Got legs?


Kermit
 Share

Recommended Posts

CK Kronborgs løb bliver ude ved den normale rute ved Tikøb igen :)

Det var kun sidste år det var et gadeløb pga. klubben allerede havde tærret på hjælperne ved hold DM lige inden.

Men det ser ud til at vi både skal køre mod hinanden til Tour de Charlottenlund og Hvidovre :)

Fedt at det er på den gamle rute. Den var nemlig ret fed.

Ja, der er godt nok meget samkørsel i felterne efterhånden. Jeg er dog glad for at jeg ikke er H rytter, for deres felt kommer til at være sindssygt rent styrkeforholdsmæssigt med H40, H50 og H60 i et og samme felt.

Link to comment
Share on other sites

Dagens træning stod på 2 timers kørsel i Zone 2. Umiddelbart ikke noget der skulle skabe det store stress, men det var alligevel en halvhård træning. I virkeligheden svarer det egentlig til en semi-tonser tur, hvor man bare er opmærksom på ikke at komme for højt op rent wattmæssigt. Jeg skulle generelt ligge omkring 185-235 watt i de to timer. Det blev til en tur hvor jeg kørte op til Farum, videre op til Hammersholt, via Stumpedyssevej ud til Strandvejen og så hjem den vej. Ikke de store udfordringer, og ikke de store ting at berette fra træningen.

I alt en tur på 59,1 km med 31,9 km/t og et wattsnit på 195 watt. Pulssnittet lige omkring de 70% af max.

I morgen står den på en hård omgang træning hvor der er 2 sæt a 3x 5 minutter VO2max. Den skal nok komme til at bide fra sig i morgen.

Og så lige et billede af en cykel
Sarto3-1024x768.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kampen mod smerten
Hinault-Paris-NiceSmall-740299.jpg

Lad os starte med billedet først. Det er den tidligere fantastiske cykelrytter Bernard Hinault der har knyttet næven og er igang med at sende den i retning af en demonstrant hvis jeg ikke tager meget fejl. Bernard Hinault er og var en hård hund, og en stolt bretoner. I dag er det ham der følger rytterne der skal på podiet rundt deroppe i Tour de France, og skulle der komme en uanmeldt person op på scenen, så er Hinault ikke bange for at vise sin styrke.

Nå, men i dag var det en kamp. Benene var trætte for det var 8. dag i træk at jeg var på cyklen. Turene tirsdag og onsdag sad tungt i benene, og udsigten til at skulle køre VO2max intervaller var ikke lige det der stod øverst på ønskesedlen. Dog er jeg mentalt begyndt at tænke mere på at jeg skal presse mig selv mere end jeg egentlig tror jeg kan. Som oftest kan man køre hårdere end man egentlig tror, det gør mega ondt, men det kan godt lade sig gøre.

Jeg hoppede derfor på cyklen efter arbejde, hjem og smide tasken, og så ned til Femvejen og mødes med Ordrup. Jeg havde en idé om at de skulle køre op til Stumpedyssevej, men de valgte at køre ud mod Bregnerød i stedet for. Jeg var sådan set ligeglad, for jeg skulle bare bruge en rundstrækning der var nogenlunde egnet til de 5 minutter. Jeg fik til gengæld snakket en del med nogle af de andre, og det var sgu egentlig meget rart efter en lang periode hvor jeg har kørt meget for mig selv.

Oppe ved Bregnerød kørte de andre afsted, og jeg valgte lige at køre en halvt minut efter dem, så vi ikke ville ligge oveni hinanden i intervaller. Min træning stod på 2 sæt a 3x 5 minutter VO2max. Dvs. 5 minutter med en intensitet mellem 331 og ca. 375 watt. Første interval gik fint nok, og rent mentalt skulle jeg lige vænne mig til at køre 5 minutter, men benene tog det egentlig fornuftigt nok.

Efter første sæt var der lige 10 minutters hvile, og så var det på den igen. De ot sidste intervaller gjorde ualmindeligt ondt, om end det sidste var lidt nemmere fordi der var en god udsigt til at det ville være slut. Generelt holdt jeg wattene fornuftigt.

Da jeg havde kørt det sidste interval var der ikke så meget mere at køre med, men jeg valgte alligevel at køre en lille omvej hjem, mest af alt for lige at få kørt lidt ud af benene igen. Jeg kørte derfor ud til Kongevejen, forbi Sandholmlejren, og så hjem via Sandholm og Holte.

Ved Virum var jeg lige inde på Statoil og købe en Mathilde til at hjælpe lidt på restitutionen.

I alt blev det til en tur på 92 km med 31,6 km/t i snit.

