Got legs?


Kermit
 Share

Recommended Posts

18 timer siden, Juan Pelota skrev:

Okay. Jeg har alle de muligheder der er nemlig.

umiddelbsrt synes jeg prof sidder bedst uden tvivl, men raceproven er bare lidt federe hvad angår materiale af body.

Jeg prøvede faktisk kun den ene slags, men tænker at den dyre er den bedste :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Tirsdag og dermed vægtstatus. Jeg var en anelse bekymret efter sidste uges sygdom, men har egentlig holdt mig nogenlunde til planen. Vægten sagde da også 81,2 kg i morges, hvilket er 0,9 kg mindre end sidste tirsdag. Der er selvfølgelig en masse væske og lignende der sikkert er røget ud der, men kan jeg holde vægttabet omkring de 500 gram om ugen så er jeg også godt tilfreds. Så burde det være en periode over 8-10 uger før jeg kommer ned på det niveau jeg gerne vil.

Jeg er dog lidt i tvivl om hvordan jeg skal forholde mig ift. konstant at køre med underskud i kcal. Så vidt jeg lige har kunne læse mig til er kroppen jo så smart at den over tid tilegner sig det niveau af indtag, og nedsætter dermed ens behov. Så måske jeg skal køre en uge engang imellem hvor jeg ligger på mit normale indtag.

Link to comment
Share on other sites

Det med en uge i kalorieoverskud tror jeg ikke er den rette løsning. Hæng mig ikke op på det, for hvis jeg havde styr på kosten vejede jeg jo ikke det jeg gør :dry:

Men den løsning har jeg aldrig set omtalt. Standartløsningen (det bliver den ikke nødvendigvis korrekt af), er en dag om ugen. Argumentet skulle være, at leptin-niveauet (fedtforbrændinghormon) er en uges tid om at falde og derfor skal losses i gang en gang om ugen. Efter hvad jeg lige har foraøgt at læse op på, skal man vist ikke ret meget over ligevægtsindtaget, før yderligere kalorier er spild. Yderlige fandt jeg lidt der påstod, at de ekstra kalorier SKAL komme fra kulhydrater, da hverken fedt eller protein aktiver leptinprduktionen. Og i øvrigt ikke fruktose, da det ikke skulle påvirke leptinproduktionen. Og så SLET ikke fedt, da det høje kulhydratindtag spiker insulinniveauet, som øger kroppens fedtlagring = ikke sagen når man vil tabe sig.

Men... Med din seriøsitet ville jeg ikke tro på noget af det. Men nok bruge lidt til på at google i hvert fald leptin, cheat meal og re-feed. Jeg tænker at dit fag-engelsk er væsentligt bedre end mit og du sikkert kan finde mere valide sider på engelsk. Der er vist mere i det end "bare"...Hvis du borer i det og bliver klogere, må du gerne melde hit eller skidt til ovenstående, hvis du får tid.

 

Jeg må indrømme at jeg indtil for kort tid siden har betragtet cheat meals som en dårlig undskyldning eller i bedste fald en mental hjælp. Eftersom jeg selv synes at mit ligevægtsindtag falder vel voldsomt, kunne jeg finde på at prøve ovenstående hvis det ikke bliver skudt ned. Især fordi jeg ligger pænt lavt på mit kulhydratindtaget helt generelt. 

Link to comment
Share on other sites

Jamen så lad os da få taget hul på det.

Hjul: Jeg sad og kiggede på min Reynolds hjul og fik bare en tanke om at prøve noget andet. Det skulle selvfølgelig være for at få noget der var bedre, lettere, etc. Jeg er egentlig rigtig glad for mine Reynolds hjul, men nogle gange skal man jo prøve noget nyt. Så jeg gik igang med at kigge på hvad der var derude. Var forbi både Enves SES 6.7 eller 5.6, Zipp 404 Firecrest, Vision Metron, Roval CLX60, og hvad der ellers er derude. Og da jeg ligesom fik kørt dem alle igennem var der ikke nogle af dem der bød på noget meget vildere end det jeg har nu. Så næste skridt ville være noget ala Lightweight, men der snakker vi en helt anden prisklasse. Så den blev skudt lidt til hjørne igen.

