Got legs?


Kermit
 Share

Recommended Posts

Hej Kermit

Er på udkig efter en hjemmetræner. Har du nogen anbefalinger ? Prislejet er 1000-2000kr., og vigtig at den ikke larmer sindsygt meget, da den skal bruges i en lejlighed

Jeg bruger selv en Elite SuperCrono powerfluid i lejligheden. Den larmer betydeligt mindre end min gamle Tacx Bushido. Ellers har Gregers lige købt en anden en som skulle være ret lydløs også :smile:

Link to comment
Share on other sites

Og lige lidt opdatering herfra.

I sidste uge kørte jeg Heino Cup. Selvom benene var gode valgte jeg fra start at hjælpe en Hvidovre rytter da han lå godt til i det samlede klassement. Så jeg lå og trak en del i feltet, kørte udbrud ind, og var på et tidspunkt ude og botanisere i et sving jeg skar lidt forkert. Hurtigt ud på vejen igen, og op og arbejde. På sidste omgang var der kommet en lille gruppe afsted som lå ikke så langt foran os, og så fik jeg lige til opgave at lukke hullet op til dem. Det gav lige et output på lige under 500 watt på 49 sekunder, så var hullet lukket, og jeg slog ud og trillede i mål. 69,5 km, 41,9 km/t i snit, og NP på 302 watt. Det irriterende var at jeg ikke lige tog mig sammen og kom med på smækken af feltet, for de gik lidt i stå kort tid efter jeg var slået ud. Så kunne jeg sagtens have siddet med dem hjem.

I lørdags var jeg så ude og køre en test på flyvestationen. Protokollen var en anden, for jeg skulle teste både FTP og 1 minuts værdi. Så da jeg kom derud skulle jeg køre 3x 20/40 intervaller til at åbne benene op, 5 minutters hvile, derefter en 1 minuts test hvor den bare skulle have en over nakken, 5 minutters hvile og så en 20 minutters test. 1 minuts testen gik over al forventning da jeg pressede 722 watt ud i pedalerne, hvilket var 62 mere end sidste jeg testede. 722 watt er alligevel pænt godt!

20 minutters testen gik derimod ikke så godt, troede jeg i hvert fald. Jeg kom hjem med 321 watt, hvilket var 7 watt mindre end sidst jeg kørte den. Men fordi jeg havde trænet lidt hårdt dagen forinden, og samtidig havde kørt 1 minuts testen, så kunne de 20 minutter nogenlunde oversættes til min FTP. Også fordi min træner kunne finde 3 steder i mine filer indenfor den sidste måned hvor min 60 minutters normalized power har ligget på mellem 321 watt og 326 watt. Der er derfor stor sandsynlighed for at den ligger der et sted imellem.

Det var jo alligevel ret lækkert at få at vide, og passer også bedre til den data der har været på det seneste.

Link to comment
Share on other sites

Endnu en af den slags opdateringer der sker lidt på farten. Lørdag kørte jeg løb i Næstved, som grundet sikkerhedsmæssige årsager var kortet ned til 42 km. En masse angreb, mig i offensiven, et udbrud der kører hjem, og mig der kniber mig ind på 9. pladsen til mit første point i B klassen.

Da jeg kom hjem kunne jeg mærke de spæde tegn på en forkølelse, men valgte at tage den med ro for der var jo løb dagen efter. Op kl. 6, og så kunne jeg hurtigt konstatere at jeg ikke ville køre løb. Jeg havde det ikke godt, og udsigten til at skulle køre 130 km i regnvejr på Amager trak dynen længere op over kroppen.

Siden da har jeg kæmpet lidt med forkølelsen, og har ikke kunne smide den helt. Jeg håber at jeg når at være så frisk som mulig til weekendens løb, som trods alt er licenssæsonens sidste, og det er ikke for utrænede. Specielt søndagens 152 km hyggekørsel med A klassen skal nok trække tænder ud hvis man ikke er på toppen.