Når jeg kigger på tallene her bagefter, kan jeg se at jeg faktisk kunne holde de rigtige watt, selvom benene ikke gav udtryk for det fra starten af. Så nogle gange skal man huske at man faktisk kan presse sig selv mere end man lige går og tror. I morgen slipper jeg ikke for træning, men kan se frem til 3x 10 minutter zone 3, med 15 sekunders bursts på 460 watt hvert andet minut.

Link to comment
Share on other sites

Jeg stiller ikke til start i TdC i dag. Årsagerne er ret simple. På min tur i fredags blev jeg stukket af en bi eller hveps i hovedet, og dagen efter havde jeg det som om jeg havde influenza. Jeg endte med at sove i 4 timer på sofaen. I går fik jeg så tømt lejligheden for ting der skulle smides ud, så jeg var helt smadret i morges da jeg stod op, og fik slet ikke kørt i går. Til gengæld kan jeg så stresse lidt over at skulle køre enkeltstart på onsdag på en lånt cykel der lige skal indstilles.

Link to comment
Share on other sites

Jeg var nede forbi TdC i mandags, og ærgrede mig lidt over at jeg ikke var frisk til at køre det løb. For lineuppet var ikke ligefrem skræmmende, og der manglede i den grad de store profiler. Det ville have givet mulighed for rent faktisk at sidde på i lang tid. Derudover kørte der et udbrud på 4 personer relativt tidligt, så feltet havde ikke behov for at køre voldsomt hurtigt. Nå, men sådan var det.

Jeg har til gengæld fået lånt mig til en enkeltstartscykel med hjelm og pladehjul, og senere i dag står den på lige over 15 km enkeltstart i Roskilde. Jeg har prøvet at ramme en position, men det gør sgu nok bare ondt. Bliver i hvert fald spændende at se hvad det kan blive til.

Link to comment
Share on other sites

Heino Cup enkeltstart
10557309_10152563928160502_3269954146592

Billedet er taget lige efter min opvarmning, og den tjente sit formål for jeg var egentlig varm nok da jeg skulle sætte afsted.

Jeg har måske ikke haft den bedste optakt til løbet med en masse flytteri i weekenden, og trætte stænger efterfølgende. Samtidig har jeg kun haft 2 ture på TT cyklen, og har generelt været en anelse stresset. Kan jeg mon nå at få endnu flere undskyldninger ind i ligningen?

Under alle omstændigheder hamrede jeg over starten, det var i øvrigt stående start, så ingen rampe eller nogen der lige holdte cyklen. Turen ud følte jeg at jeg havde godt gang i cyklen, men i sving o.lign. kunne jeg godt mærke at jeg ikke lige var helt vant til at sidde på den cykel. Positionen var egentlig god nok, og jeg formåede at holde den hele vejen rundt uden at få ondt over det hele, men følelsen af sikkerhed når man går ind i sving havde jeg ikke nået at få opbygget, og det hæmmede mig lidt på en meget kringlet og teknisk svær rute.

Jeg var jo uden min wattmåler og måtte køre på pulsen alene. Det var sgu lidt svært, og jeg syntes at jeg havde svært ved at dosere mine kræfter. Da jeg vendte snuden hjemad prøvede jeg at presse benene lidt mere, men jeg lavede en lille fejl på bakken op mod mål. Jeg stod op en del af vejen op ad bakken, men satte mig kortvarigt ned nærmest samtidig med at jeg kunne se målstregen. Så der måtte jeg op igen og få det sidste ud. Det kostede mig måske et par sekunder at jeg ikke havde åbnet en anelse før.

Tiden hed officielt 22.45.533. Egentlig ok. og 1 minut og 20 fra podiet. Alt taget i betragtning er jeg egentlig tilfreds nok. Jeg ville gerne have kørt hurtigere, men snakkede med Patrick fra Hvidovre som havde kørt med 373 watt i snit, og blev 4'er. Der kan jeg altså ikke komme op.........endnu!
HeinoCupenkeltstart_zpsf591d91a.jpg

Lejligheden er blevet tømt, og bliver i dette øjeblik overdraget til køber. Så nu skulle den være ude af verden. I morgen er der løb i Lejre. 118 km med start kl. 10. En fra Hvidovre kendte ruten da han havde boet i området, og han sagde at den var rigtig fed, men kuperet. Så det skal nok blive spændende. Første løb i B i øvrigt.

