Got legs?


Kermit
 Share

Recommended Posts

Befandt mig i går i et svagt øjeblik, og overvejede om det nu var den rigtige beslutning at satse på en Tarmac. Ikke at jeg havde tænkt på den nye Venge, men den gamle stod lige pludselig og spøgte. Specielt fordi jeg fandt en pris på 17.000,- for rammen alene(det er billigt). Vengen er trods alt lavet til typer som mig der kører i terræn som mig. Så måske jeg hellere skulle købe sådan en? Efter et par forsøg på at være rationel, nåede jeg frem til at Tarmac'en er årsagen til at jeg overhovedet vil have en Specialized. Det var den ramme der for 6-7 år siden fik mig til at tænke på Specialized, og selvom Vengen er møgfed har jeg en fornemmelse af at jeg ikke får stillet tørsten før jeg får en Tarmac. Hvis jeg købte en Venge ville jeg stadig gå og tænke på en Tarmac, men ikke nødvendigvis omvendt.

Det er Tarmac'en der har trukket hvert år jeg har set Contador vinde Touren, Giroen eller Vueltaen, eller Andy Schlecks fantastiske angreb i 2010 og 2011. Det har ikke været Cavendish's utallige spurtsejre.

Men selv med de rationelle tanker, havde jeg lige behov for at snakke med et af de mest fornuftige mennesker jeg kender - JohnJohnson. Svaret var ret klart: Tarmac. Dejligt lige at få det på plads.

Link to comment
Share on other sites

Men set ift. den type rytter du er, herunder de løb du kører, er en Venge så ikke mere optimal?

Jo, helt enig. I hvert fald i teorien.

Hver gang de laver sammenligninger på aero cykler, så er det ret sjovt at se hvad de sammenligner med. F.eks. har de med den nye Venge valgt at sammenligne den med en Tarmac SL4(ikke en SL5'er), med lavprofil hjul, GP4000 dæk, og standard udstyr. Hvis jeg ikke tager helt fejl så var rytteren også udstyret med en standard hjelm og "løst" siddende tøj. Det holder de så op mod en cykel med 64 mm hjul, Specializeds Turbo Cotton dæk, aero styr, og aero tøj.

Det kan undre at Specialized ikke har valgt at lave en direkte sammenligning med en SL5'er med samme hjul, dæk og samme udstyr. Lur mig om ikke forskellen efterhånden går hen og bliver så minimal at man tror det er løgn.

Så selvom Vengen, både den nye og den gamle, er super fede cykler, så tror jeg at jeg skal kigge mindre på markedsføring, og mere på hvad jeg synes æstetisk er den pæneste cykel, og der vinder Tarmac'en. Så må jeg få en Venge på et senere tidspunkt :smile:

Link to comment
Share on other sites

Hehehe, det har du nok meget ret i omkring sammenligningsgrundlaget.

Og ja, cykelkøb handler jo ikke kun om facts og markedsføring. Det handler i særlig grad om hvad man personligt finder flot og æstetisk. Hvis man elsker sin cykel, så kører man med garanti også bedre og hurtigere på den. No freaking doubt. Man træner mere på den, og man har bare generelt bedre oplevelser. Det har en vis snebold-effekt.

..mon ikke at jeg køber mig en Colnago ingen længe. Pinarello er jo blevet så mainstream at det er pinligt...

Link to comment
Share on other sites

Hehehe, det har du nok meget ret i omkring sammenligningsgrundlaget.

Og ja, cykelkøb handler jo ikke kun om facts og markedsføring. Det handler i særlig grad om hvad man personligt finder flot og æstetisk. Hvis man elsker sin cykel, så kører man med garanti også bedre og hurtigere på den. No freaking doubt. Man træner mere på den, og man har bare generelt bedre oplevelser. Det har en vis snebold-effekt.

..mon ikke at jeg køber mig en Colnago ingen længe. Pinarello er jo blevet så mainstream at det er pinligt...