Link to comment
Share on other sites

Nå, det lader til at min sæson mere eller indre er slut. Jeg er ikke nået at blive rask, og selvom jeg egentlig allerede havde gjort det hele klar i morges, så vidste jeg nok inderst inde at jeg ikke kom ud. Der er ingen grund til at presse mig selv når jeg ikke er på toppen, og i slutningen af næste uge skal jeg trods alt på ferie, og det vil jeg gerne være frisk til. Umiddelbart håber jeg på at kunne deltage i klubmesterskabet d. 4/10, men spørgsmålet er virkelig hvor formen er til den tid.

Men jeg må bare indse at 2014 er ovre, og nu gælder det 2015 hvor målet er større end nogensinde.

Link to comment
Share on other sites

Licensæsonen 2014

Hvilken sæson det har været i år rent licensmæssigt. De 16 point det krævede at komme op i B klassen blev kørt ind inden sommerferien, og mit niveau har umiddelbart været højere end nogensinde før. Der er stadig plads til forbedringer, men det skal nok komme.

ABC - Åbningsløb - 6. april
Egentlig ikke et rigtig licensløb, men derimod et åbningsløb der bliver kørt weekenden inden den sjællandske sæson går igang. Der skulle fart i stængerne, og løbet blev brugt som træning. Jeg hang derfor på som bagerste mand hele vejen rundt, og når de andre blev sat måtte jeg forbi og bruge flere kræfter på at lukke huller. Jeg kom med feltet hjem, og havde egentlig gode fornemmelser efterfølgende.

Slagelse - 12. april
Op kl. 5.30, køre til Slagelse, vente i 2 timer på starten pga. tåge. Et løb hvor der virkelig blev gået til stålet, hvor der blev rykket igen og igen på en kuperet rute. Jeg kom med et decimeret felt hjem, og kørte spurten 100% perfekt så jeg kunne tage 4. pladsen og 4 point. Første løb, og de første point på kontoen. I øvrigt blev løbet kørt med lange handsker, lange bukser og skoovertræk fra min side af.

Ringsted - 13. april
Det blæst en halv pelikan, og løbet i Ringsted er blandt de mest åbne ruter. Mine gode ben fra dagen forinden var forduftet, og jeg blev sat på første omgang. Jeg lå som sædvanlig for langt tilbage i feltet, og den knak i sidevinden, og selv efter nogle forsøg på at lukke hullet var de forreste kørt. Den gruppe jeg selv kørte i fungerede slet ikke, og i ren frustration valgte jeg at slå ud, og var tæt på at hoppe i bilen og køre hjem. Men et eller andet fik mig til at fortsætte. Jeg fandt en ny gruppe længere tilbage,og endte med at køre med dem. På det sidste stykke ind mod mål blev vi overhalet af A klassen, og jeg kom på mystisk vis med i deres slipstrøm, og kunne vinke farvel til dem jeg havde kørt med.

HFCK - 20. april
Efter nogle dage med influenza i kroppen skulle der køres gadeløb i Hedehusene. Et gadeløb hvor jeg på mystisk vis endte med at komme med i udbruddet der holdt hjem. Dog kunne jeg ikke stille noget op i spurten der blev kørt meget langt udefra, men en 5. plads kunne jeg dog klare.
10273278_738286919536377_733733132887826

Køge og Sorø - 27. april og 4. maj
Begge løb endte som skuffelser. Køge løbet havde jeg egentlig set frem til, for det er en fed rute der passer mig godt. Da jeg kom til Køge fandt jeg dog ud af at min trøje med nummer lå hjemme på sofaen, og jeg kunne umuligt nå at hente den. Så det løb blev aldrig kørt. Sorø løbet blev aflyst på 2. omgang da det var her Mads Herschend blev braget ned af en bil.

Herlev - 10. maj

Et af mine favoritløb ude i Sengeløse. Det gik ikke helt som jeg havde håbet, da et udbrud kom afsted relativt tidligt, og holdt hele vejen hjem. Derfor skulle jeg så sprinte med hvad jeg nu engang kunne. En 9. plads blev det til da jeg blev 2'er i feltets spurt.

ABC - 11. maj

Normalt er deres løb ude på Tyren, men i år var det rykket til Strø. Motivationen var der slet ikke, og jeg stod af efter en omgang.

