Got legs?


Kermit
 Share

Recommended Posts

Sikke en dag jeg havde i går. Da jeg vågnede op og skulle tage tøj på bemærkede jeg en underlig sort plet ved min armhule. Først troede jeg at det var en skønhedsplet der var ved at ryge af, da huden også samtidig var lidt rød. Jeg skulle næsten til at nive den af, da jeg opdagede at den også havde nogle takker. Så fik jeg kigget lidt nærmere på den, og vækkede min kæreste for lige at bekræfte at det var en flåt.

Ned på apoteket og købe en tang og så få den fjernet. Samtidig havde jeg så relativ dårlig mave i løbet af dagen, så der blev i hvert fald skåret nogle gram af vægten.

Men jeg kørte alligevel til træning i OCC. Vi kørte op til Farum, og op til Ganløsevej. Herfra skulle vi køre et 8 minutters AT interval ind til Ganløse. Jeg valgte at køre alene og klokkede 8 minutter og 55 sekunder med 322 watt i snit. Det svarer nogenlunde til ca. 105% af min FTP, hvilket er ganske fint.

Efter lidt opsamling kørte vi ud mod Slagslunde hvor vi i bunden skulle køre næste interval - samme intensitet, samme længde. Her nåede jeg op på 9 minutter og 25 sekunder med 318 watt.

Herefter kørte vi mod Uvelse hvor vi så skulle køre et rulleskiftinterval ind mod Nr. Herlev. Vores gruppe blev hurtigt kun 3 mand da vi havde en punktering efter 2-3 minutter. Vores skift fungerede ikke helt optimalt da ham jeg skulle tage over efter blev ved med at presse farten når han var slået ud. Jeg bad ham flere gange om at bakke af når han slog ud, men han glemte det hurtigt igen. Vi nåede op på 10 minutter og 17 sekunder inden vi løb tør for asfalt, og 301 watt. Havde det været solo havde det måske været ok, men det er godt nok højt for et rulleskift der skulle være sub-AT. Min puls var da også højere end i solointervallerne.

Vi vendte om og kørte den punkterede i møde, og kørte så via Brødeskov og fandt via nogle bagveje ind til Bregnerød. Ved golfklubben skulle vi kørte et sæt sprinter, men opad. Et meget kort tilløb, 2-3% stigning, uvending på toppen og ned igen og gentage. Det blev til 5 sprinter, men aldrig noget der rigtig fik wattene til at stige helt vildt.

Herefter kørte vi over på Bregnerød hvor vi skulle køre 2 race intervaller. I det første slog træneren et hul, og alle vi andre kiggede bare på hinanden. Jeg lavede et ryk og gik efter, og fik hurtigt lukket hullet, men havde de andre ikke så langt bag mig. Jeg fortsatte dog presset i håbet om at de ville blive uenige, men kort før Bregnerød skiltet var jeg hentet, og de andre rykkede på skift. Jeg valgte ikke at gå med i resten. Uvending og så modsat ind mod Farum.

Der var en der rykkede, men som hurtigt bakkede af i stedet for, og slingrede fra side til side. Jeg valgte bare at holde mit eget pres i pedalerne, og håbe på at de igen blev uenige. På et tidspunkt begyndte de dog at åbne et lidt for stort hul til mig, og jeg måtte træde lidt ekstra, men så gik den i stå. Den gik meget i stå, og jeg holdt min fart som var tydeligt højere end deres. Da jeg nærmede mig gruppen bagfra var der en af de hurtige der lige fik kigget sig over skulderen. Jeg ved ikke om han så mig, men jeg valgte i hvert fald at køre indenom gruppen, for han var placeret på ydersiden. Det gjorde at jeg kunne blæse forbi uden at de rigtig opdagede det(af mystiske årsager forventer vi kun angreb fra ydersiden), og åbnede hurtigt et hul. Det var bare om at holde hovedet nede, armene så samlet som muligt, og så ellers ud på spidsen af sadlen og presse watt ned i pedalerne. De begyndte at køre efter, men da jeg vendte mig om kunne jeg se at ham der havde ført efterfølgelsen slog ud, og det betød at jeg lige klemte lidt ekstra ud. Næste gang jeg vendte mig om havde jeg et stort hul, og jeg kunne nogenlunde løfte presset og cruise først forbi skiltet. Det var en af dem der nev godt i kroppen.

Herfra var det sådan set bare at cruise hjemad. Det blev i alt til 3 timer, lige over 90 km.