Jeg var også igennem en overvejelse om hvorvidt jeg skulle sælge mine bjerghjul. Igen, bare for at prøve noget nyt. Jeg sad og kiggede en del på carbon hjul som Zipp 202 og hvad de ellers hedder, men igen var det som om jeg så mistede noget. Årsagen til at jeg har mine bjerghjul er dels fordi de er lette(under 1300 gram), men lige så meget fordi de har alubremseflade, hvilket er ret lækker i det tilfælde at vejret er dårligt i en periode. Så tanken om Zipp 202, Enve SES 2.2 etc. blev sat i bero, og så må jeg overveje om jeg skal have nogle Fulcrum Racing Zero i stedet for, hvis jeg skal prøve noget nyt.

Og så har jeg kigget en del på min enkelstartscykel. Jeg ELSKER farven på den, virkelig meget! Jeg synes den er absolut for fed, og det faktum at det er en Parlee gør mig helt blød i knæene. Men der er også nogle udfordringer ved den. Kronrørskonstruktionen er lidt speciel idet den har en rejsning, som gør at man ikke bare kan sætte en vild frempind på og få styret helt i bund, da det så vil ramme stellet. Da jeg blev fittet på den sagde fitteren at han egentlig gerne ville have haft mig en anelse længere ned foran, men at det ikke rigtig var muligt. Så det blev lidt en kompromisløsning. Derudover er det spørgsmålet om hvorvidt rammen er super aerodynamisk. Det er den nok ikke, og det kan jeg godt leve med. En anden ting der har været irriterende er noget jeg ikke har været herre over. Jeg fik en kompetent ven til at samle den, haft en bikefitter og mekaniker til efterfølgende at rette den til, og kørt på den én gang. Den ene gang jeg var ude og køre på den følte jeg at der var noget slør i kronrøret. Da jeg kom hjem fik jeg skilt det ad og kunne se problemet. Det dustcover der sidder på havde gnavet sig ned i lakken ved kronrøret(forhåbentlig kun lakken), og gav dermed slør. Jeg har ikke fået kigget ordentligt på problemet, men det kan højst sandsynlig løses med nogle såkaldte microspacere som man bruger mellem headsettet og dustcoveret til at sørge for at dustcoveret får den rette modstand når man spænder.

Grundet UCIs regler skal jeg også have flyttet mine extensions tilbage ca. 3,5 cm. Det lyder ikke af meget, men flytter jeg bare dem så stikker de for langt bagud, og afstanden fra pude til yderste punkt ville blive for kort, således at der hvor jeg skal hvile mine arme kommer til at være forkert. Det gjorde at jeg fik kigget på min frempind, som jeg hele tiden har troet var omkring 70 mm, men den er faktisk 90 mm. Løsning er så at finde en frempind på 55 mm. De laves bare ikke i -17 grader. Der laves dog nogle MTB frempinde der er -12 grader, men så kommer jeg til at sidde højere. Så kommer jeg til at være ca. 7 mm højere foran, hvilket ikke burde være noget problem, men der er ingen til det. Derfor har jeg nu overvejet om jeg kan smide et 4 mm dustcover på jeg har liggende, bruge MTB frempinden, og så stadig undgå det lidt specielle design på cyklen. Jeg tror det kan gå, og vil gøre at jeg kun kommer til at være 1 mm højere.

Og så har jeg også overvejet at gå fra mine nuværende S-bends extentions til Ski bend extentions. Mest af alt for at få et bedre gearskifte.

Så i en periode, som jeg stadig er inde i, overvejer jeg om der skal en ny enkeltstartsramme til. Det er virkelig frem og tilbage hele tiden, for som sagt elsker jeg egentlig designet og farven, men har nogle issues ift. fit. Så jeg har kigget lidt omkring, men har endnu ikke fundet det rette tilbud. Jeg havde virkelig set mig varm på en Felt DA3 på Ebay, som skulle slutte i dag. I lang tid havde den holdt en pris omkring de 1100 euro, men da jeg var inde og kigge for 20 minutter siden var den nået op på 2000 euro, og så var det ikke så godt et tilbud alligevel. Så nu må vi se hvad det bliver til. Jeg kigger i hvert fald stadig, selvom det ikke er en fed situation at stå i, for alle cykler kommer til at være en anelse fesne efter den Parlee.

Link to comment
Share on other sites

Der er en fyr fra Århus, der har et sæt Mavic Cosmic Ultimate til salg på ebay.de. Mavic CCU svarer til Lightweight, men er ifølge Roues Artisanales endnu stivere. De er i hvert fald vanvittigt stive og lette med deres 1185 gram: Det er som om, hjulet ikke findes. Der er ingen flex overhovedet og ingen inerti, når man træder an. På en stiv ramme som din, er der direkte forbindelse mellem dit antrit og farten.

