opstod igen. Så meget, at jeg næsten ikke kunne bænkpresse, men de andre øvelser med armene over de 90 grader gav kun lidt smerter. Bagefter havde jeg dog en del problemer og kunne f.eks. slet ikke sove på den venstre skulder og det var heller ikke nemt at tage en trøje på. Når jeg ikke bevæger armen over de 90 grader, mærker jeg dog næsten intet.

Som sagt er det bænkpres jeg ser som den store synder, de andre øvelser virker ikke som om, de er så hårde ved skulderen.

Det jeg forestiller mig, er at holde nogle ugers pause fra de røde øvelser. For derefter at tage alle ind pånær bænkpres. Om en måneds tid starter jeg så med bænkpres (Eller nok DB Press), med lav belastning - hvis der er smerter, så selvfølgelig længere pause.

Der er jo nu en masse dele af kroppen jeg ikke får trænet i en periode. Skal jeg bare affinde mig med det, eller hvad ville i gøre?

Link to comment
Share on other sites

det er ikke sikkert det er slimsæk betændelse, er du blevet undersøgt rigtigt på et sygehus eller speciel læge.. men hvis det er slimsæk betændelse vil det gøre ondt hvis du trykker på din skulder, der hvor smerterne kommer fra.. ellers er det nok rotator cuff intern skade. når du løfter armen op støder din ene sene´muskel sammen med noget skuldermenisk og giver smerte og kan beskadige både senemuskel og menisk. tror ikke det er den klassiske extern skade, når lægen har mistanke om slimsæk betændelse.. men det kan være så meget, skuldre er noget lort at få bøvl med..

hvis det generer dig meget så tag til lægen og få skudt noget hormon ind.

hold en lang pause og start stille og rolig ud og kør lav vægt i øvelserne og trap langsomt op. hvis den almindelige bænkpress begynder at irritere igen, så drop den for altid og kør db.

Edited by DGR
Link to comment
Share on other sites

Tak for svaret. Jeg tror stadig på bursitis, da det gør ondt når jeg trykker på det sted i skulderen, hvor smerten kommer fra. Jeg vil derfor krydse fingre for det er det, da alternativerne ikke lyder ret sjove.

Det var en praktiserende læge som diagnosticerede mig - eller egentlig en studerende, men lægen var enig.

På baggrund af dit svar vil jeg holde mig fra alle de øvelser, som kan være skadelige og starte let, når smerterne er væk.

Link to comment
Share on other sites

Tag den hellere med ro, og læg for guds skyld ikke for hårdt ud igen. Det lyder som common sense, men egoet og lysten til at træne overskgger nogle gange fornuften.

Sportnetdoc.dk som du selv henviser til har også information omkring genoptræning, bla. med diverse styrke- og strækøvelser. Når du skal i gang igen kan du overveje incline istedet for flad bænk for at skåne dine skuldre.

Link to comment
Share on other sites

Enig, tag den med ro, og vent på at det kommer på plads.

Jeg har været ude i over et år nu fordi jeg ikke fattede at jeg skulle have taget en pause i tide. Lægen diagnosticerede også min skade til at være bursitis, selvom jeg skal til at have henvisning til specialist nu da der ikke har været fremgang.

Skulderen skal man sgu passe på.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share