Og så var der lige det med enkeltstarten. For 2 år siden købte jeg jo en Felt, som jeg kørte lidt på og solgte da jeg ikke følte det var noget for mig. Jeg må sige at jeg virkelig blev bidt af det igen i onsdags, og det er jo en sjov disciplin. Jeg kommer ikke til at have en chance, men når man kører i B så er man også kvalificeret til at køre DM i enkeltstart, og det kunne jo være lidt interessant. Tankerne går derfor nu på at købe en TT cykel til omkring 5-6k, uden hjul og uden kranksæt, og så have den. Når IM CPH er overstået skulle der nok komme en del til salg. Nu må vi se, det kan også være jeg bare trækker i land igen. Men hvis jeg kan lave samme deal som sidste gang, så er der jo penge i skidtet :laugh:

Link to comment
Share on other sites

... men i sving o.lign. kunne jeg godt mærke at jeg ikke lige var helt vant til at sidde på den cykel. Positionen var egentlig god nok, og jeg formåede at holde den hele vejen rundt uden at få ondt over det hele, men følelsen af sikkerhed når man går ind i sving havde jeg ikke nået at få opbygget, og det hæmmede mig lidt på en meget kringlet og teknisk svær rute.

Spørgsmålet er, om du ville have kørt lige så hurtigt eller hurtigere ved bare at køre din almindelige racer? Hvad er din egen fornemmelse?

Link to comment
Share on other sites

Spørgsmålet er, om du ville have kørt lige så hurtigt eller hurtigere ved bare at køre din almindelige racer? Hvad er din egen fornemmelse?

Jeg tror faktisk jeg havde kørt hurtigere på min normale cykel. Havde det været en pandekageflad enkeltstart uden sving havde jeg fået en fordel af TT cyklen, men så kringlet som den var, og med så lidt træning jeg har haft på den, så havde det været "bedre" med en normal cykel. Det er i hvert fald min umiddelbare tanke.

Link to comment
Share on other sites

Defeet løbet
10606469_10204126621993122_7265959062237

Debut i B klassen, og masser af kriller i maven. Jeg nåede at få en fornuftig opvarmning inden start, men var noget overrasket over hvor meget vind der var, og hvor mange bakker der var i Lejre området. Med andre ord skulle det nok gøre ondt.

Starten gik fint, men allerede på første sidevindsstykke, efter 1,5 km eller sådan noget, fik jeg min første lektion i B klassen. Vinden kom fra højre, og vi lå på en vifte helt ovre i venstre side af vejen. Der var modkørende biler, og hvor gang der kom en bil var der en der angreb. Der blev angrebet lige inden bilen passerede, så dem der var bagefter ikke havde mulighed for at køre efter. Det skete så et par gange, så var sikker på at det var standard praksis i klassen.

Ellers gik det egentlig fint nok. Jeg formåede at holde mig oppe foran, og følte mig ikke super super presset. Første omgang var dog hård. Efter 4-5 km på anden omgang kom kommissæren op og stoppede løbet. Vi fik alle at vide at vi skulle holde os i højre side af vejen, ellers ville de stoppe løbet. Fint nok, og godt med en advarsel.

Der gik dog ikke mere end nogle km før vi igen fyldte hele vejen, og her kommer mit problem med DCU. For nu havde de givet en advarsel, hvorfor gjorde de så ikke alvor af det, eller pillede de ryttere ud der lå på den forkerte side af striben? Jeg forsøgte selv at ligge i højre side for mig selv i sidevinden, men jeg brugte så forfærdeligt mange kræfter, at jeg kunne have spillet mig selv ud af løbet hvis jeg ikke gjorde som de andre.

Nå, men der kom en stor gruppe afsted hvor Simon fra klubben kom med. I løbet af 1,5 omgang blev de dog hentet igen, og jeg nåede lige at tænke at der nok ville blive rykket kontra, og ganske rigtigt. De kom fri, og kom væk for alvor, og jeg kom ikke med. Men jeg sad med i feltet, og havde det egentlig fint nok med det. Jeg havde undervejs forsøgt mig af i et udbrud, og det var hårdt fordi det var op ad bakke og i modvind.

På 4. omgang var jeg ved at smide det hele væk. Jeg lå lidt for langt tilbage på et smalt stykke hvor der var side/modvind. Ham foran kunne ikke holde hjul, og var lang tid om at slå ud. Så jeg skulle lukke et hul og havde virkelig svært ved det. Jeg fik det lukket lidt, men kunne ikke komme helt op, og jeg følte at jeg skulle eksplodere. Jeg slog kraftigt ud, og kom hurtigt på hjul af 2 andre, og så gik den heldigvis i stå oppe foran kort tid efter så vi kunne komme op.

På 5. omgang var der en irriterende svensker der var ved at tage mig ud af løbet. Han rodede med et eller andet på et smalt stykke, og holdt så nærmest op med at træde, og bremsede lidt. Det betød at mit forhjul kom på den forkerte side af hans, og min fælg ramte hans. Heldigvis skete der ikke noget, men jeg måtte bremse meget op for ikke at ryge ned. Det fik mig til at råbe hvad fanden han havde gang i, og han svarede at det ikke var hans skyld?? Han stod heldigvis af kort tid efter.