Sættet på ebay har kørt 4000, er med Continental-ringe og er blevet opgraderet til Ceramic Speed lejer. De står lige nu til 256 euro :cheer:. Men selvfølgelig vil de ryge højere op, spørgsmålet er hvor meget?

Men som jeg skrev til Bojsen: Det er med lukkede ringe, med det bøvl det indebærer.

Link to comment
Share on other sites

Du skulle prøve en tur på et sæt Lightweight! Det er stærkt vanedannende. Eller måske skulle du så bare ikke prøve et sæt......:cool:

Jeg stemmer for en ny TT ramme til dig! Positinen er alpha omega på sådan en ramme, og det lyder ikke til at du kan ramme den spot on med den du har nu. 
Derudover er der slet ingen tvivl om at du kan finde noget der er mere aero end din Parlée, da der trods alt er sket en del siden den blev lanceret:cool:

Edited by JannieSand
Link to comment
Share on other sites

Hoppede på hjemmetræneren i går for at køre en omgang sweet spot. Jeg havde ikke nogen anden plan end bare at køre sweet spot, så jeg endte med 15 minutters opvarmning, 60 minutter sweet spot(gns. på 253 watt = 89,7% af FTP), og så 15 minutters afrulning. Det var en hård omgang, da det mentalt er noget krævende at holde de samme relativt høje watt i så lang tid. Samtidig var jeg vidst lidt for sparsom med nedkølingen undervejs der gjorde at pulsen bare steg og steg undervejs.

Link to comment
Share on other sites

On the road again
11237576_10153801118205502_6742913796138

Sidste gang jeg var på landevejen var tilbage i midten af december. Dengang blev det til 5 timers træning, og starten på lidt problemer med knæet. Mit knæ er endnu ikke helt godt, og efter torsdagens træning havde jeg en anelse gene i knæet. Men det skulle ikke afholde mig fra at køre en tur på landevejen med klubben her til morgen. Temperaturen lå på -7 grader da jeg kørte afsted, og jeg fik lige set solens stråler på himlen før det blev erstattet af gråvejr. Så i modsætning til Jannies tur i solskin, så var det her bare en gråvejrstur. Ned til klubben og mødes med de andre, og så afsted. Turen gik ud til Værløse, og så videre ud til Toppevad. Her var der 6x 30/30 på programmet, men jeg valgte at springe over da jeg gerne ville skåne knæet en anelse. Så jeg kørte noget AT i stedet for, og kørte så et enkelt 30 sekunders interval i halen på to af de andre.

Herfra kørte vi til Veksø og Hove hvor vi skulle køre noget sub-AT rulleskift der gik ganske fint. Herefter noget elefantvæddeløb(tung kadance) og så gik turen ellers bare hjemad.

Jeg kom hjem uden at være gennemkold med varme hænder, efter 3 timer og 26 minutter på vejene, og 97,3 km. Ikke noget prangende snit, en god kvalitetstid i sadlen. Efterfølgende fik jeg lov til at afprøve min nye batteridrevne trykrenser, og jeg fatter ikke at jeg har kunnet leve uden. Det var en stor fornøjelse at se al snavset blive skyllet af hjulene. Og apropos hjul, så havde jeg lidt udfordringer med baghjulet i dag. Jeg troede først at jeg bare ikke havde fået strammet det nok, men det umiddelbart tror jeg at bodyen eller akslen har løsnet sig lidt. Under alle omstændigheder sejlede kassetten rundt på baghjulet. Det må jeg hellere tage og få fikset.

Som man kan læse fra mit indlæg, så har jeg stadig udfordringer med mit knæ, og det er noget frustrerende selvom jeg efterhånden har lært at acceptere det. Det mest irriterende er klart at det ikke er mig selv der sætter en grænse for hvor meget jeg kan træne, og hvor hårdt jeg vil træne, men derimod mit knæ. Jeg kan godt mærke at det generer mig at jeg ikke kan træne som jeg gjorde for 2 år siden og dermed ramme det niveau jeg ved jeg kan være på. Jeg snakkede før jul med min gamle fys omkring mulige løsninger og hun nævnte John Verner fra Parkens fysioterapi, bl.a. fordi han skulle være rigtig dygtig med knæ, men også fordi han arbejder med mulligan teknikken som måske kan være aktuelt for mig, da der er en mistanke om at mit lårben og skinneben står skævt på hinanden - ret mig hvis jeg tager fejl JuanPelota. John er dog en meget travl mand, og havde før jul først tid engang i marts. Derfor har jeg fået en tid hos hans kollega hos Parkens fysioterapi, og håber hun kan gøre mig klogere på hvad der skal til. Hun havde nemlig tid i januar måned. Så jeg har booket 3 aftaler indtil videre, så jeg har mulighed for at se om det virker.