Desværre har jeg så i dag haft lidt kriller i halsen, lidt hovedpine, og generelt træthed i kroppen. Jeg håber at det bare er en let forkølelse der kom sig efter træningen - det var trods alt blevet køligt den sidste del af turen. Men med tanke på flåtbid og diverse artikler om en ny type borelia, så er jegj i hvert fald opmærksom. Indtil videre vil jeg ikke male fanden på væggen.

Link to comment
Share on other sites

Ikke den store træningsindsats i weekenden, men fik en tur på lige under en times tid i søndags. Det var en før-morgenmad tur hvor jeg kørte til Bregnerød med ok pres i pedalerne, kørte en omgang i modsat retning hvor jeg kørte AT, og så ellers bare hjem igen.

I dag står den på OCC træning, og kører vi det oprindelige program, så bliver det en hård omgang. 10 minutter 40/20 til at starte med, 2x 8 minutter sub-AT, 3x 30 sekunders power på en stigning, og så afsluttende med 2-3 race intervaller.

Normalt havde det været en perfekt træning for mig sidste år da formen var lækker, men lige nu ligner det en hård omgang. Utroligt som tiderne kan skifte :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Hårdt eller ej, så er jeg pisse hamrende misundelig på jeres træninger. Også selvom jeg ville have det endnu hårdere end du har det.

Det er helt vildt så meget kød der er på dem i forhold til vores. Og variation.

Ja, men det lader også bare til at Hvidovres træning er skudt helt ved siden af. Hvad blev der af det der Young Guys projekt de havde gang i? Døde det bare ud i at ingen young guys havde viljen til rent faktisk at træne røven ud af bukserne??

Nå, men træning i går. Det var Rune fra AimHigh der stod for træningen, og det var den bedste træning vi har haft længe. Faktisk kørte vi mere eller mindre ikke det program han havde lavet, og det er netop det en træner skal kunne - vige fra den oprindelige træningsplan og finde noget der fungerer på dagen.

Vi var en pæn sjat - en 15-16 mand, der drønede op mod Slotsbakken. Her skulle vi køre 5 opkørsler i relativt tungt gear, med god fart på, dog ikke sprinte. Jeg tog den nok lidt mere roligt end så mange andre, men jeg er sgu stadig nervøs for knæet og tunge gear på den måde. Men 5 gange kom jeg da op, og var langt fra den langsommeste. Det jeg til gengæld så kunne underholde mig lidt ved var et par ryttere der ikke kunne lave en uvending uden at skulle klikke ud, ja en af dem skulle endda ned og støtte med foden for at komme rundt. Og det skal siges at det er en rytter der har kørt licens i 6-7 år eller sådan noget. Der skal vidst trænes lidt mere af den slags.

Herfra kørte vi op til Høsterkøb hvor vi kørte på en rundstrækning. Vi skulle køre 4 omgange - det første stykke som var på Kongevejen skulle være restitution, når vi så drejede væk fra den skulle vi give den ok gas i 3 mands grupper med 15 sekunders føringer, og ved det sidste højresving skulle den så have fuld æde dog uden at smadre det hele. Jeg kom afsted i den stærke gruppe, og det gik faktisk rigtig fint. På næstsidste omgang kunne jeg dog godt mærke at jeg måske kompenserede en anelse med mit højre ben ift. venstre for jeg strammede bare helt op. På den sidste omgang havde vi Rune med der bare observerede - det fik en af gruppens medlemmer til lige at skulle spille med musklerne så vi reelt set lå og kørte for hurtigt på den mellemhurtige del, hvilket betød at der ikke var den store forskel på den og den hurtige langside. Det fik vi så også påpeget efterfølgende, og kom også til den konklusion at vi nok generelt skulle have holdt os til noget sub-AT agtigt på den mellemhurtige langside.

Herfra kørte vi op til Stumpedyssen og kørte ind mod Blovstrød i rulleskift. Det var bare stille og roligt, og nok mest for bare at træne teknikken.

Vi fortsatte op til Bregnerød hvor vi så skulle køre et par omganges cykelløb. Normalt når vi kører race intervaller så er det som oftest på en strækning der max er 1,5 km, og ofte meget mindre. Så det ender som oftest med at være en spurt. Denne gang skulle vi køre Høveltevej og så hele vejen til Bregnerødskiltet og samle op ved parkeringspladsen.

På den første omgang blev der sendt 3 afsted i et udbrud, og de fik nok lidt for lang snor, for vi nåede ikke at hente dem. Vi andre skulle så køre efter, og der kom et par angreb hist og pist, men ikke noget der for alvor fik lov til at køre væk. Jeg fik muligheden for at komme de værste i forkøbet i feltet og snuppede spurten.