Colnago er sgu også lækkert. Er det så som supplement til Vengen, eller skal den videre i systemet?

Når nu du kigger på Colnago, så kig også lige på Sarto. De laver nogle virkelig lækre cykler, og er på ingen måde mainstream!

Link to comment
Share on other sites

Som supplement.

Ja, Sarto er super lækkert. Husker at du postede et billede i din tråd for nogen tid siden. Hvis ramme med de italienske striber.. Det bar' dø'lækker!

Passoni er i øvrigt øvrigt også lækkert. Næsten cykelpornografi. Hvad er din holdning til dem??

Link to comment
Share on other sites

Træning med OCC i går. Ikke det vilde at berette om. Jeg er stadig godt plaget af allergi, og det kunne mærkes på turen ud. Der gik lige nogle km før der kom hul igennem til lungerne. Jeg var i tvivl om hvorvidt jeg ville køre med klubben i går eller bare køre solo, men valgte som sagt at køre ned til klubben hvor der var et ret pænt fremmøde. Lidt skuffende kørte vi op til Sandbjergvej, skuffende fordi det bare ikke er et ideelt sted at træne. Det er et rigtig flot sted, men asfalten er mildest talt elendig, og på de få km vi kørte intervaller på var der vidst 3 eller 4 bump undervejs. Nå, men vi skulle køre 4x 2 minutters intervaller. Jeg havde regnet mig frem til at jeg skulle holde omkring de 380 watt, og det blev i virkeligheden til lige omkring de 400 watt. Ingen problemer med at holde nogenlunde samme output i alle 4 intervaller.
1. Interval: 407 watt
2. interval: 406 watt

3. interval: 412 watt
4. interval: 409 watt

Herefter kørte vi videre over på den gamle mesterskabsrute, hvor vi kørte et trappeinterval 5-3-2 sub-AT. De sidste 2 minutter var der fri leg, og jeg skal da love for at man skulle bide neglene sammen for at buldre derudad. På et tidspunkt var jeg sikker på at jeg måtte slippe, men jeg fik slæbt min røv med og fuldendte sammen med de andre.

Herfra kørte vi så over til Høvelte, hvor vi kørte endnu et rulleskiftsinterval. Denne gang valgte vi bare at køre det som sub-AT hele vejen.

2 løbs intervaller ved Bregnerød, og så hjemad.

Lige over 2,5 times træning.

Link to comment
Share on other sites

Nå ja, så er projekt "ny cykel" også så småt sat igang. Depositummet til ham der skal lave designet blev overført i går, og de første tegninger burde trille ind i løbet af weekenden. Lige pludselig skulle jeg også forholde mig til om den skulle have en satin eller gloss finish. Det havde jeg ikke lige tænkt over, så i første omgang laver han sine tegninger så begge dele er mulig. Kan rigtig godt lide udseendet af matte rammer, men forestiller mig at de er irriterende at holde og knap så holdbare som en lak. Men nu må vi se.

Designet bliver i øvrigt lavet sådan at de to sider ikke bliver helt ens. Normalt er det jo sådan at højre og venstre side er ens ift. maling, logoer o.lign. Det vil blive brudt her, så jeg er ret spændt på at se resultatet.

Tanken er stadig at flytte min nuværende Red gruppe over og køre videre med den. Jeg havde håbet på at SRAM havde fået nosset sig sammen med deres elektroniske gruppe, men det må blive en opgradering senerehen. Den bliver i øjeblikket testet af AG2R i Touren, og det er egentlig et ret interessant system. Tungere gear sker i højre greb, lettere gear i venstre. Forskifteren opereres ved at trykke både højre og venstre ind på samme tid. Intet stort batteri da der sidder batterier i de enkelte dele, så de eneste kabler der skal trækkes er bremsekabler. Resten kører trådløst. Det er altså ret interessant. Men nu må vi se hvornår den overhovedet kommer på markedet, og om det i virkeligheden bare er noget lort.