Nyborg - 17. maj

Efter lidt selvransalgelse havde jeg fundet ud af at mit største problem i løbene ikke var mangel på styrke, men derimod at jeg havde en tendens til at ryge igennem feltet og ligge bagerst ret lang tid af gangen. I korte træk betyder det som oftest at man går glip af det når udbruddet kører, og derudover bruger man alt for mange kræfter på at hænge på fordi elastikker virkelig kommer i spil. Derfor var målet med Nyborg løbet såadn set bare at holde mig så langt oppe foran som muligt. En super fed rute, som måske var lige en anelse for kuperet til min stil, men hvor jeg alligevel kørte godt. Det på trods af at jeg mistede min dunk med energi på første omgang da flaskeholderen knak. Der kom desværre en større gruppe afsted på sidste omgang som holdt hjem. Desværre fordi jeg vandt spurten i feltet i overlegen stil.
984124_10152409670690502_833546778169922

Frederiksberg - 21. juni
Et løb jeg egentlig ikke brød mig om, og så skulle vi i C klassen køre sammen med JUN som gav et relativt stort felt. Der kom et udbrud afsted, jeg sad fint med i feltet, og endte med at køre en ok spurt om sekundære placeringer.

Ordrup - 29. juni
Forårets sidste licensløb, hvor jeg egentlig ikke havde tænkt mig at stille op. At jeg gjorde det alligevel var vidst kun en god ting, for sjældent har jeg kørt så offensivt. Jeg var næsten med i alt der rørte sig af udbrud, og på et tidspunkt ramte jeg rigtig, og kom afsted med 2 andre. Desværre lavede jeg en lille taktisk brøler og måtte nøjes med 2. pladsen. Jeg lod simpelthen en af dem køre afsted, og håbede på at den anden ville køre ham ind. Han var bare så ristet at han ikke kunne. Jeg havde så meget overskud i spurten mod de to, at jeg burde have brugt de kræfter på at køre ham ind med det samme, og så alligevel snuppe dem begge i spurten. Det gav mig i øvrigt point nok til at kunne rykke op i B klassen.

Politiets - 16. august
Debut i B klassen, og der blev kørt stærkt fra starten af. Selvom jeg havde trænet hårdt henover sommeren, så var det stadig lidt af en oplevelse at komme til at køre i B klassen. Der blev virkelig kørt stærkt, og jeg måtte hænge i med det yderste af neglene. Jeg kom hjem med feltet, men fik kramper i begge ben i spurten og kunne intet stille op.
10606469_10204126621993122_7265959062237

Hvidovre - 24. august
Criterium er ikke min force, og specielt ikke da vi skulle starte 100 mand da A, B og JUN havde samlet start. Allerede fra første færd lå jeg skidt til, tempoet var højt, og jeg blev sat. Jeg holdt dog hvad jeg kunne og endte med at køre hele løbet igennem, selvom jeg blev hentet.

CK Kronborg - 30. august
Et fedt løb, hvor tingene egentlig gik ganske fint. Desværre var vejret ikke helt på vores side, og regnvejret gjorde at vejene blev spejlglatte. Jeg måtte holde lidt igen, og det kostede mange kræfter når jeg så skulle lukke hullerne efter svingene. Jeg fik dog alligevel kørt en lille spurt, og kom igennem.

Roskilde - 31. august
Puha, endnu et criterium, og de våde og glatte veje fra dagen før sad tungt i mig. Blev sat efter en halv omgang i det første tekniske stykke, og endte med at stå af da mit højre skiftegreb lavede lidt vrøvl.

Næstved - 13. september
Blev kørt som endnu et criterium, og jeg havde faktisk ok gode ben. Kom hjem med feltet efter at have kørt offensivt undervejs, og fik kørt en ok spurt, og kunne notere mine første point i B klassen.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Der har været stilstand herinde. Jeg har været ude og rejse, jeg har været lidt syg(og er det igen), og der har været mere end rigeligt at se til på arbejde.

Jeg har dog også fået kørt et klubmesterskab hvor jeg blev 3'er(dagen efter vi kom hjem fra en uges ferie uden cykel). Og så har jeg fået oprettet et medlemskab til FitnessWorld igen, for jeg skal til at styrketræne igen her i offseason. Skal nok blive spændende.