Generelt var der et stort mandefald, og vinden tog bare til. Sidste omgang holdt jeg mig oppe foran en stor del af tiden, for det var trods alt nemmere end at sidde nede bagved. Men benene var ved at være stegte efter de mange ryk, og accelerationer.
10541809_10204801930354083_6256867766890

Jeg sad i 3. position da vi kom ind til sprinten og følte mig egentlig ok. Den blev åbnet meget langt ude fra af 2 FBL'ere, og jeg fik lukket et hul, men så begyndte kramperne også at melde sig på indersiden af mit lår. Det gjorde sygt naller, så jeg havde ikke den store mulighed for at træde igennem. Så jeg røg igennem feltet, men kom vidst ikke sidst ind.

Jeg aner ikke hvad resultatet blev, for det er stadig ikke kommet online, men jeg er egentligt bare stolt af at have gennemført mit første løb i B.
Skaeligrmbillede2014-08-17kl163231_zps7d

Synes selv det er nogle ret vilde watt der er blevet trådt. Og så kan man sige at 252 watt ikke er super imponerende i 3 timer. Men når man så ser fordelingen af watt, så kan man godt forstå at det er hårdt
Skaeligrmbillede2014-08-17kl101633_zps60

Det er alligevel små 50 minutter over syregrænsen!!

Jeg er sikker på at jeg bliver bedre og bedre, og et løb som det var perfekt til at få fart i stængerne frem mod resten af sæsonen. Jeg er på alle måder tilfreds med at have gennemført, og håber at jeg er endnu stærkere i næste løb! Normalized Power var i øvrigt på små 300 watt i 3 timer!

Link to comment
Share on other sites

60470_00_d.jpg

Der skal selvfølgelig også være nogle fordele ved at have valgt en træner der har base i USA. F.eks. det faktum at han har et samarbejde med Tate Labs der har udviklet en holder til Garmin computere, og han derfor har kunne sende mig 2 af deres mounts til mig. Det eneste jeg skulle betale var fragten. Læs mere om Bar Fly her

Link to comment
Share on other sites

Og så fik jeg første eksempel på feedback fra min nye træner:
Great work this weekend! I could see it was a relatively hilly race, which naturally broke up the peloton. As with many races, this event really favored those with a strong FTP. I scheduled in a Field Test for the 6th.

Following your instincts is important as well. I think on a course that has rolling hills like this one it's easier for people to stay away compared to a race that was completely flat. When the breakaway attacked a second time, was it at a point when the pace was already high? Often times those are the ones that stick.

In addition to raising your Threshold, getting more familiar with the surges that happen in road racing is also going to be important. We will spend some time working at that as well. Even though the race was relatively steady, there were still plenty of efforts that were 450+w 550+w and even a few that were 650+w.

Those really add up over to course of 117km and can certainly take away from a sprint at the finish. Soon enough you'll find those efforts to be less demanding, which will allow for a stronger kick at the end.

Overall great job out there. There was also about a 5 min section pretty early in the race that really must have taken it's toll on the peloton. Good job for sticking with it. 5 min at 346W avg, with an effort over 1000W for about 10 seconds right in the middle of it! Then you settled into 324w right after.

Keep up the good work!

Der tog han sgu alligevel lige røven på mig, men på den gode måde. Lige præcis analyse delen har været det jeg har haft det sværest med, så derfor var den mail og melding ekstrem fed at få. Det kan forhåbentlig blive rigtig godt resten af sæsonen og næste med.

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil også med på Henrik moden med at smide et par musikklip op engang imellem. Jeg har endelig opdaget at Danmark har fået sin egen rockkanal på radioen. Myrock. Den har jeg så hørt en del på det seneste, og her nu har de netop spillet et fantastisk nummer med Danzig.

Link to comment
Share on other sites

Tabata - fy for satan

Gårsdagens træning stod på Tabata, i en lidt anden variant end den sædvanlige. For det første skulle den vare i 6 minutter mod de normale 5, og så skulle jeg køre to sæt af dem. Ud til Flyvestationen i vild vind, og så ellers igang. Jeg forsøgte at køre mig helt ud hver evig eneste gang, men er du gal det gjorde naller. Første sæt så således ud:
Udklip_1interval_zps8ef8d11c.jpg

Så skulle jeg egentlig kun have haft 5 minutters hvile mellem intervallerne, men det blev så til 8 minutter, og så igang igen.
Udklip_2interval_zps0101543a.jpg

Så var det meste også brændt af, og jeg fortsatte så min tur da jeg skulle op på 2 timers træning. Et smut til Værløse, op forbi drive-in bioen, og så hjem igennem Farum. En rigtig dejlig tur hvor man virkelig blev blæst igennem. I dag står den så bare på 1,5 time i zone 2.

Men i alt blev træningen i går på lige over 2 timer, 63 km.
Udklip_hel_zps89fe1c01.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hold nu k***, hvor har du rykket dig de sidste par sæsoner! Jeg må indrømme, at jeg imponeret og faktisk også en kende misundelig.