Omgangen efter blev jeg sendt afsted sammen med en anden i udbrud, og vi besluttede at køre 15-20 sekunders føringer. Jeg kunne mærke at jeg havde lidt mere power i stængerne når jeg tog føringer, så jeg fik taget lidt længere af slagsen. Da vi krydsede motorvejsbroen havde vi et pænt hul ned til feltet, men da vi nærmede os skiltet var det kommet tættere på. Jeg forsøgte at gå frem med en føring, men det var ikke nok, og vi blev hentet med en 150 m til skiltet.

Sidste omgang skulle køres, og ingen blev sendt i udbrud. Allerede ude på Høveltevej kørte Rune afsted, og der var en der forsøgte at gå efter. Feltet kørte lidt afventende og der var ingen der rigtig ville åbne op. Der blev så rykket lidt da vi kom ud på Frederiksborggade, men jeg valgte ikke at gå med i de forskellige ryk. Ham der havde forsøgt at gå med Rune var gået kold og blev stille og roligt hentet af feltet, og jeg lå et stykke bagved. Jeg fik dog kontakt med gruppen igen, og brugte lige en 15-20 sekunder på at samle kræfter og vente på det rigtige tidspunkt. De var så småt ved at hente ind på Rune, og så var det at den gik bare en anelse i stå. Det var så der jeg valgte at rykke med hvad jeg nu engang havde. Jeg fik god fart i cyklen, og fik relativt hurtigt hentet Rune og kørte direkte forbi ham fordi jeg havde betydeligt mere fart på end han havde.

Oppe ved motorvejsbroen var jeg ved at være syret godt til, men havde et pænt hul ned til både Rune og feltet. Igennem skoven kunne jeg se at Rune så småt halede ind, og jeg prøvede lige at træde lidt ekstra, for at se om han måske ville knække, men det gjorde han ikke. Han kom op, og jeg fik ham op foran da vi ramte den lille knold inden skiltet. Samtidig var de ved at komme tæt på bagfra, men jeg var nervøs for om Rune ville finde på at rykke, han er trods alt gammel A rytter. Han råbte dog i stedet at jeg skulle køre hvis jeg ikke skulle hentes. Jeg prøvede at rykke, men der var tæt på udsolgt, men jeg bed det i mig, men måtte se mig forbikørt 50 meter fra skiltet. Da intervallet var slut var jeg helt færdig - benene gjorde ondt og lungerne hev efter vejret. Jeg kan efterfølgende se at jeg fra mit ryk har kørt 3 minutter og 30 sekunder med 371 watt i snit, og en puls på 174, svarende til ca. 92% af min max puls. Jeg kan i øvrigt se at jeg valgte at accelerere da vi kørte lige under 50 km/t.

Herfra kørte vi bare igennem Farum og hjemad. I alt 89,5 km med 30,9 km/t i snit. Avg. watt var på 177, men kigger jeg på normalized power så ligger den på 263 watt. Med det in mente forstår jeg bedre at jeg var kvæstet til sidst. Nåede da også op på en TSS på over 200.

Og det faktisk kombineret med at jeg ikke følte mig på toppen i går, og havde lidt vrøvl med maven. Formen er nok egentlig ikke helt tosset.

Link to comment
Share on other sites

De sidste tegninger fra Ron kom her i weekenden, og de er allerede godkendt for jeg synes de er møgfede
1A9422E9-85D4-4DF8-9014-E082012515CB_zps

Lumar holder ferielukket fra d. 10-23 august, så med lidt held er den klar i slutningen af august/starten af september. Det perfekte ville selvfølgelig være hvis den kunne stå klar til min fødselsdag, men jeg overlever også hvis det ikke er tilfældet.

Det eneste rammen mangler lige nu for at kunne blive sendt afsted er at BB30 lejerne skal bankes ud. Det er en skam at Fabin havde valgt at smide dem i, for helt billige er de sgu ikke, og de er med stor sandsynlighed til at smide ud når de ikke længere sidder i rammen.