Frempinden skal umiddelbart være en Zipp Sprint. Kommer lidt an på æstetikken på cyklen, men umiddelbart tror jeg det godt kan fungere.
P1030778.jpg

Styr er jeg lidt mere i tvivl om. Jeg har længe overvejet at prøve et med classic bend, så det er bestemt en mulighed. Jeg har i snart 6-7 år kørt med FSA's compact bend, og de passer mig ret godt. Senest i en 42 cm udgave, men det kan godt være jeg skal prøve at rykke størrelsen længere ned, så det måske hedder 40 eller 38. Det er i den grad blevet en trend med smallere styr, for det går sjældent ud over den komfort man har på cyklen, men giver et smallere frontareal = bedre aerodynamik. Senest har jeg også kigget på de aero løsninger der efterhånden er kommet fra 3T, Specialized og Enve. Enve er jo psykopat dyrt, men er ret smart skruet sammen fordi de svajer meget ud i bunden. Så et 42 cm styr er 42 midt midt i bunden, men 37 i toppen. Det betyder at man bliver ret smal når man sidder i grebene, og dermed aerodynamisk, men stadig har bredden når der skal sprintes. Ulempen er selvfølgelig at styrene er carbon, men eftersigende er Enve styret ret stift. Må se om jeg kan finde nogle der ligger inde med et. De gange jeg har haft et carbonstyr i hænderne har jeg kunne flexe det uden de store problemer. Helt slemt er 3T's styr. Det er bestemt genialt hvis man er lille eller kører meget i bjerge, hvor carbonen også giver ekstra komfort. Men for en der sprinter, der er der sgu for meget flex.

Saddelpind er jeg ikke nået til endnu, men jeg overvejer om det skal være en Monolink. Jeg har kørt med Monolink systemet de seneste 2 sæsoner, og jeg synes det er ret lækkert. Det giver en smal saddel, og med masser af mulighed for at justere for og bag. Det er bare begrænset hvad der er af pinde der kører med systemet, så det kan være det enten bliver en Ritchey eller Selle Italias egen. Sadlen bliver i hvert fald nok en Flite. Den passer bare godt til min røv. Alternativt kunne det blive en Zipp saddelpind da det i så fald ville matche frempinden.

En ting er i hvert fald sikkert - det er en ret lækker process at skulle igennem. Jeg ELSKER at nørde cykler, og jeg elsker alle de muligheder der er. Lige så stor frustrationen kan være over ikke at finde den rigtige del, eller at det hele bare er alt for dyrt, lige så lækkert er det at sammensætte en cykel ud fra ens egne ønsker. Det er efterhånden en del cykler siden at jeg købte en "færdig" cykel.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en tendens til at vågne et par timer inden jeg egentlig skal op, og lige kigge på hvad klokken er på telefonen. I morges kiggede jeg også lige om der skulle ligge en mail fra Ron, og sørme om der ikke gjorde det. I løbet af natten havde han sendt den første tegning af cyklen til mig, og havde skrevet et par ord. Jeg valgte dog først at kigge nærmere på den da jeg var vågnet for alvor og rent faktisk kunne se noget ud af øjnene. Og således ser det ud:

PBD_TARMAC_CAMO_KS_zpsxi8g9p7h.jpeg

Om det var lidt morgentræthed eller hvad der spillede ind ved jeg ikke, men jeg var ikke lige solgt med det samme. Et par hurtige beskeder rundt til en god cykelven, Jannie og et par andre, samtidig med at jeg kiggede mere og mere på den. Da deres svar begyndte at komme tilbage blev jeg også mere og mere betaget af den. ALLE tilbagemeldinger indtil videre har været ualmindeligt positive, og jeg må indrømme at jeg bliver mere og mere begejstret for den. Specielt twoface effekten.