Selvom der ikke er meget aktivitet fra min pen for tiden, så følger jeg med, og jeg glæder mig til at se hvor du kan tage den hen med kyndig vejledning fra din træner;-)

Link to comment
Share on other sites

Hold nu k***, hvor har du rykket dig de sidste par sæsoner! Jeg må indrømme, at jeg imponeret og faktisk også en kende misundelig.

Selvom der ikke er meget aktivitet fra min pen for tiden, så følger jeg med, og jeg glæder mig til at se hvor du kan tage den hen med kyndig vejledning fra din træner;-)

Tak, og du må se at få logget lidt mere :smile:

Link to comment
Share on other sites

Keep pushing
tdf-2014-jens-Yorkshire.jpg

I går stod der VO2max på programmet, og ikke bare lidt VO2max, men meget. 3 sæt af 3x4 minutter med 4 minutters hvile ind imellem hvert interval. Mellem sættene var der så 8 minutters hvile. Med andre ord 9 intervaller a 4 minutters varighed, eller 36 minutter i VO2max området.

Jeg startede med at køre op mod Farum. På vejen derop blev jeg overhalet af en gut der sad på hjul af en knallert. På bakken lige efter kolle Kolle kunne han dog ikke sidde med længere, og jeg fik hentet ham relativt kort tid efter. Han kom hurtigt på hjul af mig, og lå der hele vejen igennem Farum. Jeg begyndte så mit interval på Bregnerød rundstrækningen, og kørte fra ham.....troede jeg. For han lagde sig selvfølgelig på hjul, og kort tid efter valgte han at gå forbi mig, og i øvrigt trække alt for hurtigt ind, så jeg måtte vige fra min bane for ikke at ramle sammen med ham. Jeg fik råbt lidt af ham, og kørt forbi ham igen. Derfra så jeg ham så ikke mere. Men godt nok irriterende at blive forstyrret i sit interval.

Jeg fik kørt 3 intervaller på rundstrækningen, hvoraf det sidste var ud mod Kongevejen. Op til Stumpedyssevej, og så køre de næste 3.

De sidste blev kørt ind mod Hillerød, Kulsviervej og så igennem Gunderød. Og så var der faktisk ikke så meget mere tilbage i tanken. Jeg kørte af Stumpedyssevej, Kongevejen igennem Rudeskov, og så hjem via Holte. Da jeg kom over Geels bakke var skyerne ret mørke, og kort tid efter kørte jeg på meget våde veje. Jeg slap heldigvis for at køre i regnvejr, men der var godt nok meget vand på vejene.

I alt en tur på lige over 80 km med 32 km/t i snit.
20140822tur_zps4f89be00.png

7 dage i træk med træning, og i dag en hviledag. Og hvad kan man så bruge den på? Kigge på TT cykler selvfølgelig. For hvad ville jeg vælge hvis jeg havde helt frie rammer? Jeg er glad for at du spørger, for det er selv noget jeg har tænkt over. En Specialized S-Works Shiv er selvfølgelig genial, men også den der nemme løsning. Desværre, for den er fandme fed.

Da jeg havde min enkeltstartscykel var det jo en Felt, og jeg er nok lidt farvet af det, for jeg synes fandme at Felt laver nogle svedige cykler! En Felt DA er helt klart på toppen af ønskesedlen, og gerne i en semi vild lakering.
Felt_DA_2011_Bike.jpg

Så er der Airstreem. De laver faktisk en ganske fed ramme, om end den måske ikke er så sprælsk, så er der bare noget ved den.
AIR_TT_PLUS_carbonmatt_galerie.png

Et nemt valg for mig vil altid være Orbea, fordi jeg har en forkærlighed til netop det mærke. Siden 2010 har jeg kørt Orbea, og er i øjeblikket på min 3. Orca. Det er vel alligevel ganske ok. Deres Ordu fik en overhaling for et par år siden, og fik et ganske lækkert udseende.
Ordu_11-1024x682.jpg

Så er der BMC. Den normale TM01 synes jeg er lidt kedelig. Ikke at den er grim, men den er bare lidt sikker rent lakeringsmæssigt, i stil med min Orca. Men de har også lavet sådan en her, og den er sgu meget cool
FIT_BIKES_SHOP_809__14953_std.jpg

Eller måske en Ritte 1919.
1919-profile.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hvidovre CK 60 års jubilæums løb
10626877_10152589816060502_3293675325117

Fantomdragten var fundet frem, og turen gik mod Hvidovre. De første udfordringer havde jeg allerede inden jeg skulle afsted, for da jeg tog fantomdragten på gik den ene sikkerhedsnål op. Så jeg skulle lige slås lidt med det inden jeg kunne komme afsted. Turen til Hvidovre er ikke en jeg ligefrem er bekendt med, så jeg endte med at køre ind igennem byen for at ramme Roskildevej, og så trille til Hvidovre derfra. Det fungerede faktisk også ganske udemærket.