Link to comment
Share on other sites

Det blev til en lille trilletur på en times tid i går, bare et smut til Bregnerød og retur igen. Ikke det store at berette, men kort inde i turen holder jeg ved et lyskryds, der er en pendler på en racercykel med tasker og hele pivtøjet, og så en gut i COWI cykeltøj foran mig. Da pendleren sætter afsted er COWI gutten lige i halen på ham med det samme og ligger godt på hjul. Jeg lod dem bare køre da jeg alligevel bare skulle trille. Jeg henter dem dog næsten på nedkørslen ved Bagsværd Sø, og oppe ved lyskrydset før AB's baner er jeg helt oppe ved dem. Der er rødt da vi når krydset. Jeg stopper, pendlerfyren stopper, og COWI gutten triller halvt ud i krydset inden han kører helt over. Stadig rødt. 5 sekunder senere bliver der grønt, og det viser sig at vi skal samme vej. Jeg ligger mig på hjul af ham, og lidt efter slår han ud til den ene side. Jeg slår bare med ud mens jeg stadig er i hans hjul. Han fortsætter med at trække lidt og laver så samme manøvre igen. Han råber et eller andet til mig jeg ikke kan høre, og jeg kører op på siden af ham. Det han siger er om jeg er bange for at få vind på snuden? Jeg spørger igen om han ikke kan færdselsreglerne? Så er vi ligesom igang. Jeg tager min føring mens han siger et eller andet ala "Jo, men..." da han sagde "men" valgte jeg bevidst at lukke af til øregangen.

Nå, men vi fulgtes så til Farum hvor vi heldigvis valgte hver vores vej. Men jeg fik mulighed for lige at studere ham lidt, og han var i særdeleshed ulirens. Et var at han kørte med sorte sokker, noget andet var at det var sådan nogle ankelsokker der lige præcis stak op over skoen. Så det var ulirens med ulirens på.

Og det fik mig til at tænke på artiklen med Brian Holm hvor han giver stiltips - http://cyclingtips.com.au/2015/08/how-to-look-good-on-the-bike-nine-style-tips-from-brian-holm/

Jeg er dog ikke helt enig med Brian, og giver gerne mit besyv med lidt liretips - hvilket jeg også har gjort før.

1. Sorte sokker er ulirens
Sokker skal være farvede eller helst hvide. De må have alverdens mønstre og logoer. De skal bare hverken være sorte eller forvasket grå. Det er grimt, mere behøves der egentlig ikke siges om det. Jeg ved at der de seneste par år har været en tendens til at benytte sig af sorte sokker fordi de er nemmere at holde rene. Det er åndssvagt. Køb nogle nye hvis de bliver så beskidte at de ikke kan vaskes rene.

2. Mad i lommerne
At have en banan, en bar, en gel eller noget andet spiseligt med på cykelturen er som sådan ikke ulirens. Men har man 2 bananer stikkende op ad lommerne, så ligner man bare en klaphat. Hav en banan med, og så må du lave et bagerstop hvis du skulle blive yderligere sulten på turen.

3. Bagerstop
Bagerstop er lirens. Eller, det kommer an på hvem du er. Er du en toptrimmet cykelrytter, så ser det fedt ud lige at tage en espresso og en romkugle hos en bager, inden man fortsætter turen. Det bliver knap så lirens hvis du vejer 30 kg for meget, men det er trods alt lirens at gøre det alligevel.

4. Sorte sko
Lidt ligesom med sokkerne, så er sorte sko sgu ikke de pæneste at kigge på.

5. Sadeltasker
Her kommer der en kontroversiel en, og jeg bryder den selv. Sadeltasker er ulirens. Selv om det de seneste par år er blevet mere udbredt blandt de professionelle at køre rundt med en lille sadeltaske, så er det ikke slået helt igennem endnu. Bemærk at sadeltasken skal være lille for at kunne lave undtagelsen. Vi er således ikke ude i modellen hvor man kan have slange, co2patroner, multiværktøj, lappegrej, gasprimus og den lille tivoligarder med i. Der skal lige være plads til en slange og evt. en patron. Skal man være helt lirens skal man have en gammel drikkedunk man lige skærer toppen af, som man så har alle sine ting i i stedet for.

6. 750 ml dunke

Igen en jeg selv bryder, men jeg sveder som et svin og har behov for at få væske når jeg træner. Men 750 ml dunke er ret motio. 500 ml er vejen frem, og giver en mulighed for lige at rette på sokkerne når man stopper ved kirken for at fylde ekstra på.

7. Alt det rigtige udstyr, men ingen teknik

Man kan ikke købe sig til lir. Bare fordi man gør alt ovenstående, og har indkøbt alt det rigtige udstyr, så bliver man ikke nødvendigvis lirens. Nærmest tværtimod. Jeg går bestemt ind for at folk må bruge deres penge som de har lyst, og har man lyst til at køre rundt på en cykel til 100.000,- med SRM wattmåler og det hele, så skal man endelig gøre det. Men hvis man så ligner bambi på glatis første gang vejen slår et knæk, eller hvis man ikke kan finde ud af at køre i en gruppe, men hele tiden ligger en halv hjullængde foran den anden, så ligner man bare en idiot med alt for mange penge.

