Got legs?


Kermit
 Share

Recommended Posts

Interessant.

Jeg kan ikke lade være med at spekulere i hvorvidt sådan en cyste måske kan være med til at presse de forkerte steder og dermed give mig problemerne. Men i så fald skulle jeg kunne mærke det ret tydeligt når jeg bøjer benet, og jeg kan trods alt lave den klassiske udstrækning af låret uden problemer.

Link to comment
Share on other sites

I går sad jeg og læste rapporten igennem et par gange, og det resulterede i at jeg på en eller anden måde blev klogere. Det blev også hjulpet på vej af Juan Pelota der selvfølgelig bemærkede baker cysten og det faktum at jeg åbenbart har en let ledansamling et bestemt sted i knæet. Om end det ikke giver de symptomer jeg oplever i dag, så må der jo være en årsag til at de er der.

Spørgsmålet er så bare hvad det kan være, og ikke mindst hvordan de kan finde ud af hvad det så er. MR scanningen har i hvert fald kun givet et delvist billede af hvad der reelt er galt i knæet.

Link to comment
Share on other sites

Som jeg husker det, så var årsagen til min væskeansamling/bakercyste nogle fine ridser i min menisken, der tillod væske at sive de forkerte steder hen(?). Nu hvor jeg tænker over det, er det jo så bare mystisk, at det ikke er vendt tilbage, for jeg har intet mærket siden, selv om jeg har løbet mere end nogensinde.

Link to comment
Share on other sites

Var her til formiddag et smut forbi min fys, og han fik også et kig på resultaterne. Da han havde læst det igennem, sagde han at han ville få tømt den bakers cyste og så få sprøjtet noget binyrebarkhormon derind for at bekæmpe hvad end det er der er årsagen til at jeg har den cyste. Han sagde også at det ikke var en normal fys ting at sige, men at han som sagt talte for egen regning og hvad han selv ville have gjort.

Så nu vil jeg se om ikke det kan lade sig gøre, og om det måske kan være med til at hjælpe.

Link to comment
Share on other sites

Som jeg husker det, så var årsagen til min væskeansamling/bakercyste nogle fine ridser i min menisken, der tillod væske at sive de forkerte steder hen(?). Nu hvor jeg tænker over det, er det jo så bare mystisk, at det ikke er vendt tilbage, for jeg har intet mærket siden, selv om jeg har løbet mere end nogensinde.

Hvad fik du gjort ved det i sin tid?

Link to comment
Share on other sites

Som jeg husker det, så ventede jeg egentlig bare på, at det lagde sig igen. Tricket for mig var så, at jeg sagtens kunne cykle, mens jeg provokerede det ved at løbe, så jeg kunne få afreageret på cyklen. Måske jeg lige skal slå op i min egen log for at finde ud af det :)

EDIT: Der ligger en forklaring inde på denne her side af min log ... et godt stykke nede på siden.

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

I morgen har jeg tid hos en ortopæd på et privathospital. Så vidt jeg har forstået så henter de selv billederne fra Parken så hun kan give sit eget besyv med hvad MR scanningen viste. Derudover forventer jeg at jeg vil blive undersøgt godt til bunds, og så finde frem til en løsning. Som minimum håber jeg på at de tømmer cysten, og smider binyrebarkhormon ind for at se om det kan afhjælpe problemet.

Jeg har den senere tid gået og tænkt meget på det, og skulle jeg være så "heldig"/uheldig at det er min slimhindefold der laver ballade, så er jeg efterhånden nået til den konklusion at jeg gerne vil have skidtet fjernet. Det er ikke nogen mirakelkur og der kan godt være komplikationer med det, men som det er nu, så er det nærmest pest eller kolera. Men nu må vi se. Min fys mener som sagt ikke at det er slimhindefolden, men at det er senehæftningerne i låret, men han ville heller ikke afvise at det kunne være slimhindefolden.

Jeg er forhåbentlig meget klogere i morgen.

Link to comment
Share on other sites

Så er ortopæden besøgt, og jeg blev måske lidt klogere på det hele. Jeg fik forklaret min historie, og så blev jeg undersøgt. Heldigvis kunne hun fortælle at mit brusk i knæet så fint ud, både ud fra hvad hun kunne mærke, og hvad MR scanningen viste. Igen, heller ikke skader på menisk eller noget andet.

