Gregers TF Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 (edited) En del af den nye spisestil er både billigere og sundere end den gamle.Da jeg er opvokset uden madkultur og egentlig heller ikke har udforsket emnet er jeg lidt på spanden.At bruge kalkunbryst som proteinkilde er umiddelbart billigt og alsidigt. Jeg koger bare skidtet, så passer det sig selv imens.Men en skive kalkun mellem to stykker rugbrød er efterhånden blevet noget trist - nogle ideer til at peppe det op?Samme stykke kogte kalkun skæres i tern og vippes sammen med ½ pose wokblanding fra Netto. Nogle idder til at svitse kalkunen i et eller andet først så det smager af noget?Hilsen madmongolen Edited July 2, 2007 by Gregers TF Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest DBM Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 (edited) En del af den nye spisestil er både billigere og sundere end den gamle.Da jeg er opvokset uden madkultur og egentlig heller ikke har udforsket emnet er jeg lidt på spanden.At bruge kalkunbryst som proteinkilde er umiddelbart billigt og alsidigt. Jeg koger bare skidtet, så passer det sig selv imens.Men en skive kalkun mellem to stykker rugbrød er efterhånden blevet noget trist - nogle ideer til at peppe det op?Samme stykke kogte kalkun skæres i tern og vippes sammen med ½ pose wokblanding fra Netto. Nogle idder til at svitse kalkunen i et eller andet først så det smager af noget?Hilsen madmongolen Køb en gang grøn eller rød karrypasta. Jeg plejer at varme kødet på panden med lidt vand i bunden. Når kylling/kalkunen er færdig til sætter du en skefuld karrypasta og herefter din wokblanding!Edit: stadig let og 'madmongols-agtigt' men det giver lidt smag! Edited July 2, 2007 by DBM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnuD45 Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 Plejer at skære det ud i strimler og stege det på panden, krydret med karry og ananas oven i. Tror man kan krydre kalkun med de fleste krydderier, så det er bare at prøve sig frem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioneer. Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 + Kokosmælk, karry, chilli og annanas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klausjensen Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 (edited) Santa Maria laver en marinade til kylling, som er super. Det ville undre mig hvis den ikke osse var go til kalkun. Jeg smider det i en pose sammen med høne-stykkerne og lader det trække indtil jeg enten bliver sulten (ofte inden for 1 minut) eller til jeg skal bruge det. Det behøver ikke trække, 2 minutters mosen rundt med posen virker osse fint, jeg kan ikke smage forskel.Så bliver det ikke meget lettere... Edited July 2, 2007 by klausjensen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Comedian Posted July 2, 2007 Report Share Posted July 2, 2007 I pose med ketchup/tomatpuré (Som regel alt efter hvad de gamle har liggende ) samt salt, peber, hvidløgssalt, basilikum, olivenolie, og hvis du vil også rigtig hvidløg og et enkelt helt løg. Hvis man så liiiige lader det trække i en dags tid, smager det fantastisk (Men jeg er også notorisk ketchup-elsker )Ps. Alt efter hvor madmongol du er, så skal både hvidløg og løg altså hakkes før det kommer i posen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Matz- Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Santa Maria laver en marinade til kylling, som er super. Det ville undre mig hvis den ikke osse var go til kalkun. Jeg smider det i en pose sammen med høne-stykkerne og lader det trække indtil jeg enten bliver sulten (ofte inden for 1 minut) eller til jeg skal bruge det. Det behøver ikke trække, 2 minutters mosen rundt med posen virker osse fint, jeg kan ikke smage forskel.Så bliver det ikke meget lettere...Hele den marinade-serie er ret god, især honningmarinaden er ret god til laks! Derudover kan Cajun BBQ-versionen godt anbefales til kalkun.Ang. kalkun kan du også marinere det med olivenolie, oregano, basilikum og hvidløg i en pose i nogle timer, for derefter at bage det i ovnen. Serveres med frisk fuldkornsbåndpasta, babyspinat og tomatsauce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Hele den marinade-serie er ret god, især honningmarinaden er ret god til laks! Derudover kan Cajun BBQ-versionen godt anbefales til kalkun.Ang. kalkun kan du også marinere det med olivenolie, oregano, basilikum og hvidløg i en pose i nogle timer, for derefter at bage det i ovnen. Serveres med frisk fuldkornsbåndpasta, babyspinat og tomatsauce.Jeg kan anbefale frisk ingefær, det er helt fantastisk. Det smager også rigtig godt med karry. Evt. lidt lime henover er også virkelig godt. gode dip sauser som kan anbefales :4mewantfood: : Chilisause: 5 hvidløg, 4 chililer, 1 dl lime, lidt sukker og salt. Blend det hele. Det kan holde 14 dage i køleskabet.Ananasdip: 2 løg, 1 grøn chile, 3 spk limesaft, 3 spk vineddike, 1 teskefuld sukker, 6 skiver frisk ananas og salt. I blenderen med det hele. Kan holde en lille uge i køleskabet. :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dines Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Ofte når jeg laver kalkun, så snitter jeg et kalkunbryst i små stykker, svitser det på en pande i olivenolie med chili, salt, peber og diverse krydderurter (timian, oregano, basilikum), så kan man gøre lidt hvad man har lyst til, enten bruge det i en sandwich eller smide en dåse tomater og lidt blandede grøntsager (løg, champignon, peberfrugter, broccoli, whatever) ned over og koge noget pasta/ris til. P.S. I tomatsauce giver balsamico en rigtigt god smag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregers TF Posted July 9, 2007 Author Report Share Posted July 9, 2007 Efter en "lidt" kaotisk uge som diætisten ikke behøver at høre for meget om skal der igen rettes ind til højre.Takker for de gode ideer som vil blive afprøvet de følgende kalkunklumper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dines Posted July 13, 2007 Report Share Posted July 13, 2007 Faldt over en interessant opskrift på T-Nation idag, hvis du kører et stykke ned, så er der fyldt kalkunbryst med valnødder og spinat. Den skal helt sikkert prøves. :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.