Da jeg nåede frem fik jeg sagt hej til et par stykker, og kunne høre at det havde været en rigtig god dag for Ordrup i H klasserne. Sejr i H40 og H60, samt en 5. plads i H50. Derudover hørte jeg at Patrick fra HCK havde kørt en 2. plads hjem i C klassen. Så var det ligesom på plads.

Jeg fik kørt lidt opvarmning, hørt lidt om ruten, og nåede da også at køre 2 omgange på den inden vi gik igang. Faktisk en rigtig fed rute, men med nogle lidt lumske sving. Sving nummer 2 var nok det jeg havde det sværest med, for 10-15 meter før selve svinget var der et vejbump, derudover var der en lille kant på svinget og et kloakdæksel. Ellers var svingene faktisk ganske ok, og da ruten var spærret helt af for andet trafik kunne man køre optimalt igennem alle sving.

Ved starten kom jeg lidt for sent og stod for langt tilbage, og jeg havde allerede der besluttet mig for at løbet bare skulle bruges som træning. I virkeligheden stod dette løb også som et C løb for mig, altså lavest prioriteret. Allerede i første sving var der fart på. 90 ryttere, og lidt til endda, igennem et skarpt 90 graders sving skulle næsten gå galt. Der var heldigvis ingen der styrtede, men feltet var strukket meget ud, lyden af hylende kulfiberfælge dominerende, og der var flere der måtte ind over fortorvet for at komme rundt.

Jeg fik kæmpet mig lidt op, men på de lige stykker faldt jeg lidt tilbage igen. Efter 3 omgange ca. havde jeg fået placeret mig bag ved nogle der ikke kunne holde hjul, og på Hvidovrevej var modvinden så kraftig at jeg ikke kunne køre feltet ind igen. Løbet var med andre ord kørt for mig.

Nu er jeg ikke typen der giver op, og jeg skal virkelig have en dårlig dag for at gøre det, så jeg valgte egentlig bare at køre videre. Jeg fik hentet en junior Lyngby rytter(tror jeg) og han røg med på hjul. I modvinden kunne jeg holde et højt pres, men på et stykke med medvind kunne jeg se på mine watt at jeg lå noget under hvad jeg egentlig kunne. De få gange Lyngby rytteren gik i front dykkede farten kraftigt, og han holdt ikke meget mere end 30 sekunder i front.

Jeg hentede flere og flere ryttere der var blevet sat, og jeg så endnu flere der stod ude i vejkanten og var stået af. Igen, en mentalitet jeg ikke helt forstår. Der kan ske så meget i sådanne løb, og hvem ved, måske du ender med at få point alligevel. Men det passede mig egentlig fint nok, for det gav mig bare lidt ekstra moral hver gang jeg så en rytter stå ude i vejkanten.

Efter noget tid blev vi hentet af den førende rytter, og han havde et pænt hul til resten af feltet. Jeg lod feltet køre forbi, for vi var blevet briefet på at vi ikke måtte hægte os på hvis vi blev hentet med en omgang. Så jeg lod dem passere, men hægtede mig så på en gruppe der var blevet sat af feltet. De lå så bare stadig og kørte cykelløb selvom de største chancer nok var smuttet. Jeg fik taget nogle føringer, fik lukket nogle huller, og kom op i fart igen.

Sådan holdt det hele vejen til mål hvor jeg så bare ikke havde så meget at køre med til sidst, men kom sikkert i mål uden styrt eller noget som helst.

Og lidt data fra løbet:
Skaeligrmbillede2014-08-25kl160123_zpsaa

Og lidt reflektion:
Jeg er egentlig tilfreds med løbet som sådan, for mit hoved var ikke med mig, og det var benene nok heller ikke. Det var bare en af den slags dage hvor tingene ikke spillede, og hvor jeg nok på forhånd havde "trukket" mig lidt. Jeg er stadig lidt nervøs for at køre i så store felter, og specielt på så kringlede ruter. Jeg har egentlig teknikken til at kunne køre hurtigt igennem svingene, men tvivler altid lidt på mig selv i den slags situationer.

A klassen virker ualmindeligt langt væk lige nu, specielt når jeg i går fik muligheden for at se hvor hurtigt de reelt set kører. Men det skal ikke stoppe mig fra at drømme. Jeg tror stadig det er muligt når jeg kan se at der var A ryttere der også led i går. Kriterium er bare en speciel disciplin der tiltaler en speciel type rytter. Ift. dem jeg sammenligner med mig, så blev de faktisk 1 og 2 i går i løbet, så jeg ved at jeg kan nå op på det niveau. Jeg er ikke i tvivl om at jeg har fået en genial træning i går, men at jeg stadig mangler lidt fysisk for at kunne blande mig helt i toppen. Den reelle test kommer nok i den kommende weekend.