Hun mente bestemt også at det var min slimhindefold der lavede problemer. Den var nok ikke så irriteret nu som den havde været, men det faktum at jeg havde en bakers cyste gjorde at det kunne give mig en irritation i knæet. Hun forklarede mig om de forskellige muligheder jeg havde, og at hun ville anbefale at jeg startede med den mest milde af dem.

1. Gigtmedicin. En decideret pillekur hvor jeg skal tage dem 3 gange om dagen i 10 dage. Samtidig må jeg ikke dyrke motion. Går alt efter planen så kan det tage irritationen i knæet, og jeg kan være klar til at komme igang igen.

2. Blokade. Den har jeg selv været inde på et par gange, men hun fortalte at hvis hun gav sådan en så ville jeg være ude i en måneds tid.

3. Operation. Skulle alt andet ikke virke, så kunne jeg blive opereret. Men det ville samtidig betyde at jeg ville være ude i 3 måneder.

Så nu prøver jeg den pillekur, og håber at det er nok til at sikre at jeg kan komme til at træne ordentligt igen.

Link to comment
Share on other sites

Det føles nu noget underligt at æde piller som egentlig er beregnet gigtpatienter, men mon ikke man vender sig en anelse til det efter lidt tid?

Det har ellers været en svær dag i dag, for vejret har virkelig været fantastisk. Det har virkelig kriblet i hele kroppen for at komme ud på cyklen i dag, og ikke behøver have en milliard lag tøj på. I stedet har jeg kunne kigge på de mange der har været ude, og grint over dem der har kørt rundt i korte rør. Bevares, det har været varmere i dag end længe, men korte rør hører sig enten kun til under konkurrence, eller om et par måneder når temperaturerne er noget højere.

Jeg har i stedet for at cykle, brugt min tid på at rode med mine cykler. Orcaen fik en lettere rengøring af kæde, klinger og kassette, hvilket virkelig trængte. Nu jeg var igang gav jeg også lige pulleyhjulene en overhaling. Der røg også nyt styrbånd på, denne gang i hvidt. Det skal jeg nok fortryde på et senere tidspunkt.

Parlee'en er faktisk bygget færdig. Det eneste den mangler er faktisk lige at blive indstillet, og så er jeg flyvende. I går valgte jeg lige at smide noget blåt styrbånd på, og det spiller. Jeg har i øvrigt bestilt en ny saddel til den. Jeg har egentlig en ISM Prologue på, men har bestilt en Prologo Zero II TT saddel hjem, som jeg vil prøve af. Lækker ser den i hvert fald ud:
4pre.jpg

Derudover er jeg begyndt at kigge efter et pladehjul. Jeg gider ikke rode med lukkede ringe - det er simpelthen for besværligt og dyrt. Så den står på dæk/slange løsninger, og dem er der bare ikke så mange af. For Parlee'en er lidt gammeldags i sit design, og har ikke super meget plads ved kædestræberne, så nogle af de helt brede løsninger er ikke en mulighed. Det kan godt være jeg kan presse et bredt hjul derind uden at det støder på, men nu må vi se. Har i hvert fald skrevet til Parlee om der er nogle hjul de ved den ikke kan håndtere. Så jeg har pt. kig på lidt forskellige, men desværre er de ofte lidt tunge. De 2 jeg ellers havde udset mig, FFWD FCC Disc og Reynolds Element C, er desværre noget tunge i det. Så alternativerne lige nu er enten et Citec 8000 pladehjul, som virkelig ikke lugter særlig meget af lir, men er let og ganske udmærket, eller et Zipp 900 pladehjul som nærmest er umuligt at opdrive trods det har et par år på bagen.