Link to comment
Share on other sites

Det er noget værre noget, men mit knæ bliver ved med at gøre ondt. Det er egentlig lidt underligt, for det første stykke tid er der intet at mærke, men så kommer det pludselig og gør pænt naller. Det er ikke så meget at jeg ikke kan træde, men det er bare virkelig ubehageligt, og det gør lidt ondt når jeg strækker benet helt ud. Det underlige er at hvis jeg kører fuld gas, så mærker jeg ikke noget til det. Jeg tror dog at jeg ved hvorfor mit knæ er begyndt at værke, og det hænger nok sammen med at da vi var på ferie valgte jeg at løbe nogle korte ture(15-20 minutter) inden vores morgenmad. Alt andet lige er det en helt anden type belastning, og det har nok ikke været super godt for knæet.

Dilemmaet er selvfølgelig at knæet nok skal have ro, men jeg samtidig ikke har lyst til at skære ned på træningen lige nu. Så derfor behandler jeg det lidt med noget voltaren, lidt iprener(når jeg husker det), og så alt godt mod inflammation - fiskeolie, hørfrøolie, vitaminer/mineraler etc.

Træningen kører ellers på med en god mængde, specielt årstiden taget i betragtning. I denne uge kommer jeg nok op i nærheden af de 14,5 time, hvilket kan virke af meget når der er 6 måneder til næste løb. Men tanken er egentlig fin nok, for det gælder om at putte i bogen allerede nu, for før eller siden rammer vintervejret og mørket for alvor, og så bliver det svært at banke 3 timers ture af i hverdagene. Jeg har dog bestilt en cykellygte på 1200 lm som burde være nok til at lyse det meste af Dyrehaven op hvis der skulle være behov for det. Heldigvis er det ikke fordi der er så meget intensitet i min træning i øjeblikket. I denne uge har jeg f.eks. i hverdagene kun endurance ture og et par enkelte intervaller hvor jeg skal køre med en kadance på 105-130 RPM. Det er ikke noget der trætter stængerne alt for meget, men er med til at gøre træningen overkommelig alligevel.

Tirsdag var jeg ude med Ordrup, og kom tidligt afsted så jeg kunne køre lidt inden træningen. Jeg nåede at banke 3x 5 minutter kadance intervaller af inden selve træningen, og så fik jeg lige ført de sidste to af undervejs. Den officielle træning var kun fra 17-19, og jeg skulle køre 3 timer ifølge programmet, så det var ganske fornuftigt at komme afsted lidt tidligere. Jeg fik også en snak undervejs med ham der står for vores træning om tirsdagen, og han var alligevel noget imponeret over at jeg kunne holde gejsten oppe omkring træningen. Det er jo meget normalt for mange at de tager et par uger væk fra cyklen her efter sæsonen, og så reelt set først kommer igang igen i midten af november, hvis de da overhovedet kommer igang igen. Jeg forklarede ham at jeg generelt har en god motivator i mig selv, og at det selvfølgelig altid hjalp at jeg nu har en træner der laver nogle programmer, så hvis jeg skipper en træning så er det ikke kun mig selv jeg er ansvarlig for. Han laver jo trods alt programmerne ud fra de ønsker jeg har, og følger jeg ikke det, så er der jo ingen grund til at jeg kaster penge efter ham hver måned. Dog skal det siges at jeg selv tilpasser programmerne en anelse, for i går skulle jeg egentlig have kørt 2 timer, men havde kun tid/overskud til 1,5 time. Den blev så også kørt på hjemmetræneren fordi vejret udenfor ikke ligefrem var til udendørstræning.