For weekenden har 2 løb med sig. CK Kronborg løbet oppe ved Tikøb hvor jeg før har kørt godt, om end det er en meget kuperet rute. Søndagen er i Roskilde på en lukket rute der skal køres som et kriterium. Begge løb er A løb, og jeg håber at kroppen og formen står snorlige til begge løb, og at jeg ikke mindst rent mentalt kører dem perfekt.

Dog er jeg egentlig meget stolt over at jeg er kørt top 20 i de to B løb jeg har kørt i år. Jeg blev 16'er i Politiets løb ud af 39 startende, og 13'er i Hvidovres løb i går ud af 25 startende. Det er en anden fysik det kræver, men jeg føler jeg er godt på vej!

Link to comment
Share on other sites

CK Kronborg
936093_10152970544007481_340674894571557

Et af mine A løb blev kørt i dag i Tikøb. Det var CK Kronborgs klassiske rute oppe omkring Tikøb og Esrum, et område jeg kender ualmindeligt godt. Det er to år siden jeg kørte det sidst, og der kørte jeg det lige efter jeg havde været syg, og kørte faktisk en ok placering hjem da jeg ramte det rigtige udbrud. Desværre var der ingen power i stængerne til at køre en spurt.

Efter lidt opvarmning kørte jeg over til startområdet, og fik for en gangs skyld faktisk placeret mig ok i feltet. Starten gik, og så var der ellers bare fuld fart på. Vi havde samkørsel med A klassen, og jeg skal da love for at de gav den gas fra starten af. Der var flere der prøvede at komme væk undervejs, og jeg var da også selv med i et par forsøg som dog ikke blev til noget.

Efter et par omgange kom der en gruppe væk, der inkluderede nogle B ryttere også. Derefter gik der ikke så lang tid før det begyndte at regne, og pludselig var en ret fed rute ændret til en skøjtebane. Er du gal der var glat på mange af stykkerne. Nok en kombination af glat asfalt og lidt løvfald/pollen. Jeg havde et par enkelte gange hvor mit baghjul lige skred en anelse, for så at få greb igen, og vi havde også et styrt efter et skarpt venstresving hvor der var en 3-4 ryttere der røg ned.

Det betød at jeg tog det meget stille rundt i svingene, og derefter skulle til at lukke huller for fuld skrue. Det er ikke ligefrem noget der er med til at spare på kræfterne. Men ærlig talt, så turde jeg simpelthen ikke køre hurtigere igennem svingene. Det var faktisk sjovt at se hvordan en del i feltet valgte at køre på den grove asfalt på enkelte strækninger for at få lidt ekstra greb.

Vores gruppe blev med tiden mindre og mindre, samtidig med at vi kom tættere og tættere på mål. Det betød så også at der var folk der begyndte at angribe nede i gruppen, og det kostede bare sygt mange kræfter hver gang.

På sidste omgang var olien regnet af min kæde, så den begyndte at pive, heldigt at det ikke var sket tidligere på turen for det havde da været for irriterende. Med et par km til mål var der en 3-4 ryttere der rev sig fri, og det endte med at det var dem der skulle køre om de sidste point. Jeg aftalte med en FBL'er at køre et par føringer ind mod mål, for lige at pynte en anelse på resultatet. Jeg nåede kun en enkelt føring, og åbnede så spurten. Den fik jeg så helt for mig selv, men det var sgu egentlig meget rart at føle en anelse overskud til at køre en spurt, i øvrigt uden at få kramper.

I alt en tur på 104 km med 39,4 km/t i snit, og 250 watt. Normalized Power var i øvrigt på hele 307 watt!

Skaeligrmbillede2014-08-30kl181223_zps01

Jeg blev i øvrigt 13'er ud af 30 B ryttere. En af mine styrker er tydeligvis at jeg ikke giver op. Jeg føler også at jeg begynder at få lidt fart i stængerne, og kroppen er efterhånden ved at have vænnet sig til det noget højere tempo i B klassen. I morgen står den på kriterium i Roskilde ude ved Dyreskuepladsen, og det lader til at det bliver regnvejr. Det lyder ikke ligefrem som det fedeste i verden med dagens glatte veje in mente.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har de seneste mange sæsoner kørt med Continental GP4000s dæk, men jeg er måske på vej til at skifte. Ifbm. de lancerede deres GP4000s II har der været masser af historier med flere punkteringer, og dæk der var skåret op i sidevæggen. Jeg har endnu ikke oplevet det med de II'ere jeg har på cyklen, men efter weekendens løb har jeg overvejet om det er på tide at skifte. Sagen er nemlig den at jeg i lørdags følte at jeg skøjtede rundt på vejen i regnvejret, måske endda mere end nogle af de andre. Det samme gjorde sig gældende i løbet i går hvor jeg endte med at trække mig efter 3. sving hvor jeg lige mærkede forhjulet skride lidt. Med følelsen fra lørdagens løb i erindringen så smed jeg hurtigt håndklædet i ringen.