Link to comment
Share on other sites

Det kan sagtens være, at dit underben står en smule lateralt roteret ift. dit lårben, i så fald vil en mulligan teknik med indadrotation virke ganske glimrende eller måske et medialt glide. Det ville tage ganske kort tid at finde ud af, og det burde en hvilken som helst med bare en smule kendskab til mulligan kunne gøre - hvis du kommer på disse kanter, skal jeg med glæde prøve det. Skal se om jeg kan finde en video, hvor du selv kan udføre mulligan teknikken. Der er ligeledes en tape-teknik til ovenstående, men den kræver lidt mere erfaring, så den vil jeg ikke kaste dig ud i.

 

edit: besøg en fys, som der kan udføre mulligan og se på resten. 

 

Er det stadig medialt på dit knæ / er det plica'en der giver dig smerter eller er smerter bare medialt?

Er bækken/lænd gået efter? Hvad blev der af, de behandlinger du skulle have ved ham osteopaten?

Edited by Juan Pelota
Link to comment
Share on other sites

Ja, det er stadig medialt at jeg har problemerne, men jeg tror også IT båndet har noget at skulle have sagt. Min egen teori efter at have snakket med lidt forskellige fysser er at IT båndet trækker mit underben udad, og dermed giver problemer på indersiden. Om det er rigtigt skal jeg ikke kunne sige. Men jeg snakkede med osteopaten om det og han sagde at det næsten med garanti ikke var min plica der lavede problemer, da det ville være en skarp smerte.

Jeg var til 3 behandlinger hos osteopaten. Om det virkede skal jeg ikke kunne sige, men jeg begyndte at få ondt i knæet igen fordi han også strak i det når han behandlede mig, og derfor stoppede jeg efter d. 3. behandling.

Link to comment
Share on other sites

Hvis det er dit IT-band der laver udadrotation af dit underben, er det ikke IT-båndet, men de muskler, der hiver i IT-band - i dette tilfælde m.tensor fascia latae. Er der påbegyndt stræk med fokus herop? Foam-rolling?

At kvitte en behandler, fordi det han/hun gør medfører flere smerter virker som en usmart løsning. Tit kan behandlinger og patientens reaktion herpå være en del af den diagnostiske fase, og altså en nødvendighed for, at man kan blive klogere på problemet og/ellers skal den nuværende behandling måske blot justeres en smule ift. intensitet.

At shoppe behandlere på den måde, virker i min optik håbløst, også spilder du både din og deres tid. Det er klart, føler du ikke der sker noget efter 5 behandlinger, og behandleren ikke har en meget god forklaring herpå, ville jeg også søge videre. 

Link to comment
Share on other sites

Nej, der har ikke været fokus på første del af dit spørgsmål, da det bare er en teori jeg har snakket med min tidligere fys om. Hun har ikke selv kunne undersøge det ordentligt da hun ikke bor i landet mere. Så det er noget jeg må tage med hende fyssen om et par uger.

Jeg kan sagtens forstå din mening omkring at kvitte behandlere/shoppe behandlere, og der er selvfølgelig også mere bag det end bare at det medfører flere smerter. Dels var der ikke nogen særlig god kemi mellem behandler og jeg, allerede efter første behandling gik jeg fra at have minimale knæsmerter til ikke at kunne gennemføre en træning. Da jeg ved næste behandling fortalte dette kom der ikke rigtig noget konstruktivt ud af det. Smerterne blev ikke som sådan bedre inden 3. behandling, og da jeg endnu engang fortalte om det uden den store reaktion var det nemt for mig at trække stikket. Derudover er der selvfølgelig også et økonomisk aspekt af det, og min egen erfaring fra sidste år hvor jeg havde en behandler hvor jeg efter første behandling kunne mærke kæmpe forskel.