Det kan dog også være farligt at blive "slave" af et træningsprogram, for ender jeg med at gå død i det på et tidspunkt? Det er selvfølgelig noget jeg har gået og tænkt lidt over, fordi der er mange der mellem linjerne har givet udtryk for det. Mit eneste svar er at tiden må vise det. Hvis jeg vil op i A, hvilket er målsætningen for 2015, så ved jeg at jeg skal presses derud hvor jeg aldrig før har været, og det kommer til at kræve en masse af mig. Som jeg har været inde på før, så er jeg ikke noget kæmpe talent, og derfor må jeg virkelig sørge for at formen til at kunne køre med i toppen af B klassen, for at have overskuddet til overhovedet at være med i A. Men det betyder at mit niveau skal hæves, og det kræver hårdt arbejde. Det gør at jeg nok på et tidspunkt når dertil hvor cyklingen hænger mig langt ud af halsen, men der er også den mulighed at jeg når til et punkt hvor mere vil have mere, og jeg bliver motiveret af at træne en anelse mere end de andre omkring mig. Jeg ved det fra i år hvor jeg har kunne mærke det boost det har givet min moral når jeg har kunne se at jeg har trænet 1,5-2 timer mere på nogle træningspas end andre, eller når snakken falder på hjemmetrænere hvor mange slet ikke kan motivere sig selv til at køre på den, hvor jeg kan.

Under alle omstændigheder bliver det sjovt at se hvad der kommer til at ske. Heldigvis er mit nye arbejde støttende omkring projektet. De ser selvfølgelig helst at jeg arbejder så meget som muligt, men de giver mig også plads til at få trænet det jeg skal, og det er sgu egentlig fedt at opleve at de har respekt for mit ønske om at kravle op blandt eliten indenfor cykelsporten, for det er jo egentlig det der er ved at ske hvis man ryger i A. Jeg har ingen ambitioner om at skulle leve af at cykle, eller køre for kontinental hold eller noget, men A klassen er eliten i DK. Jeg kommer nok aldrig til at vinde et løb i den danske A klasse, men bare det at vide at man har, eller har haft, niveauet til at køre med de bedste i DK er nok.

Link to comment
Share on other sites

Nå ja, jeg har også valgt at droppe La Marmotte næste år. Det kunne ellers være sjovt, men synes efterhånden jeg har så mange projekter i søen at jeg bliver nødt til at fokusere lidt. Tager jeg afsted til La Marmotte kommer man snildt op på en 7-8.000,- på sådan en tur, når man indregner mad o.lign. også. Min kæreste og jeg har en plan om at skulle et smut til den amerikanske vestkyst næste efterår, og der vil jeg nok hellere have 7-8k ekstra med til spas og løjer.

Så ingen La Marmotte til mig i år, men til gengæld er der allerede gjort klar til at vi igen skal til Nice til foråret, og der kommer cyklen selvfølgelig med. Derudover har jeg fundet en makker hvis der bliver afholdt SM i Parløb næste sæson.

Link to comment
Share on other sites

Cykling er i øvrigt en irriterende sport når det gælder penge. De fleste ved at det koster mange penge at købe en cykel, og i mange tilfælde kan man ende med at betale det samme for en cykel som for en brugt bil. Normalt generer det mig ikke når det gælder nye dele, men når det er sliddele så bliver jeg sgu nærig. Vinterraceren er ved at blive klargjort, for før jeg ved af det bliver det dikteret til klubtræning at vi skal køre med skærme. Cyklen er som sådan som den skal være, men efter 2 sæsoner på det samme sæt dæk trænger de Continental 4Seasons virkelig til en udskiftning. Pris: ca. 670,-

Mine Speedplay klamper er også ved at være helt færdige: Pris ca. 340,-

Bare de to poster sniger sig op på over 1000,- og så har jeg endda shoppet lidt rundt for at finde et sted hvor priserne var lavere end herhjemme. Men ok, når man begynder at regne lidt på det, så er det jo nok ikke så slemt. Hvis vi bare siger at der er 16 uger hvor det er vintercyklen der bliver kørt på, og i øvrigt hovedsagligt kun i weekenderne, så snakker vi ca. 64 ture a ca. 90 km i snit, så har de dæk kørt 5760 km eller ca. 12 øre pr. kørt km.

Klamperne tør jeg slet ikke tænke på, for de har måske holdt 15000 km.