Og så var der jo lige prolog i Paris-Nice i dag. Jeg endte faktisk med at falde til søvn da de sidste kørte ud, det er desværre blevet en tradition for mig at falde i søvn og så vågne op når de interviewer vinderen, men faldt lige over dette billede på Facebook af Sir Brad Wiggins. Jeg brød mig ikke særlig meget om ham da han vandt Touren i 2012, og er stadig ikke helt konverteret, men han er nu engang stilet. Han er en spøjs karakter der giver lidt liv til feltet.
11046758_794138337328436_540888655206937

Dyrk det lige - Det er et gammelt Dura Ace kranksæt(5 arms, hvor de andre kører med 4 arms), derudover er den med standard klinger - ikke noget aero her, og heller ikke O-rings som han ellers har brugt tidligere i sin karriere. Så er der selvfølgelig hans tatovering, hans skæg, og så det faktum at han lige har fået malet sit eget ansigt på rammen i guld.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er nu ca. halvvejs i min pillekur, og jeg ved sgu ikke hvor meget forskel jeg kan mærke, men er også nået frem til en konklusion om at hvis man efter 5 dage kunne mærke en forskel, så var der nok ikke nogen grund til at kuren varer i 10 dage. Så jeg klør på endnu.

Til gengæld har jeg fået købt en hel del ting til cyklen. Mandag var der en på FB der skulle af med sit Zipp 900 pladehjul til dæk/slange - lige sådan et jeg havde udset mig. Prisen var latterlig lav, 3500,-, så jeg fik hurtigt lavet en aftale med ham om at jeg skulle have det hjul, og drønede derfor om eftermiddagen tværs over landet til Fredericia for at hente det. Det vilde er at selvom jeg kørte derover og hentede det, så var det stadig billigere end noget andet pladehjul jeg har set til salg i den seneste tid. Hjulet har et par enkelte buler, men er ellers fint. Jeg drømmer om at kunne smide nogle custom Zipp mærker på i blå og orange, så det matcher til cyklen. Men nu må vi se.

Jeg har også bestilt tid til at blive fittet d. 21/3, hvilket er dagen efter jeg er kommet hjem fra Nice.

Og så røg der lige nogle ting i indkøbskurven her til sæsonstart. Først og fremmest et sæt TT klinger i 54/38. Derudover en frisk kassette og kæde til Orbeaen, nogle drikkedunke, og 3 sæt GP4000s dæk. Jeg var dog lidt for hurtig med bestillingen, for ville egentlig også gerne have haft et sæt 53/39 klinger til Orbeaen, men det må jeg så få bestilt nu i stedet for. Pt. kører jeg med 52/36 på Orbeaen, og det er egentlig en fin gearing. Ulempen er dog at jeg har tænkt mig at skifte lidt rundt på kranksættene på min Orca og TT cykel, og hvis TT cyklen er indstillet til en 54'er og Orcaen til en 52'er, så bliver det med stor sandsynlighed lidt bøvlet ift. kæder o.lign., hvorimod den ene tands forskel på 53 og 54 ikke burde give de store problemer.

Og så sidder der sikkert nogle derude der undrer sig over en 54'er, og jeg giver jer ret. Det er umiddelbart i overkanten ift. min formåen, men der er nu en relativ god forklaring på det. Med en 53'er ville jeg på hurtige stykker måske ligge og rode omkring 11, 12 og 13'eren bagpå, og det giver desværre en lidt skæv kædelinje. Med en ekstra tand foran giver det mulighed for at holde en mere lige linje og dermed et mindre tab i ydelse.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er nu ca. halvvejs i min pillekur, og jeg ved sgu ikke hvor meget forskel jeg kan mærke, men er også nået frem til en konklusion om at hvis man efter 5 dage kunne mærke en forskel, så var der nok ikke nogen grund til at kuren varer i 10 dage. Så jeg klør på endnu.

Til gengæld har jeg fået købt en hel del ting til cyklen. Mandag var der en på FB der skulle af med sit Zipp 900 pladehjul til dæk/slange - lige sådan et jeg havde udset mig. Prisen var latterlig lav, 3500,-, så jeg fik hurtigt lavet en aftale med ham om at jeg skulle have det hjul, og drønede derfor om eftermiddagen tværs over landet til Fredericia for at hente det. Det vilde er at selvom jeg kørte derover og hentede det, så var det stadig billigere end noget andet pladehjul jeg har set til salg i den seneste tid. Hjulet har et par enkelte buler, men er ellers fint. Jeg drømmer om at kunne smide nogle custom Zipp mærker på i blå og orange, så det matcher til cyklen. Men nu må vi se.