8. Aerohjelme
Hjelme er ikke særlig lirens til at starte med, men det er en nødvendighed. Aerohjelme til landevej er bare ikke særlig lirens. De byder selvfølgelig på øget aerodynamik og alt det der, men kønne er de sjældent.

9. Har du det varmt eller fryser du?
Ærmeløse trøjer er ulirens. Smider du samtidig et par løse ærmer på som så stumper 10 cm fra trøjen, så ligner du bare en klaphat der ikke kunne finde ud af om du frøs eller havde det for varmt da du kørte afsted. Ligeledes med shorts og støttestrømer der går op til knæene.

10. Jeg har fået meget for pengene
Stop. Det er ok at gøre en god handel, det kan endda være lirens, men generelt handler lirens ikke om at spare penge bare for at spare penge. Det må gerne være lidt over the top. Derfor er det ikke særlig lirens at køre på Canyon, Rose, Ribble, Planet-X og hvad de ellers hedder. De laver hver især fremragende cykler, og især Canyon har jo formået at hæve sig fra at være bang for the buck, til at være endnu en spiller på markedet. Men ligesom Skoda eller Dacia nok aldrig bliver lirens, så gør Rose, Ribble, Planet-X etc det heller ikke. Det kan godt være du kører rundt på en cykel der vejer 5,8 kg, og som kun har kostet 30.000,-(det er ikke meget for så let en cykel), men du vil stadig stå helt alene når din klubkammerat kommer med en AX Lightness ramme med lidt andre dele på, som også vejer 5,8 kg men har kostet 50.000,-. Sorry, men sådan er det.

Link to comment
Share on other sites

OTA spurgte mig til træningen i tirsdags hvad jeg egentlig syntes om AimHigh. Det var lidt svært at udtale det helt store, da Rune trods alt stod for træningen den dag, og dermed kørte med os.

Jeg er sikker på at Rune er dygtig, og han har en god forståelse for træningen. Der hvor vi klart får mest ud af ham er når han står for træningen, hvilket sker 15-20 gange i løbet af sæsonen så vidt jeg husker. Han er god til at lave nogle spændende intervaller hvor det ikke bare er 8 min AT, men har et element af leg over sig også. Og det gør det altså noget nemmere at få trænet igennem.

Selve de træningsprogrammer han laver for os er jeg dog ikke helt pjattet med. Det hænger sammen med flere faktorer. Jeg synes f.eks. at vi alt for sjældent kører 15-20 minutters intervaller alene. Hver gang der er et sub-AT eller AT interval over den periode, så bliver det kørt som rulleskift, og det er altså en anden form for træning. Det kan dog lige så godt hænge sammen med træneren på dagen der bare siger rulleskift. Derudover synes jeg at der er for lidt variation i programmerne. Det er meget bundet op på trappeintervaller på enten 5-3-2 eller 10-3-2, 3x 30 sek max, 3-4x 2 min max etc. Jeg kunne godt bruge nogle 5-6x 3 minutters VO2max, nogle fixed gear intervaller på en bestemt strækning hvor man virkelig får kadancen helt op, nogle 15/15 intervaller, og så selvfølgelig nogle AT intervaller hvor man kører solo i 15-20 minutter. Sidst, men ikke mindst, så savner jeg at træningen bliver specifik. Vi får programmerne for en måned af gangen så vidt jeg husker, men de tager ikke højde for hvilken type løb der bliver kørt. Vi har f.eks. ikke kørt særlig specifikt hen i mod at første løb efter sommerpausen er et gadeløb. Det havde været oplagt med nogle 15/15, 40/20, sprint intervaller, vo2max etc.

Så jo, jeg synes egentlig at AimHigh fungerer fint når de kører med til træningen, men selve træningsprogrammerne kunne vi selv lave lige så godt.

Link to comment
Share on other sites

I går hoppede jeg på rammen i dejligt varmt og lækkert vejr, om end vinden fra sydøst ikke var det fedeste. Mit knæ havde brokket sig en smule i løbet af dagen, så blev enig med mig selv om ikke at køre nogle intervaller, men bare køre en tur. Jeg var da også noget stram i knæet da jeg startede, men kom fint ud til Hareskoven, ind over Flyvestationen og bagom Værløse mod Søsum. Herfra kørte jeg til Veksø og kørte en runde på en rundstrækning vi før har brugt i træningen, men alt for sjældent bruger. Næsten ingen trafik, og relativ god asfalt.