Link to comment
Share on other sites

Der blev trænet lidt i weekenden. Lørdag var jeg egentlig afsted, men efter 23 km kom der en underlig lyd fra baghjulet, og det var tydeligt at jeg havde knækket en eger. Eller det troede jeg, for det viste sig i virkeligheden at være et stykke af bagnavet der var knækket, og dermed var der røget en eger. Hjulet mistede så meget spænding at det faktisk ikke kunne køre rundt uden at støde på sadelstaget! Så jeg endte med at gå hjem i strømpesokker, ca. 5 km, og måtte i øvrigt bære cyklen. Var pænt rødglødende da jeg kom hjem. Jeg prøvede endda også at ringe efter en taxa, men de kunne først komme om en times tid, og det gad jeg ikke vente på. Heldigvis har firmaet jeg har købt hjulsættet af været cool nok, så det skal bare sendes derned, så fikser de det uden beregning.

Søndag havde jeg egentlig gjort klar til en cykeltur igen, men da det begyndte at regne trak jeg kyllinge kortet. Så hjemmetræneren blev sat op ude i køkkenet, og så sad jeg ellers der i 2 timer i 24 graders varme. Jeg nåede undervejs at drikke små 4 liter vand! 204 watt i snit i øvrigt.

Min lygte er i øvrigt dukket op, og forhåbentlig kommer de andre dele også snart så vinterraceren kan blive bygget ordentligt op. Det eneste jeg lige mangler er nogle nye bremseklodser, for dem der sidder på nu er nærmest ikke eksisterende.

Og så fik jeg også købt et par brugte Assos shorts til 350,-. Så nu er jeg officielt blevet gammel :laugh: Ej, jeg er typen der ikke kan få for meget cykeltøj, og specielt ikke når det gælder shorts, så da en bekendt smed en del cykeltøj til salg sprang jeg til med det samme. Nu går der jo nok noget tid før der kan købes Castelli i DK nu hvor Bikebuster er gået konkurs.

Link to comment
Share on other sites

Kenneth 1 - 0 Gonzales

CORVOS_00021348-0321.jpg

Det meste af dagen i går sad jeg og holdt øje med vejrudsigten, for resterne af den tropiske storm Gonzales var jo rygtedes indover Danmark, og jeg havde et 3 timers pas på programmet som jeg egentlig helst ville have klaret udendørs. Derfor sad jeg og kiggede intensivt ud af vinduet det meste af dagen, og kunne da også se at de fleste vejrstationer skubbede regnvejret til senere og senere. Så da jeg kørte hjem i tørvejr, blev jeg enig om at jeg ville køre udenfor - det ville samtidig give debut til min nye 1200 lm lygte.

Der var skrevet ud til klubben at der ville blive kørt hvis vejret ikke var for slemt, og da det ikke regnede, tænkte jeg at jeg ville køre afsted med dem. Det kunne jeg bare ikke nå, så jeg tonsede dem i møde så meget jeg overhovedet kunne, men måtte nok konstatere at der ikke har været fremmøde nok til at de har gidet køre, for jeg mødte dem aldrig. I stedet kørte jeg op til Stumpedyssen hvor jeg skulle startede det første interval da jeg ramte Isterødvejen. Skulle i alt køre 4x 5 minutters tung kadance med 2 minutters hvile.

Det er lettere sagt end gjort når vejen går op og ned, men det lykkedes nu alligevel nogenlunde. Da jeg nåede Hillerød var det dog begyndt at regne, og da jeg kørte ud mod Dageløkke stod det ned i stænger i perioder. Ud mod Strandvejen og så ellers køre i spredte byger hele tiden. Det var som om det ikke helt kunne bestemme sig for om det skulle regne eller ej. Hele vejen mærkede jeg næsten ingenting til mit knæ, indtil jeg nåede Vedbæk, så begyndte det at brokke sig en smule. Havde ellers håbet på at det var gået lidt i sig selv efter en to timers tur på hjemmetræneren i søndags hvor jeg ikke mærkede noget til det overhovedet.