Jeg skal hjem og kigge lidt på farver og få Ron til at lave et par forslag endnu inden jeg beslutter mig, men jeg må sige at jeg næsten tror han har ramt farverne i første omgang!

Link to comment
Share on other sites

Nu har jeg efterhånden kigget på billedet mindst 50 gange, og den vinder mere og mere på mig! Jeg kunne lide den allerede ved første øjekast, så nu minder det nærmest om kærlighed;-)

Farverne spiller dog ikke så godt til dit klubtøj, men så må du jo bare skifte klub..... Til gengæld passer den genialt til dine Jawbreakers, og dit klubtøj er grimt så jeg tillægger solbrillerne størst betydning :laugh:

Edited by JannieSand
Link to comment
Share on other sites

Så kom der lidt ekstra forslag fra Ron
1.
PBD_TARMAC_CAMO_KS_2_zpsgmfsaut2.jpg

2.
PBD_TARMAC_CAMO_KS_3_zpsgcz2dvnq.jpg

3.
PBD_TARMAC_CAMO_KS_4_zpsi1vvhwps.jpg

ALLE sammen synes jeg faktisk er ret fede, men jeg hælder stadig mest til den første. Det er den der er mest sprælsk, og mest in-your-face, hvilket passer bedst med det jeg egentlig søger. En af mine venner var helt oppe og køre over 2'eren.

Har bedt om at få lavet den første med logografikken fra de 2 andre, bare så jeg kan se hvordan det fungerer.

Overrøret får mere finish når farverne er på plads, således at grafikken kommer til at springe "henover" overrøret og forbinde de to sider. Ligeledes bliver indersiden af gaflerne også malet.

Link to comment
Share on other sites

Så kom der lidt ekstra forslag fra Ron

1.

PBD_TARMAC_CAMO_KS_2_zpsgmfsaut2.jpg

2.

PBD_TARMAC_CAMO_KS_3_zpsgcz2dvnq.jpg

3.

PBD_TARMAC_CAMO_KS_4_zpsi1vvhwps.jpg

ALLE sammen synes jeg faktisk er ret fede, men jeg hælder stadig mest til den første. Det er den der er mest sprælsk, og mest in-your-face, hvilket passer bedst med det jeg egentlig søger. En af mine venner var helt oppe og køre over 2'eren.

Har bedt om at få lavet den første med logografikken fra de 2 andre, bare så jeg kan se hvordan det fungerer.

Overrøret får mere finish når farverne er på plads, således at grafikken kommer til at springe "henover" overrøret og forbinde de to sider. Ligeledes bliver indersiden af gaflerne også malet.

Hjernedødt fedt koncept, Kermit! Det bliver fandme en personlig cykel der kommer til at vende hoveder!

Jeg tænker;

  • Kombi af den mørkegrønne og den røde? (hvis man skulle tage afsæt i de foreslåede farver
  • Kombi af den mørkegrønne og en dessert camuflage (ny farve)? - begge i mat lakering
  • Fjerne så mange logoer som muligt

Men det er jo et personligt touch. Så længe du er vild med det endelig resultat, så er det fedt.. :-)

Link to comment
Share on other sites

Jeg må sige at Team Sky er underholdende. Først var der den med Froome der ikke vidste hvad Ketone var, og at Team Sky ikke brugt det, selvom det er et produkt der er udviklet af de britiske landshold som har meget tætte bånd med Team Sky/Brailsford. Og nu har de så fremlagt Froomes data fra 10 etape. Han kørte eftersigende 414 watt i snit op ad den sidste stigning, hvilket Team Sky mener svarer til 5,78 w/kg - http://www.theguardian.com/sport/2015/jul/21/team-sky-chris-froome-performance-data-stage-10

Regner man lidt på de tal, så mener Team Sky altså at Froome vejer 71,62 kg.