Efter rundturen kørte jeg mod Sengeløse hvor jeg kørte en omgang på licensruten derude. Eller dvs. jeg kørte ikke hele vejen rundt, men drejede af en ny vej som fik mig tilbage mod Veksø.

Ind mod Ganløse, og så videre mod Farum. I Farum gjorde jeg lige et stop på en Shell tank fordi jeg godt kunne bruge noget køligt, og lidt ekstra energi. Så jeg tog en lille dåse cola og en Mars, hvorefter jeg fik et længere foredrag af ekspedienten om at det var bedre at have nogle små grønne bananer med i lommen.......

Ud og drikke colaen og spise Mars'en i solskinsstrålerne, hvorefter en fugl valgte at skide på mig. Jeg tog det som et tegn på at jeg skulle finde hjemad, så det gjorde jeg. 3 timer og 15 minutter, 102 km, 202 watt i snit, og 31,6 km/t.

Jeg var da også noget slidt da jeg kom hjem.

Link to comment
Share on other sites

Hehe fed topic!

1. Sorte sokker er ulirens

-Som jeg siger: En sort sok siger mere end tusind ord :4signme:

2. Mad i lommerne

-2 bananer er kun ok hvis man skal træne +150km og øvrigt har delt dem i to!

3. Bagerstop

Bagerstop er lirens. Eller, det kommer an på hvem du er. Er du en toptrimmet cykelrytter, så ser det fedt ud lige at tage en espresso og en romkugle hos en bager, inden man fortsætter turen. Det bliver knap så lirens hvis du vejer 30 kg for meget, men det er trods alt lirens at gøre det alligevel. -ENIG!

4. Sorte sko

-Ååh gud mine øjne, stop!!! :thumb_down:

5. Sadeltasker

-Generelt no go, husker tydeligt de gamle slags der blev sat fast med en stor plastic clips. MEN... har engang set en hvor jeg tænkte "OKAY, den er sgu ok" og det var continentals der sad på saddelrails med en strop. Diskret, lille men alligevel med skriften "Continental" (som imo er lirens). Skal du gøre det så gør det med stil!

6. 750 ml dunke

-Ja... ikke super lirens. Små er bare federe. Tror også der ligger det i det at når man kan køre på små dunke mens de andre bæller store dunke, og man stadig kan køre fra folk så er man i god form.

7. Alt det rigtige udstyr, men ingen teknik

Talk the talk, walk the walk. Ses ofte på strandvejen i sommertiden :shades:

8. Aerohjelme

Hjelme er ikke særlig lirens til at starte med, men det er en nødvendighed. Aerohjelme til landevej er bare ikke særlig lirens. De byder selvfølgelig på øget aerodynamik og alt det der, men kønne er de sjældent.

9. Har du det varmt eller fryser du?

Kun én person på jorden kan køre i ærmeløs!

mario_cipollini_grande4.jpg

10. Jeg har fået meget for pengene

I´m guilty as F&%... og jeg kører SKODA :smilerock: (Hvor der i øvrigt kan ligge to racercykler inkl hjul i bagagerummet)

Link to comment
Share on other sites

Regner du med at køre løb her til efteråret i B? :) Eller venter du til du har kørt en vinters træning igennem først? :)

Jeg havde en tanke om at køre løb i år, men er gået bort fra den igen. Jeg får ikke rigtig noget ud af at køre løb nu, men kan derimod risikere at rykke op i noget af det gamle. Så hellere tage den med ro her i efteråret og bygge op over vinteren, og håbe på at knæet er som det skal være til næste år.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er enig i din top 10 langt hen ad vejen, men vil da lige komme med et par kommentarer alligevel.

1. Sorte sokker er ulirens
Sokker skal være farvede eller helst hvide. De må have alverdens mønstre og logoer. De skal bare hverken være sorte eller forvasket grå. Det er grimt, mere behøves der egentlig ikke siges om det. Jeg ved at der de seneste par år har været en tendens til at benytte sig af sorte sokker fordi de er nemmere at holde rene. Det er åndssvagt. Køb nogle nye hvis de bliver så beskidte at de ikke kan vaskes rene.

Nemlig! Sokker er alligevel så billige at de må ud når de ikke længere ser pæne ud!