Så nej, det er bestemt ikke det smarteste at hoppe behandlere, men når jeg ikke kan få en handlingsplan/retningslinjer for hvad jeg reelt skal gøre, så kan jeg ikke bruge det til så meget :smile:

Link to comment
Share on other sites

Med tanke om din/positionen på en cykel, kan jeg ikke følge tankegangen omkring at stram IT-band skulle være medvirkende, da tensionen af m. tensor fascie latae er stort set væk, når du sidder flekteret i hoften.

Det lyder mere som noget PFPS (patellofemorale smerter), hvis alle øvrige strukturer er undersøgt til bunds - men det interessante er jo egentlig ikke hvad diagnose kode man kan sætte på dig, men snarere hvad der er årsagen. Hvad kom der ud af denne snak efter dit bikefit ved Bundgaard? Jeg går ikke udfra, at der er nogle alignment-mæssigt problematikker længere. 

Jeg ville kigge:

- bækken/lænd (mobilitet + stabilitet)

- sporing patella

- m. Popliteus

- lokal alignment (femur/tibia/patella)

 

Er det kun på cyklen, at du oplever problemerne eller også når du går rundt i dagligdagen?

Jeg tror ikke på, at det kan skyldes almindelig overuse længere, da du trodsalt ikke har kørt hovedløs overgearing og/eller anden voldsom træning, hvor jeg ville mistænke det. Der ligger noget, som vedligeholder problemet - find det, fix det, og problemet løser sig selv. 

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror også mere at sammenhængen mellem IT-band og knæ skulle være gluteus musklerne, og piriformis.

Bundgaard udlignede højre venstre benforskellen, og bemærkede det med bækkenet der var kippet bagud. Det skulle meget gerne være rettet på plads nu. Det er kun på cyklen jeg føler jeg provokerer knæet, men jeg kan selvfølgelig godt mærke det når jeg bare går rundt. Der føles det fra tid til anden som om der er en lidt ulden fornemmelse i knæet.

Men tak for input i hvert fald, og specielt det sidste du skriver er godt at have in mente - at der er noget der vedligeholder problemet.

Min egen teori, ud fra erfaringen, er at mine ballemuskler/lårmuskler gør et eller andet ved IT-band, som så trækker knæskallen lidt til siden og skaber problemer. Jeg kan mærke ret tydeligt at IT-band smutter henover knogleudspringet i knæet når jeg strækker og bøjer benet. Det gør dog ikke ondt. Da jeg var i behandling hos min gamle fys gik meget af arbejdet også på at få løsnet op omkring mine ballemuskler/piriformis og IT-band generelt, og det hjalp jo en stor del af vejen. Det store spørgsmål er så bare hvad det er der er sket siden at det er kommet, for før oktober 2014 havde jeg ingen problemer af den art.

Link to comment
Share on other sites

At dit bækken skulle stå låst i posterior rotations retning, virker underligt for mig. Jeg kan forstå, hvis dit bækken står posterior roteret, qua en flad saddel. 

 

Piriformis er en muskel, der har fået/får alt for meget opmærksomhed, hvis du spørger mig. Den har ingen relation til dit IT-bånd, og musklen er så lille og har mere en stabiliserende rolle, fremfor bevægelsesmæssig funktion (=kan ikke medfører biomekaniske ændringer nede omkring dit knæ). 

 

Nå, jeg glæder mig til at høre, hvad det næste ift. Fys besøg byder på. :-) Jeg ville hvis det var mig søge en Fys med titlen dipMT, som også arbejder med idræt.

Link to comment
Share on other sites

10 timer siden, Tailwhip skrev:

Jeg kan simpelthen ikke finde en forhandler af Lightweight-hjul. Det er lidt et skod-ord at søge efter på google :raisebrow:'

Hvem har umiddelbart det største udvalgt af Lightweight hjulsæt?

Søg på hjulets navn, så kommer der flere resultater op. F.eks. Lightweight Meilenstein :smile:

Link to comment
Share on other sites

Hoppede på hjemmetræneren i forgårs til 40 minutters let kørsel. I går var jeg på den igen med en agenda om at køre 4x10 minutters AT intervaller. 15 minutters opvarmning, og så ellers bare køre omkring 100% af FTP i 10 minutter, og hvile i 5 minutter mellem hvert interval. Derefter 20 minutters afkøling så jeg endte med 1 time og 30 minutters træning.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share