Det sjove er bare at Froome selv udtaler at hans vægt svinger mellem 67 og 68 kg - http://www.theguardian.com/sport/2015/jul/20/ruben-plaza-16-stage-tour-france-geraint-thomas-crash

Bruger man den høje af de to vægte, så hedder det pludselig 6,088 w/kg.

Her er en graf Veloropa lagde ud tidligere i dag med estimater over hvad de enkelte rytter har kørt stigningerne:
11705480_731437030300462_335732685888689

Den person der har lavet dette har altså kun ramt 5 watt forkert, men har også sat en lidt for høj vægt. Det er altså meget godt sjusset frem til, men viser vel egentlig bare igen at Team Sky prøver at male et billede der vidst ikke passer helt.

Link to comment
Share on other sites

Det er som om Team Sky bare gerne vil lave selvmål. Ross Tucker har lavet et lille skriv om Froomes tal, og der er et par ting han undrer sig over - http://sportsscientists.com/2015/07/great-power-great-responsibility-less-power-greater-speeds/

Bemærk at han på ingen måde anklager Froome for at være dopet. Han undrer sig derimod over at man har trukket 6% af hans værdi for at tage højde for hans ovale klinger, selvom producenten siger at det er 4-5% der skal trækkes fra. Det næste er hans vægt, for de har beregnet tallene ud fra at han vejer 67,5 kg. Der er åbenbart indikationer for at han under Dauphine vejede 66 kg, og han har nok ikke taget på siden da. Sidste år sagde han at han kørte med en vægt på 64 kg.

I stedet for de 5,78 w/kg som Team Sky har oplyst, så hedder tallene i stedet for 5,96 w/kg(v. 5% fejl og 66 kg) eller 6,02 w/kg(v. 4% fejl og 66 kg). Det helt sjove kommer hvis man laver den med en vægt på 64 kg og en fejlmargin på 4% for så hedder tallet 6,21 w/kg.

Når det så er sagt, så er der stadig langt op til hvad man vil kalde for mistænkelige værdier. Det er ikke i nærheden af de 6,7 w/kg som Ferrari mente man skulle træde for at vinde touren, og som virkelig skaber mistanke. Havde Team Sky nu bare været oprigtige og sagt 5% og 66 kg, så havde han holdt sig under 6 w/kg og ingen havde undret sig. Det ville i stedet få en del af de andre ryttere til at se ud som om de kørte under niveau. Nu har de i stedet skabt mere opmærksomhed omkring tallene.

Link to comment
Share on other sites

En anelse irritation i knæet gjorde at jeg ikke kørte med OCC i går. Jeg har en tendens til at bide mere i mig når jeg kører sammen med andre end når jeg kører alene, og jeg havde en idé om at jeg skulle have mulighed for at trække stikket hvis knæet stak helt af undervejs. Derudover havde jeg bare lyst til at køre en tur, og ikke tænke så meget over intervaller, og i stedet bare blæse igennem.

Derfor valgte jeg også at køre lidt ad nye veje end jeg normalt gør, og det var faktisk dejligt befriende at se ny asfalt, og næsten ingen biler.

Jeg var godt stram i mit IT band og hofte da jeg startede ud, men efter noget tid løsnede det en anelse op. Jeg kørte ud til ABs baner, Kollekolle og så ud mod Værløse. Vinden var meget kontant i går, og der var piv modvind det meste af vejen derud. Jeg kørte op ad Christianhøjsvej og den vej ind igennem. Ned i hullet ved Drive-In bioen og så valgte jeg lige at give den gas op ad bakken. 1 minut og 20 sekunder og 433 watt i snit. Ikke voldsomt, men nok til at holde godt gang i stængerne.

Herfra kørte jeg over mod golfklubben, og tog bagvejen ned mod Tyren. Undervejs hentede jeg en Amager CR rytter, og da vi kom ud på den store vej igen gik han forbi mig i et sving. Jeg valgte derimod at give den fuld gas op ad bakken og der kunne han så ikke være med. 1 minut og 55 sekunder med 417 watt i snit.