5. Sadeltasker
Her kommer der en kontroversiel en, og jeg bryder den selv. Sadeltasker er ulirens. Selv om det de seneste par år er blevet mere udbredt blandt de professionelle at køre rundt med en lille sadeltaske, så er det ikke slået helt igennem endnu. Bemærk at sadeltasken skal være lille for at kunne lave undtagelsen. Vi er således ikke ude i modellen hvor man kan have slange, co2patroner, multiværktøj, lappegrej, gasprimus og den lille tivoligarder med i. Der skal lige være plads til en slange og evt. en patron. Skal man være helt lirens skal man have en gammel drikkedunk man lige skærer toppen af, som man så har alle sine ting i i stedet for.

6. 750 ml dunke

Igen en jeg selv bryder, men jeg sveder som et svin og har behov for at få væske når jeg træner. Men 750 ml dunke er ret motio. 500 ml er vejen frem, og giver en mulighed for lige at rette på sokkerne når man stopper ved kirken for at fylde ekstra på.

Hverken sadeltasker eller 750 ml dunke får et GO fra min side! I lommerne med slangen og ellers i en taxa og hjemover;-)

På en vinterlåge kan det faktisk være helt cool med en af de helt lange gammeldags pumper, og i det hele taget er co2 ulirens (og virker ad h til.....).

750 ml er ok hvis man er en kikset triatlet. Hvis ikke er det meget federe med 2 ekstra stop for at tanke;-)

10. Jeg har fået meget for pengene

Stop. Det er ok at gøre en god handel, det kan endda være lirens, men generelt handler lirens ikke om at spare penge bare for at spare penge. Det må gerne være lidt over the top. Derfor er det ikke særlig lirens at køre på Canyon, Rose, Ribble, Planet-X og hvad de ellers hedder. De laver hver især fremragende cykler, og især Canyon har jo formået at hæve sig fra at være bang for the buck, til at være endnu en spiller på markedet. Men ligesom Skoda eller Dacia nok aldrig bliver lirens, så gør Rose, Ribble, Planet-X etc det heller ikke. Det kan godt være du kører rundt på en cykel der vejer 5,8 kg, og som kun har kostet 30.000,-(det er ikke meget for så let en cykel), men du vil stadig stå helt alene når din klubkammerat kommer med en AX Lightness ramme med lidt andre dele på, som også vejer 5,8 kg men har kostet 50.000,-. Sorry, men sådan er det.

Man skal slet ikke begynde med at lire på noget der i forvejen er mega ulirens som fx Rose, Ribble, Planet X osv.. Det gør ingen forskel alligevel og giver absolut ingen respekt hos holdkammeraterne på de ægte varer, så 100% enig her!

Edited by JannieSand
Link to comment
Share on other sites

Nu er det jo ikke alle der har et pengetræ til nye sokker og taxa hjem. Desværre :dry:

Med mine to flasker bag sadlen og store flasker på rammen, bliver det ikke meget værre. Men jeg kan vælge mellem dem eller kramper. Og jeg får altså ikke klubtræningen ud på en oblikatorisk omvej om kirkegård eller lign, for at kunne fylde mere vand i sådan et par små babyflasker til samtlige klubtræninger.

Og den med bananerne kan jeg ikke gennemskue. Ellers i de fleste punkter, er der noget æstetik inde over men bananerne forsvinder jo? Og tifold hellere bananer der har lidt substans i maven, end at fylde med geler og energidrik. Tilmed er emballagen biologisk nedbrydelig og fås i økologisk udgave til få penge.

Med mindre det er en undskyldning for bagerstop.

Efter en lang tur hvor man er drænet og mangler 40 km i 9 sekundmeter sidemodvind, er det en velsignelse. Det indrømmer jeg blankt.

Men et planlagt stop for hyggens skyld er kun plagsomt. Det får turen til at tage unødvendigt lang tid. Man får stive stænger af at stå stille (i hvert fald i min alder). Og så er det tarvelige kalorier som ikke gør gavn på nogen.

Det er dejligt at være motio og være ligeglad og kunne vælge de praktiske løsninger. Så længe de andre ikke hørmer af gammel sved, deres cykler er teknisk i orden og de ikke kører så de er til fare eller irritation for andre, så må det være godt nok.

Og så kan de andre jo, hvad de også gør, komme og høre om jeg kan undvære en banan eller en halv flaske vand. Eller slange eller CO2-patron, mens de sidder og er lirens og ikke har det med på turen de har brug for :tongue:

(Naturligvis er der også masser af folk der toplirens, der sagtens kan klare sig selv)

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Men det er stadig sjovt (som i skide interessant) at det fylder så meget for rigtigt mange.