Jeg har nu søgt lidt på om andre har haft samme oplevelser med GP4000s, og jeg har da kunne finde flere der har snakket om at de er glatte når det er vådt. Der er selvfølgelig også nogle der skriver at de ikke har oplevet noget, men der er selvfølgelig også forskel på at køre roligt igennem et sving, og så gøre det så hurtigt man kan. Jeg læste endda et sted at II'eren skulle være dårligere i våde forhold end forgængeren.

Jeg synes egentlig at dækket er godt, for det holder længe, har et godt greb i tørvejr og god punkteringsresistens under danske forhold. Men jeg snakkede med en Hvidovre rytter der kørte på et par Vredestein Fortezza Senso dæk som næsten ikke havde mærket at det var glat. Så måske vejen frem til de løb hvor man kan forvente regnvejr er et Vredestein dæk. Dem kørte jeg ellers med for nogle år siden, men skiftede fordi de efter ca. 1500 km punkterede for ofte.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har de seneste mange sæsoner kørt med Continental GP4000s dæk, men jeg er måske på vej til at skifte. Ifbm. de lancerede deres GP4000s II har der været masser af historier med flere punkteringer, og dæk der var skåret op i sidevæggen. Jeg har endnu ikke oplevet det med de II'ere jeg har på cyklen, men efter weekendens løb har jeg overvejet om det er på tide at skifte. Sagen er nemlig den at jeg i lørdags følte at jeg skøjtede rundt på vejen i regnvejret, måske endda mere end nogle af de andre. Det samme gjorde sig gældende i løbet i går hvor jeg endte med at trække mig efter 3. sving hvor jeg lige mærkede forhjulet skride lidt. Med følelsen fra lørdagens løb i erindringen så smed jeg hurtigt håndklædet i ringen.

Jeg har nu søgt lidt på om andre har haft samme oplevelser med GP4000s, og jeg har da kunne finde flere der har snakket om at de er glatte når det er vådt. Der er selvfølgelig også nogle der skriver at de ikke har oplevet noget, men der er selvfølgelig også forskel på at køre roligt igennem et sving, og så gøre det så hurtigt man kan. Jeg læste endda et sted at II'eren skulle være dårligere i våde forhold end forgængeren.

Jeg synes egentlig at dækket er godt, for det holder længe, har et godt greb i tørvejr og god punkteringsresistens under danske forhold. Men jeg snakkede med en Hvidovre rytter der kørte på et par Vredestein Fortezza Senso dæk som næsten ikke havde mærket at det var glat. Så måske vejen frem til de løb hvor man kan forvente regnvejr er et Vredestein dæk. Dem kørte jeg ellers med for nogle år siden, men skiftede fordi de efter ca. 1500 km punkterede for ofte.

Hej Kermit,

Jeg kører selv på Vredestein Fortezza Senso. Kører jo en del - om end ikke så meget som dig - men kører til, både i tørt og vådt. Har kørt med dem siden La Marmotte og har kun oplevet en enkelt punktering, hvilket var skabt af en ordentlig omgang flint, som ikke engang et indlæg ville kunne gøre noget ved.

Jeg kan i høj grad anbefale dækket.

Link to comment
Share on other sites

Så er det første indkøb gjort til den nye TT cykel. Det er blevet til et par SRAM R2C skiftere, som næsten er et must når man ikke kører elektronisk. Prisen i forretningerne er ca. 2500,- for et sæt. Jeg fandt et par på den blå som jeg fik forhandlet ned til 830,- inkl. fragt.

Et af de vigtigste og sjoveste parametre ved det at skulle bygge en cykel op igen, er at finde de helt rigtige dele, og så få dem til den rigtige pris. Sadlen er også ved at være på plads. Det bliver nok en Adamo Prologue som jeg havde på den gamle. Denne gang ender jeg dog med at skulle betale 550,- for den kontra de ca. 1100,- den koster fra ny.

Link to comment
Share on other sites

R2c er det værste lort jeg nogensinde har oplevet. Jeg havde min sram red grp på i 1 dag, før jeg pillede lortet sad og købte di2. Skifterne gik i stykker efter max 10 skift, hvorfra man skulle skilde dem af og sætte en fjeder på plads, så det virkede i få skift igen. Min tillid røg fuldstændig til skifterne der.

Men spædende med bygning af cyklen. :-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share