Jeg har også bestilt tid til at blive fittet d. 21/3, hvilket er dagen efter jeg er kommet hjem fra Nice.

Og så røg der lige nogle ting i indkøbskurven her til sæsonstart. Først og fremmest et sæt TT klinger i 54/38. Derudover en frisk kassette og kæde til Orbeaen, nogle drikkedunke, og 3 sæt GP4000s dæk. Jeg var dog lidt for hurtig med bestillingen, for ville egentlig også gerne have haft et sæt 53/39 klinger til Orbeaen, men det må jeg så få bestilt nu i stedet for. Pt. kører jeg med 52/36 på Orbeaen, og det er egentlig en fin gearing. Ulempen er dog at jeg har tænkt mig at skifte lidt rundt på kranksættene på min Orca og TT cykel, og hvis TT cyklen er indstillet til en 54'er og Orcaen til en 52'er, så bliver det med stor sandsynlighed lidt bøvlet ift. kæder o.lign., hvorimod den ene tands forskel på 53 og 54 ikke burde give de store problemer.

Og så sidder der sikkert nogle derude der undrer sig over en 54'er, og jeg giver jer ret. Det er umiddelbart i overkanten ift. min formåen, men der er nu en relativ god forklaring på det. Med en 53'er ville jeg på hurtige stykker måske ligge og rode omkring 11, 12 og 13'eren bagpå, og det giver desværre en lidt skæv kædelinje. Med en ekstra tand foran giver det mulighed for at holde en mere lige linje og dermed et mindre tab i ydelse.

Smider du ikke lige et billede op af TT-cyklen? :-)

Link to comment
Share on other sites

Den ser pisse godt ud.

Og der er næppe nogen fare for at du forsvinder på den :tongue:

Man må sgu give dig, at du har en evne for at finde/bygge cykler der er anderledes på den fede måde.

Tak tak tak :smile: Så skal du glæde dig til at se hvad min gave til mig selv i 30 års gave bliver :cooldance: Jeg ved det ikke engang selv endnu, men forvent at det bliver en ny Specialized Venge i en special lakering!

Link to comment
Share on other sites

En lille hilsen fra det sydfranske

11063848_10153089081165502_9229557972940

For 4. år i træk er jeg hernede med svigerfamilien i byen Vence, en 15-20 km udenfor Nice. Og for 4. år i træk har jeg min cykel med hernede i et område der virkelig er lækkert for cykelryttere. Min tur har selvfølgelig været præget af mit knæ, men jeg har alligevel haft cyklen med. Jeg har da også fået cyklet et par ture, hvoraf den ene tog mig op over mit faste træningsbjerg - Col de Vence. Med et skidt knæ, dårlig form, 3 kg for meget, og 30 watt for lidt lykkedes det mig dog alligevel at komme op. Jeg endte i øvrigt med at køre 117 km den dag.

Jeg havde jo indtil da holdt mig i ro i 10 dage mens jeg var på min pillekur. Det kan i øvrigt ikke anbefales at tage de piller i så lang. Jeg endte med at have kronisk hovedpine og sygt meget luft i maven. Jeg havde sgu også svært ved at finde ud af om de rent faktisk hjalp på mit knæ, eller om det bare var fordi jeg ikke havde trænet i 10 dage. Nu har jeg haft et par ture, og det har hjulpet lidt, men det er ikke meget. Jeg kan i hvert fald mærke tydelig forskel på mit venstre og højre knæ.