Især med tanke på, at de fleste udøvere er mænd og man ellers lider ret så meget og dertil sidder og snotter og spytter i vildskab, kampsveder, stinker af ammoniak på de lange ture og ellers sovses ind i kædesnask mm når der er defekt. Så er det ikke voldsomt oplagt, at være næsten feminint besat af, at det ydre skal være i orden.

Selvom det er noget andet, end i det der er nævnt i Kermits liste jeg hæfter mig ved, har jeg da også selv et par ting som jeg synes bør være i orden, som vist stadig er lirens.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Fy for satan for en omgang træning i går. Jeg kørte med klubben som var under ledelse af Rune fra AimHigh, der var bare ikke rigtig hul igennem til skinkerne, og jeg kan især mærke at de andre nu er begyndt at køre løb og dermed har en anden løbsfart i benene end jeg har. Vi kørte ud til flyvestationen og skulle køre 4 korte omgange hvor vi skulle køre sub-AT i grupper, og så sprinte fra hvor Rune stod og ned til næste sving. Min makker og jeg klarede det egentlig fint nok, men den fik for meget gas når vi skulle køre sub-AT. Essensen af øvelsen var trods alt selve sprinten. Det betød også at jeg tog bagsmækken flere gange, fordi min makker valgte at køre hurtigere, og så vandt jeg jo alle sprinterne.

Herefter kørte vi og rullede lidt af, og kørte så op til en rundstrækning et andet sted på flyvepladsen. Her skulle vi køre løbsintervaller, og første gang var 3 omgange. Jeg følte egentlig at jeg sad godt med, men havde svært ved at følge med i rykkene, så jeg holdt bare mit eget tempo, og holdt mig nogenlunde til. Jeg kunne dog ikke være med i finalen. Anden gang vi kørte var også 3 omgange, men igen var der slet ikke hul igennem til benene, og allerede fra starten af var jeg nærmest sat. Så jeg kørte omkring AT på omgangene i stedet for. Sidste gang var så kun 2 omgange, men her kunne jeg holde mig lidt bedre til, om end jeg måtte slippe når de for alvor åbnede op.

Herfra valgte en stor del af gruppen at køre hjem, mens vi var 5 der kørte videre. Vi tog derfor en tur op til Ganløse, og så ind mod Farum via et par afstikkere. Det blev en underlig omgang med noget zone 2, lidt sprint, og lidt tempo. Ved AB's baner var der 3 der fortsatte ind mod Kbh og mig og en anden ind mod Lyngby. Jeg valgte at følge ham helt hjem ved Bernstoffparken, og fik dermed lige lidt ekstra med på kontoen.

I alt nåede jeg op på 109 km, lige i underkanten af 31 km/t i snit, og 196 watt i snit. Min normalized power lå på 272 watt og TSS på 278,4. Så der er ingen tvivl om at det har været hård træning i går.

Link to comment
Share on other sites

Hm, så er der altså noget om snakken når de andre snakker om løbsspeed.

Bortset fra det...

Hvis man har været ude pga en skade, skal man så genoptage at køre løb i den klasse man sidst kørte i eller kan man rykke ned? Tænker at man ved længere skadespauser kunne komme tidligere i gang med at køre løb igen, hvis man måtte køre i en lavere klasse.

Link to comment
Share on other sites

Man kan sagtens bede om at blive rykket ned hvis det er. Vi har f.eks. en i klubben der sidste år kørte Dame A, men blev gravid. Hun kører så i Dame B nu indtil hun er frisk nok til at rykke op igen.

Jeg har overvejet at rykke en klasse ned, men man skal jo så kæmpe sig op igen efterfølgende, og det gider jeg ikke :laugh:

Kan i øvrigt se at vi kørte 3x 3 omgange og så 1x 2 omgange. Løbsspeeden består hovedsagligt i at man bliver bedre til at sidde med i rykkene, og det giver god mening for man kører trods alt 2-2,5 times intensiv intervalkørsel når man kører løb.

Edited by Kermit
Link to comment
Share on other sites

Jeg føler bare at den her uge er fløjet. Onsdag var jeg ude og køre på Parlee'en for første gang ude på flyvestationen sammen med en god ven. Styringen var lidt træg, og jeg har mistanke om at det er fordi de lejer der fulgte med ikke helt passer. Men jeg fik da alligevel kørt en 60 km og hygget en del.

I går var det så op og køre førerbil i Sommercuppen. Jeg havde en af de "langsommere" grupper, men efter 4-5 km var der en der stak afsted, og han holdt selvfølgelig hele vejen hjem. Han nåede faktisk at hente feltet foran ham, og feltet i hans egen gruppe kom ind 7 minutter efter ham.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share