Jeg overvejede på turen at slå et lille smut op af Sandbjergbakken for at komme tættere på de 3 timer, men nærmest samtidig med at jeg tænkte tanken åbnede himlen sig lidt mere, for lige at minde mig om at jeg nok bare skulle se at komme hjem og komme i noget tørt tøj. Jeg var mildest talt fuldstændig gennemblødt da jeg kom hjem, men overraskende nok følte jeg mig ikke kold.

training_zpsa092b96f.jpg

I dag står den så på 3,5 time efter planen, og vejret ser ud til at det kan lade sig gøre at køre det udenfor. Så må vi se hvordan stængerne tager det i dag!

Link to comment
Share on other sites

Endnu en dag, endnu en omgang træning. Jeg var tidligt hjemme fra arbejde, havde kigget på vejrudsigten som så ganske fin og tør ud. Så op på hesten og afsted. Dagens intervaller bestod af 4x 10 minutter med høj kadance, og så lige 5 minutters hvile mellem hvert interval. Jeg kørte ud over Kolle Kolle til Værløse, op af Christianhøjsvej og så ind mod Ganløse. Videre ud mod Slagslunde og op forbi Gørløse ind mod Nr. Herlev - Hammersholt. Videre ind mod Karlebo, og så op til Grønholt og den vej indover mod Dageløkke, og hjem ad Strandvejen.

Noget jeg bemærkede i går var at det var koldt, specielt pga. vinden som alligevel var noget kraftigere end jeg lige først havde antaget. Da den samtidig var fra vest gjorde at turen fra Nr. Herlev og til Strandvejen var ret så irriterende da man kører i modvind hele vejen.

Jeg kom dog igennem uden de store problemer, selvom mit knæ stadig driller. Det var hovedsagligt i starten af turen, for den sidste times tid mærkede jeg egentlig ikke det helt store til det. Ved ikke om jeg har nævnt det før, men tror det hænger sammen med at mine klamper er slidt godt ned. Der er et par nye på vej, og jeg håber virkelig at det bare lige er det der skal til.

Turen foregik i tørvejr, så jeg så frem til ikke at skulle vaske cykel, men så ramte jeg Rungsted, og vandpytterne på vejen blev større. Da jeg ramte Vedbæk regnede det så rent faktisk, og det holdt hele vejen hjem. Så cyklen måtte lige løbes over med noget vand igen mens jeg stod og frøs en smule.

I alt en tur på 3 timer og 15 minutter, 98,3 km, og 206 watt i snit.

Jeg har i øvrigt tilladt mig at kigge lidt nærmere på teamtøj. Den løsning vi har nu med Nalini er egentlig fin nok, jeg skal bare køre i nogle andre shorts da Nalini shortsene virkelig ikke passer mig, men jeg synes det er dyrt når man tænker over at det er Ritters egen import. En trøje koster 485,- og et par shorts koster 619,-. Jeg ved dog ikke hvor stort aftræk vi er, men har hørt at vi er 350 medlemmer, så mon ikke der er et ganske pænt aftræk? Nu hvor jeg har kigget på lidt priser, så har jeg faktisk fundet ud af at vores priser ikke er så slemme, men vi har så heller ikke Nalinis topserie, så vidt jeg ved i hvert fald. Men kigger jeg på f.eks. Alé's priser, som er det mærke Hvidovre kører med, så er prisen for en trøje 656,- og bibs på ca. 626,- - det bliver dog billigere hvis man vælger at binde sig i 3 eller 5 år.

Til gengæld kan man kigge på Sportful, og egentlig køre i det samme tøj som Contador. Her er en trøje 125,- billigere end Nalini og bibs ca. 170,- billigere. Det er alligevel en pæn besparing, og det er endda priser hvor man kun aftager 40 stk.

Jeg har fået lavet en sammenligning i et Excel ark, og er spændt på at se om det måske kan rykke lidt. Om ikke andet så bare for at presse Nalini på prisen.

Link to comment
Share on other sites

Ellers må man sige at der er røre i andedammen for tiden. Først var onkel Oleg ude med 1 mio euro til den som vandt de 3 Grand Tours i samme sæson, hovedsagligt for at få Froome, Nibali og Quintana til at være lige så udsatte som Alberto Contador, som lader til at gå efter triplen. Der var bare ikke rigtig nogen af dem der bed på, hvilket på en måde er en skam, for det kunne fandme være fedt med 3 højdepunkter på et år, men kan egentlig også godt forstå at de ikke har lyst til at sætte en sejr over styr ift. de ryttere som forbereder sig 100% til løbene.

Så så Chris Froome ruten til næste års Tour, og meldte derefter ud at han måske ville droppe Touren og i stedet køre Giro/Vuelta. Årsagen skulle være at der ikke var så mange TT km hvilket han har behov for i et løb. Det giver bare ikke så meget mening hvis man har set hvordan han har kørt de seneste sæsoner, for der har han ikke haft problemer med at sætte de andre til vægs på stigningerne. Måske han er bange for de brosten der er i løbet? I øvrigt sjovt hvis det er, for det var jo før de nåede brostenene at han røg ud af dette års tour.

Og så skal der køres Gran Fondo George Hincapie i USA. USADA, den amerikanske anti doping myndighed, er dog ved at sætte en stopper for at Lance Armstrong kan stille til start, fordi han har karantæne. Lad nu for helvede bare manden køre det løb.

Link to comment
Share on other sites

Nå, jeg var et smut forbi lægen her tidligere på dagen, og efter at have fået undersøgt knæet på forskellig vis kunne han konstatere at det ikke umiddelbart var nogle ledbånd, korsbånd eller andet der var gået. Det han umiddelbart mente var at der måske var noget brusk der havde fået en skade, som skulle have lidt tid. Jeg kunne godt træne let, men så snart jeg fik smerter skulle jeg stoppe. Så nu må vi se hvordan det kommer til at gå.

Jeg var i øvrigt i fredags fordi et lille lagersalg hos Tinkoff hvor jeg kom hjem med en pænt god høst. 2 SRAM Red skiftegreb, SRAM red bremse, forskifter og 2x bagskifter, 2x Zipp Service Course SL frempinde, Speedplay Zero SS pedaler og Speedplay Zero Ti pedaler. Pris: 1550,-

Link to comment
Share on other sites

Et velmenende råd: Hvis du tror det er klamperne der driller knæet, så lad vær at køre mere med dem. Hvis du ikke har fået de nye hjem og ikke kan vente, så køb nogle nye og lad dem der kommer, ligge i skuffen til næste gang der skal skiftes.

Jeg har to gange ignoreret et knæ der har småøffet - sådan ikke deciderede smerter og det gik væk inden næste træning. Det gik fint lige indtil det, totalt uden varsel, bare ikke gik væk før efter par måneders pause.

Har man bare den mindste mistanke om hvad der driller knæ, så fix det ASAP. De heler frustrerende langsomt, hvis det for alvor bider sig fast.

God bedring med det :flowers:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har nu ikke trænet i 6 dage, og det virker næsten som om at mit knæ gør mere ondt end det har gjort før. Nu har jeg det klassiske med at hvis jeg sidder med bøjet knæ i for lang tid, og så aktiverer det, så gør det ondt, og det synes jeg ikke ligefrem virker beroligende. Det er også svært ikke at blive en anelse bekymret, for hvor lang tid går der før det holder op med at gøre ondt? Og er hvile virkelig det eneste jeg kan gøre?

Det kan selvfølgelig også bare være at jeg gør smerten værre end den reelt set er, fordi jeg hele tiden er opmærksom på om hvorvidt det gør ondt eller ej.

Har siddet og læst lidt om det, er ikke altid det bedste, og har mange af de samme symptomer for det de kalder biografknæ, men modsat kunne det også svare til et eller andet der hedder Anserinustendinopati, som vidst er noget betændelse i senerne omkring knæet.

Nå, men der er vel intet andet at gøre end at vente og se om det går over, ellers er det til lægen igen og få en henvisning til nogle der måske kan belyse emnet bedre :unhappy:

Link to comment
Share on other sites

Skal du ikke til en fysioterapeut i stedet for lægen med det knæ? I min optik er læger gode til at konstatere, om der er noget rigtig meget galt med fx et led ved en undersøgelse. Men når man tilsætter sport/motion/bevægelse, så synes jeg, at fysioterapeuter er bedre til at komme med et konstruktivt input til, hvordan man kan træne og styrke sig ud af generne.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share