Ind igennem Ganløse med et par vilde vindstød og så ud mod Slagslunde. Det åbne landskab ned mod bunden af bakken gjorde at jeg ikke kørte særlig hurtigt, og til gengæld skulle holde godt fast i styret. Bakken tog jeg forholdsvis roligt, og drejede så ind mod Buresø og snuppe den bakke der. Fuld gas fra bunden af, men den er altså bare ond lige meget hvor gode ben man har. 33 sekunder og 719 watt i snit.

Igennem sommerhusområdet og så var det at jeg kom ud på "nyt territorie". For i stedet for bare at køre op til Københavnsvej og tage den vej, så valgte jeg at køre ind igennem Jørlunde, og ud mod Sundbylille. Det er et fantastisk stykke asfalt, og der var ingen biler. Til gengæld er det et ret åbent område så der var bare ingen læ for vinden. Her fortsatte turen så op til Græse og videre til Sigerslevøster med vinden lige i ryggen. En tur ud på OCC's licensrute, hvor jeg dog valgte at køre derfra og ind mod Gørløse. Der kom en anelse fra knæet, men ikke noget voldsomt, og jeg kunne holde et nogenlunde pres i pedalerne.

Lidt udenfor Nr. Herlev så jeg en rytter længere fremme, og så brugte jeg ellers lidt tid på at lukke hullet op til ham, inden jeg fortsatte igennem Hammersholt og videre ind mod Allerød. Igennem skoven mod Bregnerød kom der et ordentligt vred FBL ryttere. Ind mod Farum fik jeg lige kørt en sprint hvor jeg fik peaket på 1187 watt og igen ind mod ABs baner på 1181 watt.

Derfra var det sådan set bare hjem, strække ud, foamrolle og få noget i skrutten. I alt en tur på 2 timer og 49 minutter, 89,5 km og 31,8 km/t.

Link to comment
Share on other sites

Jeg forstår ikke hvorfor Sky og de øvrige hold ikke lader offentligheden få adgang til deres watt tal. Nogle år tilbage kunne man af og til se et speedometer på tv skærmen visende puls på enkelte ryttere. Hvorfor ikke bruge samme koncept bare med watt? Der er jo intet fordækt i det, og som du selv tidligere har pointeret, så er wattene individuelle og kan ikke bare "efterlignes" af konkurrenterne.
Det er ligesom træningen frem mod at kunne træde wattene der er "hemmeligheden" og ikke selve outputtet i et race.

Hvorvidt Froome vejer 67 eller 64 kg synes jeg egentlig ikke kommer offentligheden ved, men det er klart at begynder Sky først med at kommentere på vægt, så skal de smide de korrekte tal på bordet. Alt andet er useriøst og ja, det skaber blot ekstra tvivl om holdets troværdighed. Total unødvendigt for et hold der ikke mener at have noget at skjule.

Link to comment
Share on other sites

Lidt flere forslag, og jeg er i mere tvivl end før.

PBD_TARMAC_CAMO_KS_6_zpstd3hqhvo.jpg

PBD_TARMAC_CAMO_KS_5_zpsgrsafctc.jpg

Den røde stribe på overrøret er egentlig ikke helt tosset, men jeg tror jeg holder mig til den lidt mere neutrale. Mht. Specialized/S-Works logoerne så er jeg meget i tvivl om hvorvidt det skal være camo udgaven eller fluo:
PBD_TARMAC_CAMO_KS_2_zpsgmfsaut2.jpg

Jeg synes begge dele ser vildt blæret ud, men jeg hælder mere til fluo farverne. Jeg kan virkelig godt lide at det er 50/50 splittet og at der virkelig er knald på farverne. Det er næsten som om camo udgaven virker for nedtonet :laugh: Planen er at Ron lige laver en udgave med fluo camo, men jeg tror ikke det bliver pænt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share