Som det er har jeg jo 2 valgmuligheder - sprøjten eller operation. Jeg er efterhånden træt af at prøve ting af der alligevel ikke virker, og har læst en milliard forskellige indlæg på internettet om folk og deres operationer. En enkelt ting jeg faldt over var et udsagn en patient havde fra en læge om at når først slimhindefolden i knæet for alvor blev irriteret, så var der ingen vej tilbage andet end at fjerne skidtet. Det er selvfølgelig nemt at sige for en gut der lever af at skære dem ud af folk. Min sæson er mere eller mindre allerede overstået, med mindre mit knæ på mærkværdig vis bliver 100% indenfor den næste måned, så 2. del af sæsonen kan køres. Mentalt har jeg indstillet mig på at sæsonen er slut, og vil i stedet hellere fokusere på at få fikset knæet så det fungerer, og så bygge formen op så jeg er klar til 2016. Derfor er jeg også begyndt at læne mig meget opad bare at få lavet den operation med det samme. Jeg er ikke sikker på at det binyrebarkhormon skud i virkeligheden kan gøre særlig meget, og virker det ikke har det kostet mig en måned.

Jeg har læst mange forskellige beretninger om folk med plica operationer. Når profferne har fået det lavet har de som oftest været på cyklen igen efter 2-3 uger(Frank Vandenbroucke of Kevin van Impe er nogle af dem der har gennemgået operationen). Hvis jeg bare kan være på cyklen efter 3 måneder vil jeg være tilfreds.

Nu må vi dog se hvad lægen siger til det hele. Kunne forestille mig at hun synes jeg først skal tage skuddet og se om det virker, inden vi begynder på operationen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg var et smut forbi en Retul fitter i weekenden for at blive fittet på min Parlee. Det fungerede rigtig fint og vi fandt frem til en ret cool position der forhåbentlig giver masser af power og meget lidt vindmodstand. Igen blev det påpeget at mit højre ben lader til at være en anelse længere end mit venstre. Det sjove var faktisk at mit venstre knæ bevæger sig i en lige linje set forfra - altså samme bane når man træder ned som når man trækker op. Hvorimod mit højre knæ går lige ned, men buer en smule ud når jeg trækker op i pedalen. Den umiddelbare tanke er at det er fordi mit højre ben er længere, og dermed aldrig bliver strukket helt ud.

Anyhow, jeg har en tid hos ortopæden på torsdag, og så skal der stilles en masse spørgsmål. Jeg håber på at få svar på så meget som muligt, bl.a. mht. operation, genoptræning, komplikationer, hvor langt tid jeg kan være ude etc.

Link to comment
Share on other sites

Et smut forbi Gildhøj i dag til en snak med ortopæden. Lidt frem og tilbage, og hun gjorde det meget klart at hun ikke ville skære i mig før det var allerhøjst nødvendigt. Det var ud fra tanken om at det vil tage længere tid, og at det virkede på hende som om de piller jeg havde taget havde hjulpet på betændelsen. Så i stedet gav hun mig en blokade, har fået besked på at holde benet i ro til efter påske, og så vende tilbage derefter. Hun nævnte også at min VMO muskel var noget mindre end på højre, og at jeg nok skulle få trænet den op igen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ja, sådan kan det gå nogle gange. Men hvorfor skal du forbi D klassen? Har JUN ikke automatisk adgang til C klassen når de bliver seniorer?

Hvis man har under 5 point, så kan man vælge at starte i D klassen.

Og ser det lidt på den måde, hvis jeg er god nok til C, så skal jeg nok også komme derop. Desuden kunne det være fedt at starte sæsonen ud med en sejr eller to :)

Link to comment
Share on other sites

Ikke så meget at berette. Skrev som aftalt til ordopæden hvor det var gået efter påske. Ingen ændringer i noget umiddelbart, men jeg har så heller ikke trænet. Jeg spurgte hende om jeg skulle begynde at træne igen for at se hvordan knæet tog det, eller om jeg skulle holde det i ro. Meldingen var at jeg skal holde det i ro til og med næste uge. Så intet nyt.

Det sjove er at jeg er blevet bedre til at acceptere at jeg ikke kan træne. Jeg kan huske at jeg havde svært ved at sætte mig ind i at JohnJohnson ikke kunne træne ordentligt, fordi jeg selv ville blive frustreret. Men nu hvor jeg har været holdt ude af seriøs træning i 6 måneder, så er det bare nemmere at acceptere. Jeg kan da stadig blive misundelig når jeg ser at vejret er godt, og cykelrytterne er ude, men slet ikke i samme grad som